kızlar bugün sağlık ocağında tetanos aşımı oldumne yalan söyleyim biraz kolum ağrıyor bir ay sonra yine gidecekmişim 2. dozu yapacaklarmış kızlar sizde 2 doz mu oluyorsunuz yoksa bana mı böyle yapılacak anlamadım!
ne olur ne olmaz minoset içebilirsin geç kaldım mı bilmiyorum ama minoset ve parolün bir zararı yok. Ateş yükselmesi daha zararlıYarım ltfn( kızlar ateşim 2 saattir 37,4-37,6 civarında. hafif halsizlik var. Ateşim bu şekilde olması zarar vermez değil mi bebişime çok korkuyorum. bilgisi olan arkadaşlar ne önerirsiniz ltfn yardım edin çok korkuyorum (
Benim ilk gebeliğimde çıkmadı. Ama babam iki dedem ananem ve teyzelerim şeker hastası olduğu için ben yibe yaptırıcam. Beslrnmeme çok dikkst ederim ama genetik yatlınlığım var risk alamam. Bi de şeker yüklemesi o gün sıkıntılı ve yeteri kadar su içersek fazlasını vücuttan atarız diye düşünüyorum. Ama şeketiniz yüksekse bebeğr çok çok daha fazla zararı var. Allah korusun Gebeliği bile tehlikeye sokar.Kızlar bu şeker yuklemesi konusunda kafam çok karışık zaten midem hala kotu aç karna gel dedi doktor şeker yuklemesi yaptıracakmısınız?
19. 20. Haftayı bekle canım. Hayırlı olsun kızçelerinİki tane oldukları için erken hissederim diye çok umutluydum haftaya ultrasonda görücez artık bakalım ne yapıyorlar
doktorum demir hapı olarak gynoferon, d vitamini olarak decavit verdi bana. bence içmek yararlı ya sonuçta her gün bu kadar vitamin alamayabiliyoruz. Çocuğumuz hiç bir şeyden eksik kalmamış oluyor böylece :)hamişler şuanda takviye ilaç ve vitamin olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz yada kullanıyor musunuz?
doktorum hamilelik başında bana folik asit dışında hiçbir ilaç vermedi bende ilk aylardan itibaren demir ve kalsiyum kullandım. şimdi bitti. artık vitamin kullanayım diyorum. sanırım genelde vitamin olarak elevit ve delevit kullanılıyor! elevit istemiyorum. aslında istediğim solgarın multivitamin takviyesini kullanmakvarmı solgar vitamin kullanan ???
kısmetse nerdeyse 5. ayımı bitireceğim. acaba multivitamin kullanmak için geç mi kaldımdoktora kalsa hiç bir şey kullanmadan hamileliği bitireceğim
Ben bekarken köyde çalışıyordum. Ebeler köydeki kadınlara aşı yapmaya gelmişti. Kimse yaptırmak istemiyordu. İşte bu kısırlaştırma aşısı diye bi dedikodu çıkmış. Bende o zaman önce bana yapın dedim köylüler severdi beni. Baktılar ben oluyoyum çoğu yaptırdı sonra. Bende o zaman başlamışken bitireyim dedim toplamda beş doz tetanoz aşımı yaptırdım. İlk gebeliğimdede bunda da aşı yok. Beş doz olursa ömür boyu koruyucuymuş.ya evet acıdı 2 3 gün benim de kolumu kaldırırken fln özellikle. Ben 2 sene önce 1 doz aşı olmuştum onu 1. doz saydı. Bu son olduğumu 2. doz o yüzden doğumdan sonra bir doz kaldı tek.
Ama normalde 1 ay arayla iki doz, 6 ay sonra da 3. doz olarak uygulanıyor.
Merhaba canım benimde ilk hamileliğim ama etrafımda hemen her arkadaşım doğum yaptı onların tecrübelerine göre 0-3 aylık tulumlara çok yüklenmemek lazımmış hemen büyüdükleri için bazıları giydirmeden küçülüyormuş. Daha çok 3-6 alışveriş yap diyorlar 0-3 aylık olanlar çok küçük oluyormuş ve 3 aya kadar değil 1 ay bitene kadar giydirilebiliyormuş. Ve doğuma 2 ay kalana kadar bitirmeye çalış alışveriş oda hazırlama vs diyorlar bir de bizim yaza gelicek son zamanlarımız o yüzden hem ağırlaşmış hem de sıcaktan hareket etmekte zorluk yaşamaya başlarmışız :) hayırlı doğumlarGunaydin guzel annisler . sizce bebek ve kendimiz icin alisverisi ne zamana kadar tamamlamak gerekiyor benim ilk gebeligim oldugu icin tecrubesizim son aylarda cok mu agirlasiyoruz bide bebis kiyafetleri konusunda kestiremiorum ne almaliyim kacar adet almaliyim ilk etapta sadece 0-3 ay mi almaliyim bilemedim bu konuda tecrubeli annelerden yardim bekliyorum..
Merhaba canım benimde ilk hamileliğim ama etrafımda hemen her arkadaşım doğum yaptı onların tecrübelerine göre 0-3 aylık tulumlara çok yüklenmemek lazımmış hemen büyüdükleri için bazıları giydirmeden küçülüyormuş. Daha çok 3-6 alışveriş yap diyorlar 0-3 aylık olanlar çok küçük oluyormuş ve 3 aya kadar değil 1 ay bitene kadar giydirilebiliyormuş. Ve doğuma 2 ay kalana kadar bitirmeye çalış alışveriş oda hazırlama vs diyorlar bir de bizim yaza gelicek son zamanlarımız o yüzden hem ağırlaşmış hem de sıcaktan hareket etmekte zorluk yaşamaya başlarmışız :) hayırlı doğumlar
Hem emzirdim hem mama verdim. Beni emmeme gibi bir sıkıntı yaşamadım.Ürünlerden bir tanesini almaya karar verdim medela calma alacağım sanırım emzirme ile beraber kullanılabildiği için, aslında avent alasım var ama bu işlevsel özelliği aklımı çeldi. Siz avent i emzirme ile beraber kullanabildiniz mi?
Bu göğüs pompalarını biberonla birlikte mi veriyorlar. Yoksa sadece pompa mı oluyor. Resimlerde hep pompa ve biberon bir arada.
Benim içerde parti var! Arada gıdı gıdı bişiler de yapıyor. İçerde tepinebildiği kadar tepinsin doğunca uslu bir şey bekliyorum :)Merhaba kızlar nasılsınız ? Bebikler iyidir inşallah .
Galiba benim üç numara kızçem çok hareketli olucak son 3 gündür hiç durmuyor yerinde sürekli tekmeliyor hiç uyumuyor gibi :)))
Al benden de o kadar. Normalde de sıcak basan bi tipim var bu hamilelik iyice yakıp kavurdu beni!Kizlar gece ayaklarimin alti yaniyor uyuyamiyorum
Ay masallah sonunda degisik cinsiyeti yakalamissinkizlarina da oglusuna da masallahh rica ederm ne demek dedigin gibi ben de cesaret edemiyorm bilmedigm sitelere. Fiyatlar biraz pahali aynen sadece degisiklik olsn diye bi kacvtakim alinabilirr..
Ay masallah sonunda degisik cinsiyeti yakalamissinkizlarina da oglusuna da masallahh rica ederm ne demek dedigin gibi ben de cesaret edemiyorm bilmedigm sitelere.. Fiyatlar biraz pahali aynen sadece degisiklik olsn diye bi kacvtakim alinabilirr..
Sana kesinlikle katiliyorum..erkenden tedbir almakta fayda var..acil durumlarda esin bile olsa ugrasmak istemiyor bazen,onune ne geliyorsa alip geliyor..oyle olunca da aldigin cohu zaman bosa gidiyor..tecrubeyle sabit:)tabiki sütümüz hemen gelecek mi nasıl olacak bilemeyiz. Zaman içinde sütümüz yetmeyedebilir ya da bir iki saatliğine bebeğimizi annemize birine emanet etmek zorunda kalabiliriz. Acil bir durumda biberon seçme lüksümüz olmayacak o yüzden bence de elde bulundurmak lazım :).
Direksiyon sınavından 4. ve son hakkımdan kalmış olsam daağlayıp attım sinirimi üzüntümü ve geldim...
İnsiyatif göstermeyen komisyon üyesinin rüyaları kabus olsun diyorum veeeeeeeeee
Bebeğimi üzmeye hakkım yok kocaman GÜNAYDIN gelsin bizden annecikler
Bugün Masal'ımla görüş günümüz hareketlerini pıtır pıtır hissetsemde ekranda görmek başkaçok özledim kuzumu
Annesine güç katıyor meleğim
cnm çok tşk ederim cvp verdğn için o zaman ağırlığı 3-6 aya verioruz kıyafette :) doğru söylüosun ben hamile değilken bile yazın mecbur kalmadıkça hayatta çıkmam dışarı hele hamileyken hiç çıkamam 5 ayımız doldu yavaştan başlayalım o zaman :) şuan internetten bakıyorum bebek kıyafetlerine ama emin olamıyorum netten almaya aslında kendime alışverişi hep internet üzerinden yapıorum çünkü alışverişe çıkmak istemeyen nadir kadınlardan biriyim ama söz konusu bebiş olunca acaba kaliteli gelir mi diye düşünmeden edemiyorum az önce bi arkadaş bi site ismi paylaştı butikbebe diye çok güzel şeyler var içim dio ama kararsız kaldım mesela :)Merhaba canım benimde ilk hamileliğim ama etrafımda hemen her arkadaşım doğum yaptı onların tecrübelerine göre 0-3 aylık tulumlara çok yüklenmemek lazımmış hemen büyüdükleri için bazıları giydirmeden küçülüyormuş. Daha çok 3-6 alışveriş yap diyorlar 0-3 aylık olanlar çok küçük oluyormuş ve 3 aya kadar değil 1 ay bitene kadar giydirilebiliyormuş. Ve doğuma 2 ay kalana kadar bitirmeye çalış alışveriş oda hazırlama vs diyorlar bir de bizim yaza gelicek son zamanlarımız o yüzden hem ağırlaşmış hem de sıcaktan hareket etmekte zorluk yaşamaya başlarmışız :) hayırlı doğumlar
Çok etkisi var gerçekten, şimdiden biyolojik saati oluşuyor. Ben yemek yediğimde hareketlenip uyuduğumdada hep uyuması onu şimdiden düzene sokuyor. Annem benden çok çekmiş ben hiç bir şekilde geceleri uyumuyormuşum. Ama gel görki annemde bana hamileyken güzdüz uyuyup gece ayaktaymış. Gece yer içermiş. Gerçekten farkediyor.Canım ben de uyuduğum ve uyandığım saatlerin aynı olmasına dikkat ediyorum. Bebiş doğunca görcez bakalım etkisi olacak mıBir de yatmadan önce hep masal okuyorum oğluşuma bi aydır
Benim de ilk hamileliğim deneyimli değilim ama internetten araştırıyorum. Medela calmanın emzirme ile beraber kullanılması benim de aklıma yattı. Doğuma giderken bebek için hazırlanacak çantaya 16oml olanından biberon bi tane de emzik koymayı düşünüyorum. Emzirmeyi düşünüyorum ama her ihtimale karşı çantada hazırda bulunsun. Burda forumlardan okumuştum birisi yazmış, biberon ve emziği sonra almayı düşünüyormuş emzirmek istediği için ama ilk başta bi sıkıntı olmuş bebek emememiş. hemşire de eldivenli parmağını ağzına sokmuş bebeğin ( refleksini kontrol etmek için mi bilmiyorum tabi de yanımızda bi emzik bi biberon bulundurmakta fayda olabilir)
Calsiyum eksikliği olabilşr mi acabaCanım sıkkın biraz.
Günlerdir ayağım acıyor, üzerine bastıkça daha kötü oluyor.
2 tane doktora gittim, ultrasonla bakıldı hiçbir şey yok.
Ayağım gıcırdıyor diyorum kimse anlamıyor.
Eşime sabah daha kötü bugün dedim, dinlenerek geçecek diyor.
Çok sağol yani.
Raporumu uzatmak istemiyorum, sinirlerim bozuldu biraz da.
Tamam Allah'a şükür bir şey yok da niye gittikçe kötü oluyor.
Aynen canm bebisini uzme saknn.. Hayirlisi olsn insallahevet gormek baska oluyor gercekten ama hissetmek de artk oyle guzel ki masallah kuzularimiza
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?