- 1 Aralık 2011
- 371
- 416
- 103
Medipol Koşuyolunda yaptırdım Hakan ApaydınaNerede yaptırdın detayliyi
Geçmiş olsun canım .. takma bu doktorları ya benim salakta beni sinir etti çok az pembe kanamam oldu arıyorum açmıyolar mesaj attım akşam 7 de dönüş yaptı hastaneye gidin baksınlar diyo şimdi ben napim bunuMerhaba kızlar umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım.
Biz dün detaylı usg ye girdik, hastanede salakmı diyeyim, şapşalmı diyim bir doktora denk geldik . Tam 40 Dk aleti çevirdi durdu , bebiş bana doğru dönük kendini top yapmış ,sırt popo dışa dönüktü pozisyon iyi değil diye çok uğraştı . En son hmm tamam herşey yolunda gözüküyor gördüğüm kadarıyla dedi. Ben nedense hiç tatmin olmadım ya, eminmisin bütün organlar tamammı diyorum Hmm evet gördüğüm kadarıyla diyor hala .
Yeniden usg istesem verirlermi bilmiyorumki
Burda zaten topu topuna 2 tane hakkımız vardı
Benim sağlık durumuma gelince.dün ciğer bölümünden doktor aradı , artık 20 haftalığı geçtin bebeği etkilemez ,haftaya çarşamba gel ciğerlerine röntgen çekeceğiz dedi , hadi hayırlısı inşallah
canım ben de sana sorucaktım yaptırdın mı die, medipole gidiyorum bende doktorum 7 nisan kendi randevusunu verdi ama ayrıntılı ultarason için bişey demedi, sonra yine yer kalmıcak başka yerde yaptırıcam. ne kadar zaman önce aldırdı randevuyu doktorun?Allah Allah ya neden öyle yapmış doktorun. Ben de dün detaylı ultrasona girdim. Ayrıntısıyla baktı doktor her yerine parmaklarını saydı etti tek tek söyledi bize de nereye baktığını. Hatta bizimkinin de poposu bize dönüktü ordan dürttü burdan dürttü çevirdi bebeği. Baya büyümüş ya bizim oğlan görmeyeli 436 gr olmuş dedi.
Bu arada bir süredir yoktum kızlar memlekete gittim. Alışveriş yaptık ufaklığa :). Geçmişi okumaya da vaktim yok umarım herkes iyidir.
Bana direkt bir şey demedi ama 4 hafta sonra ayrıntılı ultrason olacak dedi ben 3 hafta öncesinden telefonla randevu aldım. Belki daha önce de olur bilmiyorum ama belirli bir gün ve saat için aldım randevuyu o yüzden erken davrandım :). Dün ayrıntılı ultrasona gidince doktoruma da uğradım ayrıca randevu almadım.canım ben de sana sorucaktım yaptırdın mı die, medipole gidiyorum bende doktorum 7 nisan kendi randevusunu verdi ama ayrıntılı ultarason için bişey demedi, sonra yine yer kalmıcak başka yerde yaptırıcam. ne kadar zaman önce aldırdı randevuyu doktorun?
aynenEsimi boğmadan su cocugu doğuraydım ıyıyd her hareketı batıyorr
Merhaba hamişler. Bugün detaylı ultrasona girdim bebekte hiç bir problem yok şükürler olsun. Ama doktor sende 31 32. Haftalarda yüksek tansiyon çıkabilir dedi( test yapicaklar tekrar :/
cnm geçmiş olsun. bende dün itibariyle detaylıya girdim. benim bebeğimin beyninde 2 adet 3-4 mm büyüklüğünde kist göründüKızlar Selam!
Uzun süredir yazamadım sizlere, iş yerimde tek kaldım, koşturup duruyorum, hiç fırsatım olmadı yazmaya ama sizi okuyorum arada
Biz ayın 15'inde detaylı ultrasona gittik, doktor her şeyin yolunda olduğunu ancak kalbinde ekojenik odak denilen parlak noktadan gördüğünü söyledi. İkili ve dörtlü testlerimiz normal, burun kemiği, diğer kemik uzunlukları hep normal, detaylı ultrasonda başka bir anomali görmedi ama içiniz rahat etsin istiyorsanız fetal eko çektirin ve harmony testi yaptırın dedi. Risk çok düşük olduğu için amniyosentezi önermiyorum, bu aşamada bebeği böyle bir riske sokmaya gerek yok dedi.
Tabii amniyosentez lafını duyunca dünya başımıza yıkıldı eşimle, bu aşamaya kadar hiç sorunsuz gelmiştik bi anda şok etkisi yarattı.
Ankara'da benim gibi olan anneler için neler yaptığımızı detaylıca yazıyorum buraya, olur da birisine faydası dokunur.
Geçen hafta Çarşamba günü Bestekar sokaktaki Bulgu Laboratuarına gidip Harmony testi için kan verdik. Doktor kanı hastanede de alıyolar ama bin lira fark çıkarıyolar diyip bize testin Ankara sorumlusunun telefon numarasını verdi. Adam da bizi bu laboratuara yönlendirdi. Bence laboratuara sorulursa bu kişinin ismini ve telefon numarasını verebilirler.
Fiyatı 1500 lira, kanı verdikten sonra adamın yolladığı hesaba parayı aktardık. 10 iş günü sürecekmiş sonuçların gelmesi dediler, beklemedeyiz an itibariyle. Sonuçlar kaç günde çıktı sonra tekrar yazarım.
Fetal eko için ise Hacettepe hastanesinde Dr. Süheyla Özkutlu'dan randevu aldık. Çok detaylı bi tür ultrasonmuş bu fetal eko denilen şey, bebeğin kalbinde bir sorun olup olmadığına bakıyorlarmış ama çok nadir yerde hakkıyla yapan doktor bulunuyormuş. Bizim doktorumuz bizi Süheyla Hoca'ya yönlendirdi. Sağolsun baya detaylı baktı o da, uzun uzun inceledi. Çok şükür bunun sonuçları iyi geldi, bebişin kalbinde bir sorun yok.
Süheyla Hanım bize bunun sağlıklı bebeklerde de görülebileceğini, 27. haftada ya da doğumla birlikte kaybolabileceğini söyledi. Down sendromuna ilişkin olarak daha önce bu yönde bir çalışma olduğunu ama arada bir bağlantı bulunamadığı için artık çok geçerli görülmediğini söyledi, hatta kendi şimdiye kadar muayene ettiği down sendromlu bebeklerde böyle bir şey görmediğini ekledi.
Bu aşamada Harmony testin sonuçlarını bekliyoruz, hala oldukça tedirginim ama fetal eko sonuçlarının iyi gelmesi biraz rahatlattı beni, yine de sonuçları görebilirsek daha iyi olacak.
Dualarınızı eksik etmeyin kızlar, hepinizi çok öper selamlarım, bebişlerinize ve kendinize iyi bakın
canım benim üçlü testim yüksek riskli idi okumuşsundur belki. ben ankarada perinotolog aydan biriye giitik. ankaranın en iyisiymiş. benim bebeğimin kalbindede ekojenik odak vardı. kadın bana daha dikkatli incelememiz gerekli bebği dedi. ama down sendromuyla ilgisinden hiç bahsetmedi. 22. haftada tekrar çağırdı. benimde kemik ölçümleri gayet iyi çıkmıştı. dr. bana bu ekojenik odak ile down senromu ilişkisinden bahsetmemsinin sebbebini bebeği aldırmayacağımı bilmesine bağlıyorum. ben eve gelince araştırdım. sizin dr.lar felaket tellalı resmen. ben sonucu değiştiremeyeceğim için test yaptırmadım canım. inşallah sağlıklı doğar bebeğim. tabi ben,m gibi olan tüm bebekler. bence bebğin gayet sağlıklı. yine dualarım seninle sen de bana dua et.Kızlar Selam!
Uzun süredir yazamadım sizlere, iş yerimde tek kaldım, koşturup duruyorum, hiç fırsatım olmadı yazmaya ama sizi okuyorum arada
Biz ayın 15'inde detaylı ultrasona gittik, doktor her şeyin yolunda olduğunu ancak kalbinde ekojenik odak denilen parlak noktadan gördüğünü söyledi. İkili ve dörtlü testlerimiz normal, burun kemiği, diğer kemik uzunlukları hep normal, detaylı ultrasonda başka bir anomali görmedi ama içiniz rahat etsin istiyorsanız fetal eko çektirin ve harmony testi yaptırın dedi. Risk çok düşük olduğu için amniyosentezi önermiyorum, bu aşamada bebeği böyle bir riske sokmaya gerek yok dedi.
Tabii amniyosentez lafını duyunca dünya başımıza yıkıldı eşimle, bu aşamaya kadar hiç sorunsuz gelmiştik bi anda şok etkisi yarattı.
Ankara'da benim gibi olan anneler için neler yaptığımızı detaylıca yazıyorum buraya, olur da birisine faydası dokunur.
Geçen hafta Çarşamba günü Bestekar sokaktaki Bulgu Laboratuarına gidip Harmony testi için kan verdik. Doktor kanı hastanede de alıyolar ama bin lira fark çıkarıyolar diyip bize testin Ankara sorumlusunun telefon numarasını verdi. Adam da bizi bu laboratuara yönlendirdi. Bence laboratuara sorulursa bu kişinin ismini ve telefon numarasını verebilirler.
Fiyatı 1500 lira, kanı verdikten sonra adamın yolladığı hesaba parayı aktardık. 10 iş günü sürecekmiş sonuçların gelmesi dediler, beklemedeyiz an itibariyle. Sonuçlar kaç günde çıktı sonra tekrar yazarım.
Fetal eko için ise Hacettepe hastanesinde Dr. Süheyla Özkutlu'dan randevu aldık. Çok detaylı bi tür ultrasonmuş bu fetal eko denilen şey, bebeğin kalbinde bir sorun olup olmadığına bakıyorlarmış ama çok nadir yerde hakkıyla yapan doktor bulunuyormuş. Bizim doktorumuz bizi Süheyla Hoca'ya yönlendirdi. Sağolsun baya detaylı baktı o da, uzun uzun inceledi. Çok şükür bunun sonuçları iyi geldi, bebişin kalbinde bir sorun yok.
Süheyla Hanım bize bunun sağlıklı bebeklerde de görülebileceğini, 27. haftada ya da doğumla birlikte kaybolabileceğini söyledi. Down sendromuna ilişkin olarak daha önce bu yönde bir çalışma olduğunu ama arada bir bağlantı bulunamadığı için artık çok geçerli görülmediğini söyledi, hatta kendi şimdiye kadar muayene ettiği down sendromlu bebeklerde böyle bir şey görmediğini ekledi.
Bu aşamada Harmony testin sonuçlarını bekliyoruz, hala oldukça tedirginim ama fetal eko sonuçlarının iyi gelmesi biraz rahatlattı beni, yine de sonuçları görebilirsek daha iyi olacak.
Dualarınızı eksik etmeyin kızlar, hepinizi çok öper selamlarım, bebişlerinize ve kendinize iyi bakın
bi rde canım bana hiç fetal ekodan bahsetmedi bile. yani bunu çektir falan demedi. bu yüzzden kafam karışıyor. riskli ise neden demedi. beni bir yere yönlendirmedi anlamıyorum. dünyanın parasını verdim içim rahatlamadı. 22. haftada başka dr a gitsem mi diye düşünüyorum.Kızlar Selam!
Allah Allah ya neden öyle yapmış doktorun. Ben de dün detaylı ultrasona girdim. Ayrıntısıyla baktı doktor her yerine parmaklarını saydı etti tek tek söyledi bize de nereye baktığını. Hatta bizimkinin de poposu bize dönüktü ordan dürttü burdan dürttü çevirdi bebeği. Baya büyümüş ya bizim oğlan görmeyeli 436 gr olmuş dedi.
Bu arada bir süredir yoktum kızlar memlekete gittim. Alışveriş yaptık ufaklığa :). Geçmişi okumaya da vaktim yok umarım herkes iyidir.
canım ben de sana sorucaktım yaptırdın mı die, medipole gidiyorum bende doktorum 7 nisan kendi randevusunu verdi ama ayrıntılı ultarason için bişey demedi, sonra yine yer kalmıcak başka yerde yaptırıcam. ne kadar zaman önce aldırdı randevuyu doktorun?
cnm geçmiş olsun. bende dün itibariyle detaylıya girdim. benim bebeğimin beyninde 2 adet 3-4 mm büyüklüğünde kist göründüçok şükür ikili ve üçlü testlerimde sıkıntı yoktu takip edelim dedi ama doktorun ağzından amniyosentez şuanda gerekli değil çıktıya içime kurt düştü içim içimi yedi. senin durumun farklı olsada yaptırdığın fetal eko ve harmony test sadece kalp için mi yoksa benim içinde faydalı olur mu acaba? Allah bebişlerimize sağlık sıhhat versin ve sağ salim kucağımıza almayı nasip etsin inşallah...
canım benim üçlü testim yüksek riskli idi okumuşsundur belki. ben ankarada perinotolog aydan biriye giitik. ankaranın en iyisiymiş. benim bebeğimin kalbindede ekojenik odak vardı. kadın bana daha dikkatli incelememiz gerekli bebği dedi. ama down sendromuyla ilgisinden hiç bahsetmedi. 22. haftada tekrar çağırdı. benimde kemik ölçümleri gayet iyi çıkmıştı. dr. bana bu ekojenik odak ile down senromu ilişkisinden bahsetmemsinin sebbebini bebeği aldırmayacağımı bilmesine bağlıyorum. ben eve gelince araştırdım. sizin dr.lar felaket tellalı resmen. ben sonucu değiştiremeyeceğim için test yaptırmadım canım. inşallah sağlıklı doğar bebeğim. tabi ben,m gibi olan tüm bebekler. bence bebğin gayet sağlıklı. yine dualarım seninle sen de bana dua et.
bi rde canım bana hiç fetal ekodan bahsetmedi bile. yani bunu çektir falan demedi. bu yüzzden kafam karışıyor. riskli ise neden demedi. beni bir yere yönlendirmedi anlamıyorum. dünyanın parasını verdim içim rahatlamadı. 22. haftada başka dr a gitsem mi diye düşünüyorum.
Rabbim inşallah sabrını verecektir. Henüz ilk gündeyiz ve 3 fire verdik. İlk 2sinde anlamadı 3.de anne çiş maptım dediCanım öncelikle kolay gelsin zor bir süreç... Ben ağustos ayında oğlum 28 aylıkken başladım eğitime; direk çıkardım bezini hiç bağlamadım hatta komşuya kahveye geçerken bezini kilodunun üstüne bağlamıştım yaparsa ıslansın rahatsız olsun diye... Yatağına muşamba ve eski nevresim sermiştim uyurken de bağlamadım çok şükür uykusunda yapmamıştı uZun süre tutabiliyordu... İlk 4 gün felaketti artık bezi olmadığının farkındaydı tuvaleti geldiğini söylüyordu ama tuvalete gitmek istemiyordu küvete yapıyordu ayakta bu da bi gelişmeymiş aslında ama ben yıpranmıştım tuvalete otursun istedim kazalar da yaşıyorduk tabi baaya kaçırdığı oldu... Eşimle çok tartışıyorduk o eğitimi bırakmamı söyledi çocuğun psikolojisi bozulurmuşş ama 15 gün sabredicem dedim ve şükür 10 güne kadar klozete de oturmaya başladı... Ben ne olur ne olmaz dışarı çıkarken bezliyordum çünkü başka wc oturmak istemiyordu eve geldiğimde bezi kuru oluyordu hemen wc yapıyordu... Dışarda kasmadım yani kendimi... Doğum öncesi bunu halletmen iyi olur canım ama bu işin oturması 3-4 ayı bile bulabiliyor sabır diliyorum geçici bir süreç olduğunu unutma, sonrasında çok rahat ediceksinn
Canım ya inşallah hayırlısıyla bir şey çıkmaz.Merhaba kızlar umarım herkes iyidir geçmişi okuyamadım.
Biz dün detaylı usg ye girdik, hastanede salakmı diyeyim, şapşalmı diyim bir doktora denk geldik . Tam 40 Dk aleti çevirdi durdu , bebiş bana doğru dönük kendini top yapmış ,sırt popo dışa dönüktü pozisyon iyi değil diye çok uğraştı . En son hmm tamam herşey yolunda gözüküyor gördüğüm kadarıyla dedi. Ben nedense hiç tatmin olmadım ya, eminmisin bütün organlar tamammı diyorum Hmm evet gördüğüm kadarıyla diyor hala .
Yeniden usg istesem verirlermi bilmiyorumki
Burda zaten topu topuna 2 tane hakkımız vardı
Benim sağlık durumuma gelince.dün ciğer bölümünden doktor aradı , artık 20 haftalığı geçtin bebeği etkilemez ,haftaya çarşamba gel ciğerlerine röntgen çekeceğiz dedi , hadi hayırlısı inşallah
Dua edecem inşallah.Kızlar Selam!
Ah bu hormonlar ah!! Geçen hafta evde 1,5 porsiyon çeteydimEsimi boğmadan su cocugu doğuraydım ıyıyd her hareketı batıyorr
Arkadaşlar merhaba uzun süredir takip ediyorum fakat yazma fırsatım olmadı. Sizlere bir sorum olacak 20 haftalık gebeyim bende doktorum tetenoz aşısı için gerek yok yaptırma dedi fakat benim aklıma takıldı yapılmayınca bir sorun olur mu? Sizin doktorlardan böyle bir konu geçti mi? Herkese sağlıklı günler diliyorum.
Arkadaşlar merhaba uzun süredir takip ediyorum fakat yazma fırsatım olmadı. Sizlere bir sorum olacak 20 haftalık gebeyim bende doktorum tetenoz aşısı için gerek yok yaptırma dedi fakat benim aklıma takıldı yapılmayınca bir sorun olur mu? Sizin doktorlardan böyle bir konu geçti mi? Herkese sağlıklı günler diliyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?