Zaten biberon ile daha çok içiyorlarmış. Anne kokusu sıcaklık falan olunca hop uyku. Ama biberonu sık vermek meme karmaşası yaratıp emmeyi bırakmasına da sebep olabiliyor.Kizim yaklasik 110 ml sütü ilk defa içince( bu arada emziremedim sütü biberonla veriyorum) gece on iki bucuktan sabah altı bucuga kadar kesintisiz uyudu.midesi büyüdü uykusu uzadi diye sevinmistim ama şu an gözler cin.agulamalar gülücükler çiğliklar .....galiba bizim günümüz başladi.baba yanimizda ne güzelde uyuyor iyice yatagin köşesine kaçmış bi de ben yokum der gibi :)
Canim yediğinden olabilir. Takip et ateş veya halsizlik olursa mutlaka götür.Kizlar zeynep ishal oldu galiba yediklerimizden dolayi olabilir mi ya bi rota virusu varmis ishal yapiomus o aklima geldi oyle bisey degildir di mi oyle su gibi yapmio kakasini simdilik ama karni agriyo sanki huzursuz ates falan yok cok şükür kusma da yok yani cok az her zamnki gibi
Aaa hemen öğreteyim hayatım deyip öğreteceksin. Sanki atla deve. Altı üstü omzuna yatırıp pat pat vuracak. Bana kalmasın diye beceriksiz davranabilir. Sen hiç kırmadan öyle değil hayatım böyle diye diye gazı çıkana kadar uğraş. Sonra da harikasın bak böyle diye gazla adamı. Gazı çıkacağı zaman Ayy çok tuvaletim geldi de gazını sen çıkarsana de kaç otur tuvalette 10 dakika. Böyle böyle alışır.Durmuyoki bende..
Ben bilmiyorum ki beceremiyorum gaz çıkarmasını. Dün bunları diyordu benim adam.dedim oh durmuyo bende ver.
Bende beceremiyorum farzet gaz cıkarmasını ne olacak dedim.heee benim gorevlerim dimi dedim sonra.zora gelemiyorlar nasılsa biz 24 saat bakarız.anca iki sevip bıraksınlar
Kimdi hatırlamıyorum ama kurdele ile biri kafasına bağlamıştı emziği öyle almıştı. Ters psikoloji ise yaramıyorsa bunu deneyebilirsin.Gunaydin cnm benim kizda bi turlu alismadi emzige yaa hergun deniyorum yoktugbayhan cnm nasil becerdin emzigi aldirmayi cok iyi olmus valla rahatlamissindir
hangi ülke mecbur tutuyor ki?Hepinizi tebrik ederim öncelikle, Allah güle güle sağlıkla büyümeyi nasip etsin ve darısı başımıza.
Size bir soru sormak istiyorum. Ben otokoltugu /anakucagı sipariş ettim. Ama 7 Kasım da gelecek. Eğer bebek önce gelmeye karar verirse , hastane çıkışlarında sorun oluyor mu ki? Bulun, öyle çıkarsınız, gibi? Yani aranızda kucağında çıkan hiç oldu mu? Deneyimimizi yazarsanız çok sevinirim.
çok sağol tatlım :****Maşallah maşallah
Kesin yerleşeceklerdi canım gidişat onu gösteriyordu. Çok şükür esinle de düzelmisçok mutlu oldum
Tatlım acil demissin ama yanıt göremedim.
Geçenler de görmüştüm ilk sağdını dolaba koyup ikinciyi de sağıp dolaba koyuyorsun
İkisi ayni ısıda olunca birlestiriyorsun. Ama ne kadar zaman o şekilde tutuluyor onu hatırlamıyorum. Yanlış hatırlamıyorsam şu linkte vardı.
http://bebekyapimbakimonarim.kadinl...tomrisin-emzirme-notlar-10-pompa-ile.html?m=1
Bende de aynın sorun vardı. Kan yok ama mukuslu kaka, kırmızı noktalar... doktora da sordum özellikle ama bu doktor çok rahat biseyi var midir diye şüphe etmiyor. Mukuslu kaka anne sütü alan bebeklerde normal. Rengi sekli de farklı farklı olabilir o kadar önemseme dedibesin alerjisi ile ilgili okuduğum tüm belirtiler var gibi geliyor bana.. ama şu taşınma islerinden gidemiyorum başka doktora da. Bi taraftan da evham mi yapıyorum acaba diye de düşünmüyo değilim.
Canım bende vardoktora telefonla sormuştum koku varsa iltihap olabillir dedi ve vajinal fitil verdi. 7 gün kullanılması gerekiyor ama içinde de emzirirken bebek sütten kesilmeli diyor. Ben şimdiye kadar biberon vermedim. Emin olmak için gidip muayne olmam gerek ama gidemedim bir turlu. Sende ihmal etme git bi doktora normal değil.
Cnm çok geçmiş olsun. Rota değildir cnm daha erken rota için. Sanırım yediklerinden kaynaklı ishal olmuştur. Ateşine dikkat et inş bir sıkıntı olmaz.Kizlar zeynep ishal oldu galiba yediklerimizden dolayi olabilir mi ya bi rota virusu varmis ishal yapiomus o aklima geldi oyle bisey degildir di mi oyle su gibi yapmio kakasini simdilik ama karni agriyo sanki huzursuz ates falan yok cok şükür kusma da yok yani cok az her zamnki gibi
Hepinizi tebrik ederim öncelikle, Allah güle güle sağlıkla büyümeyi nasip etsin ve darısı başımıza.
Size bir soru sormak istiyorum. Ben otokoltugu /anakucagı sipariş ettim. Ama 7 Kasım da gelecek. Eğer bebek önce gelmeye karar verirse , hastane çıkışlarında sorun oluyor mu ki? Bulun, öyle çıkarsınız, gibi? Yani aranızda kucağında çıkan hiç oldu mu? Deneyimimizi yazarsanız çok sevinirim.
Biberon emzik veriyor musun canim? Gak meme guk meme yap. Biberon verecek olsan dahi önce meme teklif et. Ten tene temas yapın aç olmasa bile. Üstünü çıkar bebeği de soy. Kucak kucağa yatın. Ara ara meme teklif et ama ısrar etme. O sırada çok sütun olduğunu tastigini düşün. 1 saat falan boyle takilin. Ben ilk haftalar hep kendimi kocaman bir inek olarak düşünüyordum. Yetiyor mu deme yetecek de.Birde kızlar aranızda kara lahana sütü artırıyor diyen var. Nasıl tüketiyorsunuz benim sütüm az ya bir türlü etmiyor
Lahanayi da kavur ye canim ki gaz yapmasın.Birde kızlar aranızda kara lahana sütü artırıyor diyen var. Nasıl tüketiyorsunuz benim sütüm az ya bir türlü etmiyor
Canim ben nuk kullaniyorum onu aldi. Avent var duruyor chicco var duruyo bakkal emzigi var duruyo bi nuku aldi. Agzina teptim teptim durdum alistiYok canım ya iki ay denedim avent soothie bile aldim ama yokkkk almıyor benimki
Attikca ver attikca ver agzina devamli alistirmak istiyorsan birkac saat ugrasicaksin. Sonra tutuyolarBenim oğlan da mümkünatı yok emmiyor.iki çekiyo hopppp atıyo
İnsallah canim ya
İnşallah olmaz
Nuk kullaniyorum bende :) birtek onu tuttu.Ters psikoloji yap canım. O emerken ağzından çıkarmak istiyorum gibi hafifçe çek. Ama çıkaracak kadar güçlü olmasın. Öyle alıştı benimki. Yoksa emmiyordu. Şimdi akşam yatacağı zaman veriyorum öyle uyuyor.
Canim nuk kauçuk denedin mi? Hem 5 tl hem de çoğu bebek tutuyor.
Canim uyanikken basinda birkac saat ugrasicaksin. Attikca vericen attikca dayicaksin emzigi yavas yavas alisiyo. O kadar rahat oluyo ki emziriyorum sonra dayiyorum emzigi yattigi yerden bende yere oturuyorum uykusunda attikca agzina dayiyorum biraz uyuyo iste :)Gunaydin cnm benim kizda bi turlu alismadi emzige yaa hergun deniyorum yoktugbayhan cnm nasil becerdin emzigi aldirmayi cok iyi olmus valla rahatlamissindir
Oraya sureklı yazmak gerekır yazamam dıye dusunmustumYa cidden bu erkekler ne kadr bencil yaaa.. Yani calisiyosun anladk da biz de evde bos bos oturuyoduk gecemiz gunduzumuz belli degil. Gercekten inanilir gibi degiller.. Ayrica sen cocugunla hic mi vakit gecirmek iatemiyosun demi? Hayretlerrrimm sasiyorrr
Benim adam da bana cinsellik yuzunden trip atiyo arada, eski performansi nasil bekler ki su an?? Bazen dus bile alamiyorm benm de canm istemiyor, yorgunluktan zaten bitabim. Gece gelmis uyutmak uzereym begumu oynamaya calisiyo hep acti uykusunu, uyumaz bu cocuk gozlere bak diyo bi de. Ay ne kolay sana gore her sey. Ben de sanirm adet oluyorm ilk defa, gerginim bu ara. Buyur sen uyut artk dedm, oyun saati mi su an dedm. Uyutmaya calisiyorm yaniiii...
Ben de ayniydm da, kk daki gruplardan birine girdm. Burda cuma zayiflama gruplari var ya. Dsipline ediyorm kendimi artikk...
Ben hamıleyken bu kdr yemıyordum doğumdan snr ne guzel dususe gecmiştim 14 kg aldım 9 kg vermiştim ilk ay şimdı gerı alıyorum şaka gıbı dısıplıne olamıyorum o tempoyla devam etseydım şimdı coktan bıtmıştıHiç sorma canımaynı durumdayım
Hergün tamam yarın başlicam dikkat etmeye diyorum akşam üstü yine abartıyorum
Bünyem hala hamilelikteki gibi aşeriyor resmen
Normalde böyle iştahlı değildim ve normal Halime'de dönemedim birtürlü
Nasıl iştir anlamadım gitti ya
Senin kaç kilo duruyor hala ?
Benim 13kg 10kg versemde olur :)
Forever07 idi canim oda 900 gram dogmustu masal bebek sanirim ama kacinci hafta bilmiyorum. Rabbim yardimcisi olsun insallah tez zamanda kurtulur sifa bulur ama cok uzun bir surec onlari bekliyor. Forever dan biliyorum.
Kız bir de yeni bişey keşfettim diyo yüzü dışarıya dönük kucaklıyo çocuğu,güzel susuyomuş..e dedim gaz?kalıyo öyle.Canim yediğinden olabilir. Takip et ateş veya halsizlik olursa mutlaka götür.
Aaa hemen öğreteyim hayatım deyip öğreteceksin. Sanki atla deve. Altı üstü omzuna yatırıp pat pat vuracak. Bana kalmasın diye beceriksiz davranabilir. Sen hiç kırmadan öyle değil hayatım böyle diye diye gazı çıkana kadar uğraş. Sonra da harikasın bak böyle diye gazla adamı. Gazı çıkacağı zaman Ayy çok tuvaletim geldi de gazını sen çıkarsana de kaç otur tuvalette 10 dakika. Böyle böyle alışır.
Bir saat heCanim ben nuk kullaniyorum onu aldi. Avent var duruyor chicco var duruyo bakkal emzigi var duruyo bi nuku aldi. Agzina teptim teptim durdum alisti
Attikca ver attikca ver agzina devamli alistirmak istiyorsan birkac saat ugrasicaksin. Sonra tutuyolar
İnsallah canim ya
Nuk kullaniyorum bende :) birtek onu tuttu.
Canim uyanikken basinda birkac saat ugrasicaksin. Attikca vericen attikca dayicaksin emzigi yavas yavas alisiyo. O kadar rahat oluyo ki emziriyorum sonra dayiyorum emzigi yattigi yerden bende yere oturuyorum uykusunda attikca agzina dayiyorum biraz uyuyo iste :)
Bu arada geceden beri sifir uykuyla duruyorum o kadar yorgunum ki Mehmet Ali gece gene biraz uyurdu bu gece hic uyumadi. Akrabamiz 40ini ucurmaya gelicek banyosunu yaptiricak diye banyoda yaptirmadim. Onun huzursuzlugu birde gaz olayi vardi barbunya yedim kimyon icmeyi unuttum ustune gazi vardi cocugun butun gece oda bende ayaktaydikcok yorgunum a dostlarrrr cokkkkk
yanlız degilmisizselam nöbetçiler
5391 de kaldım şurda not dursun :)
Bugün atak günleri sonrası uyku günüydü. Taşınma 1 gün ertelenince kvyi arayıp bugün gelmene gerek anne çok yoruldun dinlen diyecektim görümcem acti bende geliyorum elifi gorcem dedi. Uykusu açılacak diye üzülmüştüm ama çok şükür sonradan uyudu o uyuyunca bende yapacaklarımı hallettim. Bisey kalması taşınmaya hazırız. Yarin oraya boya yapilacak. Esim sende gel yarin teyzenlerde oturursun boyayı falan gör diyor.
Kizim yaklasik 110 ml sütü ilk defa içince( bu arada emziremedim sütü biberonla veriyorum) gece on iki bucuktan sabah altı bucuga kadar kesintisiz uyudu.midesi büyüdü uykusu uzadi diye sevinmistim ama şu an gözler cin.agulamalar gülücükler çiğliklar .....galiba bizim günümüz başladi.baba yanimizda ne güzelde uyuyor iyice yatagin köşesine kaçmış bi de ben yokum der gibi :)
Kizlar zeynep ishal oldu galiba yediklerimizden dolayi olabilir mi ya bi rota virusu varmis ishal yapiomus o aklima geldi oyle bisey degildir di mi oyle su gibi yapmio kakasini simdilik ama karni agriyo sanki huzursuz ates falan yok cok şükür kusma da yok yani cok az her zamnki gibi
Durmuyoki bende..
Ben bilmiyorum ki beceremiyorum gaz çıkarmasını. Dün bunları diyordu benim adam.dedim oh durmuyo bende ver.
Bende beceremiyorum farzet gaz cıkarmasını ne olacak dedim.heee benim gorevlerim dimi dedim sonra.zora gelemiyorlar nasılsa biz 24 saat bakarız.anca iki sevip bıraksınlar
Hepinizi tebrik ederim öncelikle, Allah güle güle sağlıkla büyümeyi nasip etsin ve darısı başımıza.
kelebek.hill hangı zayıflama grubundasın 5 mi 9 mu
Seni unuturmuyuz hic. Arada girip takip ediyoruz. Allah'im tez vakitte insallah yanina evine almayida nasip etsin. Koca kiz oldu masal bebek bunuda atlaticak insallah.Selamlar öncelikle, ağustos anneleri unuttu bizi diyordum bende
@Kaswa_ Allah acil şifalar versin inşallah canım.. Çok zor bir süreç ama inşallah sağlıcakla atlatır minik mucize, onlar inanılmaz güçlü inan. Arkadaşın sosyal adreslerden prematüre anneleri takip etmesini yazmasını rica et orda çok örnek bulacaktır kendine ve umut olacaktır.
Masal Elif im o süreci 78 günde sağlıcakla atlattı. Şimdi yanımda demeyi çok isterdim ama:'( 20 gün evde geçirdik. Sonrasında bağırsağında sıkıntılar çıktı 3 ameliyat oldu... Şimdi yoğun bakımın bakımsız şartları yüzünden enfeksiyon ile savaşıyor zatürre...benim sürecim daha bir zorlu anlayacağın... Umarım arkadaşının böyle uzun sürmez, bizim sıkıntılar farklı malesef iyi haberlerini ver inşallah
Derdimiz büyük belki ama Allah daha büyük, ona çok destek ol hep iyi örnekler göster. Dediğim gibi sosyal medyada çok var, çok destek oluyorlar
Senin kocada pek alemmis ya hahahKız bir de yeni bişey keşfettim diyo yüzü dışarıya dönük kucaklıyo çocuğu,güzel susuyomuş..e dedim gaz?kalıyo öyle.
Önerilerin harika deneyeceğim :)
Sonu zafer eminol kollarin bi kendine gelsinBir saat hesonu zaferse değer...
Barbunya yersem uçariz heralde yiğitle
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?