2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Sorma yahu nedenı yok ama nederse batıyor bana yazık alttan alıyor da alttan alması da batıyor

teşekkür ederim, tam kaçıncı haftada oluoyor ona göre alıyım sonra değiştiririrm olmadı :)

Bende anlamadim nasıl anladığını doktorun. Ilk başta cok stres yaptim tuzlu yemiyorsun değilmi çıkmaması için

teşekkür ederim, tam kaçıncı haftada oluoyor ona göre alıyım sonra değiştiririrm olmadı :)
22. / 24. haftaya kadar yapılıyor diye biliyorum, sen şimdi kendi doktoruna ne zamansa randevun ondan sonra ki hafta içinde detaylı usg için alabilirsin vakit geçmiyorsa tabi hesabını yaparsın ona göre tatliş

Pisikedii bence acele ediyorsun. Bebek oldugunda tuvalet sana zor olacakmis gibi geliyor ama esas erken davranirsan zorlanirsin.

Bana da cevremdeki herkes alistirmadin mi daha , hala bezli mi bu sekilde igneleyici sorgulamalarda bulunuyordu. Zaten çocuğun kasları 2.5 yaşında tam anlamıyla tutmaya başlıyor. Öncesinde zorlamak karşılıklı yıpranma , ekstra is gücünden başka birşey değil.

İlk denediğimde( o da sadece bir gun)5 dk da bir çişe goturuyordum. 10 dk ya çıkardığım da direk kaçırdı hemen taktım bezi.
Aradan belli bir süre geçti zaten hareketlerinden anlıyorsun. Artık abi olduğunu, büyüdüğünü , abi kulodu kullanacağını fln anlattım. Gündüz normal külot kullanıyordum. Eğer dışarıya çıkıyorsam migrosta var sadece prima nin bez kulodu ondan aldım. Onu dışarı çıkmalık ve uyumalık külot olarak adlandırdik. Eğer dışarıya çıkıyorsam prima külot tan takiyordum.tabi dışarıda da soruyordum eğer çiş ı varsa altına yaptirmiyorum. Hatta arabayada bi tane lazımlık aldım. Yolda geldi dediğinde arabayı kenara çekip lazımlığa yaptırıp içinede bi topar pesete atıyordum. Hemen suyu emiyor sonra buzdolabı poşetine çişli peçete.
Arada söylemeyi unuttuğu oluyor. Daha kasları yeni yeni sıkmaya başladığından son anda söylemek isteseler bile kacirabiliyor.

Oğlum şuan 40 aylık gündüz bezsiz. Çoğu gecede bezsiz, bazen erken uyuyor gece uyanip ta pek çiş yapmıyor. Ben uyandırsam da eğer o uyanmadiysa çişe oturtsam bile inatla yapmıyor. Gece çok uyanır o zaman soruyorum yaparsa bazen yapıyor. Erken uyuduğu geceler ben uyuyuncaya kadar bekliyorum eğer çiş yaparsa uyanip ta ozaman bez takmıyorum. Normal vaktinde uyuyupta o gün içinde çok içecek ictiyse o zamanda bez takıyorum. 2 defa gecenin 3 ünde çarşaf atınca makinaya bu durumlara dikkat ediyorum. Çok sukur hiç sıkmadam oğlumu , bende daralmadim. Yemek vs dökülmesi neyse de çiş en tahammül edemediğim olduğu için hiç öyle aman işesin modunda olmadım.

Biraz uzun yazdım ama kusur olarak algilamayacaginizdan eminim. Her kafadan bir ses çıkıyor . Bu arada normal kuloda geçmeden önce prima kulodu bir süre gece gündüz kullandım. Sonra gündüz normal dışarı çıkarken ve gece prima sonra sürekli normal. Kafa karışıyor yok bi kere eğitime başlayınca bırakırsan ayarları bozuluyor fln da olmuyor hiç. Kafa karışıyor denen herseyi yaptım çünkü

istanbulda mısınız,nerede yaptıracaksınız detaylı ultrasonu?Bana verilen fiyat 500 tl ve zor randevu aldım ,çok dolu,Prof.Recep has yapacak.dr'um ille de o diyor,komisyon mu alıyor nedir?

Benim doktorum yaptırmamı önerdi. Çevremde de hep yaptırmışlar. Hatta ben geçen yıl elimi kesmiştim tetanoz aşısı yaptırmıştım o yüzden bir doz yeterli olur dediler. Haftaya yaptıracağım ben de.

Pisikedii M mertur gibi düşündüm ve uyguladım ben de. 2. gebeliğim olunca acele etmek istedim ama kızım istemedi. boşuna gerildik. önce 1,5 yaşında alıştırma denemeleri yaptım, kızım reddetti. 2 yaşında denedim yine reddetti. ben de ona bıraktım zamanı. lazımlık sürekli ortadaydı, sandalye niyetine kullanıyordu. 22-23 aylıkken kendi bezini çıkarmamı istedi ve lazımlığa oturdu. ilk 2-3 gün tutamayıp kaçırdı, geceleri bezledim, uykusunu bölüp çişe kaldırırsam belki yine reddeder diye korktum. ama 1 hafta sonunda hem gece hem gündüz bezsizdi artık. dışarı çıksak bile çişini tutuyor, eve kadar. hemen lazımlığa koşuyor. şu an 29 aylık ve boşuna üzülmüşüz kızımla.
şimdi 2. kızımın talebini bekliyorum bezi bırakması için. onun için lazımlık sandalye görevi görüyor :)

m.beauty ekliymişsin canım 107. sırada.

Hayırlı olsun prensesin Benim de 2 nisan da ayrıntılı usg. Doktorun takvimine göre 20 h 3 günlük olacağım o zaman. Ama sat a göre 21 haftalık oluyorum. Burdaki takvime göre ise 22 hafta olacağım sanırım. Sorduğumda 24 haftaya kadar bakılabiliyor demişlerdi bana. Biz de izmirde soner bey de yaptıracağız, 250tlymiş orda da.

benim gittiğim doktor normal doğumu 350 tl sezeryanı 450 tl ye yapıyor. fiyatlar nasıl sizce. bi de idrar yolu enfeksiyonu çıktı kültür testinde . sulcid ve piyeloseptyl yazdı doktor 10 gün sonra tekrar test yapılacak.

İyi akşamlar herkese:)
Detaylı ultrason soranlara benim gitmeyi düşündüğüm yeri söyleyeceğim cumartesi gittiğim doktor önerdi. Bende internetten araştırdım. Bakan doktor hem ilgili hemde her detayı guzelce anlatıyormuş. Görüntünün de cdsini veriyormus. Eşimin ofisine yakin olduğu için o gidip sordu. 260 tl osman özyurt sisli camiye çok yakın. 22.hafta dolmadan bakmıyor doktor. 10 gün önce randevu alıp gelebilirsiniz demis asistanı. İnternetteki yorumları genelde iyiydi.
Fakat ben dun devletteki randevuma gittim doktor ultrasonda bakıp bana kafası biraz büyük geldi seni detaylı ultrasonla göndereceğim diyip bi kağıda kocaman Acil yazınca mecbur gittim bende. Baltalimani hastanesin levent polikliniğine gidiyorum. Ultrason baltalimanindaydi servisle gittim. 1 saat bekledim ama için rahat etti kafası büyük değil normal dedi :) sat tarihime gore 19+6 benin kızım 20+3 olmuş önde gidiyor. Birde uzun bacakları varmış. Bende ultrasonda bakınca bacakları uzun mu ne diye düşünmüştüm :) birde renkli detaylı ultrason cektirmeli miyim diye sordum o sizin keyfinize kalmis dedi. Çok yoğun oldukları için öyle uzun uzun da soramıyor sun. Kararsizim bende 260 lira versem mi diye?

Zaten detaylı incelenmiş bence gereksiz olur ama sen bilirsin

istanbulda mısınız,nerede yaptıracaksınız detaylı ultrasonu?Bana verilen fiyat 500 tl ve zor randevu aldım ,çok dolu,Prof.Recep has yapacak.dr'um ille de o diyor,komisyon mu alıyor nedir?
Recep bey çok uzman bir doktor, bizim doktorumuzda kendi çocuğunun takibini onda yapmış ve her dediğine güveniyor. O yüzden tavsiye etti doktorum ama bizde yer bulamadık. Öğrencilerinden biri olan ibrahim kalelioğluna gideceğiz.

Cok uygun fiyatlar inanamadım...siz hangi sehirdesiniz?hastane fiyatları mı bunlar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…