Vermiyim bari bende ates cikinca veririm. Ama mesela hastaligi hissettiginde nane limon yaparsin ne bilim gripin icersin filan bizde atesin cikcagini biliyoruz kesin olmasada :) bence ikiside ayni sey ama kesinlik yok iste. Oteki turlu biz hissedipte iciyoruz hasta olucam onlem alayim diyoruz.tugbayhan cnm Nasıl Bi yerin ağrımadan ya ağrırsa diye ilac almıyorsak Bebek de oyle demişti doktorumuz.bu aşılar eskisi gibi Ateş yapmıyor biZim Ateş'imiz çıkmadı saat başı Ateş'ini ölçeceksin o kadar 1 gün önce banyo yaptır aşıdan sonra 3 gün yıkanamıyor çünkü.
Hmm anladim canim cok sagol cevap icin. Benimde kafam koca kafada esimin vucuda gore kafasi kucuktur demek ona cekmisBizimkinin de kafası aksine çok büyük zaten o yüzden doğum kanalına dahi sığamadıŞimdi beynin hacimsel oranı doğal olarak kafanın büyüklüğüyle alakalı canım ama bunun işlevselliğe bir katkısı yok ki. 1 kg beyin süper zeka da 900 gr normal zeka olmuyor yani. Büyüklüğü değil işlevi önemli yani Kafa büyüklüğü genetik biraz.Ben de eşim de koca kafalıyız bizden küçük kafa çıkmazdı zaten
Senin korktuğun durum mikrosefalide oluyor ama o çok bariz oluyor kafa onda bide bariz alın kısmından arkaya doğru bir küçüklük oluyor bakınca anlaşılıyor yani.Doktorun normal diyorsa can sıkılacak bir durum yoktur :)
Kulak cubuyla içini temizlemeye çalışma canım sadece görünen kısmını al..Yoksa kirler içe itiliyor kulağı tıkanır.
Canım o bizde fayda etmedi hatta daha bi arttırdı ama yine de sagol cevabın için bugün biraz iyi inşallah tekrar etmezS safakxwqsevda cnm benım kızımda da 1 ay geçmedi pamukcuk 2 ayrı damla kullandım geçmedi sonra kaynamış ılımış bir bardak suya 1 cay kaşığı karbonat ekleyip karışım hazırladım her emmeden sonra parmağımı gazlı beze sarıp bu suya batırıp dilini ağzını temizledim aynı suyla meme uçlarımı da temizlerim 3.gün geçti cok şükür kurtulduk
Tabi canım verme boşu boşuna bizimki nin çıkmadı ateşi meselaVermiyim bari bende ates cikinca veririm. Ama mesela hastaligi hissettiginde nane limon yaparsin ne bilim gripin icersin filan bizde atesin cikcagini biliyoruz kesin olmasada :) bence ikiside ayni sey ama kesinlik yok iste. Oteki turlu biz hissedipte iciyoruz hasta olucam onlem alayim diyoruz.
Ben geçen sene evlendim.kv.deyi yıllardır tanırim pek te severdim.ne olduysa annem gittikten o geldikten sonra oldu.ufak ufak başladı aynen anlattıkların gibi,eve de düzene de el atmaya başlayınca film koptu bende.senin kadar sabırlı olamadım üçüncü gün kovdum evden.tüm kv ler aynı cümleleri kurmaya programlanmış galiba... aç bu çocuk aç..sütün yok senin..doyuramıyorsun...yine ne oldu niye ağlıyor niye ağlatıyorsun ver bana..gazını ben çıkarayım...aç bu aç..sütün yok senin..mama ver..tok olsa uyur..uyursa büyür böyle sefil olur torunum....üşür bu çocuk hasta edeceksin..tırnağını dikkatli kes..kestin mi çocuğu yoksaaaa..ört üstünü ört...eli ayağı buz gibi... o memede süt bitti öbüründen ver...doktor nerden bilecek memede süt bitmiş yorulmasın çocuk..
ayyy milyon kere anlat anlat anlamıyor anlasa da dinlemiyor...
ya sabır ya sabır..
oğlum 2 aylık oldu,annem 40 ı mı çıkarıp gitti bikaç gün yalnız kaldım ne yalan söylemişim özlemişiz evimizin dingin huzurunu... 40gün annem sağolsun herşeye koştu,kv görümceler misafirler falan filan ev doldu taştı ayrıca...annem gidince kv geldi..bihafta kaldı... evde bildiğiniz elektirk var..gerilim hat safhada.. herşeye müdahale..çocuğu güneşlendiricem bi 5 dakika balkonda...oooo çocuğu zatürre bronlit yapıcan ben çocuklarıma d vitamini vermdim güneşlendirmedim de ne oldu kemikleri mi zayıf bacaklarımı eğri...
arkadaş herşeye müdahale edilir mi..kavga etmeyelim diye sustum sustum ama tabii yüzüme yansıdı...haftasonu gitti çok şükür... görümceme demiş ki ben kendimi tutamıyorum herşye müdahale ediyorum o da bana kızıyor rahatsız oluyor galiba ondan geldim evime. Eşime söylemiş görümcem de.. eşimle konuştuk sordu ben de tüm detaylarıyla anlattım.. ki kv ile hiç bi sorunum yok kaç senedir çok da severdim ama birden değişti her tavrı..Eşime de eğer gelir sürekli bizde kalırsa annenle ilişkimiz bozulacak,seninle de bozulacak evimizin huzuru kaçacak..sen bi yolunu bul dedim..bakacaksa götüreyim baksın okuldan dönüşte alayım..ki onu bile istemiyorum ücretsiz izne çıksam keşke...ama eve gelirse çalışmak daha iyi en zından okula gidip kafam dağılır..ama çocuğu da yalnız bırakmak işime gelmiyo benim kurduğum düzeni yıkmak için herşeyi yapıyor kv çünkü.. offf kafamda deli sorular..neyse çok şükür ki eşim hak verdi bana tanıyo annesini çünkü..bakalım bizi nasıl günler bekler :)
Hahaha geceg gece guldum valla.sen hunilisn.bnde alzheimer oldm.biftegi frna verdm kizla ugrasrken yaktm.temzlerken esimHuni diyarından sevgiler efendim. Kocasına bıçağı takmak isteyenler de bu hafta Sevgili Lune. Hikayesi şöyle:
Bebe bir yandan ağlar gecenin köründe bende su istedim hay istemez olaydım. Getirdi kapağı açarken döküldü yatağa. Geldi yatağa su döküldü yorganı kenara koyup dedim. Bebe ağlıyor demiş miydim? Kapağı açarken döküldü hadi al yatak iyice ıslanacak dedim. Vay açtı ağzını neden ben sert konuşuyormuşum ulan gecenin köründe bebe kulağımın dibinde tiz ses çalışması yapıyor ter akmış bir yerimden sana cicim diyecek hal mi var? Bende açtım ağzımı verdim odunu. Baktı bende şalter atık efendi gibi kızı uyuttu. Bende tam patlamamış afyonumla geldim. Te allam.
Herkesin bebesi ağlıyor panik yapma diyecek olan canlar evde sürekli bebe ağlayınca kapıya dayanıp kesiyormusum gibi muamele eden bir adet kv olunca o kadar kolay olmuyor o işler. Evde sürekli bir neden ağlıyor sorusu dönüyor. En son tuttum Neva hanımı yüzüne muhatabın burada al sor neden ağlıyor dedim. Ben hunimi alıp uyumaya çalışayım en iyisi. Hepinizi öptüm bol uykulu geceler olsun.
Bende ayni cok severdim kvmi .taki bebek dogana kadar .kv ye yakin ev ttk ben calsmaya baslaynca bakar dye.ev islerini bahane ediyo.3-4gunde bir bi kac saat ugruyo.bana soruyo telefonda her gn ne oldu diye.bebek gezmeleri basladi benden duydugu blgileri sanki hep yanimdayms yasamsscasina anlatiyo herkese.bebek soyle yapiyo boyle yapiyo.emegimi ezmeye calisiyo beraber bakiyomusuz gibi..Ben geçen sene evlendim.kv.deyi yıllardır tanırim pek te severdim.ne olduysa annem gittikten o geldikten sonra oldu.ufak ufak başladı aynen anlattıkların gibi,eve de düzene de el atmaya başlayınca film koptu bende.senin kadar sabırlı olamadım üçüncü gün kovdum evden.
Bacakları biraz ayrik duruyor cift bezde bacakalr ayrik duracak kanguru durusundaki gibiNasil bir faydasi olur ki 2 bez baglamanin valla mantigima hic oturtamadim
Allah rahmet eylesin ,Allah geride kalanlara sabir sana ve ailene guzel huzurlu uzun yillar versinİyi geceler anneler ve bebisleri uzun zamandır giremedim ev aricami daha önce yazmıştım sayfalar birikiyor okuyamiyorum ve maalesef bugünde anneanmemi kaybettimyarin cenazesi kalkicak çok üzgünüm uyuyamiyorum
Ben genel anestezi ile oldum cicegim hic bilmiyorum umarim bi sorun cikmazGunaydin guzel anneler butun bebisler ve anneleri iyidir umarim guzel bi gunumuz olsun insallah
Kizlar sezeryan olan arkadaslara sorum olacakti. Ben de spinal sezeryan oldum ve belden igne vuruldum 3 ay gecti nerdeyse ama belimde ozellikle ignenin vuruldugu yerde feci bir agri var cocugumu bile tasiyamiyorum bazen yurumekte bile zorlanıyorum ozellikle yarim saat bi saat ayakta durmussam. Sizlerde de boyle agrilar var mi . bu benim ikinci spinalim di ilkinde igne vurulurken de hic hissetmemistim ama bunda o kadar cok acidi ki ve 2 3 kere yapti iğneyi farklı yerlere baya bi acidi ve uzun sure igne uapilan yer mor kaldi . doktora gidecem en yakin zamanda oyle gorunuyo geçecek gibiu degil gun gectikce kotulesio
Biz yaptirdik pzt gunuKizlar rota asisini kimler yaptiriyo ?
Ben icine hicbisey sokmuyorum goruneni elimle aliyorumKizlar bubarada. Bebeklerin kulaknicini temizliyormusunuz kulak copuyle bebkler icin olanlar var uclari kapali ben daha hic temizlem3dim goruneni aliuorum yemeniyle ama icine sokmaya cesaret edemedi m yapan varmi
Başın sağolsun canım, meaknı cennet olsun...İyi geceler anneler ve bebisleri uzun zamandır giremedim ev aricami daha önce yazmıştım sayfalar birikiyor okuyamiyorum ve maalesef bugünde anneanmemi kaybettimyarin cenazesi kalkicak çok üzgünüm uyuyamiyorum
Hematan mı acaba ?Balım cabuk gecmiyo ama dr a git başka pişk kremi vardı aklma gelmio şimdi h ile başlıyodu sanki bepantollw fln gecmick gibi
Bende 2 tane var kolsuz olanindan, benimki sarmayi be sicak olmayi cok sevdigi icin her yerde onlarlayiz,gece cok rahat oliyor,elleri onuzlsri disarda tutuyorum cunku kesinlikle izin vermiyor ellerini tutmaya,ozgur olmak istiyor,ama karnini sarmak icin cok iyi oluyor.olabildigince ayaklari uzun olanindan al derim. Benimkilerinden artik ayaklar sigmiyorSabahtan beri net yok bulunduğum şehirde. Daha yeni geldi :) kızlar uyku tulumu alayim diyorum ama nasil alsam karar veremedim. Kollari çıkıp takilabilen var ondan mi alsam yoksa kolsuz mu ? Alanlar ya da almayi dusunenler ne diyor? Benim kızın kolu bacağı hiç durmuyor da uyku tulumu şart gibi geldi
Maşallah kuzuya tü tü tüSabahlar olmasın
Aynen küçücükler daha, zaten normalde rapor alan biri değilim mecburum rapor almaya. Ailede Dr var ama bölüm uymuyor sıkıntı çıkabilir dedi fizik tedavi ortopedi veya beyin cerrahından almam gerekirmiş.Asıl mesele tanıdık birilerini bulabilmek canım bi de doktorlar zaten rapor deyince kuduruyorlardı bu da tam istedikleri bahane oldu yoksa doğum yapmışız durumumuz belli aslında kaçak göçek değiliz amacımız bebekşerime biraz daha bakmak kaldıkı işyerlerimizde biliyor rapor alacağımızı hemen dönmeyeceğimizi. Hafta başında bi arkadaşım 10+10 aldı fizik tedavi doktorundan veren veriyor.
Ayy soru cevaplar super olmus tam kafamdaki sorular elinize saglik cok tesekkurler. Su kismi merak ettim tek damlayi gun icersinde toplam mi 7-8 dedi, ben 3 saatte bir 2 damla her bir delige skyrm cok mu acabaAmma uzun yazmışım birde eklenti yapayım benim kv de de bizde kalıyor ama beni rahatsız etmiyor aksine işime geliyor temizlik yemek çamaşır ütü bulaşık gündüz uyumayan bir bebek hayat kabus olurdu benim için ,bir tencere yemwk yapsa şükür ediyorum ,o da sağolsun elinden geleni yapıyor ,bizde de fix laf bebek aplıyor daha yeni başladı ağlamaya ahhhhh yavrum evladım kızım bunun ne canı var karnı ağrıyor kuzumun sancısı var annesi karnı ağrıyor diye dolanıp duruyor ,başta yok anne karnı ağrımıyor kızımın hastalığı çağırma deme öyle diye diye canımdan yıldım ,vazgeçtimi hayırrr ,ben idare etmeye alıştım ,dur anne ben mamasına gaz damlası ekleywyim diyorum (eklemiyorum tabi )bak gördünmü nasıl rahatladı yavrucak karnının ağrısı geçti diyor :)) ne diyeyim kocaman insan ,ne zaman ağlasa koşa koşa geliyor ne oldu niye ağlıyor ,hiççç işte herzamanki şeyler diyip geçiştiriyorum ,saygı şart yüz göz olmanak en iyisi idare önemli
hayalimsin1 yunus Emre bebek ne oldu tatlım?
İyi geceler anneler ve bebisleri uzun zamandır giremedim ev aricami daha önce yazmıştım sayfalar birikiyor okuyamiyorum ve maalesef bugünde anneanmemi kaybettimyarin cenazesi kalkicak çok üzgünüm uyuyamiyorum
Allah rahmet eylesin ,Allah geride kalanlara sabir sana ve ailene guzel huzurlu uzun yillar versin
Ben genel anestezi ile oldum cicegim hic bilmiyorum umarim bi sorun cikmaz
Biz yaptirdik pzt gunu
Ben icine hicbisey sokmuyorum goruneni elimle aliyorum
Pzt gunu 3.ay kontrolumuz vardi kizlar,dr amcamizi cok sevdik anam babam tarzi tatli bi amca ,simdiii sorularim ve cvplarini ileteyim
Ayda 650 gr aliyor kizim bu normalmi dedim az degil mi diye sordum gayet iyi dedi fazla kilo saglik degildir saglikli ve dirayetli guclu bir bebegin var
Kulaklarinin icini temizlemiyorum gerekli mi ,hayir disinda goruneni al yeterli
Burnunu hangi aralikta temizlemeliyim
Bebeklerin ilk 4 ay burnu cok cabuk dolar hergun 7-8 damla tuzlu su damlalarini kullan ,cekmeye ugrasma tahris olmasin genzine gider kendisi cikartir onu
Genzine cok mama kaciyor ne yapabilirim
Biraz daha dik tut mamasini verirken cocuk bu kacirir tabi genzine olucak bunlar burnu tikali olunca daha sık olur dikkat et dedi
Mama olarak sma kullanıyorum değiştirmeye gerek varmı ,mamaların hepsi annenin sana verdiği pirinç unu ve sütten ibaret geri kalanı para tuzagı hepsi aynı fark yok dedi
Veeee tabi kaka ,yeşil kaka ,topiğin korkulu rüyası çok normal bebepine göre değişir rengi kanlı mukuslu ve sulu ishal değilse soryn yok normal dedi
Bir sonraki ay meyve suyuna başlıycaz kısmetse ,diğer ay yoğurt ve 6.ay corbaya başlıyoruz dedi
Gaz sorunumuz var dedim gazı olmayan bebek olmaz dedi ,gaz sıkıntısı yasamayan anne anneliğin tadına varamaz ,bunların hepsi süreç sabırlı olucaksın dedi
Ellerini emmesi ,yarısına kadar kalkmaya calışması ,irkilmesi parke kapı gıcırtısına uyanması bunlar hep olucak dedi çok normal ,asıl sıçramazsa sorun et kendine dedi sinir sisteminin sağlıklı geliştiğinin göstergesi bunlar dedi
Bebepim gündüz uyumuyor en uzun uykusu artık 40 dk ,gündüzde en fazla 2-3 saat toplamda uyuyor dedim ,gece uyuyormu dedi uyuyor dedim ,öp başının üstüne koy maaşallah de demek ki babayı seviyor kızın dedi ,günde 13-15 saat uyku yeterli olur artık onun için uyumuyor diye üzme kendini o artık bir birey ve kendine neyin yettiğini bilir uyumak isterse uyur istemezse ne yaparsan yap uyumaz dedi
Bizden haberler böyle kızlar ...
Amma uzun yazmışım birde eklenti yapayım benim kv de de bizde kalıyor ama beni rahatsız etmiyor aksine işime geliyor temizlik yemek çamaşır ütü bulaşık gündüz uyumayan bir bebek hayat kabus olurdu benim için ,bir tencere yemwk yapsa şükür ediyorum ,o da sağolsun elinden geleni yapıyor ,bizde de fix laf bebek aplıyor daha yeni başladı ağlamaya ahhhhh yavrum evladım kızım bunun ne canı var karnı ağrıyor kuzumun sancısı var annesi karnı ağrıyor diye dolanıp duruyor ,başta yok anne karnı ağrımıyor kızımın hastalığı çağırma deme öyle diye diye canımdan yıldım ,vazgeçtimi hayırrr ,ben idare etmeye alıştım ,dur anne ben mamasına gaz damlası ekleywyim diyorum (eklemiyorum tabi )bak gördünmü nasıl rahatladı yavrucak karnının ağrısı geçti diyor :)) ne diyeyim kocaman insan ,ne zaman ağlasa koşa koşa geliyor ne oldu niye ağlıyor ,hiççç işte herzamanki şeyler diyip geçiştiriyorum ,saygı şart yüz göz olmanak en iyisi idare önemli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?