- 18 Aralık 2015
- 450
- 458
- 103
Benim kurumus ucunda sari renkteydi temizledim altinda beyazlık vardı cumartesi doktora gidince soracam bakalım.Saol canım,çok şükür iyiyiz, günler günleri aylar ayları kovaladı gitti,hamişliğin yarısına geldik sayılır.
Canım ondandır diye düşünüyorum. Doktor özellikle türk kahvesi istiyorsan iç,ama nescafe cremalı olarak içme dedi. Bende bilhassa onu içtim. Bebeğe ciddi bir kan geçişi var ve artık güçlüler,ilk günlerdeki gibi az kanda gitmiyor, gün geçtikçe geçişde büyüyor. Bu nedenle kalp daha performanslı çalışıyor,arqada bir zorlanıyor demekki alışamadığı için bizde hissediyoruz o zorluğu.
Bende öyleyim şuan,çorbayı içemedim. Makarnayı yedim kabak sandal vardı onu yedim. Ama midem yanıyor bir hallerrde,su içiyorum bana mısın dcemiyor, şimdi elma var yanımda onu yiyeceim.
İnan onu bende düşünüyorum,nabıcaz hiç bir fikrim yok. mecbur hormonlu ve katkılı olacak oda bizim gibi.
Bende onu farkettim geçen gün, ucunda beyaz birşey vardı,aldım.ertesü günü baktım yine beyaz kabuk tutmuş, süt sıvısı mı bilemedim. elkide ucunu korumak için kapatıyordur.
sen yine de söyle bende başıma ilk kez geldiği için korkmuştum sordum süt bezesi o demişti bana gebeyken çok anlaşılmaz dedi belki başından savdı bide sen söyle bakalım ne diycek bende süt gelir mi diye sıkıorumCanim Ben nodullerden bir tanesini hissediyordum ama gebelikte iki tane daha elime gelmeye basladi bunlardan mi geliyo o akinti yoksa gercekten sut mu bilmiyorum merak ettim cumartesi kontrolum var simdi acaba muayene etmez mi doktor gebelikte karisiyorsa sut bezeleri ile.
Benim kurumus ucunda sari renkteydi temizledim altinda beyazlık vardı cumartesi doktora gidince soracam bakalım.
Ucunu sıkmıyorum ama temizledim valla ☺tatlım gögüs uclarındaki kurumuş tabaka Sarı yani ilk hayati sütün çıkmaması için, zira gögüslerimiz o ilk sütü üretmeye çoktan başladı. Sıkmamaya çalışın ucunu.. O Sarı sıvı bebek için çok önemli.. Doktorum bana özellikle söylemişti. Rüzgar'da sağolsun doğduğu içmişti o sütü :)
Ben cerraha gidecem ayrıyetten zaten kadın doğuma da gidecem her ikisine de sorarım bakalım.sen yine de söyle bende başıma ilk kez geldiği için korkmuştum sordum süt bezesi o demişti bana gebeyken çok anlaşılmaz dedi belki başından savdı bide sen söyle bakalım ne diycek bende süt gelir mi diye sıkıorumgelmesi normalmiş çünkü gebelik takvimimde yazıyordu
Geçmiş olsun cnm dün akşam üzeride bende oldu agzimdan çıkacak sandim kalbimSelamlar kizlarr..
Ay bugn bi kalp carpintim oldu ki isyerinde bir de nasi korktum.. Sagolsn yardimci oldu herkes ama ne yapilacagini da bilmiyo ki insan.. Allaha sukur su an iyiym, ama biraz uzun surunce esimle acile gittk, dr carpinti anini yakalayamadi tabi sadece nabzin biraz yuksek dedi ama olabilir hamilelikte bebege herhangi bi zarari olmaz dedi ben de rahatladm cok sukur.
Beni endiselendiren, hamilelikten once de olurdu arada boyle ve carpinti ani yakalanamadigindan hic tespit yapilamadi, insallah bi sorun olmaz
Aynen o tabaka çok önemli hiç ellemeyin. Benimde sarı sarı tabaka olmuştu ve sezaryen olmama rağmen ilk sütüm hemen gelmişti. 7.20 de doğum oldu. 7.45 de emzirdim.tatlım gögüs uclarındaki kurumuş tabaka Sarı yani ilk hayati sütün çıkmaması için, zira gögüslerimiz o ilk sütü üretmeye çoktan başladı. Sıkmamaya çalışın ucunu.. O Sarı sıvı bebek için çok önemli.. Doktorum bana özellikle söylemişti. Rüzgar'da sağolsun doğduğu içmişti o sütü :)
Kafeini fazla kaçırınca bemde de olyor kızlar. Çayı kahveyi azaltın.Geçmiş olsun cnm dün akşam üzeride bende oldu agzimdan çıkacak sandim kalbim
Ailelerimiz koyde oldugu icin sansliyiz biz, organik beslenebiliyoruz cok para harcamadan, markette pazarda satilan koy yumurtalarina bile guvenemiyor insan. Sirf bu yuzden sehirde buyuk derin donduruculardan aldik, koyden sut peynir tereyagi et sebze... ne bulursak getirip dolduruyoruz:)ne kadar güzel ya sağlıklı besleniyorsun , ben hamileliği geçtim bebişlerimizi nası beslicez onu düşünüyorum..
bebek doğunca ve ek gıdaya da geçince mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Ama tabi kolay değil ben genelde organik pazardan veya migros gibi marketlerin organik reyonlarından almaya çalışıyorum. Köyden gelenlere de güvenmiyorum açıkçası, büyük baş olsun tavuklar olsun nasıl beslendikleri belli değil. İpekhanımın çiftliği var mesele meyve ve sebze oradan alabilirsiniz. Bazen çorbaları organikanneden alıyorum. Makarnalütfen diye bir site var bir iki kere oradan aldım makarnaları, maş fasulyesi, kinoa vb seyleri. Yoğurt vb bunları evde günlük sütten kendim mayalıyorum. İlk zamanlarda peyniri de kendim yapıyordum ona ara verdim. Kefir alıyorum bizim doktor altınkılıcı tavsiye etti. Kefir biraz daha zahmetli evde yapmaya cesaret edemedim. Tabi mümkün olduğunca dikkat etsek de malesef sağlıksız beslenmenin önüne geçmek kolay değil.
bebek doğunca ve ek gıdaya da geçince mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Ama tabi kolay değil ben genelde organik pazardan veya migros gibi marketlerin organik reyonlarından almaya çalışıyorum. Köyden gelenlere de güvenmiyorum açıkçası, büyük baş olsun tavuklar olsun nasıl beslendikleri belli değil. İpekhanımın çiftliği var mesele meyve ve sebze oradan alabilirsiniz. Bazen çorbaları organikanneden alıyorum. Makarnalütfen diye bir site var bir iki kere oradan aldım makarnaları, maş fasulyesi, kinoa vb seyleri. Yoğurt vb bunları evde günlük sütten kendim mayalıyorum. İlk zamanlarda peyniri de kendim yapıyordum ona ara verdim. Kefir alıyorum bizim doktor altınkılıcı tavsiye etti. Kefir biraz daha zahmetli evde yapmaya cesaret edemedim. Tabi mümkün olduğunca dikkat etsek de malesef sağlıksız beslenmenin önüne geçmek kolay değil.
Çayı sabah kahvaltıda iciyorum günde bi tanede türk kahvesiAynen o tabaka çok önemli hiç ellemeyin. Benimde sarı sarı tabaka olmuştu ve sezaryen olmama rağmen ilk sütüm hemen gelmişti. 7.20 de doğum oldu. 7.45 de emzirdim.
Kafeini fazla kaçırınca bemde de olyor kızlar. Çayı kahveyi azaltın.
Canımcım geçmiş olsun,korkutmuştur bayağı, ben ne zamandır yazcam yazcam hep unutuyorum. Dediğin şey banada 3 gündür oluyor. Kalbim o kadar hızlı atıyorki,ağzımdan çıkcak sanıyorum. Düzgün nefes almaya çalışıyorum o zaman sakinliyorum. Strese bağlı olduğunu düşündüm. Kahveyi de tamamen 2 gündür içmiyorum. Sanırım kahve yaptı dedim. 2 gündür çok rahatsız etmedi. Ama o çarpıntı geldiğinde insan çok kötü oluyor. Önce dedim acaba bu panik atak mı? Yok yok bu bildiğin ağzımda atan kalbim dedim. Kan ilacı içmiyorum ben ondan mı diye de düşündüm. Midem düzelince tekrar kan ilacına başlıcaktık ama çok sıkıntı etmedim bu durumu kendime,hamilelikte illa oluyor dediler. Kontrol edelim,araları sıklaşırsa bu sefer doktorumla konuşucam.Neye baktıracaksa baktırsın artık.
Çok geçmiş olsun umarım bir daha tekrarlanmazkendini yormamaya çalış olur mu biraz rahatla yorgunluk yoğunlukta buna etken olur .. İlk gebelikte Bnde çok yaşadım ama dediğin gibi doktor baktığında bir türlü yakalayamadı .. Endişelenme olur mu
Teyzeleri dün kontrolümüz vardı benim kızım 16 cm 185 gr i.baksanıza gelinlik kız olmuş
Geçen banada oldu böyle kalbim boşaldı sanki bir tuhaf oldum kendimi cama attım biraz zaman sonra düzeldi ama kalbim çok hızlı atıyor normalde de öyleydi zaten doktor hiper dinamik kalp demişti ama gebelikte daha fazla atmaya başladı acaba kan basıncından dolayı falan mı?
Geçmiş olsun cnm dün akşam üzeride bende oldu agzimdan çıkacak sandim kalbim
Bende de cok hareketten oluyor normalde olmazdi ama normal son aylar dahar artiyo hele bide ayakkabi falan baglayinca kalbin tut elinle o kadar hissediliyorAynen o tabaka çok önemli hiç ellemeyin. Benimde sarı sarı tabaka olmuştu ve sezaryen olmama rağmen ilk sütüm hemen gelmişti. 7.20 de doğum oldu. 7.45 de emzirdim.
Kafeini fazla kaçırınca bemde de olyor kızlar. Çayı kahveyi azaltın.
Oo canim biz o konuda cok sansliyiz annem babam kendini organik adamis durumdalar biz disardan hic bisey almazdik hersey evde yapilir simdi hala yapiyor annem bizlerede kislimizi yapar ama artik kimse kalmadi evde paraya cevirdi ozel musterileri var bebekleri icin hep annemden alirlar guvenilir boyle kisiler bulabiliyosaniz tavsiye ederim gercekten cok fark oluyorbebek doğunca ve ek gıdaya da geçince mümkün olduğunca dikkat etmek gerekiyor. Ama tabi kolay değil ben genelde organik pazardan veya migros gibi marketlerin organik reyonlarından almaya çalışıyorum. Köyden gelenlere de güvenmiyorum açıkçası, büyük baş olsun tavuklar olsun nasıl beslendikleri belli değil. İpekhanımın çiftliği var mesele meyve ve sebze oradan alabilirsiniz. Bazen çorbaları organikanneden alıyorum. Makarnalütfen diye bir site var bir iki kere oradan aldım makarnaları, maş fasulyesi, kinoa vb seyleri. Yoğurt vb bunları evde günlük sütten kendim mayalıyorum. İlk zamanlarda peyniri de kendim yapıyordum ona ara verdim. Kefir alıyorum bizim doktor altınkılıcı tavsiye etti. Kefir biraz daha zahmetli evde yapmaya cesaret edemedim. Tabi mümkün olduğunca dikkat etsek de malesef sağlıksız beslenmenin önüne geçmek kolay değil.
Canim 20 haftalikken kuculdu benim gobegim gazmis belki gaz olabilir sertlesmeye dr iyi degil dedi cok yorma kendini normalde dogum yaklasinca sertlesmeler oluyorCanlar nasıl gıdıyo hamilelik ya siz belki güleceksinş ama ben benim sıpayı hissediyorum:))) ben zayifim ama karnim bi cikti sormayin en son kontrolde bebistw bi hafta onden gidiyodu bise sorcam 17 ye yeni girdim ama alt karin agrilarim devan ve inanin cok yorukdugumda falan bebis tek tarafta bir serrlesiyo ki sormayin normalmi acabaa
korkma ama sertleşme normal değil diye biliyorum.Canlar nasıl gıdıyo hamilelik ya siz belki güleceksinş ama ben benim sıpayı hissediyorum:))) ben zayifim ama karnim bi cikti sormayin en son kontrolde bebistw bi hafta onden gidiyodu bise sorcam 17 ye yeni girdim ama alt karin agrilarim devan ve inanin cok yorukdugumda falan bebis tek tarafta bir serrlesiyo ki sormayin normalmi acabaa
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?