2016 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    391
Merhabalar, yazılarınızı takip ediyordum ancak yazma fırsatı bulamadım. Allah nasip ederse Kızım olacak. Bugün detaylı ultrason vardı. Çok Şükür tüm taramaları kilosu boyu haftasıyla uyumlu çıktı. Doktorumuzun yönlendirmesi ile Detaylı Ultrason için Büyükçekmece Kolan Hastanesi Dr. ALtan Cebeci ye gittik. Kendisi oldukça ilgili ve her ayrıntıya dikkat eden doktor. Bu civarlarda oturan arkadaşlar var ise bilgi vermek istedim.

Doktorum Medicana İnternational Hastanesinde Doç.Dr. Işık Üstüner kendisi oldukça sıcak kanlı ve ilgili bir doktor. Gün saat fark etmeksizin de kendi hastalarına doğumu kendisi yaptırıyor. Ayrıca ilk muayanede cep numarasını vererek ayrıca güven verdi.

Bir çok arkadaşımız alışverişlere ve oda planlarına başlamış, Bizde sadece ikea dan beşik ve dolap almaya karar verdik.Allah nasip ederse yaşından sonra oda yapmayı planlıyorum. Allah hepimize sağlıkla hayırlısıyla bebeklerimizi kucağımıza almayı nasip eder inşallah.

kızlar hamilelikte saç boyama ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Bitkisel olan önerebileceğiniz boya markaları varmı ?

Hadi Yaaaa,ne biliyim ben heyecanlıyım,sürekli kıpırtılarını hissettiğim bir tuhat oluyorum. Biz geçen renkli ultrasonda bebeğin suratını görünce çok etkilendik,o gün bu gün daha da arttı hislerim. Normalde çok cocuk isteyen birisi değildim,hatta hamile olupta bu kadar salya sümük olanlara bende şaşkınlıkla bakardım. Ama başıma gelince,renklide yüzünü görünce çok değişik hissettim demekki analık duygusu buymuş dedim. Sende renkli ultrasonda gördüğünde mutlaka bir garip olucaksındır diye düşünüyorum. Bir anda olan birşey çünkü.

kızlar hamilelikte saç boyama ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Bitkisel olan önerebileceğiniz boya markaları varmı ?
Ben boyuyorum bitkisel deil normal boyayla..saç derisinde herhangi ciddi bir kesik yara ve ya alerji durumu söz konusu değilse boyatmak için korkmanıza gerek yok

merhabalar herkese

Kizlarrr selammm
Ay ben bu sefer kendime ciciler aldmm...

Bi tane sabahlikli logusa gecelik bi de lohusa taci gulkurusu renkleri cok begendmmm dayanamadm aldmm...

canım çok güzeller güle güle giy

bende kontrole gitmeden önce bebeğimi görmek için heyecanlanmıyorum ama ultrasonda görmeye başlayınca bir anda duygularım değişiyor. Harika hisler içine giriyorum. Oğluma hamileyken alacaklarımı hep son anda almıştım. Ama şimdi kız olacağını duyunca kendimi tutamadım. Kızlar için çok güzel güzel cicili bicili kıyafetler var, zaten hep kız bebek kıyafetlerini almaya heveslenirdim.Dayanamadım koyverdim kendimi aldım zıbınlarını, bodylerini:))

Dr.unuz birşey diyor mu kilonuzla ilgili?

canım kontrolüm bu cumrtesi detaylı tarama yapılıcak hatta. 5 hafta önce gittiğimde hiç kilo almamıştım bana kızdı kılo almalısın cok nadır soylediğim birsey ama senın durumda kılo gereklı dedı. yorulma dedı. kahvaltıyı erkn yap ve artık kılo al dedı. zaten dıkkat edıyordum 6 ogun beslenıyorum sevmeme ragmen et yıyorum ve aynen de devam ettım ama kendiliğinden haftada yarım kılo almaya basladım. ben yıllarca kılo almak ıcın ugrasmıs ve max hamılelık oncesı kıloya ancak ulasabılmıs bırı olarak korkmustum ama vucudumda ıhtıyac oldugunu bılıyor kı artık kılo alıyorum.

canım neye guvenecegımızı sasırdık doktorumda aktardan bısey alma dedı :/

ahaha hadı yaaa vallahı sasırdık. ben hıc sormadım acıkcası su anda clarins dıye markanın yagını kullanıyorum ama baktım ıcerıgıne aynısını aktardan 3te1 fıyatına yaptırabılırım kı forumda okumustum bırcok anne boyle yapıyormus ondan dedım. ama kafam karıstı smdı belkı aktarları guvenılmez buluyordur ıcerıgını dzugun yapmamaları eskı kotu dandık bozuk malzeme kullanma ıhtımallerıne karsı bu arada clarınsı aldığımda hamıle bıle degıldım ama bıgun nasılsa hamıle olurum ucuz bulmusken alayım demıstım ıyıkıde almısım smdı cok daha pahalı..

BaZı insanlar nedense çok kötü niyetli, rahatlatıp telkin edeceğine neler diyorlar

Benim de bazı arkadaşlarım kalınlaştığımı söylüyorlar hamileyim ben Can'ım aaa
Evet bencede kötü niyetliler bizim işyerindede habire arkandan sanki başka bîrsey geliyor o kalça ne o öyle diyen biri var agzını yırtasım var du bakalım.Kendisi doguralı 19 yıl olmuş 45 yasında çok kilolu dönmüş bana bu lafı söylüyor.Olsun veririm napayım diyorum bana bak bende dal gibiydim veremezsin heveslenme diyor

Ben pazartesi oldum asimi oyle cok acimadi aksamina biraz yanma oldu o kadar ben sol koluma yaptirmistim ama pisman oldum. Cunku bebege giden kan akisi bildigimle sag tarafta imis sola yatmak gerekir diye okumustum. Asidan sola bebekten saga yatamadim kasildim kaldim ;S Bi arastirin derim

kızlar bu arada bu haftasonu detaylıya gıurıcem ama ıcımı bır korku kapladı 2li test yaptırdım sadece, cunku rısk 17500/1 cıktı cokkk dusuk yanı gerek gormedı doktor 3lü yafa amnınosenteze ama bıkac seferdır rısk dusuk cıkmasına ragmen down sendromlu bebek doguran haberlerı goruyorum yada duyuyorum. burda da bırazcık arastırdım tum taramaları rısklerı dusuk olmasına ragmen down sendrolu bebek doguran anneye de denk geldim. allah yardımcıları olsun cok zor cok emek ısteyen bırsey ben kendımı okdr guclu gormuyorum ve cok korkuyorum bu derken bıle vıcdan yapıyorum ama bu dusuncelerı de kafamdan atamıyorum... bnm gıbı takıntı yapan var mı ??

bennn.. aynı düşüncelerdeyim su an.. ben de geçenlerde öyle bi yazı okudum hatta sarkıcı özgünündü galiba hiç risk çıkmadığı halde olmuş, onu okuduktan sonra araştırdım oluyormuş öyle seyler. ben de kendimde o gücü sabrı göremiyrum ama aynı senin gibi de düşündüklerimden dolayı vicdan yapıyorum.. allahım sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin inşallah..

Gördüm ben de net bir şekilde ama hala cok bir şey ifade etmiyor annelık duygusu yok merak heyecan yok sadece merhamet vicdan var o da her bebege karsı ne bilim ben de demekkı skıntı

Diğer kişide benim,aynı korkulardayım. Bunu duyunca çok acayip oldum,takıntı haline getirdim. Allahım yardımcımız olsun. Kısmetimiz nasılsa öyle olsun. Bilerek olması ile,testlerde bile çıkmadığı halde doğunca anlaşılması arasında ciddi bir fark var. İnsan ne düşüneceğini bilemiyor gerçekten.

Benimde aşımın 3. günü bugün , çok ağır şiddetli geçiyor 2 gündür uyku uyuyamıyorum , kolumu kıpırdatamıyorum bide sol koluma yaptırdım , bu kadar ağrı olacağını zannetmiyordum, dün gece ateşim yükseldi sıtma tuttu çok kötü oldum. bu gün biraz hafifledi , gece kolonyalı pamuk ile ovalattırdım. 2. aşımı olmak için tereddütteyim Allah yardımcımız olsun hepimizin..

İlk defa anne olacagm ıcın olabılr sızın 2. Galıba en azından o duyguyu bılıyrsnz ya sanırm ondan

Gördüm ben de net bir şekilde ama hala cok bir şey ifade etmiyor annelık duygusu yok merak heyecan yok sadece merhamet vicdan var o da her bebege karsı ne bilim ben de demekkı skıntı
Belki sen kucağına alınca tam hissedeceksin o duyguyu. Yani aslında yine de çok aşırı bişey yok,karnım büyümese ve hareketleri olmadığı zamanlarda,işe güce daldığımda unutuyorum bile varlığını, doğduğu zaman tam anlayacağız hepimiz bence,şimdiki heyecan ve kontrol günleri geldiğinde kıpırtışlarını görünce insan bir hoş oluyor. Ama sonra o duyguda geçiyor. Bence sende böylesindir,fazla üzerinde durmuyorsundur ondan. Bende de senin dediğin gibi çok aşırı bişey yok aslında. ama düşününce,hatırlayınca bir gülümse yapışıyor suratıma,doğumunu kucağıma aldığımı düşünüyorum.

Bu arada rüyanızda görüyormusunuz bebeğinizle ilgili birşeyler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…