hmmm şimdi anladım canım özel kliniklerde öyle evet maalesef ben hastane olarak düşünmüştüm canım ben 75 lira veriorum muayeneye o bile çok geliyor bana sen yine iyi veriosun vallamuayene ücreti 250 olunca doğum bize normal gelmişti doktorun özel kliniliği var oraya gidiyoruz doğumda Allah nasip ederse Bodrum Acıbademde olacak burda bi özel hastane daha var orda da hastanenin doktorları doğumu yaptırıyor 2600 lira verdi bi arkadaşım epidural sezeryana bu yıl ne kadar sormadım bile kendi doktorumla doğum yapmak istiyrm diye
yoo istanbul anadolu yakasında yaşıyorum canım ben kendim de araştırdım etrafımdaki özel hastanelerde geçen sene normal doğum 750 iken bu sene 900 oldu sezeryan da 1300dü en son yani o fiyat ile benim sorduğum arasında çok fark varBuna pahalı diyosanız ya istanbulda değilsiniz ya da dönüp forumdaki özel hastane doğum fiyatlarını okumamışsınızmalesef çocugu sen dogur acıyı sen çek parayı onlar alsın durumu var ne diyelim sağlıkla gelsin bebişler inşallah :))
benim dr da gerek yok dedi. zaten artık her şey steril, ortamlar eskisinden daha iyi korunuyor mikroplara karşı dediği için ben iki kızımda da tetanoz aşısı olmadım. bu gebeliğimde de istemediler, yaptırmayı düşünmüyorum.canım banada demişti doktorum doğumda kullanılan aletler steril zaten tetenoz aşısına gerek yok diye bende yaptırmamda bi sakınca var mı dedim yok dedi gittim 19. haftada yaptırdım sonuçta bi zararı yok yaptır bence
iki kızım ne biberonu, ne emziği kabul etmediler. o yüzden tecrübem yok bu konuda :)Kızlar yavaş yavaş alınacak kıyafet dışı şeylerin araştırmalarına başladım.
Biberon konusunu düşünüyorum. Aklımdaki markalar Avent, dr. brown ve medela calma. Dr brown çok zor yıkanıyor diye duydum. Avent biberonlar görselde çok güzel aslında aklım ondan yana ama medela calma süt akışı yavaş olduğu için emzirme sürecinde idealmiş. Ne yapsam bilemedim. Kaç ml lik hangisinden alsam ne yapsam.
Aklıma 150ml bir Medela calma ve bir tane de 120 ml avent biberon almak geldi. İkisi de evde olsun. Ya da sadece bir tane medela calma mı alsam bilemedim
Ne olur ne olmaz emzik te alcam evde bir tane bulunsun. Avent in soothie si güzelmiş ama onun da görüntüsü pek hoşuma gitmedi.
Deneyimli anneler ne dersiniz?
Çok güzel canım,güle güle kullansın bebişin. Ne kadara mal oldu? Ben oda mı yapayım yoksa sadece park yatak mı alayım karar veremedim.Kızlar sonunda bu odaya karar verip aldık nasıl sizce?
evet aynen öyle burada daha da pahalı ama napalım vericesBuna pahalı diyosanız ya istanbulda değilsiniz ya da dönüp forumdaki özel hastane doğum fiyatlarını okumamışsınızmalesef çocugu sen dogur acıyı sen çek parayı onlar alsın durumu var ne diyelim sağlıkla gelsin bebişler inşallah :))
ben deneyimli diilim ama cok sordum annelere, bana lansinoh biberonları cok iyi dediler bende onu aldım, emzik içinde avent dediler onu aldım :)Kızlar yavaş yavaş alınacak kıyafet dışı şeylerin araştırmalarına başladım.
Biberon konusunu düşünüyorum. Aklımdaki markalar Avent, dr. brown ve medela calma. Dr brown çok zor yıkanıyor diye duydum. Avent biberonlar görselde çok güzel aslında aklım ondan yana ama medela calma süt akışı yavaş olduğu için emzirme sürecinde idealmiş. Ne yapsam bilemedim. Kaç ml lik hangisinden alsam ne yapsam.
Aklıma 150ml bir Medela calma ve bir tane de 120 ml avent biberon almak geldi. İkisi de evde olsun. Ya da sadece bir tane medela calma mı alsam bilemedim
Ne olur ne olmaz emzik te alcam evde bir tane bulunsun. Avent in soothie si güzelmiş ama onun da görüntüsü pek hoşuma gitmedi.
gerçekten mi çok şaşırdım istanbulda bu fiyatlara ben.. ben de doktor araştırırken isteiğim doktorların çalıştığı hastaneleri arayıp doğum fiyatlarını sormuştum ama hep cok yüksek fiyatlaryoo istanbul anadolu yakasında yaşıyorum canım ben kendim de araştırdım etrafımdaki özel hastanelerde geçen sene normal doğum 750 iken bu sene 900 oldu sezeryan da 1300dü en son yani o fiyat ile benim sorduğum arasında çok fark var
çok güzel canım. güle güle kullansın bebeğin :)Kızlar sonunda bu odaya karar verip aldık nasıl sizce?
günaydın. benim kız şimdiden canımı acıtıyor. sağa sola dönerken resmen karnım acıyor :)Günaydın kızlar ben iki gündür kızımı hissediyorum.... İçimde bir şey kımıl kımıl jan janlı sanki.:)))
En iyisi zeytinyağı kullanin. Kremler fayda vermiyor.Yarın ayrıntılı ultrasonum var dua edin umarım herşey yolundadır.hareketleri bende hissetmeye başladım günde bi kaç kez de olsa çok güzel bir his.daha hiçbirşey almadım az daha beklemek istiyorum şimdilik kız ayrıntılı da da kesinleşirse ona göre yavaştan başlarım almaya.çatlak konusunda sorum olucak mustela çatlak öncesi yağ ve banyo sonraları da katı kakao yağı kullanıyorum ama göğüslerimde kırmızı çatlaklar oluşmuş sanırım bünye müsait askında 2 kilo aldım daha ama başka önerisi olan var mı ne kullanayım
evet canım en son fiyat buydu bana maille teklif yolladılar hattagerçekten mi çok şaşırdım istanbulda bu fiyatlara ben.. ben de doktor araştırırken isteiğim doktorların çalıştığı hastaneleri arayıp doğum fiyatlarını sormuştum ama hep cok yüksek fiyatlar
muayene ücreti 250 olunca doğum bize normal gelmişti doktorun özel kliniliği var oraya gidiyoruz doğumda Allah nasip ederse Bodrum Acıbademde olacak burda bi özel hastane daha var orda da hastanenin doktorları doğumu yaptırıyor 2600 lira verdi bi arkadaşım epidural sezeryana bu yıl ne kadar sormadım bile kendi doktorumla doğum yapmak istiyrm diye
Aslında dikkat etmiyorum pek .normal yememe devam ediyorum .sen tuzsuz mu yiyorsun.Dr un ne gibi tavsiyelerde bulundu .stres ten uzak durmamiz gerek .ben Dr a gidince heyecan yapiyorum yüksek çıkıyor tansiyon.evde normal çıkıyor . 20.haftadan sonra dikkat etmek gerekiyormus.artık tuzsuz yesem iyi olacak sanırım.Bende anlamadim nasıl anladığını doktorun. Ilk başta cok stres yaptim tuzlu yemiyorsun değilmi çıkmaması için
Çok iyi biliyorum o ruh halini. Ağzıyla kuş tutsa yok yok yok! En son pes etmişti hiç tepkisiz duruyordu zavallımSorma yahu nedenı yok ama nederse batıyor bana yazık alttan alıyor da alttan alması da batıyor
Can'ım kız çocukları erkeklerden daha kabiliyetliler. Kızına da ayrı bi maşallah kendi isteğiyle olmuş. Arkadaşımın 2 kızı var ilk kızı 23 aylıkken gece ve gündüz bezden çıkarken 2.kızı 26 aylık gündüz bezden baya bi uğraşla çıktı. Demem o ki kardeş bile olsa olayların gidişatı değişik olabiliyor. Oğlum uzun zamandır çişini veya kakasını yaparken anne çiş-kaka yapıyorum falan diyordu zaten. Bezi istemiyordu erteleye erteleye bu zamana geldik. Artık daha fazla ertelemek istemiyorum. Tabi bezi çıkarınca söyleme işi bitti o ayrı. Henüz 2.gündeyiz. Bir şeyler söylemek için çok erken. Bekleyip görecem.Pisikedii @mertur gibi düşündüm ve uyguladım ben de. 2. gebeliğim olunca acele etmek istedim ama kızım istemedi. boşuna gerildik. önce 1,5 yaşında alıştırma denemeleri yaptım, kızım reddetti. 2 yaşında denedim yine reddetti. ben de ona bıraktım zamanı. lazımlık sürekli ortadaydı, sandalye niyetine kullanıyordu. 22-23 aylıkken kendi bezini çıkarmamı istedi ve lazımlığa oturdu. ilk 2-3 gün tutamayıp kaçırdı, geceleri bezledim, uykusunu bölüp çişe kaldırırsam belki yine reddeder diye korktum. ama 1 hafta sonunda hem gece hem gündüz bezsizdi artık. dışarı çıksak bile çişini tutuyor, eve kadar. hemen lazımlığa koşuyor. şu an 29 aylık ve boşuna üzülmüşüz kızımla.
şimdi 2. kızımın talebini bekliyorum bezi bırakması için. onun için lazımlık sandalye görevi görüyor :)
@m.beauty ekliymişsin canım 107. sırada.
Kız kardeşim 1 ay önce doğum yaptı ve ondaki yeni doğan doktoru avent natural biberonu önerdi. Ben oğlumda da kullandım ve yine aldım. Tecrübeyle sabit bir şey daha ekleyeyim bebeler değişiklikten pek hoşlanmıyor. Ağız yapıları birbirinden farklı ürünler Bebek'te şaşırmaya neden olur. Küçük bir tavsiye daha almayı düşündüğün şeyler pahalı ürünler bebeğin biberonu kabul etmezse yazık olurKızlar yavaş yavaş alınacak kıyafet dışı şeylerin araştırmalarına başladım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?