Çok geçmiş olsun .. Şimdi Nasıl döküntü falan yoktur umarım ... Bebeğin daha çok küçük hepimizinki öyle .. İnan bazen bende oturup onlarla ağlıyorum iyi de geliyor içimi döküyorum .. Biz anneyiz ve her zaman güçlü görünmek zorunda değiliz pes dediğimiz anlarda olacak sonra yine yeniden toparlanacaz .. Allah yardımcın olsun inşallahMerhaba kızlar
286 sayfalık bir başlığı okumaya çalıştıgım için bu tarafı takip edemedim. Çok üzgünüm bu günlerde. Bi sabah uyandım oğlumun vücudunun ciddi bi kısmı minik kırmızı döküntüyle kaplıydı. Bazı yerlerin üstünde sarı tortular vardı. Başında da çatlamış toprak gibi görünen bi şeyler vardı (sonradan konak oldugunu öğrendim) bu sırada yeşil ve sümüksü parçalar olan kaka yapıyordu. İlk zamanlar yaptıgı yumuşak sarı dışkıyı hiç görmedim 20 - 25 günden sonra.. doktorumuza anlattım gaitaya bakıldı. Gizli kan çıkmış. Bunlar hep inek sütü alerjisine işaret ediyormuş. Belki başka şeyler de var bilmiyorum. Sıkı diyete başladım. Önümüzdeki günlerde gastroyla görüşücez. Döküntüler ciddi azaldı bi krem kullandık. Ama yeşil kaka devam. Çogunlukla mukus da var.
Ve ben daha lohusalığı bile atlatamadım.. ilk anne oluşum ve ne kadar büyük bir sorumluluğun altına girdiğimi yeni yeni anlıyorum.. 56 günlük bebeğim..
Çok çok zor durumlar yaşayan arkadaslar var biliyorum. Ama içim acıyor( Allah hepimizin yardımcısı olsun..
Can'ım çok çok gecmiş olsun kıyamam Paşa'na Allah şifa versin o lanet gazda hemen gitsin tatlımGeçmişi çok okuyamadım Aslan biraz hasta..burnu akıyor hapşırıyor falan..bir kaç kez balgamlı kustu. İnşallah atlatacak.
Bu akşam ağlama krizine girdi. Kasıldı resmen. Apar topar acile gittik sonuç: Gazı var! Masaj vs yaptılar ı ıh! Hemen makattan lavman!!! Biraz rahatladı evde de ben poposuna masaj yaptım ve bildiğin köpük yaptı
Gaz işi ne fenaymışben bazı şeylere çok sinirlendim stres oldum yavru Aslan'ım böyle oldu
1 haftaya her şey normale döner canım. İlk gün elin ayağın dolaşır 2.gün normal 3.gün profesyönel olursun;hiç dert etme! Takıldığın yerde sor danış.. Sen yaparsın yaa
Ah bu erkekler! Benim 2.çocuk olmasına rağmen hala böyle gaflar yapıyor sonra hemen toparlıyorçocuk büyüdükçe erkeklerin yorgunluğu daha çok artıyor nedense!!!
Maşallah minişeYaa ben teklilerine bayılıyorum. Rabbime sonsuz şükürler olsun yaaa Ben oyun halısını çıkardım da abimizden sıra gelmiyor ki bebeyi yatırayım da oyalansın
Ya o aşerme bendede var! Her şeyi yemek istiyorum. Pisboğaz oldum çıktım yaaa
Yemediğim Zaman benim sütüm olmuyor. Yanı yetmiyor Aslan'a
Selamlar öncelikle, ağustos anneleri unuttu bizi diyordum bende
OrganikParasetamoL Allah acil şifalar versin inşallah canım.. Çok zor bir süreç ama inşallah sağlıcakla atlatır minik mucize, onlar inanılmaz güçlü inan. Arkadaşın sosyal adreslerden prematüre anneleri takip etmesini yazmasını rica et orda çok örnek bulacaktır kendine ve umut olacaktır.
Masal Elif im o süreci 78 günde sağlıcakla atlattı. Şimdi yanımda demeyi çok isterdim ama:'( 20 gün evde geçirdik. Sonrasında bağırsağında sıkıntılar çıktı 3 ameliyat oldu... Şimdi yoğun bakımın bakımsız şartları yüzünden enfeksiyon ile savaşıyor zatürre...benim sürecim daha bir zorlu anlayacağın... Umarım arkadaşının böyle uzun sürmez, bizim sıkıntılar farklı malesef iyi haberlerini ver inşallah
Derdimiz büyük belki ama Allah daha büyük, ona çok destek ol hep iyi örnekler göster. Dediğim gibi sosyal medyada çok var, çok destek oluyorlar
Ya varya böyle durumlara sinir oluyorum ama yapacak bir şey de yok! Emrivaki olayı oldum olası beni şişirir! Hiç sevmem!!! Kv huyunu bilmiyorum ama zaten 3 çocuğun var 2si bebek kendi derdin sıkıntın sana yeter bir de kv hizmeti valla çekilir olay diil haaa! Allah sabır ve kolaylık versin inşallah.kv eşimi aramış. akşama gel beni al demiş. eşim de tamam demiş. benim daha yeni haberim oldu. zaten kadından nefret ediyorum, bir de yarın tüm gün yalnız olacağız. kavga etmezsek iyi. ya da ben annemde mi kalsam acaba? eşimle telefonda restleştik. ne olacak bakalım.
Aslan'ın da olduKızlar kızımın kafasında konak oldu nasıl geçer
Saolasın tatlım. İnşallah bir daha olmazCan'ım çok çok gecmiş olsun kıyamam Paşa'na Allah şifa versin o lanet gazda hemen gitsin tatlım
Selamlar öncelikle, ağustos anneleri unuttu bizi diyordum bende
OrganikParasetamoL Allah acil şifalar versin inşallah canım.. Çok zor bir süreç ama inşallah sağlıcakla atlatır minik mucize, onlar inanılmaz güçlü inan. Arkadaşın sosyal adreslerden prematüre anneleri takip etmesini yazmasını rica et orda çok örnek bulacaktır kendine ve umut olacaktır.
Masal Elif im o süreci 78 günde sağlıcakla atlattı. Şimdi yanımda demeyi çok isterdim ama:'( 20 gün evde geçirdik. Sonrasında bağırsağında sıkıntılar çıktı 3 ameliyat oldu... Şimdi yoğun bakımın bakımsız şartları yüzünden enfeksiyon ile savaşıyor zatürre...benim sürecim daha bir zorlu anlayacağın... Umarım arkadaşının böyle uzun sürmez, bizim sıkıntılar farklı malesef iyi haberlerini ver inşallah
Derdimiz büyük belki ama Allah daha büyük, ona çok destek ol hep iyi örnekler göster. Dediğim gibi sosyal medyada çok var, çok destek oluyorlar
meseleyi hallettik sanırım. annen bir laf ederse ben on söylerim. birbirimize gireriz dedim. getirmekten vazgeçti gibi. yarın kpss sınavı var kafasının rahat olması lazım.Ben sana link atim canmm... Kurcala sitede guzel yerler var hemm.
Bi de ne dicem canm o emzigi cikolataya batirma isine cok girme bence tabi senin kararin anne sensin ama su an alacagi her yabanci tat anne sutunden sogumasina neden olabilir. Cok istiyosan sutunden damlatip ver mesela. Eski usul o isler ama aslnda zararli hem bebeklerimizin bunyesi sekerle ne kadr gec tanisirsa o kadr iyiii...
http://www.kadinlarkulubu.com/forum...lama-yarismasi.38551/page-10256#post-48455767
Ah canm ah 3 cocukla ugrasiyosn zaten yeterince yorucu. Tabi ki dunyanin en guzel varliklari ama yorucu oldugu gercegi ayri. Bi de boyle sacmaliklarla kafamizi kurcaliyorlar cildiricimm. Ama kendine mukayyet ol. Eninde sonunda zaten gideceksentakma gitsin zaten yalnz her seyi hallediyosn. Esini pek sallamamaya calis gerekirse ben arada oyle yapiyorm daha iyi oluyor..
ben kv hizmetini bırakalı on sene oldu canım. bebeğimi görmek için gelmek istiyor sanırım. ne de olsa oğlunune evi bana sorar mı hiç. zaten konuşmuyorum senelerdir. istemediğimi bile bile şansını denedi işte. saç baş gireriz deyince vazgeçti gibi eşim. yarın kpss sınavı var kafasının rahat olmasını istiyor :)Ya varya böyle durumlara sinir oluyorum ama yapacak bir şey de yok! Emrivaki olayı oldum olası beni şişirir! Hiç sevmem!!! Kv huyunu bilmiyorum ama zaten 3 çocuğun var 2si bebek kendi derdin sıkıntın sana yeter bir de kv hizmeti valla çekilir olay diil haaa! Allah sabır ve kolaylık versin inşallah.
Ben Bi de neye sinir oluyorum biliyor musun benim dar günümde hiç bir işime el vurmayıp sonra misafir gibi gelip hizmet beklenmesine!!!
Aslan'ın da oldudaha küçükken de olmuştu eczaneden zeytinyağı almıştım ondan döktüm güzelce yedirdim,beklettim sonra da kaşırcasına yıkadım o ara kayboldu şimdi yine geri geldi yeniden yapacam.
Saolasın tatlım. İnşallah bir daha olmazne zor ne menem bir şeymiş! Allah başa vermesin kimsenin bebesi gaz sancısı çekmesin :'(
Ben bir kaç gün sinirli ve stresliydim o sinirli süt bebemi ne hale soktubir sürü özür diledim ondan..içim parçalandı resmen
eğer dalin kullanıyorsanız değiştir. o konak yapıyor. ben chicco ya geçtim. konak bitti.Kızlar kızımın kafasında konak oldu nasıl geçer
Bi de o gaz sancısını her gün çektiğini dusunYa varya böyle durumlara sinir oluyorum ama yapacak bir şey de yok! Emrivaki olayı oldum olası beni şişirir! Hiç sevmem!!! Kv huyunu bilmiyorum ama zaten 3 çocuğun var 2si bebek kendi derdin sıkıntın sana yeter bir de kv hizmeti valla çekilir olay diil haaa! Allah sabır ve kolaylık versin inşallah.
Ben Bi de neye sinir oluyorum biliyor musun benim dar günümde hiç bir işime el vurmayıp sonra misafir gibi gelip hizmet beklenmesine!!!
Aslan'ın da oldudaha küçükken de olmuştu eczaneden zeytinyağı almıştım ondan döktüm güzelce yedirdim,beklettim sonra da kaşırcasına yıkadım o ara kayboldu şimdi yine geri geldi yeniden yapacam.
Saolasın tatlım. İnşallah bir daha olmazne zor ne menem bir şeymiş! Allah başa vermesin kimsenin bebesi gaz sancısı çekmesin :'(
Ben bir kaç gün sinirli ve stresliydim o sinirli süt bebemi ne hale soktubir sürü özür diledim ondan..içim parçalandı resmen
Kuzum bizimde konakti biz zeytinyagi hakiki olacak ama icine karbonat attik kafasina pamukla masaj yaptik 1 saat beklettikten sonra tarakla tersine taradik saclari yikadik 1 hafta sonra tekrar yaptik kalmadi konak kaslarindada vardi surduk burnkac kez tekarrner yikayacagin zaman hem saclari yumusacik oluyor gemde konaklar bitiyorKızlar kızımın kafasında konak oldu nasıl geçer
Marketten aldım ben nuk. Ya da internetten al. 6 tl kargosuz almıştım. Bende 2 tane var biri kauçuk biri silikon. Ağlayınca ağzına tep o zaman daha iyi tutuyorlar. Çünkü dilinin orta kısmına değip onu ogurtmuyor.La Lune kac tane ezcaneye baktım bulamadim nuk canım şaka gibi yok. Artık umidim de kalmadi emzik diline deydigunde anliyo hemen. Eskiden yine biraz emiyodu şimdi yok agzina bile almiyo
@tugbayhan 8 ağustos doğumlu benimki en baştan beri calisiyorum canım ben ne kadar ugrassam da yok olmuyo
Bende var salıncak harika birşey. Esneyince yatırıp salliyorum gündüz. Uyuyor bırakıyorum yemeğimi yapıyorum.La Lune oyun halisini severbence canım. Şimdi ellerini de kullanmaya başlayacaklar hele.. benimki bazen 10 dkya yakın duruyor. Cok şükür. Kahvaltimi geçen oyle yaptim :)
Bende salıncak düşünüyorum nasil sence?
14. Ayda meme tutan var canım ara ara dene vazgeçme.Benimkini hiç emziremedim.hep sütümü biberonla verdim.dediklerinden haberim var ama olmayinca olmuyor gerçekten tek teselli sütümü içiriyor olmam.
Biz zeytinyağı sürüp yıkadık canım. Ama asiti alınsın diye ısıtıp soğuttum zeytinyağını.Kızlar kızımın kafasında konak oldu nasıl geçer
Cnm biberon 2 gündür kullanıyorum fakat emzik hiç tutmuyor kusacak gibi oluyor emziğe. Meme tutmada sıkıntı yok fakat bilmiyom anlamadım. Dediklerini uygulayacam inş olur :) ama kocaman süt veren bir inek olurmuyum bilemem keşke olsam :)Biberon emzik veriyor musun canim? Gak meme guk meme yap. Biberon verecek olsan dahi önce meme teklif et. Ten tene temas yapın aç olmasa bile. Üstünü çıkar bebeği de soy. Kucak kucağa yatın. Ara ara meme teklif et ama ısrar etme. O sırada çok sütun olduğunu tastigini düşün. 1 saat falan boyle takilin. Ben ilk haftalar hep kendimi kocaman bir inek olarak düşünüyordum. Yetiyor mu deme yetecek de.
Cnm 3 öğün yemek ve her gün en az 3 litre şu içerim. 2 bardak süt 1 kase yoğurt 1 tabak üzüm 2 bardak rezene ve hergün en az 4 incir 1 köy yumurtası yerim. Sebze ve meyve mutlaka her gün tüketirim. Yiye yiye şisiyoyorum be :) ama dünden beri bişey farkettim sanki dere otu sütü artırıyor gibi . Neyse kara lahana ile onu bol bol yiyeyim yarın belli Olur etkisi.Sağlıkla ve zamanlıca kucağına alırsın inşallah. Canım ben 2 çocuğumu da kucağımda çıkardım. Mecburi tutmuyor kimse. Hem zaten insan bebeğinden 1sn dahi ayrılmak uzak durmak istemiyor. Kucakta sanki daha güvenli rahat olacak gibi düşünüyor.
Öncelikle 3 öğün yemek ve en az 2 lt su tüketmelisin. Sonra bebeğin her istediğinde seni emmesini sağlamalısın. İşte tüm bunlar sağlanmışsa üzerine lahana yediğinde süt fışkırabiliyor. Tabi bu zamanla olacak bir şey.
Büyüme atağı döneminde sürekli emmek istiyor mememden ayrılmıyor falan diye sıkıldık,bunaldık ama aslında çok doğru bir şeymiş. Sürekli uyarılan meme daha fazla süt üretmeye başlıyor.
Canım çok çok geçmişler olsun. Rabbim şifasını bol versin inşallah.
Canım marketlerde de emzik satılıyor. Orada da bulabilirsin yanı.
Kızlar kızımın kafasında konak oldu nasıl geçer
meseleyi hallettik sanırım. annen bir laf ederse ben on söylerim. birbirimize gireriz dedim. getirmekten vazgeçti gibi. yarın kpss sınavı var kafasının rahat olması lazım.
inşallah akşam vazgeçmez.Mustela konak sampuani kullandik biz bi kullanmada farketti azaldi hemn
Cok sevindm halletmenize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?