2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Vermiyim bari bende ates cikinca veririm. Ama mesela hastaligi hissettiginde nane limon yaparsin ne bilim gripin icersin filan bizde atesin cikcagini biliyoruz kesin olmasada :) bence ikiside ayni sey ama kesinlik yok iste. Oteki turlu biz hissedipte iciyoruz hasta olucam onlem alayim diyoruz.

Hmm anladim canim cok sagol cevap icin. Benimde kafam koca kafada esimin vucuda gore kafasi kucuktur demek ona cekmis halbuki tip olarak herseyiyle ayni ben herkeste oyle der neyse birseyide esimede ceksin uzulmesin yazik bana benzemiyo diye uzulup duruyo

Canım o bizde fayda etmedi hatta daha bi arttırdı ama yine de sagol cevabın için bugün biraz iyi inşallah tekrar etmez

Tabi canım verme boşu boşuna bizimki nin çıkmadı ateşi mesela

Ben geçen sene evlendim.kv.deyi yıllardır tanırim pek te severdim.ne olduysa annem gittikten o geldikten sonra oldu.ufak ufak başladı aynen anlattıkların gibi,eve de düzene de el atmaya başlayınca film koptu bende.senin kadar sabırlı olamadım üçüncü gün kovdum evden.

Hahaha geceg gece guldum valla.sen hunilisn.bnde alzheimer oldm.biftegi frna verdm kizla ugrasrken yaktm.temzlerken esim
Bende ayni cok severdim kvmi .taki bebek dogana kadar .kv ye yakin ev ttk ben calsmaya baslaynca bakar dye.ev islerini bahane ediyo.3-4gunde bir bi kac saat ugruyo.bana soruyo telefonda her gn ne oldu diye.bebek gezmeleri basladi benden duydugu blgileri sanki hep yanimdayms yasamsscasina anlatiyo herkese.bebek soyle yapiyo boyle yapiyo.emegimi ezmeye calisiyo beraber bakiyomusuz gibi..

Sabahtan beri net yok bulunduğum şehirde. Daha yeni geldi :) kızlar uyku tulumu alayim diyorum ama nasil alsam karar veremedim. Kollari çıkıp takilabilen var ondan mi alsam yoksa kolsuz mu ? Alanlar ya da almayi dusunenler ne diyor? Benim kızın kolu bacağı hiç durmuyor da uyku tulumu şart gibi geldi

İyi geceler anneler ve bebisleri uzun zamandır giremedim ev aricami daha önce yazmıştım sayfalar birikiyor okuyamiyorum ve maalesef bugünde anneanmemi kaybettimyarin cenazesi kalkicak çok üzgünüm uyuyamiyorum
Allah rahmet eylesin ,Allah geride kalanlara sabir sana ve ailene guzel huzurlu uzun yillar versin

Ben genel anestezi ile oldum cicegim hic bilmiyorum umarim bi sorun cikmaz
Kizlar rota asisini kimler yaptiriyo ?
Biz yaptirdik pzt gunu
Kizlar bubarada. Bebeklerin kulaknicini temizliyormusunuz kulak copuyle bebkler icin olanlar var uclari kapali ben daha hic temizlem3dim goruneni aliuorum yemeniyle ama icine sokmaya cesaret edemedi m yapan varmi
Ben icine hicbisey sokmuyorum goruneni elimle aliyorum
Pzt gunu 3.ay kontrolumuz vardi kizlar,dr amcamizi cok sevdik anam babam tarzi tatli bi amca ,simdiii sorularim ve cvplarini ileteyim
Ayda 650 gr aliyor kizim bu normalmi dedim az degil mi diye sordum gayet iyi dedi fazla kilo saglik degildir saglikli ve dirayetli guclu bir bebegin var
Kulaklarinin icini temizlemiyorum gerekli mi ,hayir disinda goruneni al yeterli
Burnunu hangi aralikta temizlemeliyim
Bebeklerin ilk 4 ay burnu cok cabuk dolar hergun 7-8 damla tuzlu su damlalarini kullan ,cekmeye ugrasma tahris olmasin genzine gider kendisi cikartir onu
Genzine cok mama kaciyor ne yapabilirim
Biraz daha dik tut mamasini verirken cocuk bu kacirir tabi genzine olucak bunlar burnu tikali olunca daha sık olur dikkat et dedi
Mama olarak sma kullanıyorum değiştirmeye gerek varmı ,mamaların hepsi annenin sana verdiği pirinç unu ve sütten ibaret geri kalanı para tuzagı hepsi aynı fark yok dedi
Veeee tabi kaka ,yeşil kaka ,topiğin korkulu rüyası çok normal bebepine göre değişir rengi kanlı mukuslu ve sulu ishal değilse soryn yok normal dedi
Bir sonraki ay meyve suyuna başlıycaz kısmetse ,diğer ay yoğurt ve 6.ay corbaya başlıyoruz dedi
Gaz sorunumuz var dedim gazı olmayan bebek olmaz dedi ,gaz sıkıntısı yasamayan anne anneliğin tadına varamaz ,bunların hepsi süreç sabırlı olucaksın dedi
Ellerini emmesi ,yarısına kadar kalkmaya calışması ,irkilmesi parke kapı gıcırtısına uyanması bunlar hep olucak dedi çok normal ,asıl sıçramazsa sorun et kendine dedi sinir sisteminin sağlıklı geliştiğinin göstergesi bunlar dedi
Bebepim gündüz uyumuyor en uzun uykusu artık 40 dk ,gündüzde en fazla 2-3 saat toplamda uyuyor dedim ,gece uyuyormu dedi uyuyor dedim ,öp başının üstüne koy maaşallah de demek ki babayı seviyor kızın dedi ,günde 13-15 saat uyku yeterli olur artık onun için uyumuyor diye üzme kendini o artık bir birey ve kendine neyin yettiğini bilir uyumak isterse uyur istemezse ne yaparsan yap uyumaz dedi
Bizden haberler böyle kızlar ...

Amma uzun yazmışım birde eklenti yapayım benim kv de de bizde kalıyor ama beni rahatsız etmiyor aksine işime geliyor temizlik yemek çamaşır ütü bulaşık gündüz uyumayan bir bebek hayat kabus olurdu benim için ,bir tencere yemwk yapsa şükür ediyorum ,o da sağolsun elinden geleni yapıyor ,bizde de fix laf bebek aplıyor daha yeni başladı ağlamaya ahhhhh yavrum evladım kızım bunun ne canı var karnı ağrıyor kuzumun sancısı var annesi karnı ağrıyor diye dolanıp duruyor ,başta yok anne karnı ağrımıyor kızımın hastalığı çağırma deme öyle diye diye canımdan yıldım ,vazgeçtimi hayırrr ,ben idare etmeye alıştım ,dur anne ben mamasına gaz damlası ekleywyim diyorum (eklemiyorum tabi )bak gördünmü nasıl rahatladı yavrucak karnının ağrısı geçti diyor :)) ne diyeyim kocaman insan ,ne zaman ağlasa koşa koşa geliyor ne oldu niye ağlıyor ,hiççç işte herzamanki şeyler diyip geçiştiriyorum ,saygı şart yüz göz olmanak en iyisi idare önemli

İyi geceler anneler ve bebisleri uzun zamandır giremedim ev aricami daha önce yazmıştım sayfalar birikiyor okuyamiyorum ve maalesef bugünde anneanmemi kaybettimyarin cenazesi kalkicak çok üzgünüm uyuyamiyorum
Başın sağolsun canım, meaknı cennet olsun...

Bende 2 tane var kolsuz olanindan, benimki sarmayi be sicak olmayi cok sevdigi icin her yerde onlarlayiz,gece cok rahat oliyor,elleri onuzlsri disarda tutuyorum cunku kesinlikle izin vermiyor ellerini tutmaya,ozgur olmak istiyor,ama karnini sarmak icin cok iyi oluyor.olabildigince ayaklari uzun olanindan al derim. Benimkilerinden artik ayaklar sigmiyor

Aynen küçücükler daha, zaten normalde rapor alan biri değilim mecburum rapor almaya. Ailede Dr var ama bölüm uymuyor sıkıntı çıkabilir dedi fizik tedavi ortopedi veya beyin cerrahından almam gerekirmiş.

Ayy soru cevaplar super olmus tam kafamdaki sorular elinize saglik cok tesekkurler. Su kismi merak ettim tek damlayi gun icersinde toplam mi 7-8 dedi, ben 3 saatte bir 2 damla her bir delige skyrm cok mu acaba ayrica kayinvalidenizle ilgili yazfiklarijizcok hos, saygi cok onemli degil mi?

Başın sağ olsun gülüm ya
Çok üzüldüm senin adına,
Allah rahmetini eylesin.
Toprağı bol mekannı cennet olsun,
Geride kalanlara uzun ömürler versin inşallah

Kız ağzına sağlık, ne güzel merak ettiğimiz herşeyi sorup cevaplarıyla getirmişsin :)
Tşk

Maşallah, takdir ettim seni
İdare önemli , ve sende güzel idare ediyorsun.
tartışma yerine çözümlerin süper

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…