Servey begümün annesini begendiBen de koyaym madeemmm...
Bu da Begum'un annesiii31+6'da idik burda... Bizim gonek azcuk iri sacima ben de cicekli tac takmistm denize gitmistik oh miss..
Yok canım hiç kötü değildi soluma döndüm uzandım 15 dk da 6-7 kere hareket etti pek hareketli değildi ntsde
Ben doktorumu bu yüzden değiştim canım doğal doğum yaptıran, mümkün olduğunca müdahalesiz bir ekip seçtim. Yoksa doğum anında Onlarla savaşamam. Ama bazı hastanelerde iş çabuk bitsin diye bebeğin kalp atışı tehlikede denip sezaryen yapılıyormuş. Bebeğin kalp grafisini de gereğinden fazla açılan suni sancı bozuyormuş. Bir ebe arkadaşım anlattı bunu.zaten bu devirde biz istemiyoruz desek kar eder mi? İstemesek te bazı şeyleri yapacaklar suni sancı epizyo epidural gibi. Ama en azından bu şartlar altında bile normal doğurabilirsek ne mutlu bize.
Benim 39 haftada sabaha karşı bir adet Ağrı'm oldu ..gece 5 gibiydi uyandım lavaboya gittim tam kalkerken bir baktım peçetede kan var akıntı içinde zaten doktora gidecektik gittik hastanede mi beklersin evde mi Dedi evde beklemek istedim eve döndüm ..48 saat sancıların 2 dakikada bire düşmesini bekledim akşam üstü eşim işten geldi aneminde ısrarıyla gittik hastaneye ..alttan muayene etti doktor 4 cm açıklık var haydi doğum odasına Dedi ..geçtik anestezi uzmanı geldi zor bela durabildim taktılar epidurali sonra yarım saatte bir 1 saate 2 cm açılma olmaya devam etti ..en son 10 cm e ulaşınca bacakları çatala koyduk haydi doğum başladı Dedi doktor ..ben ıkınmayı bilmediğim için uğraştık bayağı sonra nefesimi kullanmayı öğretmek için hemen bir ebe yolladılar odaya elimi tuttu büyük tuvaletin gelecek gibi olacak o sırada nefesini tutup hiç bırakmadan ıkınacaksın Bnde seninle nefesimi tutacam Dedi ..doktorda bebeğin başını gördü ve ıkın diye bağırdı ben eşim ve ebe aynı anda hepimiz nefesimizi tuttuk ıkındık ama o Nasıl bir ıkınma..sonra balık gibi içimden çıktı dün gibi o ses aklımda:) herşey sadece ıkınmayı bilemekteymiş meğer son ay imkanınız varsa doktordan rica edin ve buna çalışın ya da bunla ilgili seminerler oluyor hastanelerde onlara gidinşöyle bir detaylı yazsan mı acaba doğum hikayeni ıkınma kısmı ne kadar sürdü mesela kısa mı? Bir arkadaşım 4 saat ıkınmış. Onu duyunca şoka girmiştim.
Maşallah Begümün annesi, Efe nin annesi fotoğrafı beğendiBen de koyaym madeemmm...
Bu da Begum'un annesiii31+6'da idik burda... Bizim gonek azcuk iri sacima ben de cicekli tac takmistm denize gitmistik oh miss..
Yine de doğumdan önce konuş doktorunla. Ne istediğini ve beklediğini bilsin.zaten bu devirde biz istemiyoruz desek kar eder mi? İstemesek te bazı şeyleri yapacaklar suni sancı epizyo epidural gibi. Ama en azından bu şartlar altında bile normal doğurabilirsek ne mutlu bize.
Sende öyle doğuracaksın inşallah tatlım :) sonra gelip o güzel doğum hikayeni yazacaksın ha birde doğumun benden öne sende buraları bırakıp gitme arada girip bir bakın banaO kadarcık sayılmaz çatır çatır doğurmuşsun işte.
Canımsın ben doğum yaparken bile bağlanırım belki. Aha da geliyor kasılmalar diye. Seni de bırakmayız canım merak etme.Sende öyle doğuracaksın inşallah tatlım :) sonra gelip o güzel doğum hikayeni yazacaksın ha birde doğumun benden öne sende buraları bırakıp gitme arada girip bir bakın bana
Bende onu sonradan öğrendim.. ama ciddi bir baş dönmesi yaşadım o sırada kadına oda dönüyor dedim sanırım o yüzden kapattılar ama çoğu kişide kusma oluyormuşIkınma hissi gelmeden hemen önce de kusma olabiliyormuş. Ina may ın kitabında okumuştum kadınlar kusunca ebeler seviniyor az kaldı bebek gelecek diye geçiş evresi diye anlatıyordu.
Birşey itiraf edeyim miCanımsın ben doğum yaparken bile bağlanırım belki. Aha da geliyor kasılmalar diye. Seni de bırakmayız canım merak etme.
Et bakalım.Birşey itiraf edeyim mi
Servey begümün annesini begendi
Maşallah Begümün annesi, Efe nin annesi fotoğrafı beğendi
Ben de öyle canım da ağız birliği yapmışlar maşallah vurucan ağızlarına iki tane :)he bi onlar biliyor ...karnın küçücük bebek ufacık vah vah sen bilmiyorsun ezbere taşıyorsun öyle..dr.yok bişey yok..bana artık kimse birşey diyemiyor,soramıyor bile paylıyorum hemen.
Sen telefondan yazarım diyince anılarım depreşti bebeğin kordonunu kestiler o sırada çantamda telefonum çaldı baktım babam arıyor ebeye dönüp açabilir miyim dedim izin verdi kadın daha beni dikmeye başlarken ben telden görüntülü konuşma yapıyordumEt bakalım.
Ahahahhaahha süper ya.Sen telefondan yazarım diyince anılarım depreşti bebeğin kordonunu kestiler o sırada çantamda telefonum çaldı baktım babam arıyor ebeye dönüp açabilir miyim dedim izin verdi kadın daha beni dikmeye başlarken ben telden görüntülü konuşma yapıyordumbebişide doğar doğmaz görmüş oldular :)
Su içmekten wc den çıkamıyoruz zatenAhahahhaahha süper ya.
Bu arada kızlar sıvı alımına dikkat. Havalar sıcak. Yanınıza birer şişe su alın, yazışırken dalmayalım.
cnm bizdede yasak değilde artık 32. haftadan sonra yapmasak iyi olur dedikAaaa doktor bize yine yasaklamadı cinselliği
valla cnm bende artık müsait değilim artık sona yaklaşıyoruz kısmetse sonrasına bakarızbiz de 32 den beri tık yok zaten fiziksel olarakta hiç müsait değilim
cnm senin eşinde iyi sabır varmış
Bende tam tersi eşime yaklaşıyorum deniyorum bazen ne yapacak diye beni kovalıyor resmen hiç yanaştırmıyor kendine ben halimden memnunu uğraşma benle diyor bozma beni diyor
cnm tabiki sorunlu hamilelikte olmaması gerekir en iyisini yapmışsın. bebekten daha önemli değil. çok şükür benim eşimde anlayışlıdır fakat ben arayı uzatmayı sevmem haftada 1-2 bence normaldir daha fazlası yada azı kişisel tercih olurValla Can'ım öyle olmasını ben de hiç istemedim, çünkü eşimle birbirimiZe sadece bu konuda değil her anlamda çok düşkünüzdür. Bu da ilişkiyi besleyen bişey sonuçta ama benim hamilelik sorunlu geçtiği için böyle oldu malesef, sağolsun çok anlayışlı bu konuda Can'ım kocam benim
Bilmiyorum canım benim olabilir, benimkiler çok rahattı, önce ben de sırt üstü yattım sonra hemşire gelip soluma dönmemi istedi, soluma dönünce de şimdi daha iyi dedi hep solda kaldıkAnladm, ne bilim benm kiz biraz skildi, acaba benm lastikleri mi cok sktilar??Bi de ben sirtustu uzanmistm..
Normal doğuma da yardımcıymışcnm bizdede yasak değilde artık 32. haftadan sonra yapmasak iyi olur dedik
valla cnm bende artık müsait değilim artık sona yaklaşıyoruz kısmetse sonrasına bakarız
cnm senin eşinde iyi sabır varmışşaka bir yana muhtemelen bebişe birşey olacak diye korktuğundan sana yaklaşmıyordur
cnm tabiki sorunlu hamilelikte olmaması gerekir en iyisini yapmışsın. bebekten daha önemli değil. çok şükür benim eşimde anlayışlıdır fakat ben arayı uzatmayı sevmem haftada 1-2 bence normaldir daha fazlası yada azı kişisel tercih olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?