- 1 Şubat 2016
- 17
- 22
- 3
- 45
Çok Teşekkürler canım cevabın için. yaşadıklarını okudum da, evet durumun biraz zor psikolojik olarak haklısın ama diğer arkadaşlarında dediği gibi, bütün bu dertleri unutturacak bir şeye sahibiz. ve inan ona sahip olduğumuz ve bu güzel dönemi yaşadığımız için çok şanslıyız. Yaşamak isteyip yaşayamayan bir çok insan var, ki 4 ay önce bizde bunlardan biriydik. O zaman umut sadece çift çizgisiyi görmek ti:)Canım aynı bende öyleydim nette bir doktor buldum sordum birde karnım çok yumuşak oluyo sabahları gün içinde dediğin gibi çok çıkıyodu doktor normal dedi yumuşak olması gerekiyor dedi şimdi 17+5 günlük benimkide şimdi daha buyudu karnım çıktı.
Çok sağol canım..Kızlar Merhaba
birkaç gündür yazamıyorduk işler biraz yoğun :)
Oğlum kreşe başlayacak onun telaşı var ananesi biraz dinlenmek istiyor bense full çalışıyorum, şuan oğlumu ne yapacağıma dair hiç bir fikrim yok.. Allah büyük diyorum su yolunu bulacak inşallah ama hamileyken bu ne olacak stresi gerçekten beni geriyor...
F Ftszynp Canım gönlünü ferah tut bence hiç bişey çıkmayacak... Sağlıkla alacaksın kucağına bebeğini eminim ben.. :)
kızlar şimdi cinsiyeti öğrendim ya alışveriş telaşı ardı.:Hastane çıkışı için neler aldınız acaba, o çok kalabalık hastane çıkışı setleri fazla gibi geliyor bana
Kız kardeşinin yanına gelmesi gerçekten çok iyi. En azından biraz rahatlarsın. Çıkıp 2 tur atsanız bile enerji depolarsın. Ben öncelerde market gezerdim;gidecek bir yer bilmediğim içinİki gündür konuşmuyorum yanıma gelip ne yapıyorsun hamilesin nasılsın demiyor benim ondan başka kimsem yokki burada lojmanda oturuyoruz buradaki herkes memur çalışıyo kimse ev hanımı değil buyuzden hiç arkadaşım yok kız kardeşim gelecek yanıma onu bekliyorum eşim her ne kadar hoşlanmasada kardeşimden bir suru sıkıntı işte kabullenip susuyorum zaten tek yaptığım bu içime atıncada daha kotu oluyorum ben çabuk yenilen uzulen biriyim hemen kırılıyorum dik bir şekilde ayakta duramıyorum buda beni çok yıpratıyor.
Teşekkür ederim canımcım. Hamd olsun çok daha iyiyim.
Kız kardeşim 30 kilo aldı 35 kilo verdiKiloya takmayın yaa çevremde 30 kilo alıpta dogumdan sonra 35 kilo veren bile var. Ben dün gece 3 te bir uyandım bir ıstifra ama nasıl içim dışıma çıkana kadar boğazım yara oldu sabaha kadar araliklarla devam etti. Mide de birsey kalmadı safra kusmaya başladım o da çok zorluyor. Boğazımin acisina konuşmakta zorlanıyorum. Sabahta eşime kızdım agladim aglamdim . Bir yandan da cok afedersiniz 3 gündür tuvaletimi yapamiyorum. O açıdan da perişan durumdayım. Yanii sağlığınız yerinde mi hiç önemli değil gerisi
Nasıl aynı şeyler yaşanıyorGizemlikadinnn bebeğin için iyi olmak zorundasın.
sana ve diğer annelere nacizane yaşadıklarımdan çıkardığım bazı sonuçları yazmak istiyorum.
hamilelik, lohusalık ve bebek başlı başına zor, hem fiziki hem manevi anlamda çok çok zor.
anne adayları olarak hem hormonlardan hem de yapı olarak çok ağlak, zor memnun olan, kocamıza gıcık olacağımız zamanlar olabilir. hamilelik ne kadar rahat ve huzurlu geçerse -her anlamda- bebekler de hem anne karnında hem doğduktan sonra o kadar huzurlu ve sakin oluyor. bu yüzden eşlerimizi bu durumlara önceden hazırlamak lazım. anlatarak veya kitap okuma önerilerinde bulunarak.
ben her gebeliğimde eşime anlam veremeyeceği şeylerle karşılaştığında bana daha anlayışlı yaklaşmasını ve teselli etmesini telkin ettim sürekli. o ilk gebelikte bir mana veremedi çoğu zaman ama diğer gebeliklerimde daha anlayışlı ve alttan alan bir insana döndü. ör: markette alışveriş yaparken merdane almama itiraz ettiği için hüngür hüngür ağlamama şok olmuştu :)
ilk bebek onlar için genelde "eşim anne oldu" şeklinde mana ifade ediyor. baba olduklarını anlamaları 6-12 ayı buluyor. bu sürece de önceden hazırlayın. lohusalık, ağrı sızı, bebeğin dilinden anlamama hali, uykusuzluk vb sebeplerle kocanızdan soğuma, nefret etme, sürekli tartışma kavga vs gibi durumların geçici olduğunu, sizin o ruh halinde bunu gözden kaçırabileceğinizi, eşinizin durumu bilerek çok çok çok anlayışlı ve sevgi dolu olması gerektiğini şimdiden aşılamaya çalışın.
çünkü onlar için "karnı büyüdü, çocuk doğdu işte, daha derdi ne bu kadının" konumundayız maalesef. .ör: ben uykusuz geceler geçirirken eşimin uykusun alabilmesinden nefret ediyordum ve onu bencillikle suçlayıp boşanmayı düşünüyordum :)
ikinci ve üçüncü çocuklarda daha tecrübeli oluyor hem anne hem baba. daha rutin ve sakin ilerliyor her şey.
daha önce de yazdığım gibi her şeyi üstlenmeyin, eşinizle paylaşın gerek hamilelik yükünü gerekse bebek bakımını. başta yapamam, edemem diyip bilinçli veya bilinçsiz baştan savma yapacaklar her şeyi. sakın pes etmeyin, üsteleyin, mecbur öğrenecekler babalığı :)
Yazın için teşekkürler canım konuşabilirsek anlaşırız belki ama benim sorduğum bir soruyu ikinci defada cevaplayınca işler değişiyo şimdi susup sadece beni anlamasını bekliyorum.Gizemlikadinnn bebeğin için iyi olmak zorundasın.
sana ve diğer annelere nacizane yaşadıklarımdan çıkardığım bazı sonuçları yazmak istiyorum.
hamilelik, lohusalık ve bebek başlı başına zor, hem fiziki hem manevi anlamda çok çok zor.
anne adayları olarak hem hormonlardan hem de yapı olarak çok ağlak, zor memnun olan, kocamıza gıcık olacağımız zamanlar olabilir. hamilelik ne kadar rahat ve huzurlu geçerse -her anlamda- bebekler de hem anne karnında hem doğduktan sonra o kadar huzurlu ve sakin oluyor. bu yüzden eşlerimizi bu durumlara önceden hazırlamak lazım. anlatarak veya kitap okuma önerilerinde bulunarak.
ben her gebeliğimde eşime anlam veremeyeceği şeylerle karşılaştığında bana daha anlayışlı yaklaşmasını ve teselli etmesini telkin ettim sürekli. o ilk gebelikte bir mana veremedi çoğu zaman ama diğer gebeliklerimde daha anlayışlı ve alttan alan bir insana döndü. ör: markette alışveriş yaparken merdane almama itiraz ettiği için hüngür hüngür ağlamama şok olmuştu :)
ilk bebek onlar için genelde "eşim anne oldu" şeklinde mana ifade ediyor. baba olduklarını anlamaları 6-12 ayı buluyor. bu sürece de önceden hazırlayın. lohusalık, ağrı sızı, bebeğin dilinden anlamama hali, uykusuzluk vb sebeplerle kocanızdan soğuma, nefret etme, sürekli tartışma kavga vs gibi durumların geçici olduğunu, sizin o ruh halinde bunu gözden kaçırabileceğinizi, eşinizin durumu bilerek çok çok çok anlayışlı ve sevgi dolu olması gerektiğini şimdiden aşılamaya çalışın.
çünkü onlar için "karnı büyüdü, çocuk doğdu işte, daha derdi ne bu kadının" konumundayız maalesef. .ör: ben uykusuz geceler geçirirken eşimin uykusun alabilmesinden nefret ediyordum ve onu bencillikle suçlayıp boşanmayı düşünüyordum :)
ikinci ve üçüncü çocuklarda daha tecrübeli oluyor hem anne hem baba. daha rutin ve sakin ilerliyor her şey.
daha önce de yazdığım gibi her şeyi üstlenmeyin, eşinizle paylaşın gerek hamilelik yükünü gerekse bebek bakımını. başta yapamam, edemem diyip bilinçli veya bilinçsiz baştan savma yapacaklar her şeyi. sakın pes etmeyin, üsteleyin, mecbur öğrenecekler babalığı :)
Kız kardeşinin yanına gelmesi gerçekten çok iyi. En azından biraz rahatlarsın. Çıkıp 2 tur atsanız bile enerji depolarsın. Ben öncelerde market gezerdim;gidecek bir yer bilmediğim için
Bak sana 1 iyi 1 de kötü bir haberim var. İyi haber anne oluyorsun Allah'ın izniyle. Kötü haber ise anne olduğun için çabuk yenilen üzülen bir yapıya sahip olma lüksünün bitmesine bir kaç ay kaldı. Bebeğin dünyaya geldikten sonra 100kaplan gücüne ve Çelik gibi sinirlere olması lazım
Kardeşim gelirse kendimi daha iyi hissederim bebeğimin doğduğu gunu gorurum inşllh bu stresle nereye kadar gidecek bilmiyorum.
Teşekkür ederim canımcım. Hamd olsun çok daha iyiyim.
Kız kardeşim 30 kilo aldı 35 kilo verdi
Canım midene yediğin bir şey mi dokundu acaba. Daha yenice zehirlendiğim içinçok geçmişler olsun.
Nasıl aynı şeyler yaşanıyorilk Zaman bebe ağladığında kalkıp bi bakıyordu sonrasında onu da kaldırdı..sabahta 'hiç uyutmadı' deyince iyice delleniyordum!!! Sonrasında bu durumu da kabullendim. Baktım uyanık olsa da olmasa da benim hiç bir işime yaramıyor. Yapabileceği işleri bulup yıktım üstüne hele şimdi eve gelince her işe koşturuyorum gerçi ne kadar koşturuyorum yaptırıyorum desemde her işe ana olan bakıyor buna da yapacak bir şey yok.
zayıf olanlar daha çok kilo alıyor sen önce olmayan yağlarını topluyorsun 8 kilo almışsın ama benim kiloma gelmişsin o yüzden dert etme diyeceğim ama ben de dert ediyorum ara sıra ve bu aralar iştahım öyle bir açıldı ki sofrada hiç bişey bırakmıyorum
yanlış hesaplamışım ya 12 kiloymuş biraz fazla olmuş dikkat etzayıf olanlar daha çok kilo alıyor sen önce olmayan yağlarını topluyorsun 8 kilo almışsın ama benim kiloma gelmişsin o yüzden dert etme diyeceğim ama ben de dert ediyorum ara sıra ve bu aralar iştahım öyle bir açıldı ki sofrada hiç bişey bırakmıyorum
Kiloya takmayın yaa çevremde 30 kilo alıpta dogumdan sonra 35 kilo veren bile var. Ben dün gece 3 te bir uyandım bir ıstifra ama nasıl içim dışıma çıkana kadar boğazım yara oldu sabaha kadar araliklarla devam etti. Mide de birsey kalmadı safra kusmaya başladım o da çok zorluyor. Boğazımin acisina konuşmakta zorlanıyorum. Sabahta eşime kızdım agladim aglamdim . Bir yandan da cok afedersiniz 3 gündür tuvaletimi yapamiyorum. O açıdan da perişan durumdayım. Yanii sağlığınız yerinde mi hiç önemli değil gerisi
Haklisin cnm bende hamile olduğumu öğrendiğimde 77 kiloydum şuan 82 kiloydum bende 60 kilo olmuş olsam dediğin gibi manken oluruzKesinlikle haklisn.. Cok gecms olsn.. Kilo kilo diye yaniyorz bazen ben de yapiyorm unutup ama nelere sukretmemiz gerektigini unutuyorz baznAllah hepimize saglikli bebisler saglikli dogumlar nasip etsn tabi ki abartmamaliyz ama her grami da takmamaliyz..
Bane gelince 76 ile hamile kaldm su an 81 kiloym yani kilolu sayilirm o yuzden 60 lari dert edenlere uzuluyorm dogrusu.. Ben 60 kiloda manken oluyorm ayol
Çok çok geçmiş olsun arkadaşım sülale et kendine ve bebeğine aman diyim gediğime içtiğine dikkat et artık annesiSıcacık ağustos ayının sımısıcak anaları hepinizi selamlıyorum. Bakmayın böyle neşeli giriş yaptığıma 2 gündür hastanelerde perişanlık yaşıyorumbi tost yiyim dedim zehirlendim! Afedersiniz kus kus içim dışıma çıktı! Bayılıp ayıldım resmen gebeliğin 2.ayını X 4 yaşadım şimdi iyiyim şükürler olsun. Minişkom da iyi
@melekler-engelchen canım tüm samimiyetimle söylüyorum hep dualarımdasın. İnşallah nasip olursa doğumda da dua edecem sana. Allah yar ve yardımcın olsun. Hiç bir zaman umutsuzluğa kapılma. Allah de ötesini bırak!
Ciciler alınmış maşallah. Güle güle güzel sağlıklı günlerde giysinler inşallah. Eminim ki her biri çok yakışacak.
Arkadaşlar ilk oğlumda 5 takım aldım bin pişman oldum ki ben neden daha fazla almadım diye! Çok kusan bir bebektiBebek reflüsü olduğu için emzirme arasında gazını çıkarsam da hemen kaldırmasam da hep kustu! Ayrıca çok da kaka yapardı çoğu kez de bulaşırdı. Her gün yıkıyorsun tamam,hava sıcak çamaşır hemen kuruyor o da tamam ama her gün ütü gerçekten lohusa kafası için pek akıl işi değil takım olmasa da tek üst ve tek altlar alıp onları takım yapabilirsiniz. Az kıyafet alınca ilk 1 hafta uyumlu giydirdim sonrasında çocuk cümbüş yaşadı gerçi baktık olmuyor bi dünya daha alış veriş yaptım ama neyse.. Hediye gelenleri hiç saymıyorum. İnanamayacağınız kişiler inanamayacağınız zevkte şeyler getirerek sizi Şok'tan Şok'a sokuyor demedi demeyin bir çoğunu giydirmedim bazılarını da afedersiniz çöpe attım (ama ben ona şurdan şu kalitede aldım falan fistan hiç demeyin)
Hastane çıkışına çok para verebilirsiniz ilk giyeceği kıyafetler özel olmalı benim düşüncem bu ama sonrakilerin çok pahalı aman aman çok kaliteli olmasına gerek yok zaten en fazla 3-4 kere giyebilecek. İlk yıkamada yamulmayacak dokusu pamuklu ürünler iyidir. İnternetten alıyorsanız bilmediğiniz markalardan almayın sonrasında pişman olmak var.
Oda işine gelince şimdiden bakmak mantıklı aslında. Çünkü karar vermek oldukça zor. Hem ballandıra ballandıra bakarsınen ince detayına kadar düşünürsün.
Haklisin cnm bende hamile olduğumu öğrendiğimde 77 kiloydum şuan 82 kiloydum bende 60 kilo olmuş olsam dediğin gibi manken oluruz
Evet canim havalar bi iyi olsa neyse yine bajlhcede oynadik kiximla 1 saat o bile iyi geldiBirazcık daha dikkat edersin bundan sonrası için annesi.keşke kiloların bebeğe bi faydası olsa.havalar biraz daha ısınsın yürüyüşler başlar dengeleriz
Kendini ve bebeğimi bu kadar üzmeye Hakkı'n yok ama paylaşmak istersen burda bize dök içini ama kendini bu kadar üzme lütfenKendimi tutamıyorum sürekli ağlıyorum bebeğime bişey olacak diye korkuyorum psikolojim bozuldu artık takmamaya çalışıyorum 3 gün iyiysem 5 gün kotuyum ne yapacağımı şaşırdım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?