he bi onlar biliyor ...karnın küçücük bebek ufacık vah vah sen bilmiyorsun ezbere taşıyorsun öyle..dr.yok bişey yok..bana artık kimse birşey diyemiyor,soramıyor bile paylıyorum hemen.Ben memnunum ama sürekli bu çocuk küçük mü doktora gidiyor musun diyorlar ya
Kardeşimin bir hafta gelmedi nerdeyse sütü...kafayı yemiştik..Ayyy inşallah hiç birine gerek kalmaz. Ben normal doğumda hemen geliyor süt diye biliyorsum ama öyle değilmiş bir iki günü bulabilirmiş sütün gelmesi
pzt.32.haftamın son günü 1.900 dü canım..kızlar bebişler kaçıncı haftada kaç kilo bi deyiverin hele :)
32h 2 günlükken 2130 tosun paşam. doktor ne önde ne arkada dedi olması gerekn gibiymiş. 4 ağustosta da sezerya n günü verdioh oh :) :)
Biz artik asker arkadasi olduk zaten. Ben de tik yok valla. Kocam sarilmak icin yanassa hayirdir? Diyorum... Ben sicaklaiyorum da hic. Hormonlarda sorun var demek ki:)
kelebek.hill Canim sen dr unla bi konus da sutun gelince hemen gitmek zorundasin diyebiliyorum. Ama suyun gelmedi ve sancin var o zaman bekleyebilirsin. Benim kardesimin suyu geldi ama hic sancisi olmadi. Su azalinca bebek icin sikinti oluyor. Ama sutun ve sancin birlikte gelirse en guzeli ve en kolayi dogum oymus ebe arkadasimdan duymustum. Suyla birlikte bebekte kolay cikiyormus.
Aynen benim de oldu gece.Allahım diyorum sancımı bu,sonra bebiş kafasını oynattıkça olduğunu farkettim rahatladım.Gunaydin kizlar..
Dun aksam kabus gibiydi.. cunku mesane tarafinda ara ara sanci hissettim ve cok korktum.. gaz sancisi da olabilir tabi.. annem ebe benim. Farkettik ki cocuk hareket edince sancim oluyor.. ama cok korktummmmm allah korusunn erken dogmasin yavrularimiz zamaninda gelsinler insallah..
bebeğe su verilmez ki tatlım.dr.una danış olur mu
Benim en başından beri 1 kere oldu desemYok tatlım genelde risk olmadığı sürece doktorlar yasaklamıyorlar bir de normal doğum düşünülüyorsa son haftaya kadar tavsiye bile ediyorlar ben cesaret edemiyorum o ayrı
En güzeli boşverBenim en başından beri 1 kere oldu desem
eğer ağrı sızı varsa bir yemek kaşığı zeytinyağının içine 3-4 damla hakiki karanfil yağı damlat, öyle kullan.ağrıyı sızıyı kesiyor.
aynı karışımı bebekler diş çıkarırken de kullandım ben. dişleri rahatsız ettiğinde damaklarına sürerdim, çok işe yaradı kızlarımda.
Canm gitmedim cunku gecti. Takip edecegiz bakalim ona göre hareket edicez
Bizimde öyle hamileliğin başında ara ara kanlı lekelenme oldu diye eşimde Bnde doğurana kadar mola verdik hatta inanır mısın hiç konuşmadan ikimİzde bu kararı aldıkBenim en başından beri 1 kere oldu desem
Saol tatlım Allah razı olsun :)Olsun canim ben zaten hep forumdayim ya:) allahtan bir aksilik olmazsaaa yazarim sana..
Tabi canm orasi oyle, hayirlisi ne ise o olcak tabi ki ne kadr konusaak bos.. Insallahh sagsalim atlatalm da hepimiz deebebeklerimize kavusalm daa..
Ne guzel anlatmissin her seyi, evet hic bi seyi kontrol altinda tutamayiz aslnda hayirlisi neyse o olsn insallah hepimiz icinn..
Bu arada kresiniz de hayirli olsn insallah cabucak alisir oglusun daa
Kreşiniz hayırlı olsun,umarım memnun kalırsınız. İnan sıcaklar çok fena,sadece gündüzde değil,gecede nefes darlığı yaşayarak uyanıyorum,panik atak geçircem diye çok korkuyorum. Bu sıcaklar inanılmaz kötü,mümkün olduğunca bizim klimalı ortamda kalmamız gerekiyor. Nem bize yaramıyor.
Of Yaaaaa negüzel yazmışsın canımmm. Ağrı eşiğiylede alakalı sancıyı hisetmeyende oluyor. Peki o sancı geldimi böyle nefesini kesecek şekilde 15-20 sn mi sürüyor. Kimiside Adet sancısı gibi diyor. Ben şuan stresten adet sancımın nasıl olduğunu unuttum,zaten benim o kadarda ağrılı geçmez. Bende doktoruma sormayı planlıyorum,eğer açılma olayı bizim anlayabileceğimiz birşeyse,evde eşime kendimi muayene ettirebilirim. Ona göre de doktorlar kararlaşrırırız ne olacağını. Benim korkum gece tutarsa nabarız diye,ama gündüze kadar beklerim gibi geliyor. Sonra doktorumda hemen muayanesine çağırır kontrol ederiz. Hadi bakalım doğum başlamış,derse de hemen hastanaeye koşarız. Çok şanslıyım ki, evim hastane ve muayene ve ve doktorumun evi birbirine çok yakınlar. Acil dediğimizde herkes yarım saat içinde toplanabilecek. Dediğin çok doğru stres yaşamadan,soğukkanlı bir şekilde bu evreyi de atlatmamız lazım. İnş allahımmmm.
Maşallah, kız mı öteki bebişin, bana hep erkek mi yoksa yanlışlık olmasın diyorlarmaşallah sana canım.benim karnım gibi sivri seninki de...:)
Çoğumuzda var o lanet kaşıntı malesef doğumdan sonraya kadar da pek geçmiyorKızlar sizde de kaşıntı oluyormu ?? Doktorum normal gebelik kesintisi olabilir demisti. Cuma günü randevum var yine soracağım ama sizlerde durum nasıl???
Hayırlı olsun güle güle kullansın kuzunKızlar zorlu tekstılın urunlerıymış. Tac magazasından alsaydım cok pahallı olacaktı. 3 unu 27 tl ye aldım saka gıbı
Önce suyun gelmesi kötü bir durum degil suyu geldikten sonra 36 saat içinde bebek sorunsuz dogabilir.Benim ilk bebegimde akşam 22:00'da suyum geldi sancıyı evde çektim sabah saat 07:40'da oglum dünyaya geldi.Previa'm olmasına ragmen koşturarak doktora gitmedim paniklemedim.Sakin olun normal dogım adı üstünde kanama yoksa sorun yokturaslında en iyisi sancılar sıklaşana kadar beklemek erken gidersek yapacakları belli vercekler suni sancıyı takcaklar epidurali de bir an önce doğum bitsin diye. Umarım su önceden gelmez su gelmediği sürece sancılar sıklaşana kadar beklemek kolay olur. Suni sancı normal sancılar gibi de değilmiş arada hiç es vermiyormuş hem de bebeği strese sokuyormuş. Aslında ne suni sancı istiyorum ne epidural ama nasıl müdahale etcez ki doktora kendimizi teslim etcez mecbur.
Absürd bi saatte suyum falan gelirse doktoru aramak ayıp olcak diye ben de düşünüyorum ya ama ne yapalım bir kerelik hayati önemli bir şey arıcaz mecbur :)
erkek canım.11.haftada gösterdi pipiyi sıpaMaşallah, kız mı öteki bebişin, bana hep erkek mi yoksa yanlışlık olmasın diyorlar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?