Dün daha iyiydi canım zaten. İşe yarayacak sanırım. Ay çok sağol dunurum.Azcık sabır tatlım şimdi yeni bi düzene alıştırmaya çalışıyorsun sakın pes etme ki sil baştan başlamak zorunda kalmayasın. Böyle böyle kısa sürede alışacak Neva kuzusu annesi de rahat edicek kendisini de mışıl mışıl uykularıyla dinlenecek inşallah
Hehehe hee güler misin bana al başına gelir işte.Ilk defa pacadan akmış kakaya şahit oldum ıyyyyyy midem hala bulanıyor
Ahahahhaha haa bu süper işte. Aynen ya anneler için değil bebekler için!Ay kizlar bizim bebe de gece defalarca kalkti.
bu cocuk gizli gizli egitim kitaplarini okuyo galiba, "yatir kaldir" yontemini bende uyguluyor cunkuo yontem bebeler icin evlaatt beni niye yatirip yatirip kaldiriyon
Kuzum ya ne heyecanlısın... inşallAh her şey gönlünce olur. Lojman çıkmasıns çok sevindim. Bol bol kayaga gidersin ordaki otellerde çok güzel eğlnceler olur. Gidebilirsen mutlaka git. Hele yılbaşı akşamları öok güzel olur. Acaba bizim tayinimiz de egeye falan çıkar mı? Ben burdan gitmek istiyorumevet kaçak göçek giriyorum. Evdeki neti kapattırdık telden giriyorum o da hemen bitiveriyor internet paketim. Erzurum'a geçince tekrar açtıracağız neti o zaman daha sık girerim :)
Bu arada eşim gitti ev tutmaya en yüksek puan bizimmiş en güzel lojmanı kaptı geldi :) 2 senelik ev, banyosu tuvaleti mutfağı o kadar güzel ki kendi takımlarımı atacağım yeni banyo takımı alacağım:) kendi evimmiş gibi heyecanlıyım :) palandöken kayak merkezine yürüme mesafesiymiş gelirseniz bi kahvemi içersiniz :)
Canım ben başladım yoğurtla ama kızımın ağzını yara etti hep o yüzden biraz daha bekleteyim diyorum. Yarın 5. Ayı doluyor kızçemin pek te geç kalmak istemiyorum, zaten şu günlerde ağzıyla sürekli çiğneme hareketi yapıyor kendini ek gıdaya hazırlıyor sanırım :))kizlar bu arada baslayan oldu mi ek gidaya meyve sularina yogurt a falan nasil baslicaz ilk once neyle baslicaz ne kadar verecegiz yogurt nasil yapilir hic bir bilgim yok aydinlatabilir misiniz beni :)
Canım ben başladım yoğurtla ama kızımın ağzını yara etti hep o yüzden biraz daha bekleteyim diyorum. Yarın 5. Ayı doluyor kızçemin pek te geç kalmak istemiyorum, zaten şu günlerde ağzıyla sürekli çiğneme hareketi yapıyor kendini ek gıdaya hazırlıyor sanırım :))
Yoğurt mayalamaya gelince; üç litre sütü tencereye alıyorum, içine kahve fincanının tabağını koyuyorum kaynayınca tıkır mıkır edip beni haberdar ediyor. Kaynafıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatıyorum. Kaynarken de bir yandan kepçeyle sütü yukarıdan tencereye köpürte köpürte koyuyorum. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakıyorum. Ben genelde o dereceyi kaçırıp tekrardan ısıtıyorum ama o derece tam olarak şöyle küçük parmağını süte batırıp 7 ye kadar tutabildiğin sıcaklık. Bir yemek kaşığı mayalık yoğurdu bir kaba alıyorum üzerine de tenceredeki sütten biraz koyup iyice karıştırıyorum. Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan 4 delik açıp oralardan döküp naİkçe karıştırıyorum. Üzerine yağ sıçramaz aparatlardan koyup havanın sıcaklığına göre genelkikle iki kat sofra bezi bir tane de kalın hırkamla kapatıyorum. Gece yatmadan mayyalayıp ertesi sabah dolaba koyuyorum. Ne kadar dayanabilirsen o kadar dayan bozma hiç 2-3 gün :)). Ben dayanamayıp ertesi akşam bozuyorum öoğunlukla ama sen bozma :)) bisürü kaymağın mis gibi de yopurdun olsun inşallahhh
Sagol tatlim cevabin icin peki kiza da bu yogurttan mi yediriyosun sanki günlük taze yapilmasi gerekio diye biliodum ben ondan sordum aslında bizim icin degil bebis icin az miktarda bardakta gunluk olarak mayalaniyor ya onu sormustum bu arada bizimde 1 hafta sonra doluyor 5. AyimizCanım ben başladım yoğurtla ama kızımın ağzını yara etti hep o yüzden biraz daha bekleteyim diyorum. Yarın 5. Ayı doluyor kızçemin pek te geç kalmak istemiyorum, zaten şu günlerde ağzıyla sürekli çiğneme hareketi yapıyor kendini ek gıdaya hazırlıyor sanırım :))
Yoğurt mayalamaya gelince; üç litre sütü tencereye alıyorum, içine kahve fincanının tabağını koyuyorum kaynayınca tıkır mıkır edip beni haberdar ediyor. Kaynafıktan sonra altını kısıp 10 dakika kadar daha kaynatıyorum. Kaynarken de bir yandan kepçeyle sütü yukarıdan tencereye köpürte köpürte koyuyorum. Altını kapattıktan sonra soğumaya bırakıyorum. Ben genelde o dereceyi kaçırıp tekrardan ısıtıyorum ama o derece tam olarak şöyle küçük parmağını süte batırıp 7 ye kadar tutabildiğin sıcaklık. Bir yemek kaşığı mayalık yoğurdu bir kaba alıyorum üzerine de tenceredeki sütten biraz koyup iyice karıştırıyorum. Sütün üzerindeki kaymağı bozmadan 4 delik açıp oralardan döküp naİkçe karıştırıyorum. Üzerine yağ sıçramaz aparatlardan koyup havanın sıcaklığına göre genelkikle iki kat sofra bezi bir tane de kalın hırkamla kapatıyorum. Gece yatmadan mayyalayıp ertesi sabah dolaba koyuyorum. Ne kadar dayanabilirsen o kadar dayan bozma hiç 2-3 gün :)). Ben dayanamayıp ertesi akşam bozuyorum öoğunlukla ama sen bozma :)) bisürü kaymağın mis gibi de yopurdun olsun inşallahhh
Oh oh afiyet olsun:)Sevgili piranhacım ben ertesin gün için küçük bi kapta mayalıyorum onu açınca tencere 2 gün bekliyor manda ve inek sütünü karıştırdığımdan koca 1 kase miss gibi kaymak çıkıyor
Sosluk küçük kavanozlar var ya onlarla mayala sende. Yarım çY kŞığı maya yeter ona. Bir de ben artık kızıma inek stündrn değil de keçi sütünden mayalamayı düşünüyorum. Anne stünr en yakın oymuş bide galiba benim kıza inek stü alerji yaptıSagol tatlim cevabin icin peki kiza da bu yogurttan mi yediriyosun sanki günlük taze yapilmasi gerekio diye biliodum ben ondan sordum aslında bizim icin degil bebis icin az miktarda bardakta gunluk olarak mayalaniyor ya onu sormustum bu arada bizimde 1 hafta sonra doluyor 5. Ayimiz
Ben de sevmiyordum ankarayı güya ama alışmışım yıllardır:) inşallah çıkar kuzum şirin sıcak bir sahil şehrine :) bol bol zeytin yersin inşallah :)Kuzum ya ne heyecanlısın... inşallAh her şey gönlünce olur. Lojman çıkmasıns çok sevindim. Bol bol kayaga gidersin ordaki otellerde çok güzel eğlnceler olur. Gidebilirsen mutlaka git. Hele yılbaşı akşamları öok güzel olur. Acaba bizim tayinimiz de egeye falan çıkar mı? Ben burdan gitmek istiyorum
Sağol canım evet :) bir de böcek olmayacağı için çok mutluyum. Tuvaletten bir kaç kere böcek çıkmıştı bizim Ayyy çok huylanıyorumOh oh oh güzel bi haber bu canım hem farklı bi yerde yaşama böylesine içine sinen bi evde daha rahat uyum sağlarsın
Ayy ben dee :)) en son bir yumuşatıcı aldım hafta sonu gidip gelip kapağını açıp kokluyorum, onunla yıladığım çanaşırları giyince mutlu oluyorum falanMinikPiranha cok sevindim valla yeni evinizin güzel olacak olmasına. Insanin içi açılıyor öyle. Cok severek aldığım seylere bakınca hala mutlu oluyorum ben :)
Ben de günlük yapılması gerekiyor diye biliyorum canım. Hatta emin olamadık çocuk dr bi arkadaşa sorduk partörize günlük sütten 2 günde bir mayalamamızı önerdi. Öyle yapabilirim ama nasılsa pastörize diye kaynatıp soğutmaya üşenirim kaynatıp soğumadan sadece ısıtıp yaparım muhtemelen.Sagol tatlim cevabin icin peki kiza da bu yogurttan mi yediriyosun sanki günlük taze yapilmasi gerekio diye biliodum ben ondan sordum aslında bizim icin degil bebis icin az miktarda bardakta gunluk olarak mayalaniyor ya onu sormustum bu arada bizimde 1 hafta sonra doluyor 5. Ayimiz
Oh oh afiyet olsun:)
Manda sütünü nereden buluyorsun ben manda görmeyeli bile yıllar oldu kaldı ki dütü:) belki erzurumda bulabilirim o zaman denerim, yoğurt kaymağına bayılıyorız karı-koca :)
Iyi aksamlar tatli annisler geldik biz evimize cok şükür zeynep hanim her zamanki gibi yine yer yadirgiyor geldigimzden beri kucagimdan inmek istemiyor evi dikkatli bi sekilde incelio surekli :) dehset bir ucak yolculugum oldu bol tribulansli kadinlar ciglik cigliga ben bagiramadim bile donakalmisim bi daha binmem heralde diye dusunuyorum binersem de yazin acik gunlerde daha yeni alisiyorken ucaga olmadi bu :)
kizlar bu arada baslayan oldu mi ek gidaya meyve sularina yogurt a falan nasil baslicaz ilk once neyle baslicaz ne kadar verecegiz yogurt nasil yapilir hic bir bilgim yok aydinlatabilir misiniz beni :)
Canım ben başladım yoğurtla ama kızımın ağzını yara etti hep o yüzden biraz daha bekleteyim diyorum. Yarın 5. Ayı doluyor kızçemin pek te geç kalmak istemiyorum, zaten şu günlerde ağzıyla sürekli çiğneme hareketi yapıyor kendini ek gıdaya hazırlıyor sanırım :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?