gayet iyi anlıyorum aynısından bende de var:)akademisyenlerin büyük bir cogunlugu aynı malesef ben birde özel sektörde çalışarak doktora yapmaya çalışıyorum tam facia. hocanın bu yüzden eziyetleride cabası. Allah kurtarsın tez vakitte ne diyelim. kolay gelsin tekrar.Doktora tezi canım, çok yoruldum gerçekten danışman hocam çok zor bir insan, tez yormuyor hoca yoruyor. Bitmek bilmeyen istekler, ne kadar özverili çalışırsan çalış hiç takdir görmemek... Adak adadım eğer bebeğimi kucağıma almadan bitirirsem kurban keseceğim...
Günaydın güzel anne adayları :)
Geçen cuma sabahı karın ağrısıyla acillik oldum, sağ alt tarafta daha belirgin olduğu için gebelikle ilgili Bi sıkıntı da olmadığı için apandisit düşündüler, iki kez usg çekildi sonra MR çekildi. Gebelikte apandisit tanısı koymak çok zor oluyormuş. Bebek o bölgeye baskı yaptığından dolayı görünmedi Bir şey. Sonra takip amaçlı genel cerrahiye yatırdılar, takipte ağrım azaldı kan tahlillerimde de yükselme olmayınca izin verdiler gitmemize. Bebeğime bir şey olacak, karnımı kesecekler diye ödüm koptu. Allah ım kimseye böyle bir gün yaşatmasın, tekrarını göstermesin... Çok şükür ki korktuğum olmadan atlattık.
Ben üniversitede araştırma görevlisi olarak çalışıyorum, tezimi doğumdan önce bitirmek için çok koşturuyorum bu ara ama sağ olsun tez danışmanım kendi izine çıkacağı için tekerime taş koydu yine. İki gündür çok moralim bozuktu. Dün artık biraz akışına bırakayım dedim çünkü ağlayıp üzülerek bebeğimi de üzüyorum diye vicdanım sızladı. Allah gebelerin duasını kabul edermiş, ne olur dualarınızı esirgemeyin, bebeğim doğmadan tezim bitsin, sonra da hepimiz inşallah sağlıkla kucağımıza alalım bebeklerimizi... Yarın ayrıntılı usg çekilecek onu bile düşünecek enerjim kalmadı, Rabbim sağlık versin hepimize ve can bebeklerimize inşallah
cok sevindim Allah yolunuzu acık etsin bebişler kısmetiyle gelir buda annelere yansıması :)Canım Allah yardımcın olsun, Allah çok büyüktür, öyle güzel kapılar açar ki, şaşırır kalırsın nasıl bu kadar kolay oldu diye. Kendimden örnek vereyim sana, Ben Kıbrıs'tayım yaklaşık 2 senedir yılda sadece 2 kez yapılan SPK nın sınavlarına giriyorum işimle alakalı uzmanlaşmak ve sertifikasını alabilmek için. SInavlarda İstanbul'da yapılıyor. 12 dersin 10unu verdim, 2 si kaldı, son şansım bu hazirandaki sınavlardı, eğer veremezsem aralıkta bebiş doğduğunda gidemem İstanbul'a, hazırlanamam da, ayrıca önceki derslerin süresi doluyordu, tekrar vermem gerekirdi.Böyle karmaşık bir durumdaydım.Çok dua ettim Rabbime. Şükürler olsun ki ümidim yokken vermişim her ikisini de.Hala inanamıyorum. Rabbim sana da nasip etsin, Tezin hızlıca bitsin, jüriden de başarıyla geçesin inşallah.
gayet iyi anlıyorum aynısından bende de var:)akademisyenlerin büyük bir cogunlugu aynı malesef ben birde özel sektörde çalışarak doktora yapmaya çalışıyorum tam facia. hocanın bu yüzden eziyetleride cabası. Allah kurtarsın tez vakitte ne diyelim. kolay gelsin tekrar.
Canım Allah yardımcın olsun, Allah çok büyüktür, öyle güzel kapılar açar ki, şaşırır kalırsın nasıl bu kadar kolay oldu diye. Kendimden örnek vereyim sana, Ben Kıbrıs'tayım yaklaşık 2 senedir yılda sadece 2 kez yapılan SPK nın sınavlarına giriyorum işimle alakalı uzmanlaşmak ve sertifikasını alabilmek için. SInavlarda İstanbul'da yapılıyor. 12 dersin 10unu verdim, 2 si kaldı, son şansım bu hazirandaki sınavlardı, eğer veremezsem aralıkta bebiş doğduğunda gidemem İstanbul'a, hazırlanamam da, ayrıca önceki derslerin süresi doluyordu, tekrar vermem gerekirdi.Böyle karmaşık bir durumdaydım.Çok dua ettim Rabbime. Şükürler olsun ki ümidim yokken vermişim her ikisini de.Hala inanamıyorum. Rabbim sana da nasip etsin, Tezin hızlıca bitsin, jüriden de başarıyla geçesin inşallah.
canım kan şekerini yükseltenler en genel haliyle beyaz undan yapılan herşey beyaz ekmek, pilav , makarna, patates, kızartma çok yağlı unlu şekerli pastane ürünleri poğaçalar kekler kurabiyeler v.s. tatlı yerine meyve yemek öneriliyor ama kavun ve karpuz özellikle çok şekerli sulu olmasının yanında. şeker testinden önce meyve seçimlerine biraz dikkat edersen ve çok şekerli unlu gıdalardan yersen sorun çıkmaz inşallah..
cok sevindim Allah yolunuzu acık etsin bebişler kısmetiyle gelir buda annelere yansıması :)
Günaydın güzel hamişler. Güzel bir gün olsun inşallah.
S sema coskun canım 2-3 gündür bende de göbek ve çevresinde, aynı senin tarif ettiğin gibi bir ağrı var. SÜrekli değil. Bazen otururken ayağa kalktığımda başlıyor, bazen de ayaktayken oturduğumda. Bir de oranın gerildiğini ve göbeğimin altındaki çizginin hafif koyulaşmaya başladığını hissediyorum. Birkaç gündür kendimi yoracak birşey de yapmadım ben. Sanırım göbüş büyüyor ve geriliyor diye oluyor. Günlerimiz yakın diye aynı zamanda oldu heralde canım.
aynen tarif ettiğin gibi cnm . ben yormuştum kendmi burdaki bir arkşın dediği gibi dinlendm geçti . ama senn dedğin gibi bir ihtimal daha varmış onuda okudum nette, rahim büyüyüp göbeğe doğru baskı yaptıkcada göbek çevresi ağrırmış ara ara demekki sennkide öyle bir şey .
o kahve renk herkeste oluyormuş doğum çizgisi diyorlar hatta sonra geçicekmiş ama kızlar söledi banada hatta ça bakalım sende varmı dediler ben göremiyorum ama bendede varmış oluşmaya başlamış :)
Evet canım bende dün sabah erken kalkmıştım evimi temizledim sonra biber Salçası yaptım bugünde annem domates almıştı sos yapacak kavonozlara sağ olsun biber patlıcan falan kuruttum başka da bişey yapmam inşallah seneye artıkBen oglumla her gün 1-2 st park CIKıYORum ev işi paşa peşini topla bitmiyor sonra kıs hazırlıgı yapıyoruz difriz E fasulye vs bugünde patlıcan kızartmam dip köşe temizlik yapcam evim de aşırı sıcak bu hafta hamıle kaldığım kg geldim iştah hıc yok sırf meyve yiyorum yemekler Le salcalılarla aram yok bayat yemekle aram yok mide bulantım tıksınmem devam ediyor hayırlıaı bızde hafta sonları köye (1,5 st yol) gidiyoruz serin oluyor dinleniyorum paşa. Bahçede oynuyor
Allah ım hayırllaa son ayımıza gelmeyi nasip edip hayırlısı ilr normal doğumla alalım inşl
Evet canım üzüm suyu, pilav , makarna, hamur işleri, tatlılar , patates...karpuz günde 3 dilim tüketiyorum valla içim çekiyor onun dışında bunlara özen gösterin son testi yaptırmadan ki son haftan da canım.Günaydın güzel hamişler. Güzel bir gün olsun inşallah.
S sema coskun canım 2-3 gündür bende de göbek ve çevresinde, aynı senin tarif ettiğin gibi bir ağrı var. SÜrekli değil. Bazen otururken ayağa kalktığımda başlıyor, bazen de ayaktayken oturduğumda. Bir de oranın gerildiğini ve göbeğimin altındaki çizginin hafif koyulaşmaya başladığını hissediyorum. Birkaç gündür kendimi yoracak birşey de yapmadım ben. Sanırım göbüş büyüyor ve geriliyor diye oluyor. Günlerimiz yakın diye aynı zamanda oldu heralde canım.
elma_sekerim01 canım standartlarda gidiyoruz, ne çok ne az. Ben hafta başında tartıda +6 kilo gördüm. 4 gündür akşam erken ve hafif yemeye çalışıyorum. Sanırım ödemmiş, hemen gitti yarım kilo. +5,5 ile 6.ayın içerisindeyim. Bu ayı böyle çıkartabilirsem çok güzel olacak :) Bir de bu kan şekerini yükseltenler neler acaba, şeker testinden önce bende keseyim. Portakal suyu, üzüm, pilav vb duymuştum.
Benim de 90 olduUmarım eski haline döner göğüsler :) Benim göğüslerim zaten 85 bedendi, bir beden büyüdü şimdiden, bomba gibi geziyorum :)
canım normal mi değerlerin kaç olması gerekiyormuş biraz bize bilgi verebilir misin ben pek bilmiyorum da. hamur işi ve tatlıyı çok mu tüketiyordun kiBugün 50g şeker yüklemesi yapıldı. Açlık 96, yüklemeden sonraki değer 144 çıktı. Galiba diyet verecek elveda hamur işleri ve tatlılar.
canım normal mi değerlerin kaç olması gerekiyormuş biraz bize bilgi verebilir misin ben pek bilmiyorum da. hamur işi ve tatlıyı çok mu tüketiyordun ki
anladım canım yine de bizi de bilgilendirirsen doktorunla konuştuktan sonra fikrimiz olur belki de vermez sana açlık değein normalmişAçlık normal, ama diğeri referans değerden yüksek. (referans değer 130 yazıyordu.) Karpuz, üzüm, bal falan yemeyi çok severim baya da yerdim. Bakalım akşamüstü arar doktor diyet diyecek gibi fazla da kilo aldığım için.
Ay vermedi diyet çok sevindim normal dedianladım canım yine de bizi de bilgilendirirsen doktorunla konuştuktan sonra fikrimiz olur belki de vermez sana açlık değein normalmiş
Bugün 50g şeker yüklemesi yapıldı. Açlık 96, yüklemeden sonraki değer 144 çıktı. Galiba diyet verecek elveda hamur işleri ve tatlılar.
Canım geçmiş olsun, inşallah sorun görmez doktorun, toplamda kaç dakika sürüyor şeker yüklemesi?. Ah çalışanların işi ne zor, kaç saatlik izin almama gerektiğini şimdiden araştırıyorumBir de çok kilo aldım demişsin. Kaç kilo aldın 25. haftadasın, 6 ay bitmiş neredeyse maşallah.
iyi hadi gözün aydın canımAy vermedi diyet çok sevindim normal dedi
Canım normal çıktığına sevindim ne güzel bunu da atlattın inşallah bizde hayırlısı ile atlatırız aç karnına çok midem bulanıyor nasıl şekerli su içicem ya zorlancam ben inşallah kusma da iptal olmazAy vermedi diyet çok sevindim normal dedi
Bana 3 kere kan alınacak dedi doktorum canım içtikten 1 ve 2.saatlerde*50 g için aç gidiyosun ,kan veriyosun,verdikleri içeceği bitirdikten 1 saat sonra tekrar kan veriyosun ve bitiyo. :) (gazı hafif kaçmış elmalı soda gibiydi tadı)
* 10 kg aldım hiç bulantım ve iştahsızlığım olmadı. Keşke olsaydı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?