Hoşbulduk canım. Yine yeniden burda olmak bana da iyi geldi. Senin pambığın cinsiyeti belli olmuş. Erkek. İnşallah bize de öğrenmek nasip olur. Bu arada ben halen bir doktor sıkıntısı yaşadığım için nasıl olacak bilemiyorum. Son iki kontrolü özelde başka doktorlara oldum. 19. hafta üçlü için özeldeki doktor çağırdı ama eşimle konuştum. Özele gitmek istemiyorum. Hem maddiyat yönünden sarsıyor hemde devletteki gibi yüzeysel ilgileniyor. Öyle olunca devlete giderken cinsiyet öğrenmek gibi küçük bir sıkıntı doğacak. Söylemiyorlar. Bakalım anane ile babane isyandalar ne renk takılacaklarını bilemediklerinden ama benim biraz umrumda değil. Zaten erken diye hiç bir şey almak istemiyorum. Birde sağlıklı olduğunu duymak yetiyor. Hatta doktora gidip onun kıpır kıpır elini kolunu hareket ettiğini görünce nasıl mutlu oluyorum. İnşallah oğluşunu sende sağlıkla kucağına almayı nasip eder rabbim. Sevgiler.
günaydın anneler:) gece fark etmeden yüzüstü çok yattım sanırım karnımda hafif bir sancı var ama önemli değil gibi ne dersiniz?
ben sepet beşiklerden alıp süsleyeceğim ne kadar kullanışsız olsa da ilk bebeğim hevesim var kullanıp hevesimi alırım sonra da aileden doğuran doğurana artık benden sonrakine veririm:)
Biz şimdi gekdik sağlık ocağından ,açlık şekere baktırdık 95 miş gayet iyi, tetanoz aşımızı olduk çok şükür çok az acıyor şimdilik..
geçmiş olsun canım ilk aşıyı atlattın bişey sorucam 18 haftayı doldurdun mu tam olarak ben bugün 18+0 ım haftaya gitmeyi düşünüyorum da aşı için geç mi olur diye sordum canım .
İkili de risk düşük çıkmıştı. İkili tarama testini yapanda özeldi o da çağırdı. Sonraki kontrole gittiğim doktorumda. Dediğin gibi belkide gereksiz üçlü yaptırmak. Bu arada sezeryanı kafana takma. Çnkü doktorlar normak doğum yaptırdıklarında ekstra bir getiri sahibi olup, yıllık sezeryan/normal doğum oranına bakıldığından sezeryan doğumu fazla ise uyarı belki meslekten kısa süreli men gibi durumlarda olacakmış. Haberlerde görmüştüm. Doktorlar çıkmış anne ve bebek için hangisi daha sağlıklı ise onu yaptırmaya devam edeceğiz falan diyordu. Bu uygulamadan onlarda rahatsz ama büyük ihtimal çok zorda kalmazlar ise sezeryana yönlendirmezler. Güvenebileceğim doktor konusunda diyebileceğim tek şey, Amin inşallah en kısa sürede.Çok teşekkür ederim canım. İnşallah en yakın zamanda sağlıkla cinsiyetini de öğrenirsiniz. Anneanne, babaanne ler bizden daha heyecanlı maşallah :)
Burada bahsi daha önce geçti. Bazı hastaneler ikili test sonuçlarında risk düşük olmasına rağmen 3lü teste çağırabiliyorlarmış. Tamamen maddiyat amaçlı. Eğer senin ikili testlerin de iyi çıktıysa, başka bir doktora sormanda fayda var canım. Belki de 3lü teste gerek duymayacaklar. Doktor olayı gerçekten çok önemli. Şu anda ben doktorumdan memnunum, ilgisi, gereksiz test yaptırmaması, rahatlatması açısından. Ama bir yandan da korkuyorum mesela. Doğum konuşmak için ne kadar erken olsa da, ya beni gereksiz yere sezeryana yönlendirirse diye. O kadar hikaye duydum ki, paranoya olmuş olabilirim.
Allah doktorumuzu, ilacımızı, hastanemizi rasgetirsin inşallah hepimizin. Senin de gönlüne göre, güvenebileceğin bir doktor en yakın zamanda karşına çıkacaktır Allah'ın izniyle.
Sevgiler canım.
Çok doğru söylüyorsun canım, ülkemizde durum dediğin gibi. Ama maalesef ben KKTC de doğum yapacağım. Her ne kadar benim hastanede normal doğum ve sezaryan aynı fiyat olsa da, buradaki sağlık sisteminin doğum yüzdelerini çok önemsediğini zannetmiyorum. Keza geçen gün haberlerde, Avrupa'daki sezaryan doğum yüzdesinin en yüksek olduğu ülke(gerçi ülke saymıyorlar ama) KKTC imiş. Umarım doktorum gereksiz sezaryana yönlendirmez.İnşallah o günlere erişelim de.İkili de risk düşük çıkmıştı. İkili tarama testini yapanda özeldi o da çağırdı. Sonraki kontrole gittiğim doktorumda. Dediğin gibi belkide gereksiz üçlü yaptırmak. Bu arada sezeryanı kafana takma. Çnkü doktorlar normak doğum yaptırdıklarında ekstra bir getiri sahibi olup, yıllık sezeryan/normal doğum oranına bakıldığından sezeryan doğumu fazla ise uyarı belki meslekten kısa süreli men gibi durumlarda olacakmış. Haberlerde görmüştüm. Doktorlar çıkmış anne ve bebek için hangisi daha sağlıklı ise onu yaptırmaya devam edeceğiz falan diyordu. Bu uygulamadan onlarda rahatsz ama büyük ihtimal çok zorda kalmazlar ise sezeryana yönlendirmezler. Güvenebileceğim doktor konusunda diyebileceğim tek şey, Amin inşallah en kısa sürede.
Kızlar merhabalar,
Bu sabaha karşı ilk kez ayağıma kramp girdi. Uykudan uyandırdı beni. Kramplar başlayabilir diyordu bu haftalarda hamile günlüğümde. Başladı galiba
iyi olduğuna sevindimBen çok yoğun bir dönem geçirdim ama çok şükür iyiyiz. Gördüm canım. Bi ara girebildim hatta yazamadan geri çıktım. Neyseki sıkıntı yok. Geriye dönük baktığımda sende bir şeyler okudum ama çok şükür bebişte sende iyisiniz. İhmal etmemeye çalışacağım. Sevgiyle sağlıcakla kalın.
neyseki yarın tatilmerhaba ilk iş günü sendromundayım ben
Çok fena gerçekten kasılıyor kalıyor insan. DÜn bayağı yürüyüş yaptım, ondan mı oldu acaba dedim. Maden suyu kramplara iyi geliyor diyorlar. Her gün içmeye çalışıyorum ama yine de olacağı varsa oluyor sanırımGeçen bende uykudan sıçrayarak uyandım, kalçamdan ayağıma doğru oldu kramp, eşim hemen masaj falan yaptı ama felaket bi kasılmaydı
Çok fena gerçekten kasılıyor kalıyor insan. DÜn bayağı yürüyüş yaptım, ondan mı oldu acaba dedim. Maden suyu kramplara iyi geliyor diyorlar. Her gün içmeye çalışıyorum ama yine de olacağı varsa oluyor sanırım
Teşekkür ederim canımm dün watsop dan doktoruma msj çektim vurulabilirsin dedi 18_20 hafta arası yapılıyırmuş ben 18+6yım ve bugün gittim haftaya gidip vurulabilirsingeçmiş olsun canım ilk aşıyı atlattın bişey sorucam 18 haftayı doldurdun mu tam olarak ben bugün 18+0 ım haftaya gitmeyi düşünüyorum da aşı için geç mi olur diye sordum canım .
Teşekkür ederim canımm sol koluma yaptırdım hemşire ağrı olur 1 hafta ateş olur şişer kolunu kaldıramazsın dedi o kadar, korktum açıkcası ama çook şükür ne ağrı var ne bişey canimgeçmiş olsun cnm bende bu hafta olacaktım ama aşı bitmiş pazaretsi olucam innş. ağrın felan olursa bişi yap dedimi dr bir akşım bir hafta kullanamadı kolunu çok ağrıdıda korkuyorum bende açıkçası hatta sol koluma vurduruyum diyorum en azından sağ kolla işimi hallederim diye .
Her akşam büyük bardak süt iç canım ben sevmesemde içiyorum kramplar kalsiyum noksaklığından olurmuş.Kızlar merhabalar,
Bu sabaha karşı ilk kez ayağıma kramp girdi. Uykudan uyandırdı beni. Kramplar başlayabilir diyordu bu haftalarda hamile günlüğümde. Başladı galiba
TEŞEKKÜR EDERİM CANIM ÇOK SAĞOL :))Teşekkür ederim canımm dün watsop dan doktoruma msj çektim vurulabilirsin dedi 18_20 hafta arası yapılıyırmuş ben 18+6yım ve bugün gittim haftaya gidip vurulabilirsin
Teşekkür ederim canımm sol koluma yaptırdım hemşire ağrı olur 1 hafta ateş olur şişer kolunu kaldıramazsın dedi o kadar, korktum açıkcası ama çook şükür ne ağrı var ne bişey canim
Her akşam büyük bardak süt iç canım ben sevmesemde içiyorum kramplar kalsiyum noksaklığından olurmuş.
ne kadar yiyip içiyorsun canım süt ve süt ürünlerini günde ben hergün kefir içiyorum 250 ml 200 ml küçük yoğurtlardan bir de süt içersem o da her zman içmiyorum sütü ama yoğurt ve kefir her gün alıyorumbluemondayy elma_sekerim01
Ah canım benim kadar süt yoğurt vb. yiyen var mıdır bilmiyorum.Yine de dikkat edeceğim inşallah tekrarı olmaz. Geçmiş olsun hepimize.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?