- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Günaydın kızlar. Ben de 5-6 gündür keyifsizim. Durumumu az çok biliyorsunuzdur. Perşembe günü anlaranın en iyi dr una gittik kalpte parlama vardı. Downlu çocuklArın %18 inde oluyormuş. Amniyosentez ya da başka bir test yaptırmayacağım. Eşimin içi çok rahat. Herkes dua ediyor. Ben de tabii. Her gün bir yadin okuyorum. İçim ferahladın diye. Kız kardeşim gelmişti hemen yanıma. O beni alışverişe çıkardı. Kızıma bir sürğ şey aldı. Önce almak istemedim. Sonra düşündüm hasta da olsa sağlıklı da olsa o benim evladım olacak ve onun da bunları giymeye süslü bir kız olmaya hakkı var dedim. Her nasıl olursa olsun ben onu öyle kabul edeceğim çünkü ben artık anneyim. Bugünler geçecek belki belki daha sıkıntılı günlerim olacak bilmiyorum. Ama her şey allahtan diyoruz eşimle. Demek ki rabbim bizi böyle sınamak istemiş. Bebeğim ultrasonda parmağını emiyordu. Çok hateketliydi. Her şeyi tam gelişmişti. Ağlsmaktan O kadar seyedebildim ki onu. Dr bile üzüldü halime. Şimdi daha iyiyim daha da iyi olmam gerekli çünkü bana ihtiyacı olan bir melek var içimde. Bunlar da benim kızımın cicileri. Bana dua edin lütfen
Hayirli ugurlu olsn canm Allah saglikla kullanmayi nasip etsn insallhh
Oyle canm insanin icinden iki cinsiyette de cocugum olsn diye gecer basta belki ama nasip tabi ki.. Yani keisnlikle onemli olan saglikli olmalarive onemli olan yetistirilmeleri.. Bi tanidigimizin iki oglu var inan oyle tatlilar ki abi kardes her seyi beraber yapiyolar, odevlerinde her seylerinde yardimci oluyolar birbirlerine ve nasi tatlilar masallah.. Beraber uyuyolar cogu zamanda.. Annelerine de oyle baglilar oyle cekiniyolar ki hem de her seyi paylasiyolar valla imreniyorm masallah
Valla ben de internetten cok alisveris yapiyorm.. Carters ve baby cornerdan aldm simdiye kadr ikisinin de kalitesi gayet guzel.. Carters biraz pahali ama dgisik modelleri var cok hos ama her syi almak icn butceyi zorlar zaten de o akdr gerek yok.. Baby corner daha orta pahalilikta ve bence gayet iyi.. Ben en kullanislilarin kisa kollu zibin + hirka + patikli pantolon(sadece ilk ay icn boyle aldm) + sapka eldiven onluk diye dusunuyorm.. Fazla parcalar aslnda gereksiz.. Arakdasm yeni dogum yapti ve hastanede de zaten o ic zibinlari falan hic kullanmams hemsireler ve kendi de hic giydirmedieldiveni de surekli kullanmam ama ilk dogdugunda takariz diye dusundm.. Ve ince battaniyeler yaz icin.. Bi tane ornek takim paylsiyorm ekte aldiklrimdan..
Masllah fistik kizimizaaacok sevindm canm ne guzel haberlerle gelmissin.. Iyi etmissin insan heves ediyor tabi ki almadan olmuyor yapcak bi sey yok
b
Bende 59 ile hamile kaldım 64 oldum şuan
Ne dedin ne dedinnnnnnnnnnn 54 oldum mu demek ıstedin yoksaaaaaaaaaa52kiloyla hamile kaldım 64 kiloyum şu an @sultanseda
güle güle kullansın inşallah.. Aldıkların çok güzel.. sağlıkla sıhhatle kullanmayı nasip etsin bebişine:)
g
Güle güle kullanın canım, bizde dün cadillacı aldık. Aynısını hemde o renk. Çok hoşumuza gitti,çok kaliteli duruyor.
Ben hissediyorum. Son bir iki gundur ara ara ve hafif bir agri.Kizlarrr kutusunda ara ara sizi hisseden oluyor muuu???
Bir de bebekler icn biobaby diye bi marka var kullanan oldu mu? Memnun mu? Dogal icerikli urunler yaziyor daaa
ikiz için çok mu?doktorun bişey dedi mi canım kilo konusunda. benim ikiz toplamda 5 kilo aldım doktorum kızdı çok almışsın diye
doktorun bişey dedi mi canım kilo konusunda. benim ikiz toplamda 5 kilo aldım doktorum kızdı çok almışsın diye
Kızlar gunaydın,
Ben 16+2 deyim. Karnım gın içerisinde cok var ama sabahları hamile diilmişim gibi uyanıyorum. Sizdede böyle oluyor mu?
Sıcacık ağustos ayının sımısıcak anaları hepinizi selamlıyorum. Bakmayın böyle neşeli giriş yaptığıma 2 gündür hastanelerde perişanlık yaşıyorumbi tost yiyim dedim zehirlendim! Afedersiniz kus kus içim dışıma çıktı! Bayılıp ayıldım resmen gebeliğin 2.ayını X 4 yaşadım şimdi iyiyim şükürler olsun. Minişkom da iyi
@melekler-engelchen canım tüm samimiyetimle söylüyorum hep dualarımdasın. İnşallah nasip olursa doğumda da dua edecem sana. Allah yar ve yardımcın olsun. Hiç bir zaman umutsuzluğa kapılma. Allah de ötesini bırak!
Ciciler alınmış maşallah. Güle güle güzel sağlıklı günlerde giysinler inşallah. Eminim ki her biri çok yakışacak.
Arkadaşlar ilk oğlumda 5 takım aldım bin pişman oldum ki ben neden daha fazla almadım diye! Çok kusan bir bebektiBebek reflüsü olduğu için emzirme arasında gazını çıkarsam da hemen kaldırmasam da hep kustu! Ayrıca çok da kaka yapardı çoğu kez de bulaşırdı. Her gün yıkıyorsun tamam,hava sıcak çamaşır hemen kuruyor o da tamam ama her gün ütü gerçekten lohusa kafası için pek akıl işi değil takım olmasa da tek üst ve tek altlar alıp onları takım yapabilirsiniz. Az kıyafet alınca ilk 1 hafta uyumlu giydirdim sonrasında çocuk cümbüş yaşadı gerçi baktık olmuyor bi dünya daha alış veriş yaptım ama neyse.. Hediye gelenleri hiç saymıyorum. İnanamayacağınız kişiler inanamayacağınız zevkte şeyler getirerek sizi Şok'tan Şok'a sokuyor demedi demeyin bir çoğunu giydirmedim bazılarını da afedersiniz çöpe attım (ama ben ona şurdan şu kalitede aldım falan fistan hiç demeyin)
Hastane çıkışına çok para verebilirsiniz ilk giyeceği kıyafetler özel olmalı benim düşüncem bu ama sonrakilerin çok pahalı aman aman çok kaliteli olmasına gerek yok zaten en fazla 3-4 kere giyebilecek. İlk yıkamada yamulmayacak dokusu pamuklu ürünler iyidir. İnternetten alıyorsanız bilmediğiniz markalardan almayın sonrasında pişman olmak var.
Oda işine gelince şimdiden bakmak mantıklı aslında. Çünkü karar vermek oldukça zor. Hem ballandıra ballandıra bakarsınen ince detayına kadar düşünürsün.
Hamileliğimden şu zamana öğrendiklerimi naçizane sizlerle paylaşmak istedim..
Hamile kaldığımda bir sevinç bir mutluluk dünya pespembe herkesler ne kadar iyi taakii bulantılar düşük tehlikesi ve korkular başlayana kadar. Allahım bitse de sonuna varsak dediğim pişmanlıklı korkulu oflu puflu günler..sonra onlar geçince aaaa ne güzelmiş homini yiyip içmeli sevimli pıtırcık hallerbir alış veriş sevdası! Her şey en ince detayına kadar düşünülüyor tabi. Odasının gece lambasına bile günler harcıyorsun..sonra içindeki pahabiçilemez hareketleri kıymeti bilinmeli sonra insan çokça özlem duyabiliyor.. son aylarda devasa bir karın ağırlaşmış hareketler maraton koşmuşta yorulmuşçasına nefes nefese kalmalar,uykusu geceler..yeniden bitse de sonuna varsak lı günler..
Bir çoğumuzun hamileliği hayal ettiği gibi geçmiyor malesef;kiminizinki zor ve çetrefilli! Doğumla ilgili de bu konu aynı olacak malesefkitahmininden önce gelip anneciğini zorlayacak sabırsızlar olacaktır muhakkak. Öyle allı güllü fotolar varya bir çoğumuz onlardan çekilemeyeceğiz bazılarımız da günleeer sonra belki..bunları Üzülün stres olun diye yazmıyorum kesinlikle!! Öğrendiğim en güzel şeylerden biri hayal etmekten ziyade dua etmenin daha yardımcı olduğudur. Çünkü hayaller gerçekten yolda bırakabiliyor. İsterken mütevazı olmayın en bolunu en güzelini isteyin çünkü Rabbim e hiç bir şey fazla gelmez!
Hamileyken şunu yapmayacağım hatta 'asla' lı cümleler kurmayın bilin ki ilk önce onları yapacaksınızşimdiden akıl verenlere 'aaa tabi onu da denerim,tamam bir dahakini öyle yaparım vs vs' demeye başlayın ve bu duruma kendinizi alıştırın çünkü doğumdan sonra gelen istisnasız herkes(ana olanı da olmayanı da) muhakkak işinize burnunu sokacak şu şöyle bu böyle aaaa onunki şu kadar bu kadar,bu aç yok çok emzirdin,üşüdü,çok sıcakladı,kustu sıçtı falandı fistandı anlatıp çatal diliyle yaraladığı gibi kenefir gözleriylede içini oyacağı için hee hee deyip yalancı bir gülümsemeyle savuşturun! Size denilenleri pek umursamayın çünkü her kafadan bir ses çıkacağından hepsini bebe üzerinde denemek çılgınlık olur! Şimdiden şunu şöyle yaparım diye de düşünmeyin anne olunca o düşünceleriniz tümü olmasada çoğu değişecektir. İçinizden gelen İlahi bir güç size neyi Nasıl yapmanız gerektiğini öğretecektir. Bir sürü kitap okumuş falan fistan olabilirsiniz bunların hepsi teorik küçük çaplı yol gösterebilir. Keskin virajları yumuşak atlatmanızı sağlayabilir ama o viraj kısmı Baki'i! Kendinize Asgari stres maksimum güven sizi asla yarıyolda bırakmaz!
Son olarak da 'Cennet anaların ayakları altındadır' sözünün ne demek olduğunun farkına varıyorsunuz
Bu günümüze ve yaşadıklarımıza sonsuz şükürler olsun
Günaydın kızlar. Ben de 5-6 gündür keyifsizim. Durumumu az çok biliyorsunuzdur. Perşembe günü anlaranın en iyi dr una gittik kalpte parlama vardı. Downlu çocuklArın %18 inde oluyormuş. Amniyosentez ya da başka bir test yaptırmayacağım. Eşimin içi çok rahat. Herkes dua ediyor. Ben de tabii. Her gün bir yadin okuyorum. İçim ferahladın diye. Kız kardeşim gelmişti hemen yanıma. O beni alışverişe çıkardı. Kızıma bir sürğ şey aldı. Önce almak istemedim. Sonra düşündüm hasta da olsa sağlıklı da olsa o benim evladım olacak ve onun da bunları giymeye süslü bir kız olmaya hakkı var dedim. Her nasıl olursa olsun ben onu öyle kabul edeceğim çünkü ben artık anneyim. Bugünler geçecek belki belki daha sıkıntılı günlerim olacak bilmiyorum. Ama her şey allahtan diyoruz eşimle. Demek ki rabbim bizi böyle sınamak istemiş. Bebeğim ultrasonda parmağını emiyordu. Çok hateketliydi. Her şeyi tam gelişmişti. Ağlsmaktan O kadar seyedebildim ki onu. Dr bile üzüldü halime. Şimdi daha iyiyim daha da iyi olmam gerekli çünkü bana ihtiyacı olan bir melek var içimde. Bunlar da benim kızımın cicileri. Bana dua edin lütfen
aaa ne güzel :) abimiz 6 yaşında ve merakla bekliyor kardeşini bakalım doğduğunda da inşallah güzel tepkiler verir , şimdiden alıştırıyorum kardeşine neler yaşayabileceğimize ..Tesekkur ederim canim benim oglan 2 yasinda henuz cok anlamasa da oda cok sevecek insallah kardesini :) buarada beklenen dogum tarihlerimizde ayni
ilk üç ay kustum yiyemedim güya...top gibi olurum doğurana kadar..senin iyiymiş canım..b
Bende 59 ile hamile kaldım 64 oldum şuan
hayır bildiğin 64 oldum canım.Ne dedin ne dedinnnnnnnnnnn 54 oldum mu demek ıstedin yoksaaaaaaaaaa
Geçmiş olsun canım,benimde sabah safra kusmam oldu,bütün gündür ağzım ekşi,midem yanıyor,yediğimi kabul etmiyor. Bir garibim bugün. Geçen hafta istediğimi yiyip hiç bulantı kusma yaşamamıştım. Yine başlıcak diye korkuyorum. Yeni atlatmıştım diyordum. Gece kusmaları çok kötü oluyor. Benim reflümden kaynaklanıyormuş çoğu kusmam,sende de reflü mü var acaba?Kiloya takmayın yaa çevremde 30 kilo alıpta dogumdan sonra 35 kilo veren bile var. Ben dün gece 3 te bir uyandım bir ıstifra ama nasıl içim dışıma çıkana kadar boğazım yara oldu sabaha kadar araliklarla devam etti. Mide de birsey kalmadı safra kusmaya başladım o da çok zorluyor. Boğazımin acisina konuşmakta zorlanıyorum. Sabahta eşime kızdım agladim aglamdim . Bir yandan da cok afedersiniz 3 gündür tuvaletimi yapamiyorum. O açıdan da perişan durumdayım. Yanii sağlığınız yerinde mi hiç önemli değil gerisi
Ben hissediyorum. Son bir iki gundur ara ara ve hafif bir agri.
Geçmiş olsun canım,benimde sabah safra kusmam oldu,bütün gündür ağzım ekşi,midem yanıyor,yediğimi kabul etmiyor. Bir garibim bugün. Geçen hafta istediğimi yiyip hiç bulantı kusma yaşamamıştım. Yine başlıcak diye korkuyorum. Yeni atlatmıştım diyordum. Gece kusmaları çok kötü oluyor. Benim reflümden kaynaklanıyormuş çoğu kusmam,sende de reflü mü var acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?