- 18 Ağustos 2011
- 11.087
- 6.705
- 448
Yarım ltfn( kızlar ateşim 2 saattir 37,4-37,6 civarında. hafif halsizlik var. Ateşim bu şekilde olması zarar vermez değil mi bebişime çok korkuyorum. bilgisi olan arkadaşlar ne önerirsiniz ltfn yardım edin çok korkuyorum (
Cnm ilk defa oluyor 4-5 gün önce gribal enfekiyon geçirdim acaba halen atlatmamış olabilir miyim bilemedimCanm konuyla ilgili bilgim yok ama hemen acil de olsa bi yere git bence.. Bebis hemen zarar gormez korkma ama cozum bulmaya bak hemen
telaş etme ya 37,5 nedirki, git ılık bir duş al boynundan aşağı, alnına, eklem yerlerine sirkeli suyla ıslattığın bezlerle soğuk kompres yap, 1 tanede parol yut, 1 saate hiçbişeyin kalmazCnm ilk defa oluyor 4-5 gün önce gribal enfekiyon geçirdim acaba halen atlatmamış olabilir miyim bilemedimçok korkuyorum bilmiyorum acillerde hep pis hastalıklı mecbur olmadım mı gitmek istemiyorum. neyse 1 saat daha bekleyip olmazsa giderim
Eğer canan karatay ın önerdiği gibi besleniyorsanız yaptırmanıza gerek yok.şekerinizin yükselme ihtimali çok düşük.ama şeker ve diğer karbonhidratlardan kaçınmadan besleniyorsanız bence yaptırmalısınız.şöyle düşünün şekeri her türlü kaçınmadan tüketiyorsunuz,ama şeker yüklemeye gelince 1 dilim pasta kadar glikozu içmeyi reddediyorsunuz.bence birbiriyle çelişiyor.belki gestasyobel diyabetsiniz ve haberiniz olmayacak.benim daha yaptırmak için zamanım var fakat bende çok kararsızım yaptırılmalı mı yaptırılmamalı mı?
bi doktorum bugune kadar hiç bişey olduğu görülmedi karataydan başka bunu soyleyen yok dedi,
ama bende çok kararsızım...
Canım benim bebek bir iki kere hissettirdi hareketlerini ilk kez...iki gündür tık yokArkadaslar belki sacma gelebilir ama kafama cok takiliyo ya benim karnim cok küçük hala ikinci hamileligim oldugu halde normal mi ki
Bi de ogluma hamileyken bu haftalarda gum gum vuruyodu
Simdi kizim olcak minik minik dokunuyo sanki nazik nazik böyle ne bilim..pek hareket etmiyo. Kiz oldugu icin olabilir mi cok takinti yaptim bu ara. Birisi benimde öyle dese raharlicam sanki :)
Tarçın,zencefil,cörek otu,karanfil vs.aklına gelen çoğu bitki cayları, baharat vs. erken dönemde düşüklere ileride de erken doğumlara sebep olabiliyor.dr.una danısmadan içme canım.Hmm anladım canim
Çörek otu gebelikte güvenilir olmayabilir dr.una bir danış canım.Arkadaşlar bide ben kabıza ve gaza çözüm buldum sabah aç karnına 1 çay kaşığı çörek otu ılık suyla birlikte yutuyorum sonra yaşamak çok güzel oluyo
20.hafta dolmadan yapmayız dedi benim sağlık ocağimdaki dr.Selam hanımlar ^_^
Nasılsınız? Hisseden var mı bebişini?
Bu arada aşı için aramışlar, bu haftadan başlayalım diye ama 18. hafta erken değil mi?
Bi de şeker yüklemesi konusu geçmiş, ben onu sordum doktoruma, "Şeker yüklemesi yaptırmıyorum ben, onun yerini tutan başka testlerimiz var, onları yapıyorum" dedi. Bi sorun isterseniz doktorlarınıza.
20.haftada hissettim ben canım.ortalaması da 20,21,22.haftalar..Selam kızlar bebişlerinizi ilk ne zaman hissetmeye başladınız, tek yumurta kızlarım tekmelesin istiyorum artık :)))
Evet canım.tek doz değildir tetanoz aşısı,geçmiş olsun canım.ben de olacağım onumuzdeki salı..kızlar bugün sağlık ocağında tetanos aşımı oldumne yalan söyleyim biraz kolum ağrıyor bir ay sonra yine gidecekmişim 2. dozu yapacaklarmış kızlar sizde 2 doz mu oluyorsunuz yoksa bana mı böyle yapılacak anlamadım!
Kac haftalık gebesin canım?bizim iki kat dikkat etmemiz gerekiyor,lütfen dikkat et kendine,hicbirseyi küçümseme,önemsememe gibi bir lüksümüz yok,canları bize emanet miniklerin.Cnm ilk defa oluyor 4-5 gün önce gribal enfekiyon geçirdim acaba halen atlatmamış olabilir miyim bilemedimçok korkuyorum bilmiyorum acillerde hep pis hastalıklı mecbur olmadım mı gitmek istemiyorum. neyse 1 saat daha bekleyip olmazsa giderim
Beslenmen,kilon vs.nasıl canım?bana da gebeligin basından beri decavit veriyor dr.demir yazdı gecenlerde de.hamişler şuanda takviye ilaç ve vitamin olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz yada kullanıyor musunuz?
doktorum hamilelik başında bana folik asit dışında hiçbir ilaç vermedi bende ilk aylardan itibaren demir ve kalsiyum kullandım. şimdi bitti. artık vitamin kullanayım diyorum. sanırım genelde vitamin olarak elevit ve delevit kullanılıyor! elevit istemiyorum. aslında istediğim solgarın multivitamin takviyesini kullanmakvarmı solgar vitamin kullanan ???
kısmetse nerdeyse 5. ayımı bitireceğim. acaba multivitamin kullanmak için geç mi kaldımdoktora kalsa hiç bir şey kullanmadan hamileliği bitireceğim
Merhaba kızlar nasılsınız ? Bebikler iyidir inşallah .
Galiba benim üç numara kızçem çok hareketli olucak son 3 gündür hiç durmuyor yerinde sürekli tekmeliyor hiç uyumuyor gibi :)))
Ohhh ne guzel minikler kipir kipir artkbenmki de iyi bu aralar genellikle baya hareketli az hareket edince hatta ay niye kipirdamiyosun diyorummm... Bazen boyle cok garip sanki icerde bi sey dustu gibi oluyo bazen duvara carpti gibi.. Yani garip duygular cidden anlamissinizdir benii
Evet öyle duvara çaptı gibi oluyor bazen , hatta benim idrar torbasına bugün kaç defa vurdu anamm wc ye koştum bari boş olsun diye 1 de 2 -3 te hiç fark etmiyor herdefasında çok güzel bir duygu oluyor . Allah herkeze tattırsın inşallah
Amin insallahhbiz 2 3 yasarsak hayirlisiysa goruruz tekrarr.. Gercekten mucizevi bi sey yaa..
Benim kızda hep gece hareketleniyor eşime dedim doğduğu zaman gündüz uyuyacak gece nöbet tutacaz dedimMerhaba kızlar nasılsınız ? Bebikler iyidir inşallah .
Galiba benim üç numara kızçem çok hareketli olucak son 3 gündür hiç durmuyor yerinde sürekli tekmeliyor hiç uyumuyor gibi :)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?