- 4 Kasım 2012
- 635
- 2.054
- 313
- 38
Diğer kişide benim,aynı korkulardayım. Bunu duyunca çok acayip oldum,takıntı haline getirdim. Allahım yardımcımız olsun. Kısmetimiz nasılsa öyle olsun. Bilerek olması ile,testlerde bile çıkmadığı halde doğunca anlaşılması arasında ciddi bir fark var. İnsan ne düşüneceğini bilemiyor gerçekten.
Umarım iyidir sağlıklıdır canım seninde dediğin gibi hepimizin ki, aynen dediğin gibi bende yok sarışın olsun,yok ben oğluma neler neler yapcam diye düşünürken,çok çok daha mühim birşey var bu konuda,sağlığı zekası yerinde olsun allahım inş. Ya allahım nolur gücenme bana,gerçekten çok korktum, anne karnında down sendromlu çocuklar nasıl görünüyor diye hatta baktım,oğlumun renkli fotosuyla karşılaştırdım. Ay sonra bir ağlama krizi geldi sana anlatamamm. Offff çok kötü oldum. Allahım hayırlısını,kısmetimizi nasip etsin. Gerisi boş nabalım.offff sımdıye kadar soyle akıllı olsun doktor yapcam kızımı boyle babası gıbı yesıl gozlu olsun fılan dıye dusunup duruyordum smdı ıse cok kızıyorum kendıme buyuk konusmayacagım bırdaha!saglığı zekası yerinde olsun tamamıyle baska bırsey ıstemıyorum. oyle de kıpır kıpır kı butun gun ask yasıyoruz doktorumda tanıdık her seferınde renklı yuz fotosunu cdsını verıyor bana bakıp duruyorum sevıyorum butun gun daha dogmadan herseyım oldu umarım herseyıyle cok ıyıdır...
Gördüm ben de net bir şekilde ama hala cok bir şey ifade etmiyor annelık duygusu yok merak heyecan yok sadece merhamet vicdan var o da her bebege karsı ne bilim ben de demekkı skıntı
Belki sen kucağına alınca tam hissedeceksin o duyguyu. Yani aslında yine de çok aşırı bişey yok,karnım büyümese ve hareketleri olmadığı zamanlarda,işe güce daldığımda unutuyorum bile varlığını, doğduğu zaman tam anlayacağız hepimiz bence,şimdiki heyecan ve kontrol günleri geldiğinde kıpırtışlarını görünce insan bir hoş oluyor. Ama sonra o duyguda geçiyor. Bence sende böylesindir,fazla üzerinde durmuyorsundur ondan. Bende de senin dediğin gibi çok aşırı bişey yok aslında. ama düşününce,hatırlayınca bir gülümse yapışıyor suratıma,doğumunu kucağıma aldığımı düşünüyorum.
Bu arada rüyanızda görüyormusunuz bebeğinizle ilgili birşeyler.
ben de oyle dusunuyorm insallah oyle olur:)Ilk bebegimde bende oyleydim dogana kadar.. ne kdr ruhsuzum diye kendime kiziyodum. dogup da yanima yatirdiklarinda emzirmeye baslayinca hissettim o duyguyuBence sende öyle olursun
Kizlarrr selammm
Ay ben bu sefer kendime ciciler aldmm...
Bi tane sabahlikli logusa gecelik bi de lohusa taci gulkurusu renklericok begendmmm dayanamadm aldmm...
Ben oğluma hamileyken bi arkadaşım " ben yeni doğum yaptığımda kızımı çok sevemedm zamanla ona alıştım" demişti ben hayret etmiştim zatenn soğuk bir insandır ona bağlamıştım... Sonra doğum yaptım oğlumu ilk emzirdiğin an tarifsizdi harikaydı ama gerçekten zamanla daha çok sevdim bağlandım ona... Hatta şimdi 3 yaşında çoook daha fazla seviyorum çünkü artık emeklerimin karşılığını alıyorum beni sevdiğini söylüyor,beraber alışverişe, sinemaya, tiyatroya gidiyoruz... En tatlı arkadaşım o benim... Bir fidanı dikersiniz, sularsınız emek verirsiniz başta size hiç bişey veremez ama sizin için çook değerlidir ama sonra hem meyvesini yersiniz hem de gözünüz gibi bakarsınız yaa öyyle işte :)Ben şaşırıyorm hamile olur olmaz bu kadar analık duygusuna gırmenize abartıyormusnz yoksa ben de mı tık yok bebegi görmeye bu kadar heyecanlanmalar aglamalar garipsiyorm.tabi bu benım dusuncem.saygım sonsuz sadece garip:)) bi de bu kadar çabuk kıyafet alımına baslayanlar enteresan sanırm ben de var cinslik
Denizli, odak hastanesi canım.Hangi hastane bu canim,uygunmuş bayağı,istanbulda mı?
Ben 19+4 de yaptırdım canımGünaydın kızlar. Yarın tetanoz aşım var. 20 haftası dolanlar aşılarınızı yaptırdınız mı?
Ayy hiç sorma..Hamilelik her anlamda çok zormuş yaşamayan bilemiyor düşüneceğimiz o kadar şey var ki.bi de bunlar üstüne insanların yorumları deli ediyor beni daha 2.5 kilo alıp aynı kıyafetlerimi giymeme rağmen kilo almışsın yorumlarına çok alınıyorum.alıcaz tabi yoruma ne gerek var!
Canım bana doktorum 4.aydan sonra diplere değdirmemek şartıyla bi kaç defa boyayabilirsin demişti.kızlar hamilelikte saç boyama ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Bitkisel olan önerebileceğiniz boya markaları varmı ?
Canım ben normal boyuyorum bi sıkıntı olmadikızlar hamilelikte saç boyama ile ilgili ne düşünüyorsunuz? Bitkisel olan önerebileceğiniz boya markaları varmı ?
Canım ben de yarın yaptıracağım açıkçası sol tarafa vurdururum diyordum yazdıklarınızı okuyunca kararımı değiştirdim ne olur ne olmaz ağrı olursa diye sağa yaptıracağımBen pazartesi oldum asimi oyle cok acimadi aksamina biraz yanma oldu o kadar ben sol koluma yaptirmistim ama pisman oldum. Cunku bebege giden kan akisi bildigimle sag tarafta imis sola yatmak gerekir diye okumustum. Asidan sola bebekten saga yatamadim kasildim kaldim ;S Bi arastirin derim
evet yani kendileri kilo almasın o zaman hamile kaldıklarında ya saçmalığa bak diyet mi yaptırcaz çocuğa sürekli acıkıyom ben şahsenHamilelik her anlamda çok zormuş yaşamayan bilemiyor düşüneceğimiz o kadar şey var ki.bi de bunlar üstüne insanların yorumları deli ediyor beni daha 2.5 kilo alıp aynı kıyafetlerimi giymeme rağmen kilo almışsın yorumlarına çok alınıyorum.alıcaz tabi yoruma ne gerek var!
uyuza bak ya. valla benim kuzenler çatır çatır doğurdu demezsin iki çocuk annesi hiç birine öyle de güzel verdiler ki herkes bir olmak zorunda değil.Evet bencede kötü niyetliler bizim işyerindede habire arkandan sanki başka bîrsey geliyor o kalça ne o öyle diyen biri var agzını yırtasım var du bakalım.Kendisi doguralı 19 yıl olmuş 45 yasında çok kilolu dönmüş bana bu lafı söylüyor.Olsun veririm napayım diyorum bana bak bende dal gibiydim veremezsin heveslenme diyor
takıntı yapma canım ya ne güzel risk çıkmamış sıkıntı yapmana ne gerek var ortada bir şey yokken. Ben bu konularda çok rahatım sanırım ne ikili test öncesi ne ayrıntılı ultrason öncesi aklıma en ufak kötü şey gelmedi hatta testleri unuttum bebeği görcez diye gittim. Olacaksa zaten önüne geçemeyiz ama ortada bir şey yokken üzülme bence.kızlar bu arada bu haftasonu detaylıya gıurıcem ama ıcımı bır korku kapladı 2li test yaptırdım sadece, cunku rısk 17500/1 cıktı cokkk dusuk yanı gerek gormedı doktor 3lü yafa amnınosenteze ama bıkac seferdır rısk dusuk cıkmasına ragmen down sendromlu bebek doguran haberlerı goruyorum yada duyuyorum. burda da bırazcık arastırdım tum taramaları rısklerı dusuk olmasına ragmen down sendrolu bebek doguran anneye de denk geldim. allah yardımcıları olsun cok zor cok emek ısteyen bırsey ben kendımı okdr guclu gormuyorum ve cok korkuyorum bu derken bıle vıcdan yapıyorum ama bu dusuncelerı de kafamdan atamıyorum... bnm gıbı takıntı yapan var mı ??
Kizlarrr selammm
Ay ben bu sefer kendime ciciler aldmm...
Bi tane sabahlikli logusa gecelik bi de lohusa taci gulkurusu renklericok begendmmm dayanamadm aldmm...
Hem sana hemde bebişlerine kocaman kocaman maşallah annesikızlar herkese merhaba bugün detaylı ultrasonum vardı. cinsiyetler netleşti bir kız bir erkek olacakmış nasipse. yaklaşık 1,5 saat sürdü.pozisyonları biri secde biri amuda modunda olduğu için zorladı doktoru. çok şükür tüm organları normal gelişimleri de normal seyrinde çıktı. kiloma yine fazla dedi doktorum 6.2 kilo almışım bebişlerim de biri 340 diğeri 380 gr olmuşlar.. darısı tüm güzel haber bekleyenlere olsun inşallah.. her doktordan çıktığımda kuş gibi hafifliyorum
merhabalar herkese
canım çok güzeller güle güle giy
bende kontrole gitmeden önce bebeğimi görmek için heyecanlanmıyorum ama ultrasonda görmeye başlayınca bir anda duygularım değişiyor. Harika hisler içine giriyorum. Oğluma hamileyken alacaklarımı hep son anda almıştım. Ama şimdi kız olacağını duyunca kendimi tutamadım. Kızlar için çok güzel güzel cicili bicili kıyafetler var, zaten hep kız bebek kıyafetlerini almaya heveslenirdim.Dayanamadım koyverdim kendimi aldım zıbınlarını, bodylerini:))
nerden aldınız cok begendım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?