- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Haklısın canım aklımdan çıkarmalıyım ama riskli bir gebelik olunca ister istemez bir sıkıntıyla karşılaşınca insan korkuyor, aklına kötü kötü şeyler geliyor. Allah'a emanetiz.
Genel manada iyi niyetli ama bazen gıcıklık yapabilen bir akraba..
Aynen çok garipler. Ve bazen aşırı can sıkıcılar
sağol canım Allah razı olsun mesajın iyi geldi.
Canım o kistlerçoğu bebekte oluyor sonradan geçiyor .Korkma senin bebişininki geçerkızlar bugün doktor kontrolüne gittim detaylı ultrasona baktı. genel anlamda çok şükür bir sıkıntı yok fakat bebeğimin beyninde 3-4 mm iki adet kist var dedi canım çok sıkıldıbu tür şeyler olabilir dedi hemen ikili ve üçlü test sonuçlarıma tekrar baktı bir sıkıntı yok riskli görmüyorum fakat 2 hafta sonra gel tekrardan bir bakayım takip edelim dedi. ama insanın canı çok sıkılıyor. benim durumumda olan var mı Allah hayırlısı ile çocuklarımızı kucağımıza almayı sağlık sıhhat içerisinde inşallah nasip eder.
Çok geçmiş olsun şükür Bebek te iyiymiş umarım sağlıcakla kucagına alırsınHayırlı akşamlar kızlar,
dün gece doktora gitmek zorunda kaldık apar topar, çok korktum bir bilseniz.. dün ağrım vardı kasıklarımda, karnımda. Lavaboya gidince akıntıyla kan karışımı küçük parmağımın tırnağı kadar bir parça geldi, çoğunluğu beyaz. Ama nasıl korktum, evde eşimde yoktu, ulaştım ona geldi hemen sağolsun hemen en yakın hastaneye.. Allah'tan yakında hastane var. Ultrasonda bebişimizi gördük de rahatladık valla, babası da bende bu kez bize veda edecek sandık.. çok şükür iyiydi minnoşumuz, zıplıyordu içerde. Dr rahimde de bebekte de bir sıkıntı yok dedi, kalp atışları da iyiydi hamdolsun. Plasentadan, vajinadan yahut kullandığım kan sulandırıcıdan kaynaklanabilirmiş. Hamdolsun içimiz rahatladı ama insanın iki düşüğü olunca çok çaresiz ve korkulu oluyor. Aslında kendi yaşamımıza bile söz geçirebilecek kudretimiz yok halbuki...
Sonra bu yaşadığım olayı tanıdğım genelde de iyi niyetli olan biriyle paylaştım, bir akraba. Hemen ferah ol, üzülme, güçlü ol demelere başlıyor bir sıkıntım olduğunda. İlk aylar düşük riskim yüksekti, kan pıhtılaşmam var, ki bu hala bir risk, sanki endişe ettiğimde boşu boşuna ediyormuşum gibi. Kaldı ki olabildiğine sakin olmaya çalışıyorum ama benim hamileliğim sorunsuz bir hamilelik değil ki..hamdolsun yine de tabi ki, şükrediyorum çokça. Ama yaşadıklarımı yaşamadan, yaşıyor olmadan konuşmak çok kolay. İlk aylar lekelenmelerim olduğunda, ya da herhangi bir sıkıntım olduğunda hangi anne endişe duymaz ki hanımlar??? Sonra da demez mi bebeğimin ismini ferah koyacakmış... ayy inanamıyorum. Biz koyduk ismini belirledik dedim ama nasıl canımı sıktı. Siz kendi çocuklarınızı büyütmüşsünüz, bırakın bizde kendi evlatlarımıza karar verelim. off canımı sıktı işte.. size anlatayım da rahatlayayım dedim kızlar...
kızlar bugün doktor kontrolüne gittim detaylı ultrasona baktı. genel anlamda çok şükür bir sıkıntı yok fakat bebeğimin beyninde 3-4 mm iki adet kist var dedi canım çok sıkıldıbu tür şeyler olabilir dedi hemen ikili ve üçlü test sonuçlarıma tekrar baktı bir sıkıntı yok riskli görmüyorum fakat 2 hafta sonra gel tekrardan bir bakayım takip edelim dedi. ama insanın canı çok sıkılıyor. benim durumumda olan var mı Allah hayırlısı ile çocuklarımızı kucağımıza almayı sağlık sıhhat içerisinde inşallah nasip eder.
Bende daha bisey almadim cnm ama dışarı çıktığımda mağazalara bakıyorum fikir amaçlı alırsın zaman var daha ben hepsini toplu almayı düşünüyorum
al benden de o kadar...
Günaydınnn güzel anneler ve kuzucuklarıı
Bu gece kemiklerim çok ağrıdı oğlumu tuvalete götürürken ölüyorum sandım, bir de kramp grdi bacağıma ilk kez bu kadar şiddetliydi... Sanırım magnezyumu içmem lazımm ama tadı berbatt yaa zaten ilaç içmeyi hiç sevmiyorumm
kızlar bugün doktor kontrolüne gittim detaylı ultrasona baktı. genel anlamda çok şükür bir sıkıntı yok fakat bebeğimin beyninde 3-4 mm iki adet kist var dedi canım çok sıkıldıbu tür şeyler olabilir dedi hemen ikili ve üçlü test sonuçlarıma tekrar baktı bir sıkıntı yok riskli görmüyorum fakat 2 hafta sonra gel tekrardan bir bakayım takip edelim dedi. ama insanın canı çok sıkılıyor. benim durumumda olan var mı Allah hayırlısı ile çocuklarımızı kucağımıza almayı sağlık sıhhat içerisinde inşallah nasip eder.
Aa sakin korkma aynisi 3 sene önce benm kardesimede dedi doktor. Dogana kadar kuculur gecer dendi. Amagebelik öyle bosuna kendisini üzerek gecirdi. Hiçbirşeyi yok cok iyi. Doğana kadarda yok oldu kist. Üzme kendini boşuna bisey olmaz Allahın izniyle ayni sıkıntıyı bizde yasadk. Kendne iyibk
Canını sıkma bitanem yegenim icinde farkli farkli seyler söylediler ama ck şükür saglikli doğdu. Bende yarın gireceğim detayli ultrasona hadi hayirlisi
Canım o kistlerçoğu bebekte oluyor sonradan geçiyor .Korkma senin bebişininki geçer
İnşallah 2 hafta sonrada güzel haberleri yazarsın bize .. İçini sıkma olur mu bebeklerin genelinde olabiliyormuş doğduktan sonra geçiyormuş hem risk te görünmemiş .. Dualarımız seninle
Cnm bir sıkıntı olmaz inş. Böyle kist çok kişide çıkıyor fakat sonradan kayboluyor. sıkıntı yapma. Hava güzel çık gez onu çok düşünme. inş 2 hafta sonra sağlıklı haberleri paylaşırsın bizlerle.....
kızlar hepinize desteğinizden ötürü ayrı ayrı çok teşekkur ederim. internetten biraz araştırınca bu kistler genelde olabiliyor ve ilerleyen haftalarda geçiyor deniyor. inşallah Allah'ım hayırlısı ile ileride bu kistlerin yok olması durumunu bize de nasip eder. kısmetse şimdi 2 hafta sonrasını beklemek var
günaydın güzel anneler,
ben de bebişe hiç bişi almadım daha :) ama liste yaptım yavaş ayvas alıcam.. kendime neler almam gerekio hiç düşünmedim onukelebek.hill
Masallah alisveris bittimi benim cocuk ciplak kalcak bu gidisle tek corap dahi almadim ben
Paniklemeyin kızlar. Benim 2. olduğu için abisinden küçülenleri de giyecek. Öyle olunca zaten hazırda her şey var.Maşallah maşallah:)( benim 2 tulumdan başka hicbirseyim yok panikledim sen bitti diyince:)))
Çok geçmişler olsun canım. Nasıl bir korku atlattınHayırlı akşamlar kızlar,
dün gece doktora gitmek zorunda kaldık apar topar, çok korktum bir bilseniz.. dün ağrım vardı kasıklarımda, karnımda. Lavaboya gidince akıntıyla kan karışımı küçük parmağımın tırnağı kadar bir parça geldi, çoğunluğu beyaz. Ama nasıl korktum, evde eşimde yoktu, ulaştım ona geldi hemen sağolsun hemen en yakın hastaneye.. Allah'tan yakında hastane var. Ultrasonda bebişimizi gördük de rahatladık valla, babası da bende bu kez bize veda edecek sandık.. çok şükür iyiydi minnoşumuz, zıplıyordu içerde. Dr rahimde de bebekte de bir sıkıntı yok dedi, kalp atışları da iyiydi hamdolsun. Plasentadan, vajinadan yahut kullandığım kan sulandırıcıdan kaynaklanabilirmiş. Hamdolsun içimiz rahatladı ama insanın iki düşüğü olunca çok çaresiz ve korkulu oluyor. Aslında kendi yaşamımıza bile söz geçirebilecek kudretimiz yok halbuki...
Sonra bu yaşadığım olayı tanıdğım genelde de iyi niyetli olan biriyle paylaştım, bir akraba. Hemen ferah ol, üzülme, güçlü ol demelere başlıyor bir sıkıntım olduğunda. İlk aylar düşük riskim yüksekti, kan pıhtılaşmam var, ki bu hala bir risk, sanki endişe ettiğimde boşu boşuna ediyormuşum gibi. Kaldı ki olabildiğine sakin olmaya çalışıyorum ama benim hamileliğim sorunsuz bir hamilelik değil ki..hamdolsun yine de tabi ki, şükrediyorum çokça. Ama yaşadıklarımı yaşamadan, yaşıyor olmadan konuşmak çok kolay. İlk aylar lekelenmelerim olduğunda, ya da herhangi bir sıkıntım olduğunda hangi anne endişe duymaz ki hanımlar??? Sonra da demez mi bebeğimin ismini ferah koyacakmış... ayy inanamıyorum. Biz koyduk ismini belirledik dedim ama nasıl canımı sıktı. Siz kendi çocuklarınızı büyütmüşsünüz, bırakın bizde kendi evlatlarımıza karar verelim. off canımı sıktı işte.. size anlatayım da rahatlayayım dedim kızlar...
Canım öncelikle kolay gelsin zor bir süreç... Ben ağustos ayında oğlum 28 aylıkken başladım eğitime; direk çıkardım bezini hiç bağlamadım hatta komşuya kahveye geçerken bezini kilodunun üstüne bağlamıştım yaparsa ıslansın rahatsız olsun diye... Yatağına muşamba ve eski nevresim sermiştim uyurken de bağlamadım çok şükür uykusunda yapmamıştı uZun süre tutabiliyordu... İlk 4 gün felaketti artık bezi olmadığının farkındaydı tuvaleti geldiğini söylüyordu ama tuvalete gitmek istemiyordu küvete yapıyordu ayakta bu da bi gelişmeymiş aslında ama ben yıpranmıştım tuvalete otursun istedim kazalar da yaşıyorduk tabi baaya kaçırdığı oldu... Eşimle çok tartışıyorduk o eğitimi bırakmamı söyledi çocuğun psikolojisi bozulurmuşş ama 15 gün sabredicem dedim ve şükür 10 güne kadar klozete de oturmaya başladı... Ben ne olur ne olmaz dışarı çıkarken bezliyordum çünkü başka wc oturmak istemiyordu eve geldiğimde bezi kuru oluyordu hemen wc yapıyordu... Dışarda kasmadım yani kendimi... Doğum öncesi bunu halletmen iyi olur canım ama bu işin oturması 3-4 ayı bile bulabiliyor sabır diliyorum geçici bir süreç olduğunu unutma, sonrasında çok rahat ediceksinnGünaydın kızlar. Zor bir gün geçiriyorum. Oğlana tuvalet eğitimine başladım Allah'ın izniyle. Sabahtan beri 2 kere kaçırdı. Rabbim yardım etsin inşallah. Pes etmemeliyim. Kardeş gelene kadar bu işi halletmek zorundayım. Tecrübeli analar tavsiyelerinizi bekliyorum.
Paniklemeyin kızlar. Benim 2. olduğu için abisinden küçülenleri de giyecek. Öyle olunca zaten hazırda her şey var.
Çok geçmişler olsun canım. Nasıl bir korku atlattın
Benim her zaman hatırımda olan bi kıssa var hemen paylaşayım..Adamın biri damdan düşmüş herkes başına toplanmış derdini dinlemiş ve kendilerince yorum yapmışlar. Adam 'bana damdan düşeni getirin' demiş. Yanı demem o ki yaşadığını yaşamamış birisi kendince yorum yapar,halinden bilmez malesef
Allah Allah ya neden öyle yapmış doktorun. Ben de dün detaylı ultrasona girdim. Ayrıntısıyla baktı doktor her yerine parmaklarını saydı etti tek tek söyledi bize de nereye baktığını. Hatta bizimkinin de poposu bize dönüktü ordan dürttü burdan dürttü çevirdi bebeğiMerhaba kızlar umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım.
Biz dün detaylı usg ye girdik, hastanede salakmı diyeyim, şapşalmı diyim bir doktora denk geldik . Tam 40 Dk aleti çevirdi durdu , bebiş bana doğru dönük kendini top yapmış ,sırt popo dışa dönüktü pozisyon iyi değil diye çok uğraştı . En son hmm tamam herşey yolunda gözüküyor gördüğüm kadarıyla dedi. Ben nedense hiç tatmin olmadım ya, eminmisin bütün organlar tamammı diyorum Hmm evet gördüğüm kadarıyla diyor hala .
Yeniden usg istesem verirlermi bilmiyorumki
Burda zaten topu topuna 2 tane hakkımız vardı
Benim sağlık durumuma gelince.dün ciğer bölümünden doktor aradı , artık 20 haftalığı geçtin bebeği etkilemez ,haftaya çarşamba gel ciğerlerine röntgen çekeceğiz dedi , hadi hayırlısı inşallah
Allah Allah ya neden öyle yapmış doktorun. Ben de dün detaylı ultrasona girdim. Ayrıntısıyla baktı doktor her yerine parmaklarını saydı etti tek tek söyledi bize de nereye baktığını. Hatta bizimkinin de poposu bize dönüktü ordan dürttü burdan dürttü çevirdi bebeği. Baya büyümüş ya bizim oğlan görmeyeli 436 gr olmuş dedi.
Bu arada bir süredir yoktum kızlar memlekete gittim. Alışveriş yaptık ufaklığa :). Geçmişi okumaya da vaktim yok umarım herkes iyidir.
Allah Allah ya neden öyle yapmış doktorun. Ben de dün detaylı ultrasona girdim. Ayrıntısıyla baktı doktor her yerine parmaklarını saydı etti tek tek söyledi bize de nereye baktığını. Hatta bizimkinin de poposu bize dönüktü ordan dürttü burdan dürttü çevirdi bebeği. Baya büyümüş ya bizim oğlan görmeyeli 436 gr olmuş dedi.
Bu arada bir süredir yoktum kızlar memlekete gittim. Alışveriş yaptık ufaklığa :). Geçmişi okumaya da vaktim yok umarım herkes iyidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?