2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kızlar Selam!

Uzun süredir yazamadım sizlere, iş yerimde tek kaldım, koşturup duruyorum, hiç fırsatım olmadı yazmaya ama sizi okuyorum arada

Biz ayın 15'inde detaylı ultrasona gittik, doktor her şeyin yolunda olduğunu ancak kalbinde ekojenik odak denilen parlak noktadan gördüğünü söyledi. İkili ve dörtlü testlerimiz normal, burun kemiği, diğer kemik uzunlukları hep normal, detaylı ultrasonda başka bir anomali görmedi ama içiniz rahat etsin istiyorsanız fetal eko çektirin ve harmony testi yaptırın dedi. Risk çok düşük olduğu için amniyosentezi önermiyorum, bu aşamada bebeği böyle bir riske sokmaya gerek yok dedi.

Tabii amniyosentez lafını duyunca dünya başımıza yıkıldı eşimle, bu aşamaya kadar hiç sorunsuz gelmiştik bi anda şok etkisi yarattı.

Ankara'da benim gibi olan anneler için neler yaptığımızı detaylıca yazıyorum buraya, olur da birisine faydası dokunur.

Geçen hafta Çarşamba günü Bestekar sokaktaki Bulgu Laboratuarına gidip Harmony testi için kan verdik. Doktor kanı hastanede de alıyolar ama bin lira fark çıkarıyolar diyip bize testin Ankara sorumlusunun telefon numarasını verdi. Adam da bizi bu laboratuara yönlendirdi. Bence laboratuara sorulursa bu kişinin ismini ve telefon numarasını verebilirler.

Fiyatı 1500 lira, kanı verdikten sonra adamın yolladığı hesaba parayı aktardık. 10 iş günü sürecekmiş sonuçların gelmesi dediler, beklemedeyiz an itibariyle. Sonuçlar kaç günde çıktı sonra tekrar yazarım.

Fetal eko için ise Hacettepe hastanesinde Dr. Süheyla Özkutlu'dan randevu aldık. Çok detaylı bi tür ultrasonmuş bu fetal eko denilen şey, bebeğin kalbinde bir sorun olup olmadığına bakıyorlarmış ama çok nadir yerde hakkıyla yapan doktor bulunuyormuş. Bizim doktorumuz bizi Süheyla Hoca'ya yönlendirdi. Sağolsun baya detaylı baktı o da, uzun uzun inceledi. Çok şükür bunun sonuçları iyi geldi, bebişin kalbinde bir sorun yok.

Süheyla Hanım bize bunun sağlıklı bebeklerde de görülebileceğini, 27. haftada ya da doğumla birlikte kaybolabileceğini söyledi. Down sendromuna ilişkin olarak daha önce bu yönde bir çalışma olduğunu ama arada bir bağlantı bulunamadığı için artık çok geçerli görülmediğini söyledi, hatta kendi şimdiye kadar muayene ettiği down sendromlu bebeklerde böyle bir şey görmediğini ekledi.

Bu aşamada Harmony testin sonuçlarını bekliyoruz, hala oldukça tedirginim ama fetal eko sonuçlarının iyi gelmesi biraz rahatlattı beni, yine de sonuçları görebilirsek daha iyi olacak.

Dualarınızı eksik etmeyin kızlar, hepinizi çok öper selamlarım, bebişlerinize ve kendinize iyi bakın

Geçmiş olsun canım .. takma bu doktorları ya benim salakta beni sinir etti çok az pembe kanamam oldu arıyorum açmıyolar mesaj attım akşam 7 de dönüş yaptı hastaneye gidin baksınlar diyo şimdi ben napim bunu geçti zaten o yazana kadar

canım ben de sana sorucaktım yaptırdın mı die, medipole gidiyorum bende doktorum 7 nisan kendi randevusunu verdi ama ayrıntılı ultarason için bişey demedi, sonra yine yer kalmıcak başka yerde yaptırıcam. ne kadar zaman önce aldırdı randevuyu doktorun?

Merhaba hamişler. Bugün detaylı ultrasona girdim bebekte hiç bir problem yok şükürler olsun. Ama doktor sende 31 32. Haftalarda yüksek tansiyon çıkabilir dedi ( test yapicaklar tekrar :/

Bana direkt bir şey demedi ama 4 hafta sonra ayrıntılı ultrason olacak dedi ben 3 hafta öncesinden telefonla randevu aldım. Belki daha önce de olur bilmiyorum ama belirli bir gün ve saat için aldım randevuyu o yüzden erken davrandım :). Dün ayrıntılı ultrasona gidince doktoruma da uğradım ayrıca randevu almadım.

Merhaba hamişler. Bugün detaylı ultrasona girdim bebekte hiç bir problem yok şükürler olsun. Ama doktor sende 31 32. Haftalarda yüksek tansiyon çıkabilir dedi ( test yapicaklar tekrar :/

Slm canm.ben de pazatrsi detayli yaptrdim.bebeğim iyimis sukur.plesenta asagida dedi sadece.inşallah zamanla yerine gelir.
Yuksek tansiyonun cikacagini nasil anlado onu merak ettim.ilk gebeligimde farkında olmadan tansiyonun cikmisti.bunda dikkat etmem gerekiyor.arada olcuyorum ben de.

cnm geçmiş olsun. bende dün itibariyle detaylıya girdim. benim bebeğimin beyninde 2 adet 3-4 mm büyüklüğünde kist göründü çok şükür ikili ve üçlü testlerimde sıkıntı yoktu takip edelim dedi ama doktorun ağzından amniyosentez şuanda gerekli değil çıktıya içime kurt düştü içim içimi yedi. senin durumun farklı olsada yaptırdığın fetal eko ve harmony test sadece kalp için mi yoksa benim içinde faydalı olur mu acaba? Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin ve sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...

canım benim üçlü testim yüksek riskli idi okumuşsundur belki. ben ankarada perinotolog aydan biriye giitik. ankaranın en iyisiymiş. benim bebeğimin kalbindede ekojenik odak vardı. kadın bana daha dikkatli incelememiz gerekli bebği dedi. ama down sendromuyla ilgisinden hiç bahsetmedi. 22. haftada tekrar çağırdı. benimde kemik ölçümleri gayet iyi çıkmıştı. dr. bana bu ekojenik odak ile down senromu ilişkisinden bahsetmemsinin sebbebini bebeği aldırmayacağımı bilmesine bağlıyorum. ben eve gelince araştırdım. sizin dr.lar felaket tellalı resmen. ben sonucu değiştiremeyeceğim için test yaptırmadım canım. inşallah sağlıklı doğar bebeğim. tabi ben,m gibi olan tüm bebekler. bence bebğin gayet sağlıklı. yine dualarım seninle sen de bana dua et.

bi rde canım bana hiç fetal ekodan bahsetmedi bile. yani bunu çektir falan demedi. bu yüzzden kafam karışıyor. riskli ise neden demedi. beni bir yere yönlendirmedi anlamıyorum. dünyanın parasını verdim içim rahatlamadı. 22. haftada başka dr a gitsem mi diye düşünüyorum.

hayalimsin1 bu kadar ilgisizliğe bide para almıştır detaylı diye bebişin iyi olması sevindirici en azından, senin sonuçların da tertemiz çıksın hayırla ve sağlıcakla inşallah
goooody arkadaş memnun kalmadığını okurken tam acaba sen yaptın mı memnun kaldın mı diye düşünüyordum ki bir altta senin msjın karşıma çıktı
Herşeyin yolunda olması çok sevindirici canım şükür diyelim doktorumuzda sağolsun şanslıyız kuzum
hadi darısı başıma
hoşgeldin bu arada memleket havası iyi gelmiştir oğluşuna da sana da
neler aldın ciciler

Kuzum aynen benim doktorda medipolde 26sına gel dedi, detaylı ne zaman peki dedim o gün yönlendircem ben seni dedi
randevu bulamam diye bir hafta sonrasına da hakan beye randevu aldım ben, doktoruma sormadan tabi
bence sende alabilirsin olmadı değiştirirsin randevunu, elinde randevun olsun çünkü hakan bey epey yoğun oluyor

Canım bizimkisi kalbinde gördü, ekoyu o yüzden çektirdik. Bir de bu kalpteki noktanın down sendromuyla ilgisi olabilirmiş, o nedenle içimiz rahat etsin diye kromozom bozukluklarına bakan Harmony testi yaptırdık.

Sizin bebiştekilerin bununla bi alakası olur mu bilemedim, bir doktoruna danış istersen

Sağlıkla kucaklarsın inşallah bebeğini

Benim bir arkadaşımın bebeğine de ekojenik odak var demiş doktoru, ama bu önemli bişey değil kendi kendine kaybolur biz bebeği takip edelim demiş, bizim doktor gibi ne test yaptırın ne de eko çektirin demiş onlara

onunla da konuştum durumu, o da aynen senin gibi panik oldu bizimki neden bu testleri istemedi acaba diye

ben de diğer taraftan acaba bizde farklı bi durum mu var da bu doktor bu kadar detaylı inceliyo diye endişe ediyorum

yani özetle kimin durumu daha iyi biz de bilemedik

Allah sağlıkla kavuşmayı nasip etsin inşallah

Arkadaşlar merhaba uzun süredir takip ediyorum fakat yazma fırsatım olmadı. Sizlere bir sorum olacak 20 haftalık gebeyim bende doktorum tetenoz aşısı için gerek yok yaptırma dedi fakat benim aklıma takıldı yapılmayınca bir sorun olur mu? Sizin doktorlardan böyle bir konu geçti mi? Herkese sağlıklı günler diliyorum.

Rabbim inşallah sabrını verecektir. Henüz ilk gündeyiz ve 3 fire verdik. İlk 2sinde anlamadı 3.de anne çiş maptım dedi tuvaletten çıkalı 5dk olmamıştı. Öğlen uykusuna yatırdığımda bezledim bezi ıslak kalktı pes etmeyecem inşallah. Şu ara hallettim hallettim yoksa zor! Klozet ya da lazımlığa oturmayı istemiyor alaturka tuvaletimiz var illa orda yapmak istiyor; bende ses etmiyorum. Bi şekilde alışsın da diğerlerine oturmayı da kabul eder diye düşünüyorum

Canım ya inşallah hayırlısıyla bir şey çıkmaz.
Oğlum 31 aylık. Aslında çok uygun Zaman'da başladım ama bekleyip görecem. Kızlar bu konuda da erkeklere göre daha becerikliler. Şuanda 20dk da bir götürüyorum yoksa kaçırıyor. İşi gücü bıraktım yani..

Dua edecem inşallah.

Esimi boğmadan su cocugu doğuraydım ıyıydher hareketı batıyorr
Ah bu hormonlar ah!! Geçen hafta evde 1,5 porsiyon çeteydim şimdi daha iyiyim.

Sağlık ocağındaki hemşire "Bazı doktorlar biz hijyeni sağlıyoruz, aşıya gerek yok diyorlar." demişti.
Sizinki de öyle demek ki.

Ben ilk hamileliğimde yaptirmamistim çok sukur birsey olmadı da . kahvetelvesi ninde dediği gibi zaten steril ortam

Merhaba kızlar. Biz de sonunda bugün 18 +1 de kızımız olacağını öğrendik. Ben en baştan beri hissediyordum zaten .Bugün kesinleşti çok şükür.
Sağlığımız suyumuz hepsi iyiymiş ,bebişim uyuyordu gittiğimizde doktor biraz durttu falan ama bize yüzünü dönmedi.
21 Nisan da ayrıntılı ultrasona giricez .250 TL dediler.22+2 ayrıntılı için geç olmaz değil mi?Bebek 5 gün önden gidiyor bu da sorun değil galiba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…