2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Kac haftalık gebesin canım?bizim iki kat dikkat etmemiz gerekiyor,lütfen dikkat et kendine,hicbirseyi küçümseme,önemsememe gibi bir lüksümüz yok,canları bize emanet miniklerin.
aynen canm daha dikkatli olmalıyız biz. Canım 18+3 gebeyim. Dün ateşim gece boyunca 37,0-37,6 arasında gidip geldi sabaha kadar. Bu sabah doktora gittim halen gribal enfeksiyon biraz devam ediyor dedi. ondan dedi vücut mikroplarla savaştığı için ateşin biraz çıkıyor. 38,5 in üzerine çıkmazsa bir sorun olmaz. çok çıkarsa ateş düşürücü bir ilaç verdi bunu kullanırsın gerektiğinde dedi. bugün iyiyim çok şükür az önce baktım ateşim normal 36,8 idi.

ne olur ne olmaz minoset içebilirsin geç kaldım mı bilmiyorum ama minoset ve parolün bir zararı yok. Ateş yükselmesi daha zararlı
Saol cnm benim. bugün doktora gittim zaten az gribal enfeksiyon var dedi. Fanadol diye ateş düşürücü bir ilaç verdi gerektiğinde kullan zararı yok dedi. çok şükğr bugün ateşim iyi sayılır. senin kaç haftalık bebişin cnm?

geçmiş olsun canım tekrar..

Kızlar yavaş yavaş kendime ileride yardımcı olabilecek bilgileri derliyorum (genellikle doğum sonrası için). Belki sizlerin eklemek istedikleri olur, size de fikir verir diye paylaşıyorum. Daha zamanımız var ama aklımızın bi köşesinde bulunsun:
Süt arttırıcı gıdalar:
Humana steel tea, Rezene çayı, Tahin helva, Dere otu, İncir, beyaz dut kurusu, bulgur, bol su içmek
Gaz için: rezene çayı, kimyon (anne tüketecek) (bebekler için ise milupanın papatya çayını gördüm ama ne zaman kullanılır bilmiyorum)
Emzirme ile ilgili: Doğumdan önce (2 ay öncesinde başlayabilirmişiz) göğüs uçlarına mercimek büyüklüğünde (lansinoh 10 gr yeterli oluyormuş) krem sürmek yumuşatıyormuş. Bazıları ise soğan sürmeyi öneriyor. Birde bebişi emzirmeden önce göğüs uçları önceden hazırlanmış kaynatılmış soğutulmuş karbonatlı su ile silinirse hem yara olmuyormuş hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını önlüyormuş. Bir de ileride göğüs pedi çok lazım oluyormuş (bebedor, chicco gibi markaları tavsiye ettiler). Ayrıca süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri alınıyormuş (bazıları manuel bazıları ise elektrikli tavsiye ediyor: elektrikli (medela), manuel (chicco) vb.
Anne sütü dışarda 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilirmiş (eğer buzluğa süt konulacaksa üzerine tarih atıp ona göre kullanmak kolaylık sağlıyormuş)
Doğum yaptığın gün hatta 38. haftadan itibaren medine hurması tüketmek iyiymiş.
Bebek çamaşırları için: 50 derecede yıkanıyormuş sanırım (bi yerde gördüm) (omo matik baby deterjan, yumoş baby yumuşatıcı, hacı şakir sabun tozu, dalin sıvı deterjan vs. hepsini ayrı ayrı tavsiye edenler ya da etmeyenler var)
Bebek banyosu için: Banyo sonrası eklem yerlerine (boy uzatıyormuş), poposuna pamukla zeytinyağı sürünce pişik olmuyormuş. Pişik olursa chicco gibi markaların pişik kremi, pudraları kullanılıyormuş. Banyo için sebamed bebe kompakt, johnsons baby bed time şampuan-bebeyağı vs. kullananlar memnunmuş.

Tabii bunlar tamamen benim için sadece teoride, deneyimli annelerden fikir almak isterim tabii...

Benim oğlanın odası bundan. Bi ara fotosunu da atarım. Çok memnunum. Tavsiye ederim. Organik boyalı falan fistan bi dünya araştırmıştım o zaman. Meltem Modüler.
Eki Görüntüle 1802756
Aa canım ben de internetten aynı modeli beğenmiştim :):)") kayınpederim mobilyacı şanslıyız :) gerçi onların alanı koltuk yapmak ama bu fotoğrafla imalatçı bi arkadaşına gittik başladılar yapmaya :):)

Gazdan bayilacagim .durduğum yerde duramiyorum. 2 gündür çok fena çekiyorum. Ne yapabilirim bi tavsiyeniz var mı

Saglikocagindada yapiyorlar bi sor istersen hastane uzaktaysa

Ben ilk gebeliğimde hiç birşey olmayan bir ilçede yaşadığım için bebekle ilgili tüüm slışverişimi butikbebe ve unnado dan yaptım. En son üç ay önce unnadodan iki tane uyku tulumu aldım. Çok güzel çıktılar. Dolaşsam arasam bulamazdım. Beğenmediğim bir iki parça oldu tabii ama onlarıda iade ettim. Hatta yine bu sitelerden dört tane hamile pantalonu almıştım o zaman 25-35 tl gibi bişeydi fiyatları. Yeni gibi duruyorlar şimdi de giyiyorum

Ben internetten cok alisveris yapanlardanim diyebilirim canm.. Yani cunku her magazada her modeli ya da bedeni bulamiyorum. Internetten kullanilab sitelerden alisveris yapmaktan cekinmiyorm. Teknoloji artk, gorerek almak da guzel ama mesela baby corner urunlerini hep netten aldm trendyol ya da bebekhousedan falan.. Yani bebek urunleri %100 pamuktan yapiliyor hep ama tabi bazilira biraz daha ince dokunms bazilari daha sağlam sıkı oluyor bunu alınca anlıyorsun, fiyata yansıyor mecburen..Ebebek magazasina gittm bugn mesela bakaym diye ama hic bi aldigim modeli orda yoktu.. Iyi ki almisim netten dedm ben de. Butikbebe de kullanilan sitelerden ben henuz ordan almadm ama arakadasm aliyordu bi de cok iyi indirimler de oluyorms o gayet memnun valla

Tekrardan çok geçmiş olsn canm, ateşinin normale düşmesine çok sevindm kendine çok iyi bak..

Direksiyon sınavlarındaki hocalara oldum olası sınır olurum!!! Saçma sapan hareketlerde bulunuyorlar. Neyse canım üzme kendini..herşeyin hayırlısı.

Butikbebe den bir kaç ürün almışlığım var. Gayet güvenilir bir site. Kalitesini bildiğin ürünlerden almanı tavsiye ederim çünkü Nasıl bir şey gelecek bilemezsin

Meme ucu çatlağı annenin cilt yapısıyla alakalı birazcık da. Egzemaya meyilli ciltlerde ne sürersen sür çatlıyor malesef. İnşallah hiç birine gerek kalmaz. Bebek gazlıysa yapacak bir şey yok. Yapılan bir çok araştırmaya göre anne sütünden bebeğe gaz geçmiyormuş. Bebeğe ıhlamur haricinde bitki çayları vermeyi uygun bulmuyorum;yapılan çok çalışma yok bunlarla ilgili..ayrıca annenin stresli ve panik olması bebeği gazlı hale getiriyor şeklinde bir çok araştırma var.
Göğüs pedlerini ilk Zaman'lar kesinlikle ve kesinlikle önermiyorum!! Hem akacak kadar süt olmuyor hem de meme ucunu kuru tuttuğu için hemen çatlamasına neden oluyor. Ped yerine kalkan kullanmak daha uygun. ( meme ucuna krem sürdükten sonra streç filmle kapatınca çok yumuşak tutuyormuş çatlamayı baya azaltıyormuş,deneyenler var..denemekte fayda var diye düşünüyorum)
Bebek çamaşırlarını 30-40 derecede yıkamak en uygun olanı. Hassas dokulu oldukları için yamulma daha kolay olur. Deterjan olarak ben dalin sıvı kullandım ama bir çok marka var. Granül de kullanılabilir.
Banyo sonrası saf zeytin yağı kullanmak güzel olur. Ben mustela şampuan ve Bebek vücut sütü aldığım için onları kullandım. Bu işin en iyisi o diyebilirim. Bünchen,sebamed,Nivea da güzel.Popo pişiği için sudokrem en güzeli diyebilirim. Bübchen,Nivea (içinde çinko var genelde önerilen bu) pışık kremleri de iyi. Pudra kesinlikle YASAK!!!!! İnce partiküllü olduğu için ciğerlere yapışma riski var.
Küçük bir dip not: bir şeyin en kalitelisi ve en pahalısı sizin bebeğinize yaramayabilir.

Yaaa çok şanslısın hem sade hem şık. Güle güle sağlıkla kullansın yavrun inşallah.

Gazdan bayilacagim .durduğum yerde duramiyorum. 2 gündür çok fena çekiyorum. Ne yapabilirim bi tavsiyeniz var mı
Offf off!!! Geçmiş olsun. Geçen hafta bana da oldu. Bildiğin yatağa düşürdü beni. Ne yapsam olmadı.. Şiştim patlayacaktım

slm güzel anneler ben uzun bi zaman giremedim foruma işim dolayısıyla çok yoğundum ve çok yoruldum umarım herkes iyidir. ben acayip yoruluyorum. geçen gün çarşıda biraz dolaştım iki gün kendime gelemedim. pazartesi ayrıntılı ultrason randevum var umarım her şey yolundadır.

ben de hareketleri çok aşağıda hissediyorum açıkcası korkmaya başladım ilkinde böyle değildi sana doktorun bir şey dedi mi

Slm Cnm hoş geldin. İnşallah ayrıntılı ultrasonda bebişin çok sağlıklı çıkar. Dediğin gibi bende biraz gezsem artık 1-2 gün kendime gelemiyorum. şimdiden böyle oluyorsa son 1-2 ayı düşünemiyorum nasıl geçer allah hepimize yardımcı olur inşallah. Bu arada ben de 18+4 teyim ama hiç tık yok bişi hissetmiyorum acaba benimki hep uyuyor mudur nedir :)

Ecrin ismi cayiz mi kızlar koyulabilir bir isim mi? Kızıma ecrin Alya ismini koymayı dusmustuk ama arkadaşım caiz bir isim olmadığını konulmaması gereken isimler arasında olduğunu söyledi.

Ecrin ismi cayiz mi kızlar koyulabilir bir isim mi? Kızıma ecrin Alya ismini koymayı dusmustuk ama arkadaşım caiz bir isim olmadığını konulmaması gereken isimler arasında olduğunu söyledi.
niye caiz olmasın ki cnm gayet güzel bir isim. Hem anlamı da ücret, karşılık, mükafatmış. anlamında bir sıkıntı da yok. Baktım Kuranı kerimde geçiyor. Beğendiysen neden olmasın.

niye caiz olmasın ki cnm gayet güzel bir isim. Hem anlamı da ücret, karşılık, mükafatmış. anlamında bir sıkıntı da yok. Baktım Kuranı kerimde geçiyor. Beğendiysen neden olmasın.
Allahın hediyesi olarak geçiyor ecrin kerim anlamı ile kuranda geçiyormuş galiba ikisi bir olunca ücret anlamına geliyormuş tek başına o anlamı tasimiyormus bazı yerlerde de konulmaması gerekiyor diyo kafam karıştı bende çok begenmistim .

Alya ismi Arapça kökenli olup (أَلْعَلياءُ) “şeref”, “sema”, “dağ tepesi” ve “yüksek yer” manalarına gelmektedir. Kız çocuklarına isim olarak konulmasında bir sakınca yoktur.

Ecrin; Bu isim Arapça kökenlidir. Arapçası “ecr” dir. Anlamı ise “ücret”, “karşılık”, “mükâfat”tır.

Arap dili kurallarına göre bu kelime cümle içindeki görevine bağlı olarak “ecran”, “ecrun”, veya “ecrin” olarak okunabilir. Fakat kelime isim olarak sadece “ecr” şeklinde kullanılır. Bu açıdan kızınıza anlamı dinimize uygun, örfümüzce-kültürümüzce malum ve her zaman genel geçer olacak bir isim koymanızı tavsiye ederiz.

Arkadasım yanlış anlama hangi ilacı kullanacaksanbu vitamin dahi olsa doktora sormalısın bdnim normalde kullandıgım one a day gibi nir vitaminim vardı doktorum sakın içme içinde Ginseng var düşüge neden olur demişyi.Bizim bilmedigimiz tahmin edeneyecegimiz bitkiler olabilir lütfen sormadan içme.Ben doktorun verdigi Gynoferon demir ilacı ve Elevit multivitamin kullanıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…