2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Çok Teşekkürler canım cevabın için. yaşadıklarını okudum da, evet durumun biraz zor psikolojik olarak haklısın ama diğer arkadaşlarında dediği gibi, bütün bu dertleri unutturacak bir şeye sahibiz. ve inan ona sahip olduğumuz ve bu güzel dönemi yaşadığımız için çok şanslıyız. Yaşamak isteyip yaşayamayan bir çok insan var, ki 4 ay önce bizde bunlardan biriydik. O zaman umut sadece çift çizgisiyi görmek ti:)

Gizemlikadinnn bebeğin için iyi olmak zorundasın.

sana ve diğer annelere nacizane yaşadıklarımdan çıkardığım bazı sonuçları yazmak istiyorum.
hamilelik, lohusalık ve bebek başlı başına zor, hem fiziki hem manevi anlamda çok çok zor.
anne adayları olarak hem hormonlardan hem de yapı olarak çok ağlak, zor memnun olan, kocamıza gıcık olacağımız zamanlar olabilir. hamilelik ne kadar rahat ve huzurlu geçerse -her anlamda- bebekler de hem anne karnında hem doğduktan sonra o kadar huzurlu ve sakin oluyor. bu yüzden eşlerimizi bu durumlara önceden hazırlamak lazım. anlatarak veya kitap okuma önerilerinde bulunarak.

ben her gebeliğimde eşime anlam veremeyeceği şeylerle karşılaştığında bana daha anlayışlı yaklaşmasını ve teselli etmesini telkin ettim sürekli. o ilk gebelikte bir mana veremedi çoğu zaman ama diğer gebeliklerimde daha anlayışlı ve alttan alan bir insana döndü. ör: markette alışveriş yaparken merdane almama itiraz ettiği için hüngür hüngür ağlamama şok olmuştu :)

ilk bebek onlar için genelde "eşim anne oldu" şeklinde mana ifade ediyor. baba olduklarını anlamaları 6-12 ayı buluyor. bu sürece de önceden hazırlayın. lohusalık, ağrı sızı, bebeğin dilinden anlamama hali, uykusuzluk vb sebeplerle kocanızdan soğuma, nefret etme, sürekli tartışma kavga vs gibi durumların geçici olduğunu, sizin o ruh halinde bunu gözden kaçırabileceğinizi, eşinizin durumu bilerek çok çok çok anlayışlı ve sevgi dolu olması gerektiğini şimdiden aşılamaya çalışın.

çünkü onlar için "karnı büyüdü, çocuk doğdu işte, daha derdi ne bu kadının" konumundayız maalesef. .ör: ben uykusuz geceler geçirirken eşimin uykusun alabilmesinden nefret ediyordum ve onu bencillikle suçlayıp boşanmayı düşünüyordum :)

ikinci ve üçüncü çocuklarda daha tecrübeli oluyor hem anne hem baba. daha rutin ve sakin ilerliyor her şey.

daha önce de yazdığım gibi her şeyi üstlenmeyin, eşinizle paylaşın gerek hamilelik yükünü gerekse bebek bakımını. başta yapamam, edemem diyip bilinçli veya bilinçsiz baştan savma yapacaklar her şeyi. sakın pes etmeyin, üsteleyin, mecbur öğrenecekler babalığı :)

Çok sağol canım..

Kız kardeşinin yanına gelmesi gerçekten çok iyi. En azından biraz rahatlarsın. Çıkıp 2 tur atsanız bile enerji depolarsın. Ben öncelerde market gezerdim;gidecek bir yer bilmediğim için
Bak sana 1 iyi 1 de kötü bir haberim var. İyi haber anne oluyorsun Allah'ın izniyle. Kötü haber ise anne olduğun için çabuk yenilen üzülen bir yapıya sahip olma lüksünün bitmesine bir kaç ay kaldı. Bebeğin dünyaya geldikten sonra 100kaplan gücüne ve Çelik gibi sinirlere olması lazım

Pisikedii yaaa yazinin basini yeni farkettmmm cok gecms olsn arkadasm yaaa.. Iyisin ddemiii??
Teşekkür ederim canımcım. Hamd olsun çok daha iyiyim.

Kız kardeşim 30 kilo aldı 35 kilo verdi
Canım midene yediğin bir şey mi dokundu acaba. Daha yenice zehirlendiğim için çok geçmişler olsun.

Nasıl aynı şeyler yaşanıyor ilk Zaman bebe ağladığında kalkıp bi bakıyordu sonrasında onu da kaldırdı..sabahta 'hiç uyutmadı' deyince iyice delleniyordum!!! Sonrasında bu durumu da kabullendim. Baktım uyanık olsa da olmasa da benim hiç bir işime yaramıyor. Yapabileceği işleri bulup yıktım üstüne hele şimdi eve gelince her işe koşturuyorum gerçi ne kadar koşturuyorum yaptırıyorum desemde her işe ana olan bakıyor buna da yapacak bir şey yok.

Yazın için teşekkürler canım konuşabilirsek anlaşırız belki ama benim sorduğum bir soruyu ikinci defada cevaplayınca işler değişiyo şimdi susup sadece beni anlamasını bekliyorum.

52kiloyla hamile kaldım 64 kiloyum şu an S sultanseda
zayıf olanlar daha çok kilo alıyor sen önce olmayan yağlarını topluyorsun 8 kilo almışsın ama benim kiloma gelmişsin o yüzden dert etme diyeceğim ama ben de dert ediyorum ara sıra ve bu aralar iştahım öyle bir açıldı ki sofrada hiç bişey bırakmıyorum

yanlış hesaplamışım ya 12 kiloymuş biraz fazla olmuş dikkat et

Kesinlikle haklisn.. Cok gecms olsn.. Kilo kilo diye yaniyorz bazen ben de yapiyorm unutup ama nelere sukretmemiz gerektigini unutuyorz bazn Allah hepimize saglikli bebisler saglikli dogumlar nasip etsn tabi ki abartmamaliyz ama her grami da takmamaliyz..

Bane gelince 76 ile hamile kaldm su an 81 kiloym yani kilolu sayilirm o yuzden 60 lari dert edenlere uzuluyorm dogrusu.. Ben 60 kiloda manken oluyorm ayol

12 kiloda alan arkadasa gelince zaten dr soylemistir sanirm.. Evet zayiflar ilk aylarda ozellikle daha cok kilo aliyor sanirm.. Benm arkadasm 6. Ayina kadar 10 kilo aldi ama tum hamileligini 17 kilo ile tamamladi ve 1 ay sonra 10 kilo gitti.. Yani saglikli olmak isin en basi.. 12 kilo alman eger dr icin sakincaliysa fazla seker oluyorsa vs yanlis ama bi sorun yoksa bundan sonra birazcik daha dikkat ederek halledersn durumu, asiri takinti yapip uzulmene de gerek yok tum hamilelik boyunca 30 kilo alanlar var yani onlar da dogurmss

Haklisin cnm bende hamile olduğumu öğrendiğimde 77 kiloydum şuan 82 kiloydum bende 60 kilo olmuş olsam dediğin gibi manken oluruz

Çok çok geçmiş olsun arkadaşım sülale et kendine ve bebeğine aman diyim gediğime içtiğine dikkat et artık annesi

Haklisin cnm bende hamile olduğumu öğrendiğimde 77 kiloydum şuan 82 kiloydum bende 60 kilo olmuş olsam dediğin gibi manken oluruz

Aaa ayniymisz canm.. Valla cidden oyle ama ben evlenirken 64 kiloydm valla gayet superdim kemik ve boya da bagli tabi.. Amannn saglikli dogsun bebisimiz kilo dedigin nedir ayolll yicez iccez tabii

Kendimi tutamıyorum sürekli ağlıyorum bebeğime bişey olacak diye korkuyorum psikolojim bozuldu artık takmamaya çalışıyorum 3 gün iyiysem 5 gün kotuyum ne yapacağımı şaşırdım.
Kendini ve bebeğimi bu kadar üzmeye Hakkı'n yok ama paylaşmak istersen burda bize dök içini ama kendini bu kadar üzme lütfen

Tamamen bunteyle alakali canlar bende zayifim ve zor kilo alan biriyim kilo almam icin surekli ve cok yemem lazim o yuzden 53 kilo ile hamile kaldim bi ara komalik oldum kilo verdim simdi 55 kiloyum alirsamda alayim 30 kilo alamam kemiklerim kaldirmazda 12-13 guzel olur ama bence en onemlisi bebislerimizin sagligi o io olcaksa 30 da alirim :)))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…