- 5 Ekim 2016
- 217
- 418
- 18
- 37
Aman canim dikkat valla ortalik kotu zaten iyi bak kendine cok cok gecmis olsun...Sabah bebisle birlikte uyandik saat 9. Gibi, midem cok fena bulaniyordu ayni hamileligimdeki gibi kustum kusacam,birde karin agrisi sanirim ishal,heleki basim inanilmaz catliyor. Kendime gelemedim,cocuk uyuynca vurdum kafayi yattim,saat 12 ye dogru tekrar uyandik,ama ben hala cok kotuyum. Cocuk simdi yine uyudu,uyanana kadar yatip yine dinlenicrm,bugunden hicbirsry anlamadim. Ama kolumi gozumu kipirtatmadanmecalim yok. Sanirim bende hasta oluyorum. Yataktsn cikmiyorum bugun, boyle oluncada daha cok basim agriyor. Belim falanda kopuyor nedense. Bana esktra guc dileyin kizlar. Gece 8 den 2 ye kadar aglama nobeti gecirdik sanirim o beni cok hirpaladi,cocuk agladiginda bende psikolojiyi bozuyorum. O anlik degil yani,sonra cikiyor acisi. İyi degilim bugun anlayacaginiz
Geçmiş olsun Cnm nane limon kaynatıp iç midene iyi gelir hem dinlendirir seniSabah bebisle birlikte uyandik saat 9. Gibi, midem cok fena bulaniyordu ayni hamileligimdeki gibi kustum kusacam,birde karin agrisi sanirim ishal,heleki basim inanilmaz catliyor. Kendime gelemedim,cocuk uyuynca vurdum kafayi yattim,saat 12 ye dogru tekrar uyandik,ama ben hala cok kotuyum. Cocuk simdi yine uyudu,uyanana kadar yatip yine dinlenicrm,bugunden hicbirsry anlamadim. Ama kolumi gozumu kipirtatmadanmecalim yok. Sanirim bende hasta oluyorum. Yataktsn cikmiyorum bugun, boyle oluncada daha cok basim agriyor. Belim falanda kopuyor nedense. Bana esktra guc dileyin kizlar. Gece 8 den 2 ye kadar aglama nobeti gecirdik sanirim o beni cok hirpaladi,cocuk agladiginda bende psikolojiyi bozuyorum. O anlik degil yani,sonra cikiyor acisi. İyi degilim bugun anlayacaginiz
Ya bizde bugun asi oldukta.asiya gitmeden 2 satt once filan yaptirdim banyoyu bisey olurmu acaba.keske dun yaptirsaydimtugbayhan cnm Nasıl Bi yerin ağrımadan ya ağrırsa diye ilac almıyorsak Bebek de oyle demişti doktorumuz.bu aşılar eskisi gibi Ateş yapmıyor biZim Ateş'imiz çıkmadı saat başı Ateş'ini ölçeceksin o kadar 1 gün önce banyo yaptır aşıdan sonra 3 gün yıkanamıyor çünkü.
Hayır Cnm sen yanlıs anlamışsın aşıdan önce banyo yaptırılmasının sebebi 3 gün yıkamayacağız ya cok kirli durmasın Bebek diye önemli olan aşıdan sonra 3 gün banyo yapmasın ki aşı yerine su değmemesi gerekiyor no problem :)Ya bizde bugun asi oldukta.asiya gitmeden 2 satt once filan yaptirdim banyoyu bisey olurmu acaba.keske dun yaptirsaydim(
Okito canim saol:)Hayır Cnm sen yanlıs anlamışsın aşıdan önce banyo yaptırılmasının sebebi 3 gün yıkamayacağız ya cok kirli durmasın Bebek diye önemli olan aşıdan sonra 3 gün banyo yapmasın ki aşı yerine su değmemesi gerekiyor no problem :)
Yok kuzum onunda bebegi 6 aylik daha sr birde zayifla demiş agrinkesiciyle idare ediyor simdilikGidecem cnm insallan zeynepten bana sira gelirse . hos ameliyat ya da fizik tedavi derse yaptirabilecek miyim o da muamma . peki o arkadasin ameliyat oldu mu cnm
Olmaz canim merak etme asidan sonra 3 gun yikamiucan asinyerine degmemesi icin gonlumu ferah tut gotuturken usutmediusen bisicik olamaz allahin izniyleYa bizde bugun asi oldukta.asiya gitmeden 2 satt once filan yaptirdim banyoyu bisey olurmu acaba.keske dun yaptirsaydim(
Sarip sarmaladim arabayla gotrduk zaten.saol canim:)Olmaz canim merak etme asidan sonra 3 gun yikamiucan asinyerine degmemesi icin gonlumu ferah tut gotuturken usutmediusen bisicik olamaz allahin izniyle
Aman eskiler bir garip zaten canim takilma bosver sen bebeginle ilgilen vakti gelince emekler banada her kes bisindiyor hatta komsum agzindanntukuruk baloncuk yapiyorya sacini sur gecer demişti he dedim gevmctim bazi eski seyler tutar ama bunher bebek icin gecerli degilki gelisimleri huylari farkli kucaga alma fiyenimi ararsin uyutamiyirsun sen diyenimi aglatiyorsun diyenimi hepsine deli gibi he diyipbgeciyorum sallamiyorum kv kp esler bazen gereksiz konusabiliyorlar maaleaefSanki kendi çocukları ağlamadı hiç..Gerçi benim kayınvalide cocuklarını büyütmemiş hiç.Dünden önceki gün ordaydık eşim emekledimi bebekken kaç aylıkken emekledi diyorum bilmem emeklemedi heralde diyo
Kuzum dikkat et nane limon varsa zencefill balinkaristir 1 tatli kasiginher sabah ac karnina süper bisi bolcada dinlenSabah bebisle birlikte uyandik saat 9. Gibi, midem cok fena bulaniyordu ayni hamileligimdeki gibi kustum kusacam,birde karin agrisi sanirim ishal,heleki basim inanilmaz catliyor. Kendime gelemedim,cocuk uyuynca vurdum kafayi yattim,saat 12 ye dogru tekrar uyandik,ama ben hala cok kotuyum. Cocuk simdi yine uyudu,uyanana kadar yatip yine dinlenicrm,bugunden hicbirsry anlamadim. Ama kolumi gozumu kipirtatmadanmecalim yok. Sanirim bende hasta oluyorum. Yataktsn cikmiyorum bugun, boyle oluncada daha cok basim agriyor. Belim falanda kopuyor nedense. Bana esktra guc dileyin kizlar. Gece 8 den 2 ye kadar aglama nobeti gecirdik sanirim o beni cok hirpaladi,cocuk agladiginda bende psikolojiyi bozuyorum. O anlik degil yani,sonra cikiyor acisi. İyi degilim bugun anlayacaginiz
Ben kulak çubuğu kullanmıyorum canım ama sık sık pislik çıkıyor kulağından onu da dış kısma çıktığı için elimle alıyorum.Kizlar bubarada. Bebeklerin kulaknicini temizliyormusunuz kulak copuyle bebkler icin olanlar var uclari kapali ben daha hic temizlem3dim goruneni aliuorum yemeniyle ama icine sokmaya cesaret edemedi m yapan varmi
Ya bari sizinkiler kv bende kv yok annem bu şekilde sinir etti beni. İlk 1 ay buradayken bu çocuk aç iyi beslenmiyorsun sütün olmuyor vs dedi birkaç kez mama verdik çocuğa. Ağustos sıcağında üstünü örtmeye çalışıyodu katkat. Geçenlerde yine ailemin yanına gittik üşütüceksin çocuğumu diyor. Çocuk azıcık ağlıyor kızım yoksa sütlerin mi bitti çocuk aç mı da ağlıyor diyor. Halbuki o anda gayette hazır sütüm vardı zaten 1 saatten fazladır emmemişti çocuk. Sürekli bu modda utanmasa sen çekil şuradan çocuğu bana ver git sen bakamıyon dicek töbe töbe. Kv dese bunları daha çok bozulur insan da benimki rahmetli oldu.tüm kv ler aynı cümleleri kurmaya programlanmış galiba... aç bu çocuk aç..sütün yok senin..doyuramıyorsun...yine ne oldu niye ağlıyor niye ağlatıyorsun ver bana..gazını ben çıkarayım...aç bu aç..sütün yok senin..mama ver..tok olsa uyur..uyursa büyür böyle sefil olur torunum....üşür bu çocuk hasta edeceksin..tırnağını dikkatli kes..kestin mi çocuğu yoksaaaa..ört üstünü ört...eli ayağı buz gibi... o memede süt bitti öbüründen ver...doktor nerden bilecek memede süt bitmiş yorulmasın çocuk..
ayyy milyon kere anlat anlat anlamıyor anlasa da dinlemiyor...
ya sabır ya sabır..
oğlum 2 aylık oldu,annem 40 ı mı çıkarıp gitti bikaç gün yalnız kaldım ne yalan söylemişim özlemişiz evimizin dingin huzurunu... 40gün annem sağolsun herşeye koştu,kv görümceler misafirler falan filan ev doldu taştı ayrıca...annem gidince kv geldi..bihafta kaldı... evde bildiğiniz elektirk var..gerilim hat safhada.. herşeye müdahale..çocuğu güneşlendiricem bi 5 dakika balkonda...oooo çocuğu zatürre bronlit yapıcan ben çocuklarıma d vitamini vermdim güneşlendirmedim de ne oldu kemikleri mi zayıf bacaklarımı eğri...
arkadaş herşeye müdahale edilir mi..kavga etmeyelim diye sustum sustum ama tabii yüzüme yansıdı...haftasonu gitti çok şükür... görümceme demiş ki ben kendimi tutamıyorum herşye müdahale ediyorum o da bana kızıyor rahatsız oluyor galiba ondan geldim evime. Eşime söylemiş görümcem de.. eşimle konuştuk sordu ben de tüm detaylarıyla anlattım.. ki kv ile hiç bi sorunum yok kaç senedir çok da severdim ama birden değişti her tavrı..Eşime de eğer gelir sürekli bizde kalırsa annenle ilişkimiz bozulacak,seninle de bozulacak evimizin huzuru kaçacak..sen bi yolunu bul dedim..bakacaksa götüreyim baksın okuldan dönüşte alayım..ki onu bile istemiyorum ücretsiz izne çıksam keşke...ama eve gelirse çalışmak daha iyi en zından okula gidip kafam dağılır..ama çocuğu da yalnız bırakmak işime gelmiyo benim kurduğum düzeni yıkmak için herşeyi yapıyor kv çünkü.. offf kafamda deli sorular..neyse çok şükür ki eşim hak verdi bana tanıyo annesini çünkü..bakalım bizi nasıl günler bekler :)
Ya bari sizinkiler kv bende kv yok annem bu şekilde sinir etti beni. İlk 1 ay buradayken bu çocuk aç iyi beslenmiyorsun sütün olmuyor vs dedi birkaç kez mama verdik çocuğa. Ağustos sıcağında üstünü örtmeye çalışıyodu katkat. Geçenlerde yine ailemin yanına gittik üşütüceksin çocuğumu diyor. Çocuk azıcık ağlıyor kızım yoksa sütlerin mi bitti çocuk aç mı da ağlıyor diyor. Halbuki o anda gayette hazır sütüm vardı zaten 1 saatten fazladır emmemişti çocuk. Sürekli bu modda utanmasa sen çekil şuradan çocuğu bana ver git sen bakamıyon dicek töbe töbe. Kv dese bunları daha çok bozulur insan da benimki rahmetli oldu.
Tamam kuzum bende kullanamdim cesaret te edemedim ayni bende gelen pisligi aliyorumda danisayim demistim sagolsinBen kulak çubuğu kullanmıyorum canım ama sık sık pislik çıkıyor kulağından onu da dış kısma çıktığı için elimle alıyorum.
Kizlar nasil birikmis mevzular konular dunden bugune
Eldiven konusu ben ara ara takiyorum hala. Her zaman degilde bizim sapsik suratini resmen agladiginda ve uyudugunda tirnaklariyla kaziyobende uzamaya baslayinca takip takip cikartiyorum sonra kesilecek kivama gelince kesiyorum tirnaklari.
Asi konusunda benim saglik ocagindaki hemsire getirmeden 1 gun once yikayin ve ates dusurucu verin atesi cikar dedi. Ne yapicagimi bilmiyorum surup konusunda. Ya cikmazsa bosa vermis olucam.
@Adananur canim basin sagolsun Allah'im rahmet kapilarini acsin..
Cocugun aglama konusunda aglayinca acaip sinirleniyorum gece uyumadiginda ozellikle. Her gece 1 de yatiyoruz bu durum cok sikti artik. Esim gozum donunce cocugu aliyo besiginde salliyo sen yat diyo oyle asiyoruz durumu.
Minikpiranha kendimi dondurmus hesabi yoksa ban mi yedi acaba bi yorumundan dolayi filan ? Bi sorun yoktur umarim.
Bu arada bugun hic uyumadi Mehmet Ali. Simdi yeni daldi bakalim uyicak mi ? Kahvalti bile yapamadim dogru duzgun 1 kucuk dilim ekmegin arasina peynir koydum tereyag ile o kadar. Simdide canim istemiyo esim gelsinde onla yiyim.
Benim pasamda artik beni takip ediyo. Bana babasina gulucukler saciyo. Babasini ozluyo heralde onun kucaginda olmak istiyo. Gozleriyle biyere gitsek kafa kopacak gibi oluyo pesimize bakiyo filan :) bizimki daha sizlerden kucuk oldugu icin bunlar yeni yeni basladi :)
Birde onceden sormustum kimse cevap vermemis. Bizim kafa kucuk. Sizinkiler kac cm ? Kafa kucukse beyinde kucuktur diye okudum internette ama sorun yok dedi doktor. Dogdugunda ebe de aa ne kucuk kafasi var demisti. 33cm dogdu kafa. 1aylikken 34cm 48gunlukken 38 cm. 2.ay kac olcak bilmiyorum haftaya gorucem.
Ben artik cok sik takip edemiyorum sizleri. Uykusuzluk geri dondu cunku. Herkesi opuyorum meleklerinizle kendinize dikkat edin kizlar. Musait oldukca gelirim :)
Kizlar bubarada. Bebeklerin kulaknicini temizliyormusunuz kulak copuyle bebkler icin olanlar var uclari kapali ben daha hic temizlem3dim goruneni aliuorum yemeniyle ama icine sokmaya cesaret edemedi m yapan varmi
Ayy gerçekten mi okadar aglaniyormu ay inşallah aglamaz37.4 oldu en son bizim canim. Çıkmadı yani atesi oncedeb verme. 2. gun cok agladi bizim ki normalde aglamaz oyle. Bende bir yeri ağrıyor heralse diye o zaman verdim. Ama boğmaca aşısının yan etkisiymis oyle aglamak aklinda bulunsun cok aglarsa panik yapma. 6Vsaate kadar aralıksız aglayan oluyormus oda normalmis.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?