2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Bebeği kucağa alıştırmışsın diyen beyinsizler için yazılı açıklama

Yenidoğan bebeğini kucağından indirmeyen anneler, çevresindeki insanlardan sık sık şu sözleri duymuştur: Bebeği kucağına alıştırma, şımarır, hep kucak ister. Bu sözlerden etkilenmeyenanne sayısı hayli azdır. Anneler, bebeklerini her kucakladıklarında, bebeğini salladığında adeta yukarıdaki o cümleler kulaklarında çınlar: Bebeğini kucağa alıştırma! Halbu ki bebeği sık sık kucağa almak, ona sarılmak, ona ilgi ve sevgi göstermek onu asla şımartmaz. Kimi uzmanlar bu konuda şöyle bir yorum yapar: Bebeği kucağa alıştırmakonusunda en katı kurallı olan kişiler eski topraklar, yani yaşlılardır. Bunun nedeni ise eskiden gelinler bebekleriyle çok ilgilenmekten iş yapmaz, kaynanalar da işlerin yarım yamalak kalmasına kızarak, bebeğiyle çok ilgilenmesin diye gelinlerine “bebeği kucağa alıştırma” derlermiş. Evin, bağın, bahçenin, tarlanın, ahırın işleri kalmasın diye kaynanaların uydurduğu bir yalan aslında bu! Bebeği kucağa alıştırarak onu şımartmak söz konusu olamaz. Zira istediğiniz zaman, bebeğin büyümeye başlamasıyla birlikte bu alışkanlığınızı değiştirmeniz mümkün. Unutmayın ki bebeğiniz ve sizin aranızda güçlü bir bağ olmak zorunda. Yenidoğan dönemi ise bu bağın ilk ve en güçlü olması gereken dönemler. Yeni doğmuş bir bebek sürekli ağlıyor ve buna kayıtsız kalıyorsanız asıl hata budur. Bebeğinize gerekli sevgiyi, ilgiyi, şefkati göstermekten geri kalmamalısınız. Unutmayın ki bebeğinizi kucaklayarak, ona dokunarak, onu uyutmaya çalışarak, onu besleyerek veya sallayarak, onu öperek, aslında bebeğinize çok büyük iyilikler yapıyorsunuz. Bu hareketler sayesinde bebeğiniz, henüz yeni tanıştığı bu dış dünyanın nasıl güvenli, sevgiyle dolu bir yer olduğunu hissediyor.

Yemek yap, masayı kur topla, bulaşıkları makineye koy. Koş nisa batırdı kendini onu yıka giydir, bir yandan Nevşin babada bağırıyor ona yetiş.
Nisa'yı yatağa koy sonra gel nevşini yıka emzir,
Başım döndü vallahi
Hanımefendi uyusun daha ortalık toparlanacak
Ortalık havlu, çorap,kıyafetler
Yarım toplanmış masa, mutfaktaki tezgahtan hiç bahsetmiyim
Sinirden bağırdım
Herif kalktı salonu topluyor battaniyeleri katlıyor yastıkları düzlüyor
Elin değmişken bide çay koy dedim

Abooww bu ne tempo masallah iyi ayak uyduruyorsun :)
Bugun bende esime kiyamadim sabah 6da ise gitti diye o yapicakti ben evi sildim supurdum toz aldim sofra kur kaldir bulasik yika cocuga bak derken yoruldum bugun baya bende. Sen birde iki cocuga kosturuyorsun masallah :)

Pisikedii ya sen mi demistin dik yatma diye. O nasil oluyo dik nasil yatiyo cocuk sirt ustumu kafama o takildi simdide

Bikere yeşil kaka dır bu demek için,hiç sarı renk olmamalı,bu ise sarı renk içinde bilmem ne tövbe tövbe 2 ci kaka iyi 3 ü bekliyoruz şimdi
Sesli gülüyorum ya sen her yazdığında
Sen çok yaşa hemi çok şekersinnn
Meme olayı mantıklı bende bugün öyle yapmaya başladım ,

Valla o yasli bunaklar umurumda degil kollarim sirtim agrimasa 24 saat indirmem tepemden oylede bi manyagim ama gucum yok iste :) cocuk ne bilsin daha kucagi da simarsin sacma

Bence doktora git tabi bu zamana kadar devam etmesi değişik geldi azalmadı mı birde kaç günlük oldu
Kırkıma kadar surdu kırkıncı gün bitti yedi gün sonra adet oldum yedi gün surdu o bitti sekiz gün sonra yine başladı adet kanaması gibi aynı cumartesi oldum işte bugün beş gün oldu yavaş yavaş azaldı ilk gunki gibi değil hafta sonuna kadar bitmezse cumartesi gideceğim doktora.

Valla 3.gelcekmi bilmiyorum kaka sayisida azaldi simdide onami taksam kafayi
Valla bazen ben bile kendime guluyorum normal

Meme olayini deneyelim bakalim nolcak

Benim hergünüm böyleeee
Büyük kızda bugün evde yok yani :) teyzesine gitti
Onada arada ödevler bittimi ,getir bakayım
Çantan hazırmı , odanı topla ... felan felan İşte

Valla 3.gelcekmi bilmiyorum kaka sayisida azaldi simdide onami taksam kafayi
Valla bazen ben bile kendime guluyorum normal

Meme olayini deneyelim bakalim nolcak

Deli kız
Kakaları sayamayada kalkma lütfen
Çocuktan çocuğa değişiyor
Benim kız günde 6-7 lerden ine ine şimdi bir defa yapıyor bazı günler iki

Deli kız
Kakaları sayamayada kalkma lütfen
Çocuktan çocuğa değişiyor
Benim kız günde 6-7 lerden ine ine şimdi bir defa yapıyor bazı günler iki
Yok ona takmam o sakaydi birkere olsada yapsin gerisi onemli degil cunku azcik yapmiyo biraz dolduruyo sikinti yok cok sukur masallah. Benimki 5 kere filan yapiyodu. Simdi degisiyo 2-3 bazen 1 filan. Sorun yok yapsinda

Çok çok gecmiş olsun miniğe ben bir tek serum fizyoloji damlatıp sonra Pamuk'la siliyorum.
Bu çapak benimkinde de oluyo mikrop falan kapmamıştır dimi çocuk doktoruna sordum kanallar tıkalı olabilir dedi ama sulanma yok dedim o zaman bişey olmaz dedi tabi göz doktoruna götüremedim daha bir arkadaşımınkide çapaklanmış sulanmış doktor mikrop kapmış demiş.

Kızlar benim kiz cumartesiden sonra bugun kakasini yapti ama az yaptı digerlerinde bezinden tasiyordu bu sefer azdi. Bir de kakasinda parcaciklar yoktu nedendir ki acaba? Yada normal midir hic bilgim yok bu konuda. Yesil kakadan sonra parcaciksiz kaka sorunu var :)

kelebek.hill Tatlım valla ben şikayetçi olmaya başladım kendimden çünkü kilo vermiştim doğumdan sonra ama şimdi almaya başladım sabit durda sorun etmiyecektim ama bu durum hoşuma gitmiyor

Ben de sikayetciyim canm artk ve duzeltmeye de karar verdim zaten insallah. Cidden hamileyken takmiyo insan da sonrasinda sorun etmeye basliyoo...

Oyy kiyamam canm ya, bilirim ankara sogugunuuu acayippptirrr

İlk oğlumda sıkça duyduğum şeydi bu. Ben hep benim koynum kucağım onun için var başka işim yokki benim varsın alışsın dedim. Küçüğü de sürekli kucağımda tutuyorum..koynumda yatmayı seviyor misal...açıkcası bende seviyorum.
Bugün o kadar çok öptüm ki Aslan'ı belki bin belki milyon kez! Sırtından huylanıp gıdıklanıyor gıdığından öperken sırtını gıdı gıdı yapıyorum bildiğin kahkaha atıyor o öyle yaptıkça ben daha çok öpüyorum Hep gülsünler inşallah!!!

Bende hep vites 5te hız kesmeden son sürat!! Bebeler uyuduktan sonra eşim çekirdek mi çitlesek deyiverdi sinirim tepeme fırladı! Gece gece dökecek her yere hiç süpürge açamam!!!
Kız Allah iyiliğini dik dediysem yani şu reflü yastıkları nasıl eğimli o şekilde eğimli zeminde yatacak. Sırt üstü eğimli yatış.

Allahım sana geliyorum! Bi parçacıksız kaka sıkıntımız yoktu ahanda o da oldu. Şimdi yarın ben incelemeye başlarım

Kızlar onu geçtim de benim oğlan şimdiye kadar 300gr almış 26 ekimde 3 ayı dolacak. moralim çok bozuk. Cokur cokur emiyor. Karnı doymasa günde 5-6 kez kaka yapmaz. Tekrar meme verdiğimde emmeyi reddetmez... offf şaşırdım

Annem diyo ki goz capaklanirsa bebek basini usutmustur,soguk almistir eskiden oyle derlermis

Hadi simdide bunu tartisalim neden parcaciksiz

Ben de sikayetciyim canm artk ve duzeltmeye de karar verdim zaten insallah. Cidden hamileyken takmiyo insan da sonrasinda sorun etmeye basliyoo...

Oyy kiyamam canm ya, bilirim ankara sogugunuuu acayippptirrr
Brnce de canom dogumdan snr hızla dusuyordu kılom şimdı almaya basladım bıle bu gıdıse dur demek ıcın zayıflama takımına gırdım edkıden yıllar önce o takımlarda ıyı kılo vermıştım kelebek.hill arkadasım ıyı hatırlattı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…