- 11 Ocak 2016
- 1.651
- 3.023
- 133
- 45
Kuzum adresi ozelden yap bendede kucuk gelenler var kargoya verebilirim canim allah iyoelre denk getirsin yavruyu elimden ne gelirse yaparim benKizlar emzik alan meme reddi yapar diyorlardi facede takip ettigim bir sayfada. Benim oglan sag memeyi reddediyo. Cok dolu olmadigi surece cekmiyo. Sol memeyi bos olsada cekiyo.
Bende sag memeyi verirken geze geze veriyorum anca oyle tutuyo etrafa baka baka. Yoksa kavga halinde.
Yasayan var mi boyle bi durumu ?
Persembe asi ve kontrol var. Bakalim kac kg olduk boy kac bas cevresi kac ?
Yuzu coktu gibi geliyo bana ama hayirlisi bakalim. Tekrar mamaya donmek istemiyorum. Hem masraf hem gaz cok yapiyo. Her acidan da dusunmem lazim yani tek maasla ev geciniyo sonucta.
Ha kizlar aklimdayken soyleyeyim.
Bizim burda gariban bi kiz var hamile 8 aylik dogurdu dogurucak. Cocugun tek bi kiyafeti bile yok. Alamamis bi besik alabilmisler kiytirik. Ben Mehmet Ali'nin unisex kiyfetlerini ayirdimda malum benimki erkek, kizin doguracagi kiz bebek. Sizlerde atmayip verecekleriniz olursa yenidogan bebeginize olmayan hayir icin bana ulasin. Bi kargo ile halledebiliriz. Ulastiririm yani ben.
Battaniye filan da vericem hani ama benimkiler mavi mavi :)
Allah yardim edene, yardim eder.
Ben de onu kullanıyordum ama içim rahat değildi, doktor değiştir onu carlson kullan dedi. Dünden beri onu kullanıyorum canimkizlar ya bu monovit d3 vitamin damlasiyla ilgili hep kotu konusulmus ben ondan veriyorum sizler neler kullaniyorsunuz ne onerirsiniz
5 gun once aynisini yasadik,guncelleme zamaniymis yeni versiyon geldi,eller artik tutmaya calisiyor,yarin duzelir seninkide,duzelmesse doktoruyla gorus,cis ve kakayi takip et,azalma olursa doktorla gorusIyi geceler kizlar
bebeğim iki gündür resmen beslenmek istemiyor sadece uykuya daldikktan bes dakika sonra biberonu ağzina verdigimde içiyor.yani ayikken istemiyor yari uykulu halinde bitiriyor.ayikken sürekli ellerini emiyor halbuki saate de dikkat ederek beslemeye calisiyorum yani aç oldugunu biliyorum ama bir ölçek anca içiyor sonra başlıyor ağlamaya biraz omzuma alip pat pat yapiyorm sonra yine veriyorum biberonu yine başlıyor ağlamaya.ama bunun peşinden uyutmayi basardiysam uykulu halinde içiyor bütün sütü.sonra da derin uyuyor.anlamadim gitti.4 agustosluyuz sürekli ellerini emiyor biberonun başı ile oynuyor diliyle itiyor kafasini cevirip duruyor biberon agzindayken bazen de eliyle vurup düşürüyor resmen ve beslenmesi böyle sorunlu oldu.tecrübeli arkadaslar başıniza böyle bisey geldi mi atak haftasinda yemek istegi artardi öncesinde.böyle tersi de olur mu bilemedim.yoksa hasta mi anlamadim
Tatlım nerden aldın carlson u ??Ben de onu kullanıyordum ama içim rahat değildi, doktor değiştir onu carlson kullan dedi. Dünden beri onu kullanıyorum canim
Ben kullanıyorum canim. Çok gazlı bi Bebek değil Allah'a şükür kerem ama kıvrandığı zaman veriyorum hemen çıkarmaya başlıyor gaz.Merhaba hanımlar. Gaz için Nurse Harvey's Colex bitkisel şurp kullanan var mı memnun musunuz
Önceden de almak istiyordum ben ama tr ye baby olanı henüz gelmediği icin alamamıştım. Doktorum ilaci yazarken kids olanı ama üzerinde 400 yazani almamı söyledi. Üzerinde 4 yas üzeri yazar dikkate alma dedi. Eczaneden iste getirtiyorlar canim.Tatlım nerden aldın carlson u ??
Bebeğe mikızlar benim ortanca çok fena.
dün küçüğe kafa attı. az önce arkamı dönmemle küçüğü koltuktan aşağı attı. ben de onu odasına gönderdim. üçü birden ağladı. başım şişti.
Bu aylarda tv te bakmaları dalmaları gayet normal bence hiç sorun yapma ben bu konularda hiç sorun yaratmayanlardanım sevmiyorum öyle şunu yapma zararlı bunu şey yapmayalım zararlı diyerek çocuk yetiştirmeyi ..zaten sen neyden Uzak tutarsan tut onu muhakkak yapacaklar sen yıprandığınla kalacaksın .. Benim em büyük kurtarıcım o 15 dakikalık tv izlemesi oluyorduKızlar 3. Ay kontrolünden geldik, yarın kızım 3. Ayını dolduruyor. Kilosu 6.200 boyu 63 cm. Gelişimi iyi dedi,yalnız şöyle bir sorun sorun barksızım ilk ay 1300 2. Ay 1000 bu ay 800 gr almış, totalde bir sıkıntı yok. Ayın 12 sinde hasta olduğumuz için gitmiştik o zman 480 gr almıştı bu 18 günde ise 320 gr almış yani sütüm azalalmaya başlamış galiba, doktor hemen tedbir almamak söyledi,bu durumu farketmiştim aslında ama yine de Bebek doyuyor diye düşünüyordum, son Zaman'larda mememden ağlayarak ayrılıyordu bende kaldırıyor gazını çıkarıyordum yani kaldırmam için ağladığını zannediyordum,gerçekten çok üzüldüm,kilosunun miktarı önemli değil ama aç kaldığının düşüncesi beni çok üzdü,eve geldim bulgur yaptım hemen soğusun yicem başka önerisi olan var mı?
Bu arada rota aşını yaptırdık bugün bi sıkıntı yok uyuyor ben de yan etkisi var mı yok mu sormayı unuttum.
Bizim kız agulara 2. Ay başladı hatta şimdi taklit bile ediyor, bir de resmen televizyona bakıyor özellikle futbol maçına ben de bu durumdan hoşnut değilim açıkcası dikkatini dağıtmak için herşeyi yapıyorum biliyorum tv zararlı ama acaba hiç mi tv yi açmasam yoksa günde 10 15 dk sıkıntı yaratmaz mı?
Normal tatlım benimkide aynısını yapıyorArkadaslar ya kizim su gibi kustu yani normalde beuaz olur ya bildiginiz su gibiydi ilk defa oyle gordum normalmi ki ya niye oyle olurki
Yüksek ihtimalle atak haftasında Allah yardımcın olsun Can'ımCanım dün dediklerini yaptik ama susuyor sakinlesiyor bir sure sonra tekrardan basliyor. Düşün uyudu supurge sesi açmıştık. Video bitince aninda uyanip aglamaya başladı. Yani kundak sallama sissst sesi hic fayda etmedi anlamadim ilk defa böyle oldubi de aglayinca memeyi de almiyor
Benim kide iki gündür çok kusuyor hatta ne oldu sana oğlum diye sorar oldum üşüttü mü yoksa çok emdiği için mi çözemedimKizlar kızım bugün çok kusuyor usuttumu acaba çokta dikkat ediyorum ama kaçıncı ustumu degistrmem bilmiyom yâni
Canim adres atar mısın özelden?Kizlar emzik alan meme reddi yapar diyorlardi facede takip ettigim bir sayfada. Benim oglan sag memeyi reddediyo. Cok dolu olmadigi surece cekmiyo. Sol memeyi bos olsada cekiyo.
Bende sag memeyi verirken geze geze veriyorum anca oyle tutuyo etrafa baka baka. Yoksa kavga halinde.
Yasayan var mi boyle bi durumu ?
Persembe asi ve kontrol var. Bakalim kac kg olduk boy kac bas cevresi kac ?
Yuzu coktu gibi geliyo bana ama hayirlisi bakalim. Tekrar mamaya donmek istemiyorum. Hem masraf hem gaz cok yapiyo. Her acidan da dusunmem lazim yani tek maasla ev geciniyo sonucta.
Ha kizlar aklimdayken soyleyeyim.
Bizim burda gariban bi kiz var hamile 8 aylik dogurdu dogurucak. Cocugun tek bi kiyafeti bile yok. Alamamis bi besik alabilmisler kiytirik. Ben Mehmet Ali'nin unisex kiyfetlerini ayirdimda malum benimki erkek, kizin doguracagi kiz bebek. Sizlerde atmayip verecekleriniz olursa yenidogan bebeginize olmayan hayir icin bana ulasin. Bi kargo ile halledebiliriz. Ulastiririm yani ben.
Battaniye filan da vericem hani ama benimkiler mavi mavi :)
Allah yardim edene, yardim eder.
Allah yardımcın olsun Can'ım ilk fırsatta dinlen hep ..ay sorma sanırım hepsinde bir kıskançlık dönemi başladı çünkü ister istemez miniklere ilginiz arttı agu gugu yapalım derken Aslı'nda büyükler daha çok dikkat etmeye başladı yaptıklarımıza o yüzden zarar verme meyilleri arttı düzelecekler inşallahKızlar nasılsınız? Havalar fena halde soğudu..hastalıksız kazasız belasız şu soğuk zamanları atlatalım inşallah.
Ben çok uğrayamıyorum çocuklar yatınca bende hemen yatıyorum yatmasam bile oturduğum yerde sızıyorumşuanda bile gözlerimi zor açık tutuyorum. Büyük oğlum artık beni aşırı derecede yoruyor. Hergün değişik bi sabır sınavından geçiyorum..Allah'ım sen yardımcımız ol! Küçük iyice hareketlendi ve agular gülücükler offf offf bi sevimli tavşancık sormayın
@hayalimsin1 canım geçmişler olsun. Dr götürdün mü? Neyi var?@grill ah canım benim çok çok geçmişler olsun. Çok çocuk çok zorluk! Seninki über zorluk! 2 si bebek!!! Allah yar ve yardımcın olsun. Benim oğlan da güya sevecem ayağına ikide bir kucağına alıyor bi tarafına zarar verecek diye korkuyorumgerçi seviyorum derken bile bi taraflarını sıkıyor cimcikliyor falan..hiç bir şey yapamazsa üzerine yastık koyuyor ya da battaniyeyle komple örtüyor hayırlısıyla bi büyüseler...
Sabaha kadar dinliyoruz canım gece uykusu rutinimizde bizim.Cnm uyuyunca kapatiyor musun yoksa uyanana kadar acik mi kalıyor
Can'ım dışa geçir evde ki Bebek yapıyla ya da zeytin yağıyla bol bol masaj yap ..doktorun sana verdiği önerdiği fitil varsa kullanabilirsin tabi ama yazmadıysa kullanmaKızlar kızım hala kaka yapmadı fitiş falan kullananınız var mı bugün 4. Gün? Acil yazın ya kızım susmuyor.
Ah Can'ım benim kıyamam üzülme çoğu aynı hödüklüğü yapıyor ...şu Bebek'ler sağ salim büyüksede artık gram ihtiyacımız kalmasın kimseyeAyyy uzun zaman sonra esime sinir oldum bide sindirimde oturdum kızımın karşısında hıçkıra hıçkıra ağladım. Herlafida saydim ama yaa adama bak hastaymis heeyani dokuliyomis iki dakika bak dedim çocuğa sanki al sabahtan aksama kadar bak dedim yok ben dusuncesizmisim bencilmişim hastaymista çocuğa bak diyormusum ulan ben bütün gün gece gündüz bakıyorum da hasta halimle sesim cikmiuo gece gece bütün. Sinirlerin tavan yaptii odunnn neolcak
Bebek'ler bazen meme veya mama reddi dönemi yaşıyor yazdıklarını okurken bunu hissettim.. Sen pes etme sakin sakin vermeye devam et seni bu şekilde bir hafta da uğraştırabilir aynı dönemi yaşamıştım dilersen netten de bi araştır tatlımIyi geceler kizlar
bebeğim iki gündür resmen beslenmek istemiyor sadece uykuya daldikktan bes dakika sonra biberonu ağzina verdigimde içiyor.yani ayikken istemiyor yari uykulu halinde bitiriyor.ayikken sürekli ellerini emiyor halbuki saate de dikkat ederek beslemeye calisiyorum yani aç oldugunu biliyorum ama bir ölçek anca içiyor sonra başlıyor ağlamaya biraz omzuma alip pat pat yapiyorm sonra yine veriyorum biberonu yine başlıyor ağlamaya.ama bunun peşinden uyutmayi basardiysam uykulu halinde içiyor bütün sütü.sonra da derin uyuyor.anlamadim gitti.4 agustosluyuz sürekli ellerini emiyor biberonun başı ile oynuyor diliyle itiyor kafasini cevirip duruyor biberon agzindayken bazen de eliyle vurup düşürüyor resmen ve beslenmesi böyle sorunlu oldu.tecrübeli arkadaslar başıniza böyle bisey geldi mi atak haftasinda yemek istegi artardi öncesinde.böyle tersi de olur mu bilemedim.yoksa hasta mi anlamadim
Hasta oluşun etkilemiş olabilir canım. Ama her hafta dengeli almıyor bebekler benim de öyle ataktan önce çok alıyor sonraki hafta daha az. Madem memeyi alıyor biraz emzik emsin bir on dakika sonra tekrar meme ver biraz süt üretilmiş olur bu arada. Hem senin de sütün çoğalır. Bir de artık daha fazla emiyor bebekler. Benim de Neva emdikten sonra sağdiğim süt azaldı. Endişe etme yoluna girer unutma gak meme guk meme.Doğduğunda 3.190 dı, sarılık döneminde 3040 a kadar düştü.1 ay sonra 4305 2. Ay 5415 6200 ama bunun 500 gr nını ilk 12 günde almış, yaklaşık 1 haftalık benim de 2 haftalık hastalık dönemimiz oldu. Doktor totalde iyi olduğunu ama azalan eprise seyrettiği için önlem almamız gerektiğini söyledi. Yedekte mutlaka 4 5 tane sütüm olurdu, bazen babaannesi ya da anneannesine bırakır işlerimi yapardım, sütümü sağar yerine koyardım ama dün emzirdikten sonra 5 saat içinde 130 cc sağdım ve öyle farkettim, bi de dediğim gibi bi süredir memeyi ağlayarak bırakıyor vermek istediğimde almıyordu, ben de doyduğunu düşündüğümden gazını çıkarıyordum ama emzik verdiğimde şapır şupur çekiyor, acaba emziği çekerken açlıktan mı çekiyor? Ya da daha çok eşim gibi boya mı veriyor, eşim bebekken çok zayıf ama çok uzunmuş , gerçi şimdi enden boydan kapı gibitv konusuna gelince beslediğim zman farkediyorum kafasını yatarken tv ye taraf dönüyor ve konuşmaya başlatır hanfendi, ben geçiyor tv nin karşına benimle iletişim kurmasını sağlıyorum ya da ana kucağına yatıyorum tv ye sırtı dönük şekilde, ben tv yi kapatırım sıkıntı değil tabi ki ama çalışmaya başlayınca kayınvalidem bakacak ve onlarda tv açık hep, onu da düşünüp dert yapıyorum çünkü benim kardeşim otistik otizm genetik bir hastalık ve erkeklerde daha çok görülüyor, ama otizm genleri babadan geçiyor, bunlara göre kızımın riski daha az ama bu korku ben de çok var hatta annem sende de 1 2 yaşlarında belirtileri vardı ama kalabalık ortamda olduğumuz için o dönemde içe kapanıklığım olmamış , rakamlarla aram çok iyi olduğundan o tarafa doğru yönlendirmişler beni.
Bilmiyorum çok düşünmeye başladım galiba kafamda bir sürü deli sorular
Memeler boş gibi oluyor ama süt var hiç aksini düşünme olur mu Can'ım inşallah geçmiştir yavrunun sancılarıAynı durumdayım canm dünden beri eenes gazdan ağlıyor gece full emzirdim sabaha kadar uyuyamadık gündüzde uyku yom haliyle memeler boş gibi ama emiyo yani süt var şimdide uyutana kadar canım cıktı bakalım kaç dk sonra uyancaaakkk :///
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?