2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391

ya evet acıdı 2 3 gün benim de kolumu kaldırırken fln özellikle. Ben 2 sene önce 1 doz aşı olmuştum onu 1. doz saydı. Bu son olduğumu 2. doz o yüzden doğumdan sonra bir doz kaldı tek.

Ama normalde 1 ay arayla iki doz, 6 ay sonra da 3. doz olarak uygulanıyor.

ne olur ne olmaz minoset içebilirsin geç kaldım mı bilmiyorum ama minoset ve parolün bir zararı yok. Ateş yükselmesi daha zararlı

Kızlar bu şeker yuklemesi konusunda kafam çok karışık zaten midem hala kotu aç karna gel dedi doktor şeker yuklemesi yaptıracakmısınız?
Benim ilk gebeliğimde çıkmadı. Ama babam iki dedem ananem ve teyzelerim şeker hastası olduğu için ben yibe yaptırıcam. Beslrnmeme çok dikkst ederim ama genetik yatlınlığım var risk alamam. Bi de şeker yüklemesi o gün sıkıntılı ve yeteri kadar su içersek fazlasını vücuttan atarız diye düşünüyorum. Ama şeketiniz yüksekse bebeğr çok çok daha fazla zararı var. Allah korusun Gebeliği bile tehlikeye sokar.
İki tane oldukları için erken hissederim diye çok umutluydum haftaya ultrasonda görücez artık bakalım ne yapıyorlar
19. 20. Haftayı bekle canım. Hayırlı olsun kızçelerin

doktorum demir hapı olarak gynoferon, d vitamini olarak decavit verdi bana. bence içmek yararlı ya sonuçta her gün bu kadar vitamin alamayabiliyoruz. Çocuğumuz hiç bir şeyden eksik kalmamış oluyor böylece :)

Ben bekarken köyde çalışıyordum. Ebeler köydeki kadınlara aşı yapmaya gelmişti. Kimse yaptırmak istemiyordu. İşte bu kısırlaştırma aşısı diye bi dedikodu çıkmış. Bende o zaman önce bana yapın dedim köylüler severdi beni. Baktılar ben oluyoyum çoğu yaptırdı sonra. Bende o zaman başlamışken bitireyim dedim toplamda beş doz tetanoz aşımı yaptırdım. İlk gebeliğimdede bunda da aşı yok. Beş doz olursa ömür boyu koruyucuymuş.

Gunaydin guzel annisler . sizce bebek ve kendimiz icin alisverisi ne zamana kadar tamamlamak gerekiyor benim ilk gebeligim oldugu icin tecrubesizim son aylarda cok mu agirlasiyoruz bide bebis kiyafetleri konusunda kestiremiorum ne almaliyim kacar adet almaliyim ilk etapta sadece 0-3 ay mi almaliyim bilemedim bu konuda tecrubeli annelerden yardim bekliyorum..

Merhaba canım benimde ilk hamileliğim ama etrafımda hemen her arkadaşım doğum yaptı onların tecrübelerine göre 0-3 aylık tulumlara çok yüklenmemek lazımmış hemen büyüdükleri için bazıları giydirmeden küçülüyormuş. Daha çok 3-6 alışveriş yap diyorlar 0-3 aylık olanlar çok küçük oluyormuş ve 3 aya kadar değil 1 ay bitene kadar giydirilebiliyormuş. Ve doğuma 2 ay kalana kadar bitirmeye çalış alışveriş oda hazırlama vs diyorlar bir de bizim yaza gelicek son zamanlarımız o yüzden hem ağırlaşmış hem de sıcaktan hareket etmekte zorluk yaşamaya başlarmışız :) hayırlı doğumlar

Evet ben de alisveris olayinin 2 ay once tamamlanmasi tarafiyim ozelikle oda ve lohusa ihtiyaclarinin..
Dogumdan sonra acil olmayan ihtiyaclar yavas yavas tamamlanabilir diye dusunuyorm Ben de 0-3 bodyler ve 3-6 takimlr almaya calisiyorm.. Zaten yaz bebegi olcaklar daha cok citcitli body ve yazlik battaniyeye ihtiyacimiz olur diye duaunuyorm bebislere ilk gunler ve aksamlari uzun kol giydirsek yeterli olacak bence .. Bi iki tane de hastane cikisi seklinde takim almak lzm..

Hayirlisiyla her sey hallolur insallah guzel annelerr

Günaydın kızlar. Geçmişe bi göz attım aklımda kalanlara kısa yorumlar yapmak istedim.
Öncelikle ben şeker yüklemesinin kesinlikle yapılması taraftarıyım. Eğer anne şekerliyse anneden önce Bebek şeker komasına giriyor. Çevremde bu sebeple bebeğini kaybeden anneler bar ki bu çok acı bir durum! 4kilonun üzerinde doğan bebekler sonrasında patlamış balon gibi sönüp hastalıktan hastalığa koşuyorlar malesef. Allah hepimize ve bebeklerimize sağlık versin. Milyonda 1 ihtimal dahi olsa ben göze alamam..herkesin kendi tercihi.
Her annenin sütü bebeğine yarar. Sütü yaramıyor gibi bir şey yok. Anneden başka kimin sütü yarayacak? Mecbur kalmak ayrı meseledir.
Sezaryen doğumdan hemen sonra annenin sütü gelmeyebilir. Her türlü duruma hazırlıklı olmak en doğrusudur. Sütünüz gelmediğinde ne yapabilirsiniz onları düşünün.. Biberon,mama,sıcak su termosu vs vs
Hem emzirdim hem mama verdim. Beni emmeme gibi bir sıkıntı yaşamadım.
Süt pompalarının kendi biberonu oluyor. Benim makinem Kraft elektrikliydi. Sağıp avent biberonla içirdim. Çünkü Kraft biberonu almadı sıpa!

Merhaba kızlar nasılsınız ? Bebikler iyidir inşallah .
Galiba benim üç numara kızçem çok hareketli olucak son 3 gündür hiç durmuyor yerinde sürekli tekmeliyor hiç uyumuyor gibi :)))
Benim içerde parti var! Arada gıdı gıdı bişiler de yapıyor. İçerde tepinebildiği kadar tepinsin doğunca uslu bir şey bekliyorum :)
Kizlar gece ayaklarimin alti yaniyor uyuyamiyorum
Al benden de o kadar. Normalde de sıcak basan bi tipim var bu hamilelik iyice yakıp kavurdu beni!

Ay masallah sonunda degisik cinsiyeti yakalamissin kizlarina da oglusuna da masallahh rica ederm ne demek dedigin gibi ben de cesaret edemiyorm bilmedigm sitelere. Fiyatlar biraz pahali aynen sadece degisiklik olsn diye bi kacvtakim alinabilirr..
Ay masallah sonunda degisik cinsiyeti yakalamissin kizlarina da oglusuna da masallahh rica ederm ne demek dedigin gibi ben de cesaret edemiyorm bilmedigm sitelere.. Fiyatlar biraz pahali aynen sadece degisiklik olsn diye bi kacvtakim alinabilirr..
Sana kesinlikle katiliyorum..erkenden tedbir almakta fayda var..acil durumlarda esin bile olsa ugrasmak istemiyor bazen,onune ne geliyorsa alip geliyor..oyle olunca da aldigin cohu zaman bosa gidiyor..tecrubeyle sabit:)

Direksiyon sınavından 4. ve son hakkımdan kalmış olsam da ağlayıp attım sinirimi üzüntümü ve geldim...
İnsiyatif göstermeyen komisyon üyesinin rüyaları kabus olsun diyorum veeeeeeeeee
Bebeğimi üzmeye hakkım yok kocaman GÜNAYDIN gelsin bizden annecikler
Bugün Masal'ımla görüş günümüz hareketlerini pıtır pıtır hissetsemde ekranda görmek başka çok özledim kuzumu
Annesine güç katıyor meleğim

Aynen canm bebisini uzme saknn.. Hayirlisi olsn insallah evet gormek baska oluyor gercekten ama hissetmek de artk oyle guzel ki masallah kuzularimiza

cnm çok tşk ederim cvp verdğn için o zaman ağırlığı 3-6 aya verioruz kıyafette :) doğru söylüosun ben hamile değilken bile yazın mecbur kalmadıkça hayatta çıkmam dışarı hele hamileyken hiç çıkamam 5 ayımız doldu yavaştan başlayalım o zaman :) şuan internetten bakıyorum bebek kıyafetlerine ama emin olamıyorum netten almaya aslında kendime alışverişi hep internet üzerinden yapıorum çünkü alışverişe çıkmak istemeyen nadir kadınlardan biriyim ama söz konusu bebiş olunca acaba kaliteli gelir mi diye düşünmeden edemiyorum az önce bi arkadaş bi site ismi paylaştı butikbebe diye çok güzel şeyler var içim dio ama kararsız kaldım mesela :)

Arkadaşlar sabah gördüm bi arkadaş butikbebe diye bi site ismi paylaşmıştı bakınıyorum şuan oraya çok güzel şeyler var ama emin olamıyorum netten bebiş kıyafet almaya görüp almak mı daha iyi diye düşünüyorum var mı aranızda alışverişini hep netten yapan bi de özellikle bu dedğim siteden alışverşş yapan?

Canım ben de uyuduğum ve uyandığım saatlerin aynı olmasına dikkat ediyorum. Bebiş doğunca görcez bakalım etkisi olacak mı Bir de yatmadan önce hep masal okuyorum oğluşuma bi aydır
Çok etkisi var gerçekten, şimdiden biyolojik saati oluşuyor. Ben yemek yediğimde hareketlenip uyuduğumdada hep uyuması onu şimdiden düzene sokuyor. Annem benden çok çekmiş ben hiç bir şekilde geceleri uyumuyormuşum. Ama gel görki annemde bana hamileyken güzdüz uyuyup gece ayaktaymış. Gece yer içermiş. Gerçekten farkediyor.

O bendim. Aşı olurken ağlamasın diye saçma sapan bir zihniyetle yapmıştı zannimca.
Hazır olması iyi olur en azından bir tane

Canım sıkkın biraz.
Günlerdir ayağım acıyor, üzerine bastıkça daha kötü oluyor.
2 tane doktora gittim, ultrasonla bakıldı hiçbir şey yok.
Ayağım gıcırdıyor diyorum kimse anlamıyor.

Eşime sabah daha kötü bugün dedim, dinlenerek geçecek diyor.
Çok sağol yani.
Raporumu uzatmak istemiyorum, sinirlerim bozuldu biraz da.

Tamam Allah'a şükür bir şey yok da niye gittikçe kötü oluyor.

Calsiyum eksikliği olabilşr mi acaba

Aynen canm bebisini uzme saknn.. Hayirlisi olsn insallah evet gormek baska oluyor gercekten ama hissetmek de artk oyle guzel ki masallah kuzularimiza

İnşallah kuzum sağol Bebişten hayırlı haber alayım önemli olan, sabahı sildim bile
Allah esirgesin meleklerimizi heyecan heyecan heyecan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…