Canım bu bir hafta öncesi ...yapılmaz .geç olsa yapılır ama bir hafta once olmaz.üç tane aşi olacak.bcg yani verem koldan.pnömokok yani zatürre kalçadan,bir de çocuk felci,boğmaca,difteri,tetanoz,menenjit i içeren beşli karma aşı var o da kalçadan.Kizlar kizim 21 ekim de 2 aylik olcak. Kendi dr umuz 20 ekimde verem asisi icin hastanede tum gun dolu oldugundan saglik ocaginda yaptirmami istedi. 20 ekim degilde bu cuma yaptirsam sorun olur mu? Saf gibi saglik ocagini aradim bunu sormayi unuttum ikizler burcu oldugumdan size sorup ogrenmezsemde catlarim:) saglik ocagi birde sey dedi verem,karma,zaturreyi birden yapiyoriz sizinde oyle mi oldu
Ohhh emsin güzelim benim.geçmiş olsun kuzumCanımmmm bir kere daha ishal şeklinde kaka yaptık bir kac güne düzelir insallah durgun biraz suan güzel emdi ve yattı cok sagol
Cok sagol tatlım senın badem gözlü napıyor maşallah cok tatlıOhhh emsin güzelim benim.geçmiş olsun kuzum
Kıyafetine baş örtü tarzına bayıldımSağoll canım
Sağol teyzesi.Cok sagol tatlım senın badem gözlü napıyor maşallah cok tatlı
Bir saat ayakta kaldım.simdi oturdum vızık başlıyor gibiCok sagol tatlım senın badem gözlü napıyor maşallah cok tatlı
Neden boğulur tükürük,kusmuk vs.den mi,gelmiş mi başlarına,bir olay mı yaşamışlar?Kizlar bugun bi misafir geldi bize onunda 5 aylik bi kizi var bundan sonra cok dikkatli ol donmeye baslicak uykusunda dönerse bogulur dikkat edin dedi kendileri esiyle beraber nöbetleşe uyuyolarmis 2 aydir yeni birakmislar oyle deyince korktum ben ya daha dönme egilimi yok bizim kizin da ga donesi gelirse birden diye düşünüyorum napcaz biz yaa hakkaten nobetlese mi uyumaya baslicaz
kelebek.hill cok sukur canim ben basta korkmadimda nefesi kesilir gibi hik hik ses cikartinca hirlamanin arasinda arada bi korktum goturdum. Birde bronsitten korktum. Cunku evde bi hafta filan sigara icildi hemen dumanindan kaptimi diye dusundum. Gerci mutfakta camin kenarinda yada tuvalette havalandirma olan yerde ictiler evin icinde degil ama korktum iste.
Cnm yuzu koyun donmus cocuk tekrar kendini çevirememis nefessiz kalmis oyle kusma tukuruk falan degilNeden boğulur tükürük,kusmuk vs.den mi,gelmiş mi başlarına,bir olay mı yaşamışlar?
Cnm 4-5 aylik oldugunda demio hani o ilk donmeye basladiklari zaman var ya o zamani dioBen penye sütyen takıyorum. Emzirme atletlerim var onları kullanıyorum. Sık sık emzirdiğim için normal balenli kullanamıyorum şimdilik.
Kaç aylık bu? Bebeğine Nasıl oldu?
Canım Bi küçüğünü verelim sana. Büyüğünehayalimsin1 ortanca kızı nisayı alacam..yanı öyle dedi.
Canım aşı öncesi Ateş düşürücü verme. 4 saatte 1 veriliyor şayet ateşi olursa sıkıntı yaratabilir.
Ya benimkinde köpüklü köpüklü su gibi yapıyor ama.. Demek seninki daha değişik
Canım bebeğin başının altına yastık koyuyorsa her türlü sıkıntı! Hem boğulmaya sebebiyet verebilir hem de omurga eğriliğine. Kesinlikle kullanılmamalı. Şayet yastık kullanmıyorsa ve yine boğulma tehlikesi atlatmışsa o Zaman başka bir problem var demektir çünkü 4-5 aylık Bebek çok rahat başını kullanabilir. Onlar biraz abartmış.
Allah korusun canım ne olur ne olmaz demeli dikkât etmeli demekkiCnm yuzu koyun donmus cocuk tekrar kendini çevirememis nefessiz kalmis oyle kusma tukuruk falan degil
kızlar merhaba çoktandır yazamıyorum. Benim doğumum erken oldu korkarak uyandım ve suyum geldiği için erken doğuma aldılar. Kızım çok şükür sağlıklı. Darbeden dolayı korktum ve 35 haftalık doğan kızım 3 kilo doğdu şuan 3 aylık olduk. Rabbime şükürler olsun onu bize bağışladı. Dünyanın en büyük mutluluğu. Rabbim tüm evlat bekleyenlere bu mutluluğu yaşatsın inşallah.
Bebeğim geviş getirir gibi ağız hareketleri yapıyor.sanki ağzında birşey var. Böyle bi durum yaşayan varmı. Neden böyle yapıyor acaba. 2 -3 gündür dikkatimi çekti. Lütfen bilenler yardımcı olsun.
Ah canımmmm okurken bana daral geldi seni düşünemiyorum hele o araba çekme olayını iyi bilirim. Araba senin üstüne galiba ki hemen çıkarmışsın ben hamileyken çekmişlerdi gittim de alamadım eşimin üstüne diye bekledim saatlerce orada eşim geldi de öyle alabilmiştik. Yalnız hakkaten güzel bi sürpriz olmuş bu gece yolcu olmaları hadi bakalım yarın da doktordan çıkıp güzel haberler ver inşallahKizlar bugun basima gelenleri anlatiyorum,ameliyati oldugumuz hastaneye kontrole gidecektik iste o kontrol bu doktor baksin falan dediydiler. Bizim velet gece hic uyumadi,surekli ikindi bir turlu gazini cikaramadim,haliyle sabah uykusuz bir sekilde kv ve kp birlikte yoka koyulduk,esimin cok onemli bir toplantisi olduu icin onu ise gonderdim mecbur,ama yasli insanlar bana ne faydasi olcak ki sadece ayak bagi olurlar neyseee,
Hastanenin onune geldik, otopark doluydu ve haliyle bekleme luksumuz yoktu,doktorlsr tamm saatinde bekliyorlar diye arabayi yola parkettim aldim cocugu kucagima,kv de arkadan cantayi tasiyor bana yetismeye calisiyordu. Gittik muayene icin bizim doktor ameliyatyaymis o yizden bakamazmis neden bugun gelmisim bana persembe demislermis oyle bir azar cektiler. Uygun olan doktora gittim bakmasi icin en azindan ameliyat yerine baksin diye,benim hastam degilsin bakmam ben sana dedi,hastalar bitsin bekle disarda alirim dedi,sizin diplomaniza s.c.yim dedim ciktim gittim,baska hicbbir yere de goturmedim cocugu, patolojiye gittim hala sonux cikmamis,internetten takip etmek icin numara aldim,dahada bu hastaneye allah dusurmesinnn. Kv delerde arkamda tabi geziyorlar,ama ayilip bayiliyor kadin,panik ya hani tansiyonu dusuyor bayilcak gibi oluyor. Alllahim dedim be cilem vsr bunlari biyr aldim ki yanima derken,sozde kadin cocugun cantasini tasiyor,biberon yerde termos yerrde,yahu anne al sunu sirtina diyorum tasiyorum ben tasiyorum diyor bende arkasindan topluyorim,allahim yarabbim sabir sabir,hastane olaylari ayri,benim su kv de nin dik kafasi ayri sabir sabir dileye dileye bir hal oldum derkrn,bir baktim ki araba yerinde yok,arabayi cekmisler. Halimi dusunun kizlar,arkamda yuklerim ama arkalarini ben topluyorum,cocuk kollarimda ve araba biraktigim yerde yok. Ben orda bayilmadiysam o an daha da bayilmam,yorgunluk ku dersin sinir krizi mi dersin kime saracagimi sasirdim,allahtan otopark yakindaymis cok sukur ki yuru yuru bi ha olsakta ve hava cok sicakti cocuu 3 kat giydirmistim,ona ragmen kv dede battaniyesini alalim diye de ayrica tutturmus olmasina ragmen cok sukur yanima almamistim. Otorparka kizimi gordum gidip sarilasim geldi,100 lira cekici parasi,70 lirada ceza parasi verdim de ciktik arabadan,sonra kv cok rahatsizmiz diye onu ayrica ozel bir hastaneye muayeneye goturdum. Derken eve gelisimiz 3 du. Bugun yasadiklarim inanilir seyler degildi, benim sinir krizim genelde gulmeyle geliyor,katila katila guldum elllerim ayaklarim titredi butun gun. Oyle bir macera atlattik kizlar,
Ama bugunun en guzrl haberini suan veriyorum,bizimkiler yolculuk biletlerini persembe aldilar sanyorlardi,o gene bu gece yolculwrmis,adam aradida haberleri oldu,apar topar hazirlandilar, 11 gibi duraga birakacagim. Cooooook sukur ki allahim gidiyorlar artik,3 haftadir hic bu kadsr bunalmamistim,benim derdim yetmez mis gibi bu kv denin cok bilmis ve hic susmayan agzindan biktim artik. Az once cocuk oksuruyor gibi tiksirdi sadece,eyvah eyvah ah ah cocuguu usutttum goruyonmi diyor, suratina okuz gibi bakim artik,ya aklina hemen niye kotuyu getiriyorsun yaaa hemen hastami olmasi gerekiyor yarabbim,dedim tersledim. Hayret birsey , ona sabir gostermekten sabir tasina dondumm,alllaahim nokur duy sesimi,bir daha gelemesinler bana,gormek istemiyorum onlari,kocamin hatrina katlaniyorum ama bana cok agir geliyor artik,herhalde surekli burda olsalar benim esimle iliskim devam etmezdi.
Neyseki yarin icinde dosyami aldim uzman bir proftan randevu aldim, ordan daha ayrintili bakarlar yarin anlariz ne oldugunu
Evet canim benim uzerime araba,hayatta esimin ustune yapmam o cok ayri mesele konusmustuk daha once. Hemen aldim arabayi gercekten cok sevindim. Benim bu kv ve kp ciddi soyliyorum cok ugursuz insanlardir,ne zaman onlarla bir yere gitsem birsey yapsam ya yolda kalirim yada yapacagim sey elimde kalir. Yine oyle oldu sasmadi yani,bi gecede hic olmicak sekilde kp le birlikte arabada yolda kaldik. Tovbe esteagfurullaaah,nasil bir ugursuzluktir,kv agzindan bela okumak eksik olmaz,ona buna herkese bela okur,kp der desen suratsiz oyle durur. Hep kotu seyler konusurlar,hep kendilerine yapilan kotuluklerinlonusup bela okurlar,surekli hayatlari berbat otesiymis gibi kendilerini acindirirlar,ahaaaa simdi bir bela daha okudu esimle konusurlarken tovbe yarabbim,onu. Beddualarini benim ailemden sakin allahim,donup dolasip bize gelmesin insalahAh canımmmm okurken bana daral geldi seni düşünemiyorum hele o araba çekme olayını iyi bilirim. Araba senin üstüne galiba ki hemen çıkarmışsın ben hamileyken çekmişlerdi gittim de alamadım eşimin üstüne diye bekledim saatlerce orada eşim geldi de öyle alabilmiştik. Yalnız hakkaten güzel bi sürpriz olmuş bu gece yolcu olmaları hadi bakalım yarın da doktordan çıkıp güzel haberler ver inşallah
inşalalh korkusu sardı benişimdiden eşimde olmıcak yanımda nası susturucam bilmiyrum birde ateş olayıbiz de yarın sabah yaptıracağız aşıyı.
çok ağlamazlar inşallah.
bizdede var sakız çiğniyor diye takılıyoruz sebebini bilmiyorum öğrenirsen banada söyle canımBebeğim geviş getirir gibi ağız hareketleri yapıyor.sanki ağzında birşey var. Böyle bi durum yaşayan varmı. Neden böyle yapıyor acaba. 2 -3 gündür dikkatimi çekti. Lütfen bilenler yardımcı olsun.
kuzum benim neler yaşamışsın gene bol sabır diliorum allahtan gitmişler alpmi düşünücen kv uğraşıcanKizlar bugun basima gelenleri anlatiyorum,ameliyati oldugumuz hastaneye kontrole gidecektik iste o kontrol bu doktor baksin falan dediydiler. Bizim velet gece hic uyumadi,surekli ikindi bir turlu gazini cikaramadim,haliyle sabah uykusuz bir sekilde kv ve kp birlikte yoka koyulduk,esimin cok onemli bir toplantisi olduu icin onu ise gonderdim mecbur,ama yasli insanlar bana ne faydasi olcak ki sadece ayak bagi olurlar neyseee,
Hastanenin onune geldik, otopark doluydu ve haliyle bekleme luksumuz yoktu,doktorlsr tamm saatinde bekliyorlar diye arabayi yola parkettim aldim cocugu kucagima,kv de arkadan cantayi tasiyor bana yetismeye calisiyordu. Gittik muayene icin bizim doktor ameliyatyaymis o yizden bakamazmis neden bugun gelmisim bana persembe demislermis oyle bir azar cektiler. Uygun olan doktora gittim bakmasi icin en azindan ameliyat yerine baksin diye,benim hastam degilsin bakmam ben sana dedi,hastalar bitsin bekle disarda alirim dedi,sizin diplomaniza s.c.yim dedim ciktim gittim,baska hicbbir yere de goturmedim cocugu, patolojiye gittim hala sonux cikmamis,internetten takip etmek icin numara aldim,dahada bu hastaneye allah dusurmesinnn. Kv delerde arkamda tabi geziyorlar,ama ayilip bayiliyor kadin,panik ya hani tansiyonu dusuyor bayilcak gibi oluyor. Alllahim dedim be cilem vsr bunlari biyr aldim ki yanima derken,sozde kadin cocugun cantasini tasiyor,biberon yerde termos yerrde,yahu anne al sunu sirtina diyorum tasiyorum ben tasiyorum diyor bende arkasindan topluyorim,allahim yarabbim sabir sabir,hastane olaylari ayri,benim su kv de nin dik kafasi ayri sabir sabir dileye dileye bir hal oldum derkrn,bir baktim ki araba yerinde yok,arabayi cekmisler. Halimi dusunun kizlar,arkamda yuklerim ama arkalarini ben topluyorum,cocuk kollarimda ve araba biraktigim yerde yok. Ben orda bayilmadiysam o an daha da bayilmam,yorgunluk ku dersin sinir krizi mi dersin kime saracagimi sasirdim,allahtan otopark yakindaymis cok sukur ki yuru yuru bi ha olsakta ve hava cok sicakti cocuu 3 kat giydirmistim,ona ragmen kv dede battaniyesini alalim diye de ayrica tutturmus olmasina ragmen cok sukur yanima almamistim. Otorparka kizimi gordum gidip sarilasim geldi,100 lira cekici parasi,70 lirada ceza parasi verdim de ciktik arabadan,sonra kv cok rahatsizmiz diye onu ayrica ozel bir hastaneye muayeneye goturdum. Derken eve gelisimiz 3 du. Bugun yasadiklarim inanilir seyler degildi, benim sinir krizim genelde gulmeyle geliyor,katila katila guldum elllerim ayaklarim titredi butun gun. Oyle bir macera atlattik kizlar,
Ama bugunun en guzrl haberini suan veriyorum,bizimkiler yolculuk biletlerini persembe aldilar sanyorlardi,o gene bu gece yolculwrmis,adam aradida haberleri oldu,apar topar hazirlandilar, 11 gibi duraga birakacagim. Cooooook sukur ki allahim gidiyorlar artik,3 haftadir hic bu kadsr bunalmamistim,benim derdim yetmez mis gibi bu kv denin cok bilmis ve hic susmayan agzindan biktim artik. Az once cocuk oksuruyor gibi tiksirdi sadece,eyvah eyvah ah ah cocuguu usutttum goruyonmi diyor, suratina okuz gibi bakim artik,ya aklina hemen niye kotuyu getiriyorsun yaaa hemen hastami olmasi gerekiyor yarabbim,dedim tersledim. Hayret birsey , ona sabir gostermekten sabir tasina dondumm,alllaahim nokur duy sesimi,bir daha gelemesinler bana,gormek istemiyorum onlari,kocamin hatrina katlaniyorum ama bana cok agir geliyor artik,herhalde surekli burda olsalar benim esimle iliskim devam etmezdi.
Neyseki yarin icinde dosyami aldim uzman bir proftan randevu aldim, ordan daha ayrintili bakarlar yarin anlariz ne oldugunu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?