2016 Aralık Anneleri

Çok teşekkür ederim canım. İnşallah en yakın zamanda sağlıkla cinsiyetini de öğrenirsiniz. Anneanne, babaanne ler bizden daha heyecanlı maşallah :)
Burada bahsi daha önce geçti. Bazı hastaneler ikili test sonuçlarında risk düşük olmasına rağmen 3lü teste çağırabiliyorlarmış. Tamamen maddiyat amaçlı. Eğer senin ikili testlerin de iyi çıktıysa, başka bir doktora sormanda fayda var canım. Belki de 3lü teste gerek duymayacaklar. Doktor olayı gerçekten çok önemli. Şu anda ben doktorumdan memnunum, ilgisi, gereksiz test yaptırmaması, rahatlatması açısından. Ama bir yandan da korkuyorum mesela. Doğum konuşmak için ne kadar erken olsa da, ya beni gereksiz yere sezeryana yönlendirirse diye. O kadar hikaye duydum ki, paranoya olmuş olabilirim.
Allah doktorumuzu, ilacımızı, hastanemizi rasgetirsin inşallah hepimizin. Senin de gönlüne göre, güvenebileceğin bir doktor en yakın zamanda karşına çıkacaktır Allah'ın izniyle.
Sevgiler canım.

bende aynı şeyi düşünüyorum ilk çocuk hevesim çok fazla bende çok beğendiğimden o bambo beişkleri alıcam 6 ayda kullansam elbet ya ikinci çocuğa kalır yada etrafta birinin işine elbet yarar. en gübürlüsünden en süslüsünden alıcam inş. bir tanecik :)

Biz şimdi gekdik sağlık ocağından ,açlık şekere baktırdık 95 miş gayet iyi, tetanoz aşımızı olduk çok şükür çok az acıyor şimdilik..

geçmiş olsun cnm bende bu hafta olacaktım ama aşı bitmiş pazaretsi olucam innş. ağrın felan olursa bişi yap dedimi dr bir akşım bir hafta kullanamadı kolunu çok ağrıdıda korkuyorum bende açıkçası hatta sol koluma vurduruyum diyorum en azından sağ kolla işimi hallederim diye .

İkili de risk düşük çıkmıştı. İkili tarama testini yapanda özeldi o da çağırdı. Sonraki kontrole gittiğim doktorumda. Dediğin gibi belkide gereksiz üçlü yaptırmak. Bu arada sezeryanı kafana takma. Çnkü doktorlar normak doğum yaptırdıklarında ekstra bir getiri sahibi olup, yıllık sezeryan/normal doğum oranına bakıldığından sezeryan doğumu fazla ise uyarı belki meslekten kısa süreli men gibi durumlarda olacakmış. Haberlerde görmüştüm. Doktorlar çıkmış anne ve bebek için hangisi daha sağlıklı ise onu yaptırmaya devam edeceğiz falan diyordu. Bu uygulamadan onlarda rahatsz ama büyük ihtimal çok zorda kalmazlar ise sezeryana yönlendirmezler. Güvenebileceğim doktor konusunda diyebileceğim tek şey, Amin inşallah en kısa sürede.

Kızlar son bir haftadır belirli aralıklar ile gelen kasık sancısı var bende. Kısa sürelerde. Bi ara kontrol ettim de 3 dk ile 10 dk arasında değişen periyotlarda. Normalde kontrole 19. hafta yanı 25 den sonra gideyim diyordum ama. Bilemiyorum. Bunu yaşayanlarınız var mı aranızda.

Çok doğru söylüyorsun canım, ülkemizde durum dediğin gibi. Ama maalesef ben KKTC de doğum yapacağım. Her ne kadar benim hastanede normal doğum ve sezaryan aynı fiyat olsa da, buradaki sağlık sisteminin doğum yüzdelerini çok önemsediğini zannetmiyorum. Keza geçen gün haberlerde, Avrupa'daki sezaryan doğum yüzdesinin en yüksek olduğu ülke(gerçi ülke saymıyorlar ama) KKTC imiş. Umarım doktorum gereksiz sezaryana yönlendirmez.İnşallah o günlere erişelim de.
Allah hepimizin hakkında en hayırlısını nasip etsin canım. Amin.

Kizlar benim bu sirt agrisi daha da artti.
Ne yatabiliyorum ne kalkabiliyorum. Resmen iki buklum yuruyorum. Dun aile hekiminden rapor aldim dinlenince gecer diye ama gecmiyo. Bugun adam akıllı doktora gideyim diyorum. Sizce nereye gitmeli. Hangi bolume gideyim. Kendi doktoruma gitsem sacma mi olur. Yoksa dahiliyeye falan mi gitsem. Usutmeli kaynakliysa baksin etsin.

Kızlar merhabalar,
Bu sabaha karşı ilk kez ayağıma kramp girdi. Uykudan uyandırdı beni. Kramplar başlayabilir diyordu bu haftalarda hamile günlüğümde. Başladı galiba

Geçen bende uykudan sıçrayarak uyandım, kalçamdan ayağıma doğru oldu kramp, eşim hemen masaj falan yaptı ama felaket bi kasılmaydı

iyi olduğuna sevindim
ihmal etme cnm

merhaba ilk iş günü sendromundayım ben
neyseki yarın tatil

Geçen bende uykudan sıçrayarak uyandım, kalçamdan ayağıma doğru oldu kramp, eşim hemen masaj falan yaptı ama felaket bi kasılmaydı
Çok fena gerçekten kasılıyor kalıyor insan. DÜn bayağı yürüyüş yaptım, ondan mı oldu acaba dedim. Maden suyu kramplara iyi geliyor diyorlar. Her gün içmeye çalışıyorum ama yine de olacağı varsa oluyor sanırım

Bana da birisi kalsiyum eksikliğinden olur dedi, ben yoğurt falan yemeyi sevmediğim için günde 4 bardak süt içiyorum. Doktor değerlerin normal demişti ama salı günü gittiğimde tekrar sormayı düşünüyorum.

geçmiş olsun canım ilk aşıyı atlattın bişey sorucam 18 haftayı doldurdun mu tam olarak ben bugün 18+0 ım haftaya gitmeyi düşünüyorum da aşı için geç mi olur diye sordum canım .
Teşekkür ederim canımm dün watsop dan doktoruma msj çektim vurulabilirsin dedi 18_20 hafta arası yapılıyırmuş ben 18+6yım ve bugün gittim haftaya gidip vurulabilirsin

Teşekkür ederim canımm sol koluma yaptırdım hemşire ağrı olur 1 hafta ateş olur şişer kolunu kaldıramazsın dedi o kadar, korktum açıkcası ama çook şükür ne ağrı var ne bişey canim

Kızlar merhabalar,
Bu sabaha karşı ilk kez ayağıma kramp girdi. Uykudan uyandırdı beni. Kramplar başlayabilir diyordu bu haftalarda hamile günlüğümde. Başladı galiba
Her akşam büyük bardak süt iç canım ben sevmesemde içiyorum kramplar kalsiyum noksaklığından olurmuş.

TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ÇOK SAĞOL :))

bluemondayy elma_sekerim01
Ah canım benim kadar süt yoğurt vb. yiyen var mıdır bilmiyorum.Yine de dikkat edeceğim inşallah tekrarı olmaz. Geçmiş olsun hepimize.
ne kadar yiyip içiyorsun canım süt ve süt ürünlerini günde ben hergün kefir içiyorum 250 ml 200 ml küçük yoğurtlardan bir de süt içersem o da her zman içmiyorum sütü ama yoğurt ve kefir her gün alıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…