Arkadaşlar da dediler ama erken değil mi daha, bi de kemikle ilgili değil sanırım.Calsiyum eksikliği olabilşr mi acaba
Aynen canım.O bendim. Aşı olurken ağlamasın diye saçma sapan bir zihniyetle yapmıştı zannimca.
Hazır olması iyi olur en azından bir tane
aynen canm daha dikkatli olmalıyız biz. Canım 18+3 gebeyim. Dün ateşim gece boyunca 37,0-37,6 arasında gidip geldi sabaha kadar. Bu sabah doktora gittim halen gribal enfeksiyon biraz devam ediyor dedi. ondan dedi vücut mikroplarla savaştığı için ateşin biraz çıkıyor. 38,5 in üzerine çıkmazsa bir sorun olmaz. çok çıkarsa ateş düşürücü bir ilaç verdi bunu kullanırsın gerektiğinde dedi. bugün iyiyim çok şükür az önce baktım ateşim normal 36,8 idi.Kac haftalık gebesin canım?bizim iki kat dikkat etmemiz gerekiyor,lütfen dikkat et kendine,hicbirseyi küçümseme,önemsememe gibi bir lüksümüz yok,canları bize emanet miniklerin.
Saol cnm benim. bugün doktora gittim zaten az gribal enfeksiyon var dedi. Fanadol diye ateş düşürücü bir ilaç verdi gerektiğinde kullan zararı yok dedi. çok şükğr bugün ateşim iyi sayılır. senin kaç haftalık bebişin cnm?ne olur ne olmaz minoset içebilirsin geç kaldım mı bilmiyorum ama minoset ve parolün bir zararı yok. Ateş yükselmesi daha zararlı
geçmiş olsun canım tekrar..aynen canm daha dikkatli olmalıyız biz. Canım 18+3 gebeyim. Dün ateşim gece boyunca 37,0-37,6 arasında gidip geldi sabaha kadar. Bu sabah doktora gittim halen gribal enfeksiyon biraz devam ediyor dedi. ondan dedi vücut mikroplarla savaştığı için ateşin biraz çıkıyor. 38,5 in üzerine çıkmazsa bir sorun olmaz. çok çıkarsa ateş düşürücü bir ilaç verdi bunu kullanırsın gerektiğinde dedi. bugün iyiyim çok şükür az önce baktım ateşim normal 36,8 idi.
Aa canım ben de internetten aynı modeli beğenmiştim :):)") kayınpederim mobilyacı şanslıyız :) gerçi onların alanı koltuk yapmak ama bu fotoğrafla imalatçı bi arkadaşına gittik başladılar yapmaya :):)Benim oğlanın odası bundan. Bi ara fotosunu da atarım. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Organik boyalı falan fistan bi dünya araştırmıştım o zaman. Meltem Modüler.
Eki Görüntüle 1802756
Saglikocagindada yapiyorlar bi sor istersen hastane uzaktaysaBende yaptırayım diyorum bir ama mide bulantım var benim sabahları aç karna çıkartıyorum bir sonrasında doktora gitmek için iki saat yol gidiyoruz açlıktan dahada kotu olacağım sonra üzerine birde o şekerli şeyi içersem ki içemiycem eminim yaptıramam yani dolayısıyla aç gitsem hastaneye kendime bir suru sıkıntı verecem bilmiyorum.
Ben ilk gebeliğimde hiç birşey olmayan bir ilçede yaşadığım için bebekle ilgili tüüm slışverişimi butikbebe ve unnado dan yaptım. En son üç ay önce unnadodan iki tane uyku tulumu aldım. Çok güzel çıktılar. Dolaşsam arasam bulamazdım. Beğenmediğim bir iki parça oldu tabii ama onlarıda iade ettim. Hatta yine bu sitelerden dört tane hamile pantalonu almıştım o zaman 25-35 tl gibi bişeydi fiyatları. Yeni gibi duruyorlar şimdi de giyiyorumArkadaşlar sabah gördüm bi arkadaş butikbebe diye bi site ismi paylaşmıştı bakınıyorum şuan oraya çok güzel şeyler var ama emin olamıyorum netten bebiş kıyafet almaya görüp almak mı daha iyi diye düşünüyorum var mı aranızda alışverişini hep netten yapan bi de özellikle bu dedğim siteden alışverşş yapan?
Arkadaşlar sabah gördüm bi arkadaş butikbebe diye bi site ismi paylaşmıştı bakınıyorum şuan oraya çok güzel şeyler var ama emin olamıyorum netten bebiş kıyafet almaya görüp almak mı daha iyi diye düşünüyorum var mı aranızda alışverişini hep netten yapan bi de özellikle bu dedğim siteden alışverşş yapan?
aynen canm daha dikkatli olmalıyız biz. Canım 18+3 gebeyim. Dün ateşim gece boyunca 37,0-37,6 arasında gidip geldi sabaha kadar. Bu sabah doktora gittim halen gribal enfeksiyon biraz devam ediyor dedi. ondan dedi vücut mikroplarla savaştığı için ateşin biraz çıkıyor. 38,5 in üzerine çıkmazsa bir sorun olmaz. çok çıkarsa ateş düşürücü bir ilaç verdi bunu kullanırsın gerektiğinde dedi. bugün iyiyim çok şükür az önce baktım ateşim normal 36,8 idi.
Direksiyon sınavlarındaki hocalara oldum olası sınır olurum!!! Saçma sapan hareketlerde bulunuyorlar. Neyse canım üzme kendini..herşeyin hayırlısı.Direksiyon sınavından 4. ve son hakkımdan kalmış olsam daağlayıp attım sinirimi üzüntümü ve geldim...
İnsiyatif göstermeyen komisyon üyesinin rüyaları kabus olsun diyorum veeeeeeeeee
Bebeğimi üzmeye hakkım yok kocaman GÜNAYDIN gelsin bizden annecikler
Bugün Masal'ımla görüş günümüz hareketlerini pıtır pıtır hissetsemde ekranda görmek başkaçok özledim kuzumu
Annesine güç katıyor meleğim
Butikbebe den bir kaç ürün almışlığım var. Gayet güvenilir bir site. Kalitesini bildiğin ürünlerden almanı tavsiye ederim çünkü Nasıl bir şey gelecek bilemezsinArkadaşlar sabah gördüm bi arkadaş butikbebe diye bi site ismi paylaşmıştı bakınıyorum şuan oraya çok güzel şeyler var ama emin olamıyorum netten bebiş kıyafet almaya görüp almak mı daha iyi diye düşünüyorum var mı aranızda alışverişini hep netten yapan bi de özellikle bu dedğim siteden alışverşş yapan?
Meme ucu çatlağı annenin cilt yapısıyla alakalı birazcık da. Egzemaya meyilli ciltlerde ne sürersen sür çatlıyor malesef. İnşallah hiç birine gerek kalmaz. Bebek gazlıysa yapacak bir şey yok. Yapılan bir çok araştırmaya göre anne sütünden bebeğe gaz geçmiyormuş. Bebeğe ıhlamur haricinde bitki çayları vermeyi uygun bulmuyorum;yapılan çok çalışma yok bunlarla ilgili..ayrıca annenin stresli ve panik olması bebeği gazlı hale getiriyor şeklinde bir çok araştırma var.Kızlar yavaş yavaş kendime ileride yardımcı olabilecek bilgileri derliyorum (genellikle doğum sonrası için). Belki sizlerin eklemek istedikleri olur, size de fikir verir diye paylaşıyorum. Daha zamanımız var ama aklımızın bi köşesinde bulunsun:
Süt arttırıcı gıdalar:
Humana steel tea, Rezene çayı, Tahin helva, Dere otu, İncir, beyaz dut kurusu, bulgur, bol su içmek
Gaz için: rezene çayı, kimyon (anne tüketecek) (bebekler için ise milupanın papatya çayını gördüm ama ne zaman kullanılır bilmiyorum)
Emzirme ile ilgili: Doğumdan önce (2 ay öncesinde başlayabilirmişiz) göğüs uçlarına mercimek büyüklüğünde (lansinoh 10 gr yeterli oluyormuş) krem sürmek yumuşatıyormuş. Bazıları ise soğan sürmeyi öneriyor. Birde bebişi emzirmeden önce göğüs uçları önceden hazırlanmış kaynatılmış soğutulmuş karbonatlı su ile silinirse hem yara olmuyormuş hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını önlüyormuş. Bir de ileride göğüs pedi çok lazım oluyormuş (bebedor, chicco gibi markaları tavsiye ettiler). Ayrıca süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri alınıyormuş (bazıları manuel bazıları ise elektrikli tavsiye ediyor: elektrikli (medela), manuel (chicco) vb.
Anne sütü dışarda 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilirmiş (eğer buzluğa süt konulacaksa üzerine tarih atıp ona göre kullanmak kolaylık sağlıyormuş)
Doğum yaptığın gün hatta 38. haftadan itibaren medine hurması tüketmek iyiymiş.
Bebek çamaşırları için: 50 derecede yıkanıyormuş sanırım (bi yerde gördüm) (omo matik baby deterjan, yumoş baby yumuşatıcı, hacı şakir sabun tozu, dalin sıvı deterjan vs. hepsini ayrı ayrı tavsiye edenler ya da etmeyenler var)
Bebek banyosu için: Banyo sonrası eklem yerlerine (boy uzatıyormuş), poposuna pamukla zeytinyağı sürünce pişik olmuyormuş. Pişik olursa chicco gibi markaların pişik kremi, pudraları kullanılıyormuş. Banyo için sebamed bebe kompakt, johnsons baby bed time şampuan-bebeyağı vs. kullananlar memnunmuş.
Tabii bunlar tamamen benim için sadece teoride, deneyimli annelerden fikir almak isterim tabii...
Yaaa çok şanslısınAa canım ben de internetten aynı modeli beğenmiştim :):)") kayınpederim mobilyacı şanslıyız :) gerçi onların alanı koltuk yapmak ama bu fotoğrafla imalatçı bi arkadaşına gittik başladılar yapmaya :):)
Offf off!!! Geçmiş olsun. Geçen hafta bana da oldu. Bildiğin yatağa düşürdü beni. Ne yapsam olmadı.. Şiştim patlayacaktımGazdan bayilacagim .durduğum yerde duramiyorum. 2 gündür çok fena çekiyorum. Ne yapabilirim bi tavsiyeniz var mı
ben de hareketleri çok aşağıda hissediyorum açıkcası korkmaya başladım ilkinde böyle değildi sana doktorun bir şey dedi miGünaydın güzel anneler
Nasıl gidiyor bebişlerinizle, benimki sabahları bir hareketli ki sormayın:)) dışardan farkediyorum dikkatli bakınca indirip kaldırıyor göbşümü :))
Bebebklerinizi berde hissediyorsunuz kızlar benimkisi hala çok aşağıda sol kasığımın oralarda sanki
Şeker yüklemesi ne Zaman yaptırılıyor ben yaptıracağım kısmetse
Slm Cnm hoş geldin. İnşallah ayrıntılı ultrasonda bebişin çok sağlıklı çıkar. Dediğin gibi bende biraz gezsem artık 1-2 gün kendime gelemiyorum. şimdiden böyle oluyorsa son 1-2 ayı düşünemiyorum nasıl geçerslm güzel anneler ben uzun bi zaman giremedim foruma işim dolayısıyla çok yoğundum ve çok yoruldum umarım herkes iyidir. ben acayip yoruluyorum. geçen gün çarşıda biraz dolaştım iki gün kendime gelemedim. pazartesi ayrıntılı ultrason randevum var umarım her şey yolundadır.
niye caiz olmasın ki cnm gayet güzel bir isim. Hem anlamı da ücret, karşılık, mükafatmış. anlamında bir sıkıntı da yok. Baktım Kuranı kerimde geçiyor. Beğendiysen neden olmasın.Ecrin ismi cayiz mi kızlar koyulabilir bir isim mi? Kızıma ecrin Alya ismini koymayı dusmustuk ama arkadaşım caiz bir isim olmadığını konulmaması gereken isimler arasında olduğunu söyledi.
Allahın hediyesi olarak geçiyor ecrin kerim anlamı ile kuranda geçiyormuş galiba ikisi bir olunca ücret anlamına geliyormuş tek başına o anlamı tasimiyormus bazı yerlerde de konulmaması gerekiyor diyo kafam karıştı bende çok begenmistim .niye caiz olmasın ki cnm gayet güzel bir isim. Hem anlamı da ücret, karşılık, mükafatmış. anlamında bir sıkıntı da yok. Baktım Kuranı kerimde geçiyor. Beğendiysen neden olmasın.
Allahın hediyesi olarak geçiyor ecrin kerim anlamı ile kuranda geçiyormuş galiba ikisi bir olunca ücret anlamına geliyormuş tek başına o anlamı tasimiyormus bazı yerlerde de konulmaması gerekiyor diyo kafam karıştı bende çok begenmistim .
Arkadasım yanlış anlama hangi ilacı kullanacaksanbu vitamin dahi olsa doktora sormalısın bdnim normalde kullandıgım one a day gibi nir vitaminim vardı doktorum sakın içme içinde Ginseng var düşüge neden olur demişyi.Bizim bilmedigimiz tahmin edeneyecegimiz bitkiler olabilir lütfen sormadan içme.Ben doktorun verdigi Gynoferon demir ilacı ve Elevit multivitamin kullanıyorumhamişler şuanda takviye ilaç ve vitamin olarak hangi ilaçları kullanıyorsunuz yada kullanıyor musunuz?
doktorum hamilelik başında bana folik asit dışında hiçbir ilaç vermedi bende ilk aylardan itibaren demir ve kalsiyum kullandım. şimdi bitti. artık vitamin kullanayım diyorum. sanırım genelde vitamin olarak elevit ve delevit kullanılıyor! elevit istemiyorum. aslında istediğim solgarın multivitamin takviyesini kullanmakvarmı solgar vitamin kullanan ???
kısmetse nerdeyse 5. ayımı bitireceğim. acaba multivitamin kullanmak için geç mi kaldımdoktora kalsa hiç bir şey kullanmadan hamileliği bitireceğim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?