2016 Aralık Anneleri

biz daha hiç konuşmadık doktorumla bu konuları ama ben normalden korkuyorum sezeryan olsun istiyorum ki şimdiki sezeryanlar da çok iyi oluyo bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum doktorum ne diyecek ...

benim de daha önceki sağlık problemim nedeniyle sezeryan olacak genel anestezi ile. kendi doktorum normal istiyordu diğer doktor izin vermedi. ama yapabilen normal yapsın imreniyorum normal doğum yapanlara çünkü bebeği hayata hazırlıyor normal doğum ve sezeryanla doğan bebeklerde 40 yaşından sonra unutkanlık gibi hastalıkların olma olasılığı yüksekmiş bi araştırma okudum. Rabbim hepimize sağsağlim kucağımıza almayı nasip etsin öncelikle yavrularımızı

kızlarr günaydın haftaya 2 hafta yıllık izin alıcam geçen seneden kalan izinlerim var 32 hafta olmadan kullanmam gerekiyo sonra kullanırsam doğum sonrasına aktarılmıyormuş ve ben daha yeni öğrendim eğer benim gibi olan varsa diyede söylemek istedim bu 2 haftada biraz bişiler yapayım diyorum kızıma doğduğunda dağıtılcak şeylerle uğraşayım diyorum varmı aranızda yapmaya başlayan fikir verebilcek olan :)

Arkasaslarz sezeryan normal dogum konusu acilmis bunu soylemeden edemicem.. hic bir ulkede turkiyedeki kadar sezeryan yapilmiyor ben anliyamiyorum... belcikada mesela zorunlu olmadikca hayatta sezeryan yapmazlar yani cok cok nadir duyuyorum sezeryanla dogan bebekleri

biz daha hiç konuşmadık doktorumla bu konuları ama ben normalden korkuyorum sezeryan olsun istiyorum ki şimdiki sezeryanlar da çok iyi oluyo bakalım nasıl olacak ben de merak ediyorum doktorum ne diyecek ...
bizim işyerinde normal yapanlar çok memnun sezeryanda iyleşme süresi uzun dikiş yerleri hep acıyomuş.. ama normalde çok korkutucu sancı çekme hastaneye yetişme falan ne zaman oolcağı belli değil

Bizim burda doktorlar sezeryana yönlendiriyor hastanın saatler süren sancısnı sabaha kadar beklemek istemiiyorlar.. kes fişi bitir işi.. bende sordum normal doğumun riskleri var biraz falan dedi bebek oksijensiz kalabilir sıkışabilir falan dedi.

risksiz dogum yok tabiki.. fakat sezeryan diyip isi kolaylastirmamak gerekiyor. Burda soramiyosun bile normalmi sezeryanmi diye.. biz risk gorsek soyleriz diyor doktorlar

Herseyi cok takmamak lazim kafaya. Ben normal diye niyetleniyorum. Herseyin dogalını organigini aramiyo muyuz zaten.bebegin giyecegi kiyafet bile organik ama suni dogum. Bu da ayni sey bence. Bi sorun olursa tabiki doktor mudahale eder sezeryan olur ama körü körüne de sezeryan olmak istemiyorum. Sezeryanda acıyı sonradan cekiyosun normalde önceden. Sonucta bi acı cekicez fazla düsünmemek oluruna birakmak lazim. Düşündükce kendi kendimizi korkutuyoruz.

Orası öyle aslında ama normal doğumda biraz yürek istiyor.. sezeryandada yara yeri yıllarca sızlıyormuş soğuk havada falan bebekle ilgilenemiyormuşsun.. daha önceden normal doğum yapanlarla konuşmak lazım

Canim bende fransadayim dedigin gibi burdada oyle son dakikaya kadar sezeryan akillarinin ucundan bile gecmiyor .

bizim işyerinde normal yapanlar çok memnun sezeryanda iyleşme süresi uzun dikiş yerleri hep acıyomuş.. ama normalde çok korkutucu sancı çekme hastaneye yetişme falan ne zaman oolcağı belli değil
Canim normal dogum gibisi yok inan.
Ee sonucta anne olmak kolay degil mecbur sanci cekeceksin. Ha bide sancin oldugunda bebek hemen gelmiyor canim . Istersen gidersin hastanede muayene ederler eger acilman varsa yatisini yaparlar . Yoksa eve gonderirler .
Benim ilk hamileligimde suyum geldi ve suyun gelincede mecbur hastaneye gideceksin. Gittik neyse saat aksam 10.
Odaya aldilar beni ebe muayene etti 2 parmak acilman var dedi. Ve bende artik sancilar basladi . Eve dedi git koridorda 1 saat dolan dedi sonra gel dedi gittim dolandim ama bildigim butun dualari okuyorum kolay ve normal dogum olsun diye.
Neyse 1 saat doldu gittim iceriye nst ye bagladi ama sancimda var dayanamiyorum uzaninca kivriliyorum. Eve geldi isterseniz epidural yapalim. Bel asagisini komple hissetmiyorsun igne dahi batsa hissetmiyorsun odun gibi oluyor resmen belden asagisi. ve inan bana 12 saattin sonunda oglum kucagimdaydi ve ben nasil ciktigini bile anlamadim cunku hic bisey hissetmedim zaten oglumu kucagima aldigimda dunya durmustu sanki o kanlı haliyle bile öptüm evlat bu sonucta sonra vajinamin dudaklarinda catlaklar olmustu doktor geldi 1 2 dikis atti onlari bile hissetmedim. yani anlican normal dogum cok guzel eger sanci cekmek istemiyorsan epidural aldim derim. iste boyle neyse cok yazdim.

yani sen epiduralmi aldin cnm.. benim ilk bebegim 22+6 haftalikken erken dogumla dunyaya geldi normal dogumla, tabiki vefat etti oglum cennette o simdi .. ama igne vurulmadim sanciyi cektim oyle

yani sen epiduralmi aldin cnm.. benim ilk bebegim 22+6 haftalikken erken dogumla dunyaya geldi normal dogumla, tabiki vefat etti oglum cennette o simdi .. ama igne vurulmadim sanciyi cektim oyle
Evet canim epidural aldim ve herkese tavsiye ediyorum. hic sanci cekmedim nerdeyse.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…