Benimde oluyor kramp agrisi var mi peki[/QUOTE]biraz yürüyeyim belime ve kalçama ağrılar vuruyor benimde.
Bebeğini kaybedenleri okudukça çok üzülüyorum benimde 5.haftadan beri kahve ve kırmızı lekelenmelerim kanamalarım çok oldu şu an kahve devam ediyo ve çok korkuyorum kaybetmekten.yarın kontrolüm var umarım bebeğim hala benimledir beni de listeye ekleyebilrsin 26 yaş sat 10.11.2015 B Began istanbul 1.gebelik
ablamın 2,5 aylık bebeği var, göğüslerine hep ozonlanmış saf zeytin yağı kullanıyor, çok memnun, belki sizinde işinizi görür.Vazelin iyi gelmedi canım,bu herhalde egzamaya dönüştürdü. Evde ne yağ ne krem bulduysam aralılarla sürdüm. Hiçbiri banamısın demedi.
süpermişKızlar bebeler bizi ne zaman duymaya başlıyordu? Yoksa başladı mı?Güzel güzel şeyler söylüyorum hep gerçi..
Bugün oğluma benim karnımda bebek var;hani ıngaa diye ağlıyorlar ya öyle Bebek..falan anlatıyorum yok illa benimde karnımda bebek var tutturdu! Annelerin karnında bebek olur hem senin göbeğin yok dedim durdu bi şaşırdı o Zaman popomda var demez miya bu çocuklar ne değişik Rabbim hayırlı etsin
evet aynen ikisi de beni çok mutlu edecek. Erkek olursa iki erkek kardeş birbirlerine arkadaş da olurlar.ya da kız olursa hayatımızda güzel bir değişiklik olur. Ayrıca sürekli arabaları, iş makinelerini (kara,hava,deniz taşıtlarını) görmekten kurtulur biraz da oyuncak bebeklerle evcilik oynarız:)) Yani 9.haftada kullanmaya başladın decaviti o zaman benim bu aralar kullanmaya başlamam gerekiyor.
evet canım bende erkek bakımına, büyütmeye öyle alışmışım ki kız olursa tekrar her yöntemimi gözden geçirecekmişim gibi hissediyorum. aslında benimde çok fazla bulantılarım var folik asit kullanımımı bile gece yatmadan önceye erteliyorum. Gün boyu kaçabildiğim kadar kaçıyorum folik asitten. Decavite başlayınca folik asiti bırakıyorduk değil mi? Aradan öyle çok yıllar da geçmedi ama unuttum bazı şeyleri:)evet canım oyuncak çeşitliliğimiz artar :) erkek çocuğun bakımına alışık olduğum için sanki erkek olursa daha kolay başa çıkabilirmişim gibi geliyorhayırlısı olsun inşallah canım..
evet bana 2 hafta önce vermişti kullan diye canım.. ben kullanmadım çok fazla ama bulantılarım kesilir kesilmez kullanıcam inşallah
Bu bahsi hiç açmayalım reca ediciğim.Eki Görüntüle 1760277 Kızlar benim göbek davul gibi yaa 5 aylık gibi sizde böylemisiniz?
Şimdi şöyle oluyor..devlet hastanesinde ilgi ya da detay beklemek büyük yıkıma neden olur. Cinsiyet işi de doktor özellikle cinsiyeti ne diye bakmaz. Gerekli ve önemli şeyleri söyler,seninle çok fazla diyaloğa girmez. Örneğin gebeliğin ilerleyen haftalarında kilosu ve suyunun iyi olup olmadığını söyler. Detaya girmez; oysaki biz anneler kolu bacağı uzamış mı? Kafası gözü Nasıl gelişmiş? Geçen aya göre ne yapmış doktor gözünde ne durumda hepsini bilmek isterizMerhaba tatlış annecikler,
Benim bu hafta sanki bulantı ve kusmalarım azaldı, devletten randevu almıştım kaçırmışım gününücinsiyeti de zaten devlette söylemiyorlarmış, doğru mu bu???
Benim sorum şu olacak, devlette doğurmak istiyorsam en az kaç kez devlette kontrole gitmem gerek?
Ya da hiç devlete kontrole gitmesem, 40. Haftamda hastaneye doğumum yaklaştı diye gitsem alırlar mı?
Kafam karışık biraz, tecrübeli annecikler yardımcı olursa sevinirim
o genelde son aylarda olur diye biliyorum ben. geçmiş olsun canım.. başka bişey yapmadı mı doktor. başka bir arkadaşımda olmuştu. ona bi sürü test falan yapmışlardı.kızlar az önce doktora göründüm gebelik kolestazı olmuşum. kaşıntılarım ondanmış. ara ara tekrarlarmış. nemlendirici ve 3 gün kullanacağım bir merhem verdi
ben öyle hatılıyorum canım folik asit belli bir süreden sonra bırakıyorduk diye hatırlıyorum.. ama inanki bende unutmuşum insan herşeyi ne cabuk unutuyormuş şaşıyorum valla :)evet canım bende erkek bakımına, büyütmeye öyle alışmışım ki kız olursa tekrar her yöntemimi gözden geçirecekmişim gibi hissediyorum. aslında benimde çok fazla bulantılarım var folik asit kullanımımı bile gece yatmadan önceye erteliyorum. Gün boyu kaçabildiğim kadar kaçıyorum folik asitten. Decavite başlayınca folik asiti bırakıyorduk değil mi? Aradan öyle çok yıllar da geçmedi ama unuttum bazı şeyleri:)
Sagol cnm soyliyim ben bunlarin bi ona durumuna gore baksin artik tesekkurler ilgilendigin icinMaddi durumu musaitse koru Hastanesi olabilir. Ayrıca benim doktorum elif terzide çok iyidir Lokman hekimde kendisi ama biraz yoğun en erken 2 ay sonrasına randevu veriyorlar. Düşünürse ilk gebeligim diye aradan aliyorlar
Sagol cnm soyliyim bi bakalim bayan doktor istiyo ama yapacak bisey yok mecbur kalirsa erkek doktora gidecek :)Dediğim hastane batıkentte canım, arkadaşına uzak olur. Ama onların dolmuş güzergahına yakın Koru ve Akropol hastaneleri var. Bi oraları araştırsın. Akropolda Bülent Alp Aydın vardı, iyi diyorlardı onun için.
Eşim diyor ki inşallah erkek olmaz.Bak şimdi! Önce gönlümü alıp sonra 'koz ovlot oz ovlot' te allam yaşaka bir yana Rabbim gönlünüzdekini hakkımızda hayırlı etsin. O neyi uygun görürse biz ona sevinecez.
Öncelikle cevap için çok teşekkür ederim.Şimdi şöyle oluyor..devlet hastanesinde ilgi ya da detay beklemek büyük yıkıma neden olur. Cinsiyet işi de doktor özellikle cinsiyeti ne diye bakmaz. Gerekli ve önemli şeyleri söyler,seninle çok fazla diyaloğa girmez. Örneğin gebeliğin ilerleyen haftalarında kilosu ve suyunun iyi olup olmadığını söyler. Detaya girmez; oysaki biz anneler kolu bacağı uzamış mı? Kafası gözü Nasıl gelişmiş? Geçen aya göre ne yapmış doktor gözünde ne durumda hepsini bilmek isterizözele gittin diyelim sonra devlete bi gidiim belki orda doğum yaparım dedin..(bu benim ilk gebeliğimde başıma gelen olaydır) Dr suratıma bile bakmadı. Ultrasonla baktı her şey iyi doktorunuz kimse ona devam edin dedi ayrıca devlet hastanesinde muayenede maşallah bir tabur insan oluyor içerde! Doktorlara da kızmıyorum çoğu Zaman haklılar bi dünya hasta var hangi birine ilgili davransın? Devlet hastanelerinde şöyle bir güzellik var her şeyi ücretsiz yaptırıyorsun ve bütün sorumluluğu üzerlerine alıyorlar. Ama özelde her şey parayla. İlk aylarda masraf pek yok ama 7.aydan sonra her gidişte nst genellikle tahlil falan fistan!
Karar senin. Hayırlısı olsun.
canım şimdi internetten biraz araştırdım da 12.haftada folik asiti bırakıp elevite veya decavite başlanıyormuş. Ama ilk 3 ay folik asit gerekliymiş. 12.haftadan sonra faydası yokmuş.ben öyle hatılıyorum canım folik asit belli bir süreden sonra bırakıyorduk diye hatırlıyorum.. ama inanki bende unutmuşum insan herşeyi ne cabuk unutuyormuş şaşıyorum valla :)
3. gebeliğim ve inan unutmuşum. neyi ne zaman kullanıyorduk :)cinsiyet konusu kafamda acayip bir şekilde önemsizleşti. Nedendir bilmiyorum ama artık merak bile etmiyorum. Allah sağlıklı hayırlı evlat nasip etsin ama hamileliğimde hissettiklerim ilk hamileliğimleirebir aynı. Yine erkek olabilir. Bu arada elevit veya decavite ne zaman başlamanız gerektiğini söylüyor doktorlarınız. Ben testler için 13. haftanın sonuna doğru kontrole gitmeyi düşünüyorum. Doktora yazdırmadan kendim başlayabilirim. Hangi haftadan itibaren başlandığını unuttum.
benim gebelikten önce de hafif göbek vardı yine var. az daha şiş sadece. çok fark göremedim :)benimde karnım büyüdü kızlar ama midem büyümüş gibi daha çok ya...
ilk oğlumdada böyleydi sanki tam hatırlayamadım ya
eşimin göbeği 7 aylık gibi. zayıflaması için baskı yapıyorum ama nafile :)Onlara da eglence cikti deseneO dalga geçtikce ben de o göbek degil bebek ya seninki ne diyorum.Çok da takmıyorum kiloyu simdilik.İnşallah cok almam ama bebegimiz var bizim yani olsun o kadar di mi
benim kardeşim Konya'da yaşıyor. tüm kontroller tahliller özelde oldu, ama doğumuna 2 ay kala devlete gitti kontrollere. dr hiç sorun çıkarmadı. iyi niyetli bir dr bulmak lazım bunun için.Merhaba tatlış annecikler,
Benim bu hafta sanki bulantı ve kusmalarım azaldı, devletten randevu almıştım kaçırmışım gününücinsiyeti de zaten devlette söylemiyorlarmış, doğru mu bu???
Benim sorum şu olacak, devlette doğurmak istiyorsam en az kaç kez devlette kontrole gitmem gerek?
.Ya da hiç devlete kontrole gitmesem, 40. Haftamda hastaneye doğumum yaklaştı diye gitsem alırlar mı?
Kafam karışık biraz, tecrübeli annecikler yardımcı olursa sevinirim
Ya kafayı taktım ben 2 saattir kendimi inceliyorum hiç işim yokmuş gibi. Benim bebek bildiğin yukarı çıkmış ay çok komik
,nasıl farketmedim bu zamana kadar şaşırdım valla. Göbeğimin aşağısına bastırıyorum hiçbişi yok. Ama midemin oraya bastırınca,hobaaaa kıyamet kopuyor. Göbeğimn te içi sızlıyor. Evet benimki yukarı çıkmış,imzamda da dediği gibi yukarıdaysa bir ihtimal erkek bebekten şüphelenebiliriz. 12 hafta ve sonra olanlar göbeğiniz yukarıda mı aşağıda mı mutlaka bilgi bekliyorum. Tahmin yürütelim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?