2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Benim kızda hep gece hareketleniyor eşime dedim doğduğu zaman gündüz uyuyacak gece nöbet tutacaz dedim

Selam Can'ım bunu gerçekten anlayabiliyorsun benim 2 numara kızımda gündüz oynar gece oynamazdı pek. aynende öyle devam etti bi süre doğunca. Ama bu şimdiki hiç uyumuyor gibi yaf :) ben yandım galiba busefer:)

Zaten bikac gundur geceleri uyuyamaZ oldum bizaman sonrada havalar ısınır sıcaktan uyuyamam

1. Fotoğraf çeksene canım merak ettim bendekiyle aynımı diye :)
    İnternetim sıkıntılıydı canım bir türlü yazamadım. Fotoğrafları ekledim. Bi tanesi doğuma kadar, sonrası da bebek doğduktan sonra doldurulabilir şekilde (inşallah kullanmak nasip olur ) Bir de hamilelikten bebeğin 3 yaşa kadar bakımıyla ilgili bir kitap daha aldım en yakın zamanda okumaya başlayacağım (=

Eklentiler

• çiçek.webp
    6,4 KB · Görüntüleme: 52
  • galata.webp
    4,2 KB · Görüntüleme: 55
  • kaknüs.webp
    18 KB · Görüntüleme: 52
bana da arkadaşlarım almış o kadar güzeller ki.. ama hala bişey yazamadım:) her gün işte eve gidince yazıcam diyorum ama unutuyorum
Ben de işten gelince bi kaç önemli gördüğüm tarihlerden falan ekliyorum. Bir de hangi kalemle yazacağımı bilemiyorum. Kuşe kağıt olduğundan renkli simli kalemle yazdım kapatınca diğer tarafa geçmiş azcık kirlendi

Benim de ilk hamileliğim deneyimli değilim ama internetten araştırıyorum. Medela calmanın emzirme ile beraber kullanılması benim de aklıma yattı. Doğuma giderken bebek için hazırlanacak çantaya 16oml olanından biberon bi tane de emzik koymayı düşünüyorum. Emzirmeyi düşünüyorum ama her ihtimale karşı çantada hazırda bulunsun. Burda forumlardan okumuştum birisi yazmış, biberon ve emziği sonra almayı düşünüyormuş emzirmek istediği için ama ilk başta bi sıkıntı olmuş bebek emememiş. hemşire de eldivenli parmağını ağzına sokmuş bebeğin ( refleksini kontrol etmek için mi bilmiyorum tabi de yanımızda bi emzik bi biberon bulundurmakta fayda olabilir)

Canım yeni doğan sünneti ile ilgili bi ara bende araştırma yapmıştım. Kimi tavsiye ediyor kimi etmiyor. Bazı durumlarda gerekli oluyormuş sanırım idrar yolları ile ilgili tıkanıklık falan olduğunda. Sen olumlu konuşunca biraz daha yattı kafama. Doğum sonrası duruma göre bende düşünebilirim yaptırmayı

Amin canım inşallah..ben de mart ve nisan annelerini takip ediyordum. Doğum hikayelerini tecrübelerini falan okumak güzel oluyor. Mayısa bakmamıştım bi de oraya el atayım o zaman doğumlar başladıysa Bizim grupta da haziranda başlayabilir o zaman İnşallah hepimiz bebişlerimizi zamanında sağlıcakla alırız kucaklarımıza

Kızlar bu şeker yuklemesi konusunda kafam çok karışık zaten midem hala kotu aç karna gel dedi doktor şeker yuklemesi yaptıracakmısınız?
24 haftalıkken yapılıyor değil mi şeker yüklemesi. Benim çalıştığım yerde arkadaşım benden 2 ay önde. 24hafta 5 günlükken falan yaptırmıştı. Çevremizdekiler yaptırma demişlerdi ona, 3. hamileliği arkadaşımın ilk ikisinde yaptırdım bi sıkıntı olmadı demişti. İlk yüklemede sıkıntı olmuyormuş sanırım (100ml ye kadar) sonrasında zarar verebilir diyormuş bazı uzmanlar. Yaptırmamı tavsiye eden başka bir arkadaşımda da gebelik şekeri çıkmıştı sıkı bir diyete başladı sonrasında yoksa bebeğe zarar verebiliyormuş o şeker. İlk aylarında dikkat etmemiş yediklerine sonra da diyet yapmıştı. Şu anki fikrim yaptırmaktan yana ama bilemiyorum o zamana kadar değişir mi.

Günaydın güzel anneler
Nasıl gidiyor bebişlerinizle, benimki sabahları bir hareketli ki sormayın:)) dışardan farkediyorum dikkatli bakınca indirip kaldırıyor göbşümü :))

Bebebklerinizi berde hissediyorsunuz kızlar benimkisi hala çok aşağıda sol kasığımın oralarda sanki

Şeker yüklemesi ne Zaman yaptırılıyor ben yaptıracağım kısmetse

Canım ben hamile kalmadan 3 ay önce folik asit başladım ilk 3 ayda kullanmaya devam ettim. 3.aydan sonra ise doktorum decavit ve ferrplex fol (ben şurup olanını istemiştim) verdi. Doğuma kadar bunları kullanacaksın demişti

Bende yaptırayım diyorum bir ama mide bulantım var benim sabahları aç karna çıkartıyorum bir sonrasında doktora gitmek için iki saat yol gidiyoruz açlıktan dahada kotu olacağım sonra üzerine birde o şekerli şeyi içersem ki içemiycem eminim yaptıramam yani dolayısıyla aç gitsem hastaneye kendime bir suru sıkıntı verecem bilmiyorum.

Kızçeler uyuyabildiğiniz kadar uyuyunnn. Bebişler alışsın annenin uyuduğu saatlree
Canım ben de uyuduğum ve uyandığım saatlerin aynı olmasına dikkat ediyorum. Bebiş doğunca görcez bakalım etkisi olacak mı Bir de yatmadan önce hep masal okuyorum oğluşuma bi aydır

amin inşallah :)

Yaşarsın inşallah . Allah'ın İzniylen .ama en büyük tavsiyem araya en fazla 3 yaş koyarak peşpeşe yapmak kaç tane istiyorsanız . Ben 8 yıl ara vermekle çok pişmanım şimdiye emekliydim yaf

Canm sanirm iki taneyle yetiniriz gibi geliyor simdilk.. 3 tane de isterm aslnda ama calisma kosullari da onemli tabi.. 3. De ara verebiliriz sadece biraz.. Hepsi ayni yaslarda olursa bakacak kisi mesele.. Annemler antalyaya tasinsa valla yaparm seve seve de ama haklisn normalde biz de ikinciye cok fazla beklemeyi dusunmuyoruz.. Tabi nasipp

tabiki sütümüz hemen gelecek mi nasıl olacak bilemeyiz. Zaman içinde sütümüz yetmeyedebilir ya da bir iki saatliğine bebeğimizi annemize birine emanet etmek zorunda kalabiliriz. Acil bir durumda biberon seçme lüksümüz olmayacak o yüzden bence de elde bulundurmak lazım :).

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…