Canım bebeğin ihtiyacı o kadar dır belki bizim oğlan çok iştahlı şimdiye kadar doydum diye kendini memeden çektiğini görmedim ben de gak dese guk dese emziriyorum hemen o yüzden belki arttı baya 3 saat emzirmesem 1 memeden 80cc fln çıkıyor .CAnım pompayı kardeşim verdi o iyi sonuç alıyodu kızı 1,5 yaşında hala emziriyo burda sağdık onunki foşur foşur geliyo sorun bende sizikimemeden bir seferde kaç sağıyosunuz
Ateş ölçer weel aldik sogul buhar makinasina aldik oda weweel memnunumoğlum uyandı emzirdim uyudu tekrar yazayım danışacaklarım var arkadaşlar,
1.ateşölçer kullananların tavsiyeleri neler..uzaktan ölçer mi kulaktan alından ölçer mi..önerdiğiniz bi ürün var mı?
2.kanguru sling öneriniz var mı..erkek bebekler için riskli olmayan kullanışlı bir ürün önerisi olan var mı?
3.oğlum gerinmekten esnemekten uykusundan uyanıyor hep ama uyku tulumu ya da kundak fayda etmedi basıyo yaygarayı..özgür olacakmış..kolları bacakları hiç durmuyor hiç..sizde durum nedir?
4. gün aşırı yıkıyorum,nemlendirici birşey sürmüyorum arada tüm vucuduna saf zeytinyağı sürüyorum mis gib ioluyo ama her zaman olmuyo arada bi losyon olsa masaj yapsam rahatlasa istiyorum ama hiçbir ürüne güvenemiyorum artık..johnson amerikada bebek yağlarında kanserojen madde olduğunu açıklayıp özür dilemiş.Siz neler kullanıyorsunuz?
5. Ben gece yatmadan 90cc mama veriyorum ki 3-4 saat uyuyor..gün içinde ve gece kalktığında emziriyorum.Sütümü sağdığımda iki memeden 100-120 cc çıkıyor,bu güne kadar malum büyüklerin sütün yetmiyor sütün az mama ver de mama ver laflarıyla bezdim..inat ettim..sütüm de arttı..böyle idare ediyorum..ama doyuramıyormuyum az mı sütüm diye kaygılanıyorum..onu bunu yiyip içmekten oram buram büyüdü :) Hipp mama kullanıyorum avent natural biberonla..mamadan sonra bile emiyor oğlum..mamayı alıp ememyi bırakır diye korkmuştum ama olmadı aç kurtu anca doyuruyoruz sanırım:))siz neler yapıyorsunuz?
6.iki haftadır parmak emme çabaları başladı..ve önlüğü hep ıslanıyor..diş hazırlıkları mı başladı acaba..çok erken değil mi..bir zürafa edinmelimi acilen ne dersiniz?
7.d vitamini carlson kids daily kullanıyorum aile hekiminin verdiği d vitamininde kanserojen varmış diye doktorumuz uyardı onu kullanmıyoruz.
8. bi de hala bebek arabası alamadık ..bi başıma kaldırıp katlayıp bagaja koyabileceğim bişey arıyorum..zaten bel fıtığı atlattım...bitek kraft oto koltuğu aldık şimdilik onunla idare ettik de olmuyo böyle eve arabaya mahkum olunuyor..güneşi görüp çıkarmak istiyorum..var mı bebek arabası öneriniz?
9.buhar makinası gerekiyor galiba..peteklere su asıyorum ama burnu tıkanmaya başladı..damla aspiratör de pek sevimli değil mecbur kalmadıkça..sizler ne aldınız ne önerirsiniz?
ayyy çok mu sordum:)) oğlan uyurken fırsat bu fırsat...,
teşekkürler şimdiden cevaplara..sevgiyle..
CNm lütfen bu şekilde düşünmekten vazgeç bi ara insanların sütün yetmiyo aç mı mama ver demeleriyle ben taktım buna ilk hafta millet sütten yakınır benim 120cc rahat geliyodu göğsümden 2.günden sağıp dolaba atıyodum 2. Hafta moralimi bi bozdular 30cc çıkmaz oldu sonra kendi kendimi topladım benim sütüm yetiyo çok sütüm var dedim hep ve düzeldi eskiye döndüm şükür hersey moralinle alakalı ltfn rahatlaNe bilim ya iyice bozuldu moralin az gelsede bnm sütumu içiyo korur diyorum ama bu seferde iyice az gelince çöktü moral
Bir kaç gündür de görünmüyor sevda kuzusumu hasta oldu acabaBen geçmişi okurken minik piranhanın nickinin altında üzgün yazıyodu niyeki
Benimkide dokulmeye basladi.belki sut urettigi icin vucut eksiliyo vitaminler saci besleyemiyor.su eskilerin dedigi dogrumu acaba.senin bebis seni tanimaya basladimi
Şuanda bebelerimiz çok küçük ve bizimle uyanık olmaları hoşumuza gidiyor ama uzun vadeli düşünmek lazım. Uyusun da büyüsün olayı gerçektir. Uyuyacak-özellikle geceleri!! Uyku düzeni ne kadar küçük oluşturulursa o kadar iyi. En geç 8-9 uyumalı. Uyansa bile kesinlikle kaldırılmamalı. Ben ilk oğluma uyku eğitimine 3 aylıkken başlamıştım. Hala akşam 8-9 arasında uyur(istisna durumlar olabiliyor tabi) hele bebekken 6da yatardıMerhaba kızlar nasılsınız,bebisler nasıl? Çook keyifli bol agulu bol gülücüklü bi gün olur inşallah.Sayfalar ilerlemiş pek geriye gidemedim.
Hem ev işi hem yemek hem bebek vaktim olmuyor ya,nasil dengeleyeceğiz her şeyi bilmiyorum.
Yavaş yavaş sevinç çığlıkları,görünce gülmeler,heyecanlamalar başladı bizde de. yeni birşeyler yapinca yaşadığım mutluluğu en iyi sı, anlarsınız şu an.
Yastık mevzusu konuşulmuş ben de yastıksız yatiriyorum çok nadir ince bi yastık koyuyorum gündüz.Yastiksiz olmalı diye biliyorum
Uyku düzeniniz nasıl kızlar,bi saatiniz var mı? Ali Kağan gündüz parça parça uyuyor,aksam da bi uyuyup bi uyanıyor 12 gibi yarimkundak yapinca da emmeye kalkıyor birkaç kere.Ama şunu merak ediyorum akşam belli saatte uyutmaliyim şimdiden.Kactan kaça yatmalı?
Canım bana biraz az geldi..yetiyor mu? Kilo alımı nasıl? Mama veriyor musun?Kızlar ya ben ilk defa sütümü sağdım gece emmemişti sabaha karşı iki memeden toplam 60 cc süt çıkarabildim az mı sizce sizinki ne kadar oluyor 1.2 ay sonra işe başlıcam bir seferde ne kadar süt içer sizcebi de memeyi bırakmamsı için hangi biberondan almalıyım siz neler kullanıyosunuz
1.temassız ateş ölçer kullanıyorum. 2.yılını doldurdu çok memnunum. 2 kere pilini değiştim(daha uzun giderdi de oğlan evdeki bütün eşyanın ve benim ateşimi hergün bi tur ölçtüğünden tez bitiyor) medifine marka. Küçük bir şey.oğlum uyandı emzirdim uyudu tekrar yazayım danışacaklarım var arkadaşlar,
1.ateşölçer kullananların tavsiyeleri neler..uzaktan ölçer mi kulaktan alından ölçer mi..önerdiğiniz bi ürün var mı?
2.kanguru sling öneriniz var mı..erkek bebekler için riskli olmayan kullanışlı bir ürün önerisi olan var mı?
3.oğlum gerinmekten esnemekten uykusundan uyanıyor hep ama uyku tulumu ya da kundak fayda etmedi basıyo yaygarayı..özgür olacakmış..kolları bacakları hiç durmuyor hiç..sizde durum nedir?
4. gün aşırı yıkıyorum,nemlendirici birşey sürmüyorum arada tüm vucuduna saf zeytinyağı sürüyorum mis gib ioluyo ama her zaman olmuyo arada bi losyon olsa masaj yapsam rahatlasa istiyorum ama hiçbir ürüne güvenemiyorum artık..johnson amerikada bebek yağlarında kanserojen madde olduğunu açıklayıp özür dilemiş.Siz neler kullanıyorsunuz?
5. Ben gece yatmadan 90cc mama veriyorum ki 3-4 saat uyuyor..gün içinde ve gece kalktığında emziriyorum.Sütümü sağdığımda iki memeden 100-120 cc çıkıyor,bu güne kadar malum büyüklerin sütün yetmiyor sütün az mama ver de mama ver laflarıyla bezdim..inat ettim..sütüm de arttı..böyle idare ediyorum..ama doyuramıyormuyum az mı sütüm diye kaygılanıyorum..onu bunu yiyip içmekten oram buram büyüdü :) Hipp mama kullanıyorum avent natural biberonla..mamadan sonra bile emiyor oğlum..mamayı alıp ememyi bırakır diye korkmuştum ama olmadı aç kurtu anca doyuruyoruz sanırım:))siz neler yapıyorsunuz?
6.iki haftadır parmak emme çabaları başladı..ve önlüğü hep ıslanıyor..diş hazırlıkları mı başladı acaba..çok erken değil mi..bir zürafa edinmelimi acilen ne dersiniz?
7.d vitamini carlson kids daily kullanıyorum aile hekiminin verdiği d vitamininde kanserojen varmış diye doktorumuz uyardı onu kullanmıyoruz.
8. bi de hala bebek arabası alamadık ..bi başıma kaldırıp katlayıp bagaja koyabileceğim bişey arıyorum..zaten bel fıtığı atlattım...bitek kraft oto koltuğu aldık şimdilik onunla idare ettik de olmuyo böyle eve arabaya mahkum olunuyor..güneşi görüp çıkarmak istiyorum..var mı bebek arabası öneriniz?
9.buhar makinası gerekiyor galiba..peteklere su asıyorum ama burnu tıkanmaya başladı..damla aspiratör de pek sevimli değil mecbur kalmadıkça..sizler ne aldınız ne önerirsiniz?
ayyy çok mu sordum:)) oğlan uyurken fırsat bu fırsat...,
teşekkürler şimdiden cevaplara..sevgiyle..
Kız Allah iyiliğini versin. Çocuk ellerini tanımayacakben uzaktan ates olcer kullaniyorum cok memnunum.wewelltavalye ederim. Buhar makinesi de ayni markadan dusunuyirum. Bebek arabasi tek basina katlayip bagaja koyabileceginaraba bastonntarzi olur. Onlara bakman gerekli. Gaz ilaci monovit d kullaniyorum onda da kanserojen var mi bilmiyorum? Dis icin bence erken en azindan 4. Ayini bulmali butun bebekler bu ay oarmaklarini emiyor sanirim o yuzden ben hala eldiven giydiriyorum. Az once cikarayim dedim yuzunu boydan boya cizmis sipa. Ben de vucuduna bir sey surmuyorum. Zeytinyagi bence mukemmel oyle devam et. Kanguru kullanmadim kullanmayi da dusunmuyorum. Bebek arabamiz yeterli oldu. Hem de surekli disardayim surekli geziyorum kanguruyu biyun fitigimdan dolayi almadim. Bu aydan sonra da gerekli olmaz heralde. Mama da kullanmiyorum. Ama hipp iyi bir mamadir. Benden bu kadar..
Öyle bi durum olacağını sanmıyorum.çemen otu falan var içinde.sütüde öyle aman aman arttırmadı.bişeyler yaptım demek için kullanıyorum desem yeri.Canim galaktago damla nasil memnnmsn duydum bende ama kararsizim .birakinca sutten kesiyo diye yorumlar okudum da
Valla kullaniyodum. Cizince uzuluyodum ben de cikardim eldivenleri bu gece. Ama ankaranin sogugunda elleri donar kizimin. Bi de benim kiz hic iki memeyi birden almadi ya tek memeyi 3 dk emse uyuyo zaten.Şuanda bebelerimiz çok küçük ve bizimle uyanık olmaları hoşumuza gidiyor ama uzun vadeli düşünmek lazım. Uyusun da büyüsün olayı gerçektir. Uyuyacak-özellikle geceleri!! Uyku düzeni ne kadar küçük oluşturulursa o kadar iyi. En geç 8-9 uyumalı. Uyansa bile kesinlikle kaldırılmamalı. Ben ilk oğluma uyku eğitimine 3 aylıkken başlamıştım. Hala akşam 8-9 arasında uyur(istisna durumlar olabiliyor tabi) hele bebekken 6da yatardıtabi sabah 5te kalkardı o ayrı..sonra 7de uyuyup 10da kalkardı.
Canım bana biraz az geldi..yetiyor mu? Kilo alımı nasıl? Mama veriyor musun?
1.temassız ateş ölçer kullanıyorum. 2.yılını doldurdu çok memnunum. 2 kere pilini değiştim(daha uzun giderdi de oğlan evdeki bütün eşyanın ve benim ateşimi hergün bi tur ölçtüğünden tez bitiyor) medifine marka. Küçük bir şey.
2.momfortbaby kanguru kullanıyorum. Benim oğlan pek hoşlanmıyor ben de tedirgin oluyorum.
3.bende kundak yapmıyorum daha çok ağlıyor. Ellerini ağzına soka soka öyle konuşa konuşa uykuya dalıyor.
4.bende gün aşırı yıkıyorum tabi kakası taşmışsa günde 2-3 kere bile yıkadığım oluyor hala. Ben vücut sütü olarak bübchen kullanıyorum. Gayet memnunum. Araştırabilirsin. Gayet güvenilir bir marka.
5.sütümü hiç sağıp bakmadım kaç cc diye. Hala istiyorsa diğer mememi de veriyorum. Emdikten sonra ellerini yemeye devam ettiğinde bir kaç kez mama yaptım içmedi..içse bile kustu. Mama olarak golden goat biberon olarak da avent naturel kullanıyorum.
6.el parmak ne bulursa emiyor. Bu gelişim göstergesi..diş için erken. Tabii soyda çok erken diş çıkaran varsa o ayrı durum. Zürafa istiyorsan alabilirsin ama hem çok pahalı hem seveceği ne malum. Ayrıca bebeler 7-8 aydan önce diş kaşıyıcıyla dişlerini kaşıyamazdaha çok ellerini kıllanır.
7.ben monovit d3 kullanıyorum.
8.bebek arabaları aşırı derecede ağır oluyor ve çok yer kaplıyor. Ben hevesle aldım ama...tam yatarlı baston puset öneririm. Ben chicco liteway almıştım. Bebekte de onu kullanıyorum.
9.buhar makinesi almadım almayı da düşünmüyorum. Evim aşırı sıcak olmasına rağmen...bence çok da lüzumlu bir şey değil.
Naçizane tavsiyem bu çok kullanışlı görünüyor Lazım bir şey dediğimiz-denilen her şeyi almayın. Sonra koyacak yer bulunmuyor.
Misal oyun halısı olmazsa olmaz mı? Çok da lazım bir şey değil..bunun gibi bir sürü şey var.
Kız Allah iyiliğini versin. Çocuk ellerini tanımayacakhala mı eldiven takıyorsun Ellerini yalamalı ağzına sokmalı. Tırnaklarını sıkça kesiyorum ben. Arada kaportasını çiziyor ama o kadar olur. İz falan da kalmaz o çiziklerden. Hem çize çize alışacak
Valla bende sendenim eldivenleri cikartmadim.hele gece buz gibi ankara gunduz uyanikken takmiyorum emiyor oynuyor tek korkum gozune sokmasi parmagini tirnaklri sik sik kesiyorum ama genede guvenemedim giydiriyorum hele geceValla kullaniyodum. Cizince uzuluyodum ben de cikardim eldivenleri bu gece. Ama ankaranin sogugunda elleri donar kizimin. Bi de benim kiz hic iki memeyi birden almadi ya tek memeyi 3 dk emse uyuyo zaten.
Kevser sureside iyi geliyor aklinda olsun bunuda ben bilmiyordum tskKizlar burdami gordum hatirlamiyorum da uyumayan bebek icin uykusu gelene kadar allahumme ya hakemu zikrini cekin yaziyordu. Ben deniyorum baya etkili, tavsiye ederim.
Bugun cukardim ilk boydan biya gozunun altindan agzina kadar cuzmis hem de kisaydi tirnaklari bakslim sonu ne olur.Valla bende sendenim eldivenleri cikartmadim.hele gece buz gibi ankara gunduz uyanikken takmiyorum emiyor oynuyor tek korkum gozune sokmasi parmagini tirnaklri sik sik kesiyorum ama genede guvenemedim giydiriyorum hele gece
Çocuk elinin üşümesinden hasta olmaz. İlk 1-2 gün elleri soğuk olur sonra ortama uyum sağlar. Evinizde ısı değişimi çok olmuyorsa bi sıkıntı yaşamazsınız aslında. 18dereceden yukarısı normal sıcaklıktır aslında. Tabi dışarı çıkarken eldiven giydirin siz Ankara fenadır bilirimValla kullaniyodum. Cizince uzuluyodum ben de cikardim eldivenleri bu gece. Ama ankaranin sogugunda elleri donar kizimin. Bi de benim kiz hic iki memeyi birden almadi ya tek memeyi 3 dk emse uyuyo zaten.
Sanırım gece evleriniz baya soğuk oluyorValla bende sendenim eldivenleri cikartmadim.hele gece buz gibi ankara gunduz uyanikken takmiyorum emiyor oynuyor tek korkum gozune sokmasi parmagini tirnaklri sik sik kesiyorum ama genede guvenemedim giydiriyorum hele gece
İyi geceler canımHerkese ıyı geceler
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?