Ben genelde internetten yapıyorum cnm.O siteden de yaptım her ürünün degişiyor akıp bakmalısın.İade edebiliyorsun hemen kargo ücreti ödemeden iade edip paranı iade alabiliyorsunArkadaşlar sabah gördüm bi arkadaş butikbebe diye bi site ismi paylaşmıştı bakınıyorum şuan oraya çok güzel şeyler var ama emin olamıyorum netten bebiş kıyafet almaya görüp almak mı daha iyi diye düşünüyorum var mı aranızda alışverişini hep netten yapan bi de özellikle bu dedğim siteden alışverşş yapan?
Kızlar yavaş yavaş kendime ileride yardımcı olabilecek bilgileri derliyorum (genellikle doğum sonrası için). Belki sizlerin eklemek istedikleri olur, size de fikir verir diye paylaşıyorum. Daha zamanımız var ama aklımızın bi köşesinde bulunsun:
Süt arttırıcı gıdalar:
Humana steel tea, Rezene çayı, Tahin helva, Dere otu, İncir, beyaz dut kurusu, bulgur, bol su içmek
Gaz için: rezene çayı, kimyon (anne tüketecek) (bebekler için ise milupanın papatya çayını gördüm ama ne zaman kullanılır bilmiyorum)
Emzirme ile ilgili: Doğumdan önce (2 ay öncesinde başlayabilirmişiz) göğüs uçlarına mercimek büyüklüğünde (lansinoh 10 gr yeterli oluyormuş) krem sürmek yumuşatıyormuş. Bazıları ise soğan sürmeyi öneriyor. Birde bebişi emzirmeden önce göğüs uçları önceden hazırlanmış kaynatılmış soğutulmuş karbonatlı su ile silinirse hem yara olmuyormuş hem de bebeğin ağzında pamukçuk çıkmasını önlüyormuş. Bir de ileride göğüs pedi çok lazım oluyormuş (bebedor, chicco gibi markaları tavsiye ettiler). Ayrıca süt sağma makinesi ve süt saklama poşetleri alınıyormuş (bazıları manuel bazıları ise elektrikli tavsiye ediyor: elektrikli (medela), manuel (chicco) vb.
Anne sütü dışarda 6 saat, buzdolabı rafında 24 saat, derin dondurucuda 6 ay saklanabilirmiş (eğer buzluğa süt konulacaksa üzerine tarih atıp ona göre kullanmak kolaylık sağlıyormuş)
Doğum yaptığın gün hatta 38. haftadan itibaren medine hurması tüketmek iyiymiş.
Bebek çamaşırları için: 50 derecede yıkanıyormuş sanırım (bi yerde gördüm) (omo matik baby deterjan, yumoş baby yumuşatıcı, hacı şakir sabun tozu, dalin sıvı deterjan vs. hepsini ayrı ayrı tavsiye edenler ya da etmeyenler var)
Bebek banyosu için: Banyo sonrası eklem yerlerine (boy uzatıyormuş), poposuna pamukla zeytinyağı sürünce pişik olmuyormuş. Pişik olursa chicco gibi markaların pişik kremi, pudraları kullanılıyormuş. Banyo için sebamed bebe kompakt, johnsons baby bed time şampuan-bebeyağı vs. kullananlar memnunmuş.
Tabii bunlar tamamen benim için sadece teoride, deneyimli annelerden fikir almak isterim tabii...
yok normaldir daha hissetmemen benim bu ikinci hamileliğim o yüzden erken hissettim sanırım ilkini 20. haftalarda hissettim bir de benim ilk çocuğum erkek bu kız olacak inşallah kızım daha hareketli oğluma göre seninkinin cinsiyeti nedir tatlımSlm Cnm hoş geldin. İnşallah ayrıntılı ultrasonda bebişin çok sağlıklı çıkar. Dediğin gibi bende biraz gezsem artık 1-2 gün kendime gelemiyorum. şimdiden böyle oluyorsa son 1-2 ayı düşünemiyorum nasıl geçerallah hepimize yardımcı olur inşallah. Bu arada ben de 18+4 teyim ama hiç tık yok bişi hissetmiyorum acaba benimki hep uyuyor mudur nedir :)
Günaydın, doktor normal olduğunu büyüdükçe yukarlardan da hissedeceğimi söyledi . Kuzenim de kız bebeklerin kasıkta hissedildiğini söyledi ama ne kadar bilimsel tartışılır:))ben de hareketleri çok aşağıda hissediyorum açıkcası korkmaya başladım ilkinde böyle değildi sana doktorun bir şey dedi mi
Kızlar benim gogsumdeki kasinti iyice arttı duramiyorum kasintidan
Detaylı ultrasonu devllet hastanesinde yaptiraniniz var mı? Nasil bebekle ve sizle ilgileniyorlar mı?
Kızlar benim gogsumdeki kasinti iyice arttı duramiyorum kasintidan
Merhaba kızlar, göğüsteki kaşıntıyı bilmiyorum ama bi tanıdığım hamileliğinde karnının çok kaşındığını ve sonradan ilerleyen zamanda çatlaklar oluştuğunu söylemişti. Kaşıntın varsa ne kadar krem sürersen sür çatlıyosun demişti. Hatta açıp tahriş edici şekilde kaşıdığı için çatlakları derinmiş. Keşke kıyafetin üstünden kaşısaydım demişti. Ben de zaten çatlaklar var, ergenlik döneminde çok kilo değişikliği yaşadığım için..Ayy Allah yardım etsin benimkiler de kaşımaktan hep yara oldu durduramıyorum kendimi baZı kısımlarına kan oturdu resmen bunun bir çaresi var mıdır ki
Merhaba kızlar, göğüsteki kaşıntıyı bilmiyorum ama bi tanıdığım hamileliğinde karnının çok kaşındığını ve sonradan ilerleyen zamanda çatlaklar oluştuğunu söylemişti. Kaşıntın varsa ne kadar krem sürersen sür çatlıyosun demişti. Hatta açıp tahriş edici şekilde kaşıdığı için çatlakları derinmiş. Keşke kıyafetin üstünden kaşısaydım demişti. Ben de zaten çatlaklar var, ergenlik döneminde çok kilo değişikliği yaşadığım için..
Hala kusan ve kilo alamayan var mı ?
Benimde aynı anlattığın gibi cnmAyy Allah yardım etsin benimkiler de kaşımaktan hep yara oldu durduramıyorum kendimi baZı kısımlarına kan oturdu resmen bunun bir çaresi var mıdır ki
Arada kusuyorum hemde çok aşırı ama kilo da aldım. Kusmaya sebep olan şeyleri bulmaya çalış
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?