- 17 Mayıs 2016
- 719
- 838
- 18
canım ben bebe yağı kakao yağı lierac kullanıyorum bebe yağını banyodayken sürüyorum kakao yağı nı ve diğerini de akşamları yatmadan ama kakao yağı çok yağlı yapıyorBen 1 gün Bebe yağı 1 gün vazelin sürüyorum banyodan çıkınca.
Bende kafa yapisina tipine erkek demistim cunku nup gorunmuyordu rabbim gonlune gore nasip etsin demistim nasibin kizceymis tatlim saglikla gelsin insallah detayliya kadar bekleyin oyle alis veris yapin ben detaylidan sonra alis veris yaptim kiz dediler bana hic erkek demediler yinede detaliyida bekledim saglikla kalinBizim hiç pisi görünmedi canım hep kafa kemik yapısından yorum yaptı doktor sizde pisi gördüyse değişmez inşallah değişmesin o zaman :)
Canım bana da %90 erkek demişti doktor, en son gittiğimizde yanılmışız kız dedi.
Eşim havalara uçtu, hep kız istiyordu zaten:)
Ama ben hala emin değilim, erkek hissediyorum, haftaya doktora gittiğimde bakalım nolcak:)
Nası neye göre erkek demişti, pipi yerine ne gördü acaba :) ya böyle olunca ümitleniyorum, inşallah bizde böyle şok oluruz kızımız olur :))
Hayırlısı olsun canım :)
Kemik yapısına göre yorum yapıyorlar ilk haftalarda :)
Anladım Canım teşekkürlerAYSHE9388 Canım bunu buldum
Ayrıntılı (detaylı) ultrason incelemesi: Hamileliğin 17-23 haftaları arasında bebekte doğumsal bir anomali (sakatlık) var mı diye araştırmak için yapılır. Obstetrik ultrason gibi karından yapılır ancak daha uzun süre alır. Ayrıntılı ultrason hakkında detaylı bilgiye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Obstetrik ultrasonografi (normal gebelik ultraon incelemesi) gibi iki boyutlu ultrason cihazı kullanılarak yapılır.
RENKLİ DOPPLER ULTRASON
RENKLİ ULTRASON NEDİR? GEBELİKTE NEDEN YAPILIR?
Renkli doppler ultrason nedir?
Renkli doppler ultrason veya renkli (color) doppler ultrasonografi (halk arasında renkli ultrason) sadece gebelik takibinde kullanılan bir yöntem değildir. Hamilelik dışında da kadında ve erkekte çeşitli hastalıklarının takibinde kullanılan bir yöntemdir. Power doppler renkli doppler ultrasonografinin bir türüdür.
Ultrason cihazı ses dalgaları ile çalışır. Doppler ultrason bu ses dalgalarının kan damarları içerisindeki kan hücrelerine çarpıp geri yansırken frekans değiştirmesinden faydalanılarak yapılır. Renkli doppler incelemesi ise buna ek olarak ekrana damarlardaki kanın akış yönünü ve hızını kırmızı-mavi renklerle çizer. Ekrandaki görülen damarların üzerinde bu renkler belirir, aynı zamanda kalp atımına benzer sesler işitilir.
Doppler ultrasonografi konusu hakkında ayrıntılı bilgiye buraya tıklayarakulaşabilirsiniz.
Renkli ultrason neden yapılır?
Renklli doppler ultrason ile en çok incelenen damar bebeğin göbek kordonundaki damarlardır (umblikal damarlar). Bunun dışında rahim damarları, beyin damarları, kalp damarları gibi çeşitli damarlar incelenebilir. Özellikle rahim içerisinde gelişme geriliği (iugr) şüphesi olan bebeklerde, anomali varlığında, kalp ritm bozukluğu veya kardiyak anomali varlığında, yüksek tansiyon hastalarında yapılır. Her gebelikte rutin olarak yapılan bir inceleme değildir.
Renkli doppler ultrason ne zaman yapılır?
Gebelikte yapıldığıı belli bir zaman yoktur ancak gebeliğin ilk aylarında damarlar belirginleşecek kadar büyük olmadığı için yapılamaz. Yukarıda anlatılan şüphelerin varlığında gebeliğin orta veya ilerleyen her haftalarında yapılabilir. Fiyatı yapılan merkeze göre değişkenlik gösterir.
Renkli ultrason görüntüleri:
Bilimsel açıklamasıda buymuş cnm
Ya maaşalşah benım de içime gelmişiz doğuyor ama kısmet ilk erkek mi demişti ki Dr aana araba vs aldın ız yoksa bı ikinci gebelik mi ya bende perşembe gitcem bir erkek bir kız dedii elhamdulillah bir oglum var kız istiyorum sülalenin tek kızı olucak tabi olur saArkadaşlar doktora gittim AFP için çok şükür sonucumuz güzel çıkmış 0.73lü bişey sonra cinsiyet kesinleştirelim dedi ben demeden doktor , neyse uzandım yok göstermiyor çikolata ye 30 dk sonra gel dedi gittik eşimle yedim istemeye istemeye iğrenç geliyor da tatlılar sonra girdik bide ne görelim doktor benim kız hissettiğimi biliyordu ben yanıldım sen haklı çıktın demezmi şok şok şokk
Evet kızlar kızçemmm oluyor hiç yanılmadım hislerimde eşime baktım o ara doktoru kucaklıcak nerdeyse eşim hep kızı olsun istiyordu biz sevgiliyken bile kız aşkı vardı inanın hala şoktayım oğluma arabalar zıbınlar bile almıştı babası şimdi de gelirken bebek aldı
Sağlıklı olsunlar da en çok annem için üzüldüm erkek istiyordu çok, ya bu arada @ekonomistgonul senin de kalbin temizmiş ve yorumunda haklı çıkan @SLVESTER işte bende haberler böyle kızlar ama oğlana bu kadar alışmışken kızçem olacağına bu kadar mutlu olcağımı düşünmemiştim inşallah yavrularımızı sağlıkla alırız kucaklarımıza.
AzRASILAM kızçem olcak inşallah:)
Ayrıntılyımı cnmBunu bana 12. haftada yapmislardi.
İki zıbınıda kullanırValla nolcak canım süs yaptım vitrinlere:) zıbınlar giydiririm mavi mavi zaten babam beni çok Seviyo var bide aynı kadına aşığız var:)
20.hafta dediler banaKızlar az önce sağlık ocağından doktorum aradı aşı zamanı geldi diyor cuma aşı olcam, galiba açlık şeker de bakcakmış
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallah@azraislam benimde bi oğlum daha olacak inş. Yaşım 30 il trabzon
Bat 10mart muhtemelen doğacak tarih 18.12.2016
Amin canım 30 temmuz detaylı olcak bakalım ama 18+3 dük 10 dk uğraştı doktor çikolata falan yedim pipi yok :) kız bu kız evet kız diyor kendi kendine doktor:) delirdi adam dedim içimden bi ara öyle yapcam canım beskleyelim bakalımBende kafa yapisina tipine erkek demistim cunku nup gorunmuyordu rabbim gonlune gore nasip etsin demistim nasibin kizceymis tatlim saglikla gelsin insallah detayliya kadar bekleyin oyle alis veris yapin ben detaylidan sonra alis veris yaptim kiz dediler bana hic erkek demediler yinede detaliyida bekledim saglikla kalin
13.ve 16 haftada hep erkek dedi hatta % 80dedi ama bugün kesin kız dediYa maaşalşah benım de içime gelmişiz doğuyor ama kısmet ilk erkek mi demişti ki Dr aana araba vs aldın ız yoksa bı ikinci gebelik mi ya bende perşembe gitcem bir erkek bir kız dedii elhamdulillah bir oglum var kız istiyorum sülalenin tek kızı olucak tabi olur sa
Evet canım niye şaşırdın bakim sen erkek diyordun acı falan yiyorum ondan mı:)Ayrıntılyımı cnm
İki zıbınıda kullanır
Ama ben çok şaşırdım
20.hafta dediler bana
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallah
Araf ve arda :)) aras- ayaz -armaganAyy kizlar ya benim 2.ci hamileleligim. Bebegimi ilk baslarda azda olsa hissediyordum ama simdi tık yok normal mi ya. Hissetmek icin sabirsizlaniyorum. Uzaniyorum karnimi flan oynatiyorum ama yok hic bisey. Sizce neden bugun 18 haftalik olduk. Bebegim iyi cok sukur. Kilosu 166gr boyu 20 cm e yakin dedi doktor 7 temmuzda ama anlamadim gitti. Biliyorum erken ama . Yinede hissetmek istiyorum artikk.
Bide erkek isimi onerisi olan varmi ama kurani kerimde gecen bi isim. Oglumun adi araf acaba diyorum buda arif mi olsunama cok klasik bi isim. O yuzden hosuma gitmiyor .
Anladım canım bende lierac dan alcam bi ara çok övüyorlarcanım ben bebe yağı kakao yağı lierac kullanıyorum bebe yağını banyodayken sürüyorum kakao yağı nı ve diğerini de akşamları yatmadan ama kakao yağı çok yağlı yapıyor
Canım ben Eymen düşünüyordum oğlum olsaydı Meryem süresinde geçiyor bilgin olsun şimdi kız isimleri bakcaz eşim koycaktı kız olunca kıyamadı bana beraber koyarız diyor:)Ayy kizlar ya benim 2.ci hamileleligim. Bebegimi ilk baslarda azda olsa hissediyordum ama simdi tık yok normal mi ya. Hissetmek icin sabirsizlaniyorum. Uzaniyorum karnimi flan oynatiyorum ama yok hic bisey. Sizce neden bugun 18 haftalik olduk. Bebegim iyi cok sukur. Kilosu 166gr boyu 20 cm e yakin dedi doktor 7 temmuzda ama anlamadim gitti. Biliyorum erken ama . Yinede hissetmek istiyorum artikk.
Bide erkek isimi onerisi olan varmi ama kurani kerimde gecen bi isim. Oglumun adi araf acaba diyorum buda arif mi olsunama cok klasik bi isim. O yuzden hosuma gitmiyor .
Asaf, anlamı da bildiğim kadarıyla ''erdem '' demekAyy kizlar ya benim 2.ci hamileleligim. Bebegimi ilk baslarda azda olsa hissediyordum ama simdi tık yok normal mi ya. Hissetmek icin sabirsizlaniyorum. Uzaniyorum karnimi flan oynatiyorum ama yok hic bisey. Sizce neden bugun 18 haftalik olduk. Bebegim iyi cok sukur. Kilosu 166gr boyu 20 cm e yakin dedi doktor 7 temmuzda ama anlamadim gitti. Biliyorum erken ama . Yinede hissetmek istiyorum artikk.
Ben 1kilo almışım :)Simdiye kadar kac kilo aldiniz arkadaslar :) Dogum sonrasi ins kilolar cabucak verilir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?