2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhaba, ben de ayni durumdan muzdaribim. Gece aslinda 2 aylikken en az 5-6 saat araliksiz uyuma egilimindeydi oglum. Hem ac kaliyor hem de gece emzirmeyince sutum azaliyor diye max. 3-3,5 saatte bir emzirdim.
Doktorumuz 4. ay kontrolunde gece daha uzun uyumali diye uyardi ama simdi de oglum alistigi icin uyanip emiyor, ben de kendimi ben uyandirmiyorum ki diye avutuyorum
Kilo aliminda gece emzirmenin rolunun cok buyuk oldugunu dusunuyorum. Benim uykum birkac ay daha feda olsun ne yapayim

Erken uyutalım desek evde de oturamayız ki biz, bizim bi yere gidiş saatimiz 9 :)
Uğraş uğraş uyutamadım yine, 1 oldu tık gitti.
Çocuk bana anne uğraşma yatacağım saati biliyorum diyor

Erken uyutalım desek evde de oturamayız ki biz, bizim bi yere gidiş saatimiz 9 :)
Uğraş uğraş uyutamadım yine, 1 oldu tık gitti.
Çocuk bana anne uğraşma yatacağım saati biliyorum diyor

Evet cok zor oluyor bi yere gidince ama biz kalkiyoruz kacta gidersek gidelim. Ya da yakin arkadaslarimizin evinde ki en cok gorustugumuz iki ailenin de bebegi var, orda uyutuyorum tulumumuzu falan alip gidiyoruz. Sukur yolda da kucagimda sakince gelip devam esiyor evde uykusuna genelde.

Selam canım evet ben de aynı yöntemi uyguluyorum 11de uyku öğünü ama sonra 4 gibi uyanıyor acıkıyor yine emziriyorum yani akşam 7 - 11 - 4 sabaha kadar beslenme saati. Sanırım ek gıdaya geçene dek böyle devam ederiz

Y yapayalniz1 naptiniz canım? Aşı yordu mu elif'i?

Aşınin etkisi geçti şükür canim. Dun ucak yolculugumuz vardi tabiki benim kiz orada da ağladı :) yanimda iki erkek vardi yine de emzirdim ama cok rahat olmadi bizimkinin de uykusu geldi iyice falan uyuyamadi aglandi memeyi almadi falan sonra uyudu omzumda yine uyandi agladi yine uyudu. Öyle öyle geldik çok şükür. Bu gece de sık sık uyanmalara devam ettik bakalim ne zaman geçecek siz nasılsınız nasıl gidiyor bakalim İpek hanımla :)

Maşallah Ata bebeğe ve darısı başımıza inşallah :) cnm kitabin adı neydi? Bende alayım evimize dönüşte bizde deneyelim bakalım :)

Bends yani sekilde dusundum,Sabah a Kari's 5-5:30 gibi emziririm diye,az once 10 uykusuna doyurup yatirdim artik daha kisa surede uyuyor.dedigim giving benim icin bagimsiz cocuk herseyden onemli su an.kendi uykum icin degil yani.gunduz uyuyan cicuk gecede uykuya kolay daliyor. Birbirimize destek versekte Vasari like olsak bluetweety. Bends bebisten once cok gezerdim. AMA artik ona human gerektigini bikini rum. Huzursuzluk ogrenilen bisey ve Ben ilerde huzursuz bir cocuk yer in early Mutlu bi cocuk icin bi sure gece gezmelerini Feda etme taraftariyim.

Birsey sorayim
Kitabin ismi
Yeni annelere mucize cozumler
Bebek bakim sorunlarina mucize cozumler
Hangisi, intetnette 2 kitabi varda

Cok şükür sag salim varmissiniz :) cadı bunlar cadı :))
Off canım bilmiyorum ki dün gece 10 kere belki daha fazla kaldirdi beni pispisliyorum uyumuyor ki ama yine de deniyorum sonra emerek uyuyor yine. Büyüdüğünde yine böyle olmasindan korkuyorum bu gecede formundaydi ama bir kere 3 saat uyuduk ilac gibi geldi valla

Mutlu pazarlar
Ben uzuun zamandır uğrayamadım buraya umarım hepiniz iyisinizdir. Elif buyuyor ve hep ilgi istiyor artik. Kimi zaman çok ağlıyor kimi zaman keyfi yerinde.çok şükür iyi.
Hasta olan varsa inşallah kısa zamanda iyileşir

ÇİĞ SÜT
PASTÖRİZE SÜT
UHT SÜT
..
Süt bütün gıdalar içinde en besleyici bir besin maddesi.
İçeriğinde proteinler ,yağlar , mineraller ile vitaminler açısından çok zengin bir bileşim.
..
Süt aynı zamanda çok hassas bir gıda.
Tüketilmesinde mutlaka bazı kriterlere dikkat etmek gerekiyor.
Çiğ süt ,günümüzde tekrar popüler olmuş durumda.
..
Çiğ sütte aranılan kriterler
Sütün üretildiği çiftlik ari çiftlik belgesine sahip olmalıdır.
Ari çiftlik yapılan denetimler sonucunda hastalıkların olmadığı yerdir.
Soğuk zincir ile süt taşınmalıdır.
Memeden başlayan mutfağınıza gelene kadar +4 derecede soğukluk korunmalıdır.
Her gün sağılan sütler analiz edilmiş olmalıdır.Belgelenmelidir:
Sütlerde bulaşıcı bir mikrop veya diğer E.coli ve koliform gibi zararlı maddeler olmaması gerekir.
Sütlerde antibiyotik kalıntısı bulunmaması gereklidir.
Henüz çiğ sütün ; denetimli ve kontrollü olarak yasal satışı yoktur.
Çiğ sütte güvenilirlik şimdilik tek kriterdir.
Çiğ süt hiç bir işlem görmediği için en yüksek değerleri taşır.
Evde mutlaka kaynatılmalıdır
..
Pastörize süt ,çiftliklerden ve üreticilerden toplan sütlerin süt işletmelerinde filtre edilmesi ve belirli sıcaklıklara ısıtılması demektir.
Bu ısıl işlem 70-80 derecelere varan ve pastörizasyon denilen makinelerde yapılır.
Pastörizasyon makineleri plakalardan oluşur .
Plakaların bir tarafında süt ,diğer tarafından sıcak su geçirilir.
Bu işlemin çok kısa sürede olması için basınç uygulanır .
Bu basınç oranı 20-40 bar arasındadır.
Sütün geçtiği delikler mikron derecelerindedir ve süt bu deliklerden basınç ile geçerken süt proteinleri hasara uğrar.
Sütteki whey proteini sıcaklığa karşı hassas olduğundan zayıflar.
Kazein proteini ise sıcaklığa dayanıklıdır.
Ancak bu mekanik işlem sonucu elektrik yüklerinide üzerine alır.
Isıtılan süt tekrar aynı basınç işlemi ile tekrar soğutulur.
Pastörize süt elde edilmesindeki amaç sütteki kötü bakterilerin öldürülmesidir.Tabi yararlı bakterilerde ölür,vitaminlerde ..
Evde mutfakta yapılan kaynatma işleminin ,süt işletmesindeki halidir.
Ayrıca bugün AB ülkelerinde pastörizasyon işlemi yavaş yavaşta olsa terkedilmektedir.Açık holder sistemi denilen tencerede kaynatır gibi yavalş yavaş basınç olmadan büyük kazanlarda sütün kaynatılmasıdır.
En sağlıklı sistem budur.
..
UHT
Yüksek sıcakllıklarda pastörizasyon ve yüksek basınçlarda homojenizasyon işlemidir.
Sıcaklık olarak 160-170 derecelere kadar sütün kaynatılması ile sütün içinde zararlı ve yararlı her şeyin öldürülmesi demektir.
Yüksek basınç olarak 300-600 bar bazen 1000 bara kadar çıkan basınçlar uygulanarak sütün yağının homojenize olarak her alana dağıtılması amaçlanır.
..
Whey proteini yüksek sıcaklığa dayanamaz ve tamamen yok olur.
Kazein proteini ise başka bir yapıya geçerek dönüşür.
Mekanik işlemlerden dolayı üzerine aldığı elektrik yükleri ile doğal yapısının dışında başka bir faza geçip başkalaşır.
Vitaminlerin hepsi ölür.
.
İçme sütü olarak UHT süt tercih edilirse bu süt ölü süttür.
Kazein özellikle inek sütünde beta-kazeine sindirimdede beta-kazomorfine dönüşür.Kazein ayrıca yüksek elektrik yükünü metabolizmaya taşır ve hiper aktiviteye sebep olur.
.Beta-kazomorfin ;Otistik durumların kaynağıdır.Acı duymayan ve sürekli sersem gibi dolaşan bir çocuk tablosunu ortaya çıkarır.Aynı zamanda ileri yaşlarda alkol ve sigaraya başlama eşiğini yaratır Uyuşturucuya doğru yolun taşları döşenir.
Soğuk zincir bile gerekmeden tetra-pack denilen bariyetli ambalajlarda normal raflarda satılır.
6 ayı aşan bir süre raflarda kalır.
Haydar Yılmaz

Arkadaşlar bebekler büyüyor artık inek sütü de yavaş yavaş hayatımıza girecek.. faydalı bir yazı olduğunu dusundum sizle de paylaşmak istedim

Ayy cnm tıpkısının aynısı :) gece 3 e kadar uyandi durdu yerini de yadirgadi sanirim sonra 3den 6ya uyudu. Ben kendim uyandim uykumu almış şekilde sasirdim hatta :) nasilsa uyanir diye yorgani örtmemistim üşümüşüm :) sonrasinda ama yine uyandi sürekli 8de de tamamen uyandik

Arkadaşlar merhaba

Arkadaşlar merhaba, aslında uzun süredir (hamileliğimden itibaren) bu grubu takip ediyorum. Fakat üye değildim üstteki yazıyı görene kadar. Öncelikle ben kendimden bahsedeyim. Ben Hacettepe üniversitesinde gıda mühendisliği bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışmaktayım. Aynı zamanda doktoramı yapıyorum. Üstteki yazıyı görünce birşeyler söylemeden edemedim.
Bu tür bilgi kirlilikleri maalesef internette çokça dolaşıyor. Öncelikle bir konu ile ilgili bilgi yazarken bu hele de bu otizmin kaynağı uyuşturucu gibi çok marjinal kelimeler kullanılıyorsa, yazmadan evvel bunun bilimsel bir dayanağı olmalı. yani bu durum araştırılıp deneyleri yapılıp sonuç haline getirilmiş olmalı. Bu sonuçları sciencedirect, scopus, webofscience, pubmed gibi bilimsel makaleleri bulabileceğiniz internet sitesinden görebilirsiniz. Keyword olarak UHT süt, otizm gibi şeyler yazdığınızda karşınıza 1 tane bile makale, çalışma gelmez. Çünkü böyle bir durum yok. Ama insanlar ticari kaygılarla neyi nasıl karalayacaklarına şaşırdılar. Bu yazının orjinalini yazan adamın (haydar Yılmaz) profiline bakarsanız bir şirket kurmuş ve maya satıyor. İnsanlar mesleğini yaparken vicdanlı olmalı ve halkı yanlış bilgilendirmemeli diye düşünüyorum. Bu arada bu yazıyı buraya kopyalayıp yapıştıran kişiyi zan altında bırakmak istemem. İyi niyetli olduğundan %100 Eminim. Ben sadece doğru bildiklerimi söyleme ihtiyacı hissettim.

Birsey sorayim
Kitabin ismi
Yeni annelere mucize cozumler
Bebek bakim sorunlarina mucize cozumler
Hangisi, intetnette 2 kitabi varda
Bu kitap canım diğeri de olur ama bunda tuvalet eğitimine kadar daha geniş yaş grubuna kadar bilgiler var

Eklentiler

• Screenshot_2016-12-25-20-51-11.webp
    30,1 KB · Görüntüleme: 55
Ben bu uyku işinin genetik olduğuna karar verdim.
Gündüz doğru düzgün uyumayan bebek en azından erken yatar, bu saatte değil.
Anası sevmiyor ki uykuyu, kendi gibi oğlu olmuş.
Ya evet aslında genetik te olabilir canım ve her bebek aynı da değil. Ama bi de şöylw bi durum varmış senin de aklında olsun diye yazmak istedim ben de yeni öğrendim :) bebekler biz yetişkinler gibi gündüz yorulunca gece erken ve rahat uyumazlarmış tam aksine gündüz uykusunu da güzel alan bebek gece de rahat uyurmuş. Bana da ilginç gelmişti :) hatta benim oğlan da öyle valla gündüz iyi uyuyamazsa gece daha sık uyanır o yüzden ben de hep gündüz uykularını da düzene sokmaya çalıştım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…