Abooww bu ne tempo masallah iyi ayak uyduruyorsun :)Yemek yap, masayı kur topla, bulaşıkları makineye koy. Koş nisa batırdı kendini onu yıka giydir, bir yandan Nevşin babada bağırıyor ona yetiş.
Nisa'yı yatağa koy sonra gel nevşini yıka emzir,
Başım döndü vallahi
Hanımefendi uyusun daha ortalık toparlanacak
Ortalık havlu, çorap,kıyafetler
Yarım toplanmış masa, mutfaktaki tezgahtan hiç bahsetmiyim
Sinirden bağırdım
Herif kalktı salonu topluyor battaniyeleri katlıyoryastıkları düzlüyor
Elin değmişken bide çay koy dedim
Valla 15 gun sonra gorucem canim. Ben sarilik yuzunden mamaya baslamistim. 1 hafta once kadar da tamamen biraktim kalan mamayida cope attim zaten 1 aylik suresi varya 20 ekimde doluyodu bende 2 gun onceden atmis oldum mamayi. Simdi cocuk zayiflamis geliyo ya gozume ondan birde hafif yesilimsi kaka da yapinca dedim doymuyo geri biraz takviyemi yapsam napsam. Ama vazgectim kuruntu yapmiyim bugun 2.kakasi temiz geldi cunku :)
Canim o hem cahillik hemde kiyamamazlik. Valla benimkide obez olmasinda. Masallah kilosuda cidden baya varmis. 2.ayinda bende soylerim size kac kilo mamadan kestim ya bakalim kac kilo almis vermis napmis
Hahaay sormaa delirmis olmaliyim heralde kendime ugras ariyorum
Ama o resimde belli olmuyo sarilarin icinde yesilimsilik var hafiften o yuzden bende biraz endiselendim ne yalan soyliym oyle yemyesil degil tabi cok sukur. Ikinci kaka temiz geldi icim rahat o yuzden saat tutuyorum 3 saatte uyandigi istedigi her dkka ayni memeyi veriyorum sonra diger meme doluyo onu iyice doyuruyo boyle yapcam artik bakalim ne olcak :) onsut zikkimininda Allah bildigi gibi yapsin
Valla o yasli bunaklar umurumda degil kollarim sirtim agrimasa 24 saat indirmem tepemden oylede bi manyagim ama gucum yok iste :) cocuk ne bilsin daha kucagi da simarsin sacmaBebeği kucağa alıştırmışsın diyen beyinsizler için yazılı açıklama
Yenidoğan bebeğini kucağından indirmeyen anneler, çevresindeki insanlardan sık sık şu sözleri duymuştur: Bebeği kucağına alıştırma, şımarır, hep kucak ister. Bu sözlerden etkilenmeyenanne sayısı hayli azdır. Anneler, bebeklerini her kucakladıklarında, bebeğini salladığında adeta yukarıdaki o cümleler kulaklarında çınlar: Bebeğini kucağa alıştırma! Halbu ki bebeği sık sık kucağa almak, ona sarılmak, ona ilgi ve sevgi göstermek onu asla şımartmaz. Kimi uzmanlar bu konuda şöyle bir yorum yapar: Bebeği kucağa alıştırmakonusunda en katı kurallı olan kişiler eski topraklar, yani yaşlılardır. Bunun nedeni ise eskiden gelinler bebekleriyle çok ilgilenmekten iş yapmaz, kaynanalar da işlerin yarım yamalak kalmasına kızarak, bebeğiyle çok ilgilenmesin diye gelinlerine “bebeği kucağa alıştırma” derlermiş. Evin, bağın, bahçenin, tarlanın, ahırın işleri kalmasın diye kaynanaların uydurduğu bir yalan aslında bu! Bebeği kucağa alıştırarak onu şımartmak söz konusu olamaz. Zira istediğiniz zaman, bebeğin büyümeye başlamasıyla birlikte bu alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün. Unutmayın ki bebeğiniz ve sizin aranızda güçlü bir bağ olmak zorunda. Yenidoğan dönemi ise bu bağın ilk ve en güçlü olması gereken dönemler. Yeni doğmuş bir bebek sürekli ağlıyor ve buna kayıtsız kalıyorsanız asıl hata budur. Bebeğinize gerekli sevgiyi, ilgiyi, şefkati göstermekten geri kalmamalısınız. Unutmayın ki bebeğinizi kucaklayarak, ona dokunarak, onu uyutmaya çalışarak, onu besleyerek veya sallayarak, onu öperek, aslında bebeğinize çok büyük iyilikler yapıyorsunuz. Bu hareketler sayesinde bebeğiniz, henüz yeni tanıştığı bu dış dünyanın nasıl güvenli, sevgiyle dolu bir yer olduğunu hissediyor.
Kırkıma kadar surdu kırkıncı gün bitti yedi gün sonra adet oldum yedi gün surdu o bitti sekiz gün sonra yine başladı adet kanaması gibi aynı cumartesi oldum işte bugün beş gün oldu yavaş yavaş azaldı ilk gunki gibi değil hafta sonuna kadar bitmezse cumartesi gideceğim doktora.Bence doktora git tabi bu zamana kadar devam etmesi değişik geldi azalmadı mı birde kaç günlük oldu
Valla 3.gelcekmi bilmiyorum kaka sayisida azaldi simdide onami taksam kafayiBikere yeşil kaka dır bu demek için,hiç sarı renk olmamalı,bu ise sarı renk içinde bilmem ne tövbe tövbe2 ci kaka iyi 3 ü bekliyoruz şimdi
Sesli gülüyorum ya sen her yazdığında
Sen çok yaşa hemi çok şekersinnn
Meme olayı mantıklı bende bugün öyle yapmaya başladım ,
Abooww bu ne tempo masallah iyi ayak uyduruyorsun :)
Bugun bende esime kiyamadim sabah 6da ise gitti diye o yapicakti ben evi sildim supurdum toz aldim sofra kur kaldir bulasik yika cocuga bak derken yoruldum bugun baya bende. Sen birde iki cocuga kosturuyorsun masallah :)
Pisikedii ya sen mi demistin dik yatma diye. O nasil oluyo dik nasil yatiyo cocuk sirt ustumu kafama o takildi simdide
Valla 3.gelcekmi bilmiyorum kaka sayisida azaldi simdide onami taksam kafayi
Valla bazen ben bile kendime guluyorum normal
Meme olayini deneyelim bakalim nolcak
Kizlarin turkce biliyo dimi ? Evde konusuyorsunuz turkce heralde.Benim hergünüm böyleeee
Büyük kızda bugün evde yok yani :) teyzesine gitti
Onada arada ödevler bittimi ,getir bakayım
Çantan hazırmı , odanı topla ... felan felan İşte
Yok ona takmam o sakaydi birkere olsada yapsin gerisi onemli degil cunku azcik yapmiyo biraz dolduruyo sikinti yok cok sukur masallah. Benimki 5 kere filan yapiyodu. Simdi degisiyo 2-3 bazen 1 filan. Sorun yok yapsindaDeli kız
Kakaları sayamayada kalkma lütfen
Çocuktan çocuğa değişiyor
Benim kız günde 6-7 lerden ine ine şimdi bir defa yapıyor bazı günler iki
Bu çapak benimkinde de oluyo mikrop falan kapmamıştır dimi çocuk doktoruna sordum kanallar tıkalı olabilir dedi ama sulanma yok dedim o zaman bişey olmaz dedi tabi göz doktoruna götüremedim daha bir arkadaşımınkide çapaklanmış sulanmış doktor mikrop kapmış demiş.Çok çok gecmiş olsun miniğe ben bir tek serum fizyoloji damlatıp sonra Pamuk'la siliyorum.
kelebek.hill Tatlım valla ben şikayetçi olmaya başladım kendimden çünkü kilo vermiştim doğumdan sonra ama şimdi almaya başladım sabit durda sorun etmiyecektim ama bu durum hoşuma gitmiyor
Allah seni hahahahahheryer kusmus olmus aboowww
Sen ne diyosun kar sogugu resmen buzz. Valla kisinda katlarini cogaltirim artik robokop gibi gezinir cocuk napim
Zaten niyeti varda hala lohusayim ben diye kandiriyorum
Aaa ben accaippp derecede cikolata tuketirim oyle boyle degil evde bi bakkal dukkani vardir yani abur cubur cikolataneyseki zararli bisi olmasinda.
Yelegini uyaninca kucakta gezecekse giydiriyorum canim. Valla izmiri bilmem de ankarada kar sogugu var.
Aminnn. Benimkinin kendi bildigi dogrudur sagolsun. Herseyi iyi hos Allah binkere razi olsun ama bazi huylari bezdiriyo :)
Kiz donuyoz sorma ben neysede oglan hasta olcak diye odum kopuyo gerci bende olmiyimde bulasmasin
Iyi bari ben biraz fazla abarttim heralde
Vazgectim kuzum ya mama iyi degil zaten. Zorunlu durumlar haric mamadan yana degilim ama ana yuregi ac zannediyorum icim burkuluyo iste. Cunku benimki az biraz oburixte masallah
İlk oğlumda sıkça duyduğum şeydi bu. Ben hep benim koynum kucağım onun için var başka işim yokki benim varsın alışsın dedim. Küçüğü de sürekli kucağımda tutuyorum..koynumda yatmayı seviyor misal...açıkcası bende seviyorum.Bebeği kucağa alıştırmışsın diyen beyinsizler için yazılı açıklama
Yenidoğan bebeğini kucağından indirmeyen anneler, çevresindeki insanlardan sık sık şu sözleri duymuştur: Bebeği kucağına alıştırma, şımarır, hep kucak ister. Bu sözlerden etkilenmeyenanne sayısı hayli azdır. Anneler, bebeklerini her kucakladıklarında, bebeğini salladığında adeta yukarıdaki o cümleler kulaklarında çınlar: Bebeğini kucağa alıştırma! Halbu ki bebeği sık sık kucağa almak, ona sarılmak, ona ilgi ve sevgi göstermek onu asla şımartmaz. Kimi uzmanlar bu konuda şöyle bir yorum yapar: Bebeği kucağa alıştırmakonusunda en katı kurallı olan kişiler eski topraklar, yani yaşlılardır. Bunun nedeni ise eskiden gelinler bebekleriyle çok ilgilenmekten iş yapmaz, kaynanalar da işlerin yarım yamalak kalmasına kızarak, bebeğiyle çok ilgilenmesin diye gelinlerine “bebeği kucağa alıştırma” derlermiş. Evin, bağın, bahçenin, tarlanın, ahırın işleri kalmasın diye kaynanaların uydurduğu bir yalan aslında bu! Bebeği kucağa alıştırarak onu şımartmak söz konusu olamaz. Zira istediğiniz zaman, bebeğin büyümeye başlamasıyla birlikte bu alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün. Unutmayın ki bebeğiniz ve sizin aranızda güçlü bir bağ olmak zorunda. Yenidoğan dönemi ise bu bağın ilk ve en güçlü olması gereken dönemler. Yeni doğmuş bir bebek sürekli ağlıyor ve buna kayıtsız kalıyorsanız asıl hata budur. Bebeğinize gerekli sevgiyi, ilgiyi, şefkati göstermekten geri kalmamalısınız. Unutmayın ki bebeğinizi kucaklayarak, ona dokunarak, onu uyutmaya çalışarak, onu besleyerek veya sallayarak, onu öperek, aslında bebeğinize çok büyük iyilikler yapıyorsunuz. Bu hareketler sayesinde bebeğiniz, henüz yeni tanıştığı bu dış dünyanın nasıl güvenli, sevgiyle dolu bir yer olduğunu hissediyor.
Bende hep vites 5teYemek yap, masayı kur topla, bulaşıkları makineye koy. Koş nisa batırdı kendini onu yıka giydir, bir yandan Nevşin babada bağırıyor ona yetiş.
Nisa'yı yatağa koy sonra gel nevşini yıka emzir,
Başım döndü vallahi
Hanımefendi uyusun daha ortalık toparlanacak
Ortalık havlu, çorap,kıyafetler
Yarım toplanmış masa, mutfaktaki tezgahtan hiç bahsetmiyim
Sinirden bağırdım
Herif kalktı salonu topluyor battaniyeleri katlıyoryastıkları düzlüyor
Elin değmişken bide çay koy dedim
Kız Allah iyiliğiniAbooww bu ne tempo masallah iyi ayak uyduruyorsun :)
Bugun bende esime kiyamadim sabah 6da ise gitti diye o yapicakti ben evi sildim supurdum toz aldim sofra kur kaldir bulasik yika cocuga bak derken yoruldum bugun baya bende. Sen birde iki cocuga kosturuyorsun masallah :)
Pisikedii ya sen mi demistin dik yatma diye. O nasil oluyo dik nasil yatiyo cocuk sirt ustumu kafama o takildi simdide
Kızlar benim kiz cumartesiden sonra bugun kakasini yapti ama az yaptı digerlerinde bezinden tasiyordu bu sefer azdi. Bir de kakasinda parcaciklar yoktu nedendir ki acaba? Yada normal midir hic bilgim yok bu konuda. Yesil kakadan sonra parcaciksiz kaka sorunu var :)
Valla super anlattin.:)) tam gozumde canlandi :))))))Ayy bu arada sinirlerim bozuldu sabaha kadar nöbet tutunca, yazdığımı okudum okudum güldüm gözümden yaş geldi deli gibi hissettim valla
Annem diyo ki goz capaklanirsa bebek basini usutmustur,soguk almistir eskiden oyle derlermisBu çapak benimkinde de oluyo mikrop falan kapmamıştır dimi çocuk doktoruna sordum kanallar tıkalı olabilir dedi ama sulanma yok dedim o zaman bişey olmaz dedi tabi göz doktoruna götüremedim daha bir arkadaşımınkide çapaklanmış sulanmış doktor mikrop kapmış demiş.
Hadi simdide bunu tartisalim neden parcaciksizKızlar benim kiz cumartesiden sonra bugun kakasini yapti ama az yaptı digerlerinde bezinden tasiyordu bu sefer azdi. Bir de kakasinda parcaciklar yoktu nedendir ki acaba? Yada normal midir hic bilgim yok bu konuda. Yesil kakadan sonra parcaciksiz kaka sorunu var :)
Brnce de canom dogumdan snr hızla dusuyordu kılom şimdı almaya basladım bıle bu gıdıse dur demek ıcın zayıflama takımına gırdım edkıden yıllar önce o takımlarda ıyı kılo vermıştımBen de sikayetciyim canm artk ve duzeltmeye de karar verdim zaten insallah. Cidden hamileyken takmiyo insan da sonrasinda sorun etmeye basliyoo...
Oyy kiyamam canm ya, bilirim ankara sogugunuuu acayippptirrr
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?