- 21 Haziran 2014
- 392
- 941
- 208
sevgili anneler, uyku düzeni bebek aşıları ve diş çıkarma dönemlerinde sekteye uğruyor. o yüzden denemeler yapın ama zorlamayın ne kendinizi, ne bebeğinizi. er geç bebekler kendi düzenini oluşturuyor. iki çocuktan sonra buna ikna oldum. ilk bebek tamamen acemilikle büyüyor :)
tracy hogg ben de ilk bebeğimde okudum, denemeler yaptım. bahsettiğini 4 bebek sınıfı var. kızım hangi grupta acaba diye kafa yordum. sonuç bizimle uyumaktan hoşlanan ilk çocuk, bizimle aynı yatakta hatta aynı odada uyumayı sevmeyen 2. çocuk. şimdi 3. kızımın nasıl bir şey tercih edeceğini merakla bekliyorum. yaşında belli olur herhalde :)
ilk zamanlar zorlanır ama uyur. uykusuzluğa direnemez.ah ah...dü gece ilk kez kaldır yatır denedim...fiyasko maalesef..oğlum normalde 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk saat bası kaldır yatır yaptı bana.. sersem gibiyim...
sanırım uyku egitiminde de ataklar gibi beklenen doğum tarihine göre hareket edilmeli..bi 15 gün daha gecsin belki tekrar denerim..
aslında uykusunan sıkıntım yok ama memede uyuyakalıyo hep..onu değiştirebilmem lazım ilerisi için.ben işe baslayınca gündüz napar nasıl uyur..offf valla ..
hal mal kalmıyor canım evetIşık var yani. Ben artık hep böyle uyuyacağım sanıyorum. Hatta bazen öyle ki kızım daha yeni emdin diyorum bakıyorum ki 2 saat olmuş. Artık zaman kavramı gitti benden.
Bende kundakliyorum hala. Bakalım tek kolunu çıkarıyorum şimdi yavaş yavaş alışacak kundaksız yatmaya. 1 saat mi emiyor? İnsanda hal kalmaz.
Bende çok rahatsızım ya gündüz emzirene kadar bin takla atıyorum. 3 4 saat koyuyor araya gece dakika başı cuk cuk.
Bizimki şu ana kadar 2-3 defa 10da gece uykusuna yattı.bluetweety canım dün uyku birleştirmeyi denedik. 10 gibi uyudu. Ama 10.40ta çığlık çığlığa uyandı. Emzirmeye çalıştım ona bile agladi ta ki ışığı açıp gezinene kadar. Sonra tekrar uyuttum. 2- 1.5 -1 saatte bir yine uyandı yine agladi. Aynı seremoni tekrar etti. Uykular birleşti ama gece çok uykusuz kaldım. 12 saat uyudu görünüyor hesapta ama öyle değil. En azından eskiden uykuya geçince emip tekrar devam ediyordu. Hem emene kadar hem emdikten sonra agladi baya. Ki bu 6 7 kere olunca uykum mahvoldu. 3 saat uyuduğu günleri begenmıyordum şimdi mumla arıyorum. Dayak yemiş gibi oluyorum bu kısa uykularla.
bluetweety canım dün uyku birleştirmeyi denedik. 10 gibi uyudu. Ama 10.40ta çığlık çığlığa uyandı. Emzirmeye çalıştım ona bile agladi ta ki ışığı açıp gezinene kadar. Sonra tekrar uyuttum. 2- 1.5 -1 saatte bir yine uyandı yine agladi. Aynı seremoni tekrar etti. Uykular birleşti ama gece çok uykusuz kaldım. 12 saat uyudu görünüyor hesapta ama öyle değil. En azından eskiden uykuya geçince emip tekrar devam ediyordu. Hem emene kadar hem emdikten sonra agladi baya. Ki bu 6 7 kere olunca uykum mahvoldu. 3 saat uyuduğu günleri begenmıyordum şimdi mumla arıyorum. Dayak yemiş gibi oluyorum bu kısa uykularla.
Emiyor acıkınca ama beslenmenin çoğu gece. Öyle olunca da kaka yapıyor sabah ama yapana kadar da zorlanıyor.hal mal kalmıyor canım evetgece cok uzun emiyo. Bir de uyumayip birkac kez boyle tekrarladığı oluyo düşün emmemek de kötü ama zorlama zaten anca acikir öyle düşün acikinca emiyo mu peki?
Olabilir canım. Baya uzun görünüyor çünkü 17. Hafta atağı. Ama ben bittim yani. Esniyorum tüm gün.Canım gece max 2 kere uyanan sıpam son 1 haftadır gecede en az 4-5 defa uyanıyor, emiyor emiyor tam uyuyor çığlık çığlığa uyanıyor uykularımız fena, ne oldu anlamıyorum. Denizle Nevanın beklenen doğum tarihleri aynıydı ataktalar mı acaba?
Emiyor acıkınca ama beslenmenin çoğu gece. Öyle olunca da kaka yapıyor sabah ama yapana kadar da zorlanıyor.
Olabilir canım. Baya uzun görünüyor çünkü 17. Hafta atağı. Ama ben bittim yani. Esniyorum tüm gün.
Ah be canım 5 6 saat uyuyosa daha ne istiyorsun. Benimki de memede uyuyor ama bu ara hep saat başı kalkıyor saat başı kalkmasa pek önemsemiyorum memede uyumasını.ah ah...dü gece ilk kez kaldır yatır denedim...fiyasko maalesef..oğlum normalde 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk saat bası kaldır yatır yaptı bana.. sersem gibiyim...
sanırım uyku egitiminde de ataklar gibi beklenen doğum tarihine göre hareket edilmeli..bi 15 gün daha gecsin belki tekrar denerim..
aslında uykusunan sıkıntım yok ama memede uyuyakalıyo hep..onu değiştirebilmem lazım ilerisi için.ben işe baslayınca gündüz napar nasıl uyur..offf valla ..
Bir de şunu yazayım dedim bakıcı kimse gelsin bi uyutsun bakalım bizimki mesela annemde birkaç defa kucağında pışpışla uyudu ondan meme istemiyor tabi. Bakıcısı da geçen gün ayağında salladı uyuttu bir şekilde uyutacaklar yani ben de çok takıyordum kafama da artık bunu takmıyorum gece sık uyanması zombi etti beni sadeceah ah...dü gece ilk kez kaldır yatır denedim...fiyasko maalesef..oğlum normalde 5-6 saat kesintisiz uyuyan çocuk saat bası kaldır yatır yaptı bana.. sersem gibiyim...
Cok gecmks olsunKızlarrr bebeğim kızım hasta oldu kan tahlili felen temiz ama hapşırık kuru ölsürük ateş burun tıkalı ateş için calpol kullanıyorum ama öksürük için ne yapmalıyım tecrübeli olanınız bana yardım etsin lütfen son aşımızı 2 aralıkta yaptırdık
Bizimki şu ana kadar 2-3 defa 10da gece uykusuna yattı.
Tabii ben yatana kadar 1 oluyor.
Sabah 6da uykusunu tam almış bi şekilde uyanınca senin neyine erken uyumak dedim.
Zaten benim uğraşmamla uyumuyor beyefendi, kendi de hoşlanmasa gerek erken uyumadı bir daha.
Ama bu ara ne yazık ki uykuyu 1-1.30a çekti.
Bugün 10.30a kadar uyudu biraz mızıldana mızıldana da olsa.
Yani bu çocuğun gece uykusu 8-9 saat diye kabullendim ben ama saatini tekrar 12 yapmak istiyorum.
Kendimi ve kafamı bi toparlasam uykunun üzerine düşücem ama enerjim yok ona kadar resmen.
Neyi nasıl yapacağımı bilmiyorum.
Bu konuyu da bi yere bağlayacaktım ama nereye :)
Neyse yaparsın inşallah.
Bir de şunu yazayım dedim bakıcı kimse gelsin bi uyutsun bakalım bizimki mesela annemde birkaç defa kucağında pışpışla uyudu ondan meme istemiyor tabi. Bakıcısı da geçen gün ayağında salladı uyuttu bir şekilde uyutacaklar yani ben de çok takıyordum kafama da artık bunu takmıyorum gece sık uyanması zombi etti beni sadece
Gece 12 de uyumasi da biraz gec degil mi canm? Tabi sen bilirsin de bebeklerin en gec 9 a yatmis olmasi gerekiyor ki 10 da buyume hormonlari tavan yapiyor.
Ben de cokkk kafa yoruyordm bensiz napacak ama aynen bi sekilde uyuyorlar. Arkadasim ise basladiginda bebegi daha 2 aylikti, sallaya sallaya bi sekilde uyudu. Bi de gecen kayinvalideme biraktm ben de bikac saat, biz arada muzikle dansla uyuruzanlatmistm oyle uyutmus begumu. Ha 20 dk uyumus o ayri ama demekki uyuyacak bi sekilde diye rahatladm ben de takmayacagim.
Canım çok geç de uyumuyor.
Bu saat oldu uyutmaya uğraşıyorum hâla ama o neye gülsem diye bakıyor.
Oy oy.
Azcık sabır tatlım şimdi yeni bi düzene alıştırmaya çalışıyorsun sakın pes etme ki sil baştan başlamak zorunda kalmayasın. Böyle böyle kısa sürede alışacak Neva kuzusu annesi de rahat edicek kendisini de mışıl mışıl uykularıyla dinlenecek inşallahbluetweety canım dün uyku birleştirmeyi denedik. 10 gibi uyudu. Ama 10.40ta çığlık çığlığa uyandı. Emzirmeye çalıştım ona bile agladi ta ki ışığı açıp gezinene kadar. Sonra tekrar uyuttum. 2- 1.5 -1 saatte bir yine uyandı yine agladi. Aynı seremoni tekrar etti. Uykular birleşti ama gece çok uykusuz kaldım. 12 saat uyudu görünüyor hesapta ama öyle değil. En azından eskiden uykuya geçince emip tekrar devam ediyordu. Hem emene kadar hem emdikten sonra agladi baya. Ki bu 6 7 kere olunca uykum mahvoldu. 3 saat uyuduğu günleri begenmıyordum şimdi mumla arıyorum. Dayak yemiş gibi oluyorum bu kısa uykularla.
Oh oh oh güzel bi haber bu canım hem farklı bi yerde yaşama böylesine içine sinen bi evde daha rahat uyum sağlarsınevet kaçak göçek giriyorum. Evdeki neti kapattırdık telden giriyorum o da hemen bitiveriyor internet paketim. Erzurum'a geçince tekrar açtıracağız neti o zaman daha sık girerim :)
Bu arada eşim gitti ev tutmaya en yüksek puan bizimmiş en güzel lojmanı kaptı geldi :) 2 senelik ev, banyosu tuvaleti mutfağı o kadar güzel ki kendi takımlarımı atacağım yeni banyo takımı alacağım:) kendi evimmiş gibi heyecanlıyım :) palandöken kayak merkezine yürüme mesafesiymiş gelirseniz bi kahvemi içersiniz :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?