Süper ya bende epidural istiyorum normal derse.. ıkınmada sıkıntı olmadımı peki bide epidural anestesi yeri nekadar sürede geçti çok ağrı yapıyormuş diye duymuştum ben..Canim normal dogum gibisi yok inan.
Ee sonucta anne olmak kolay degil mecbur sanci cekeceksin. Ha bide sancin oldugunda bebek hemen gelmiyor canim . Istersen gidersin hastanede muayene ederler eger acilman varsa yatisini yaparlar . Yoksa eve gonderirler .
Benim ilk hamileligimde suyum geldi ve suyun gelincede mecbur hastaneye gideceksin. Gittik neyse saat aksam 10.
Odaya aldilar beni ebe muayene etti 2 parmak acilman var dedi. Ve bende artik sancilar basladi . Eve dedi git koridorda 1 saat dolan dedi sonra gel dedi gittim dolandim ama bildigim butun dualari okuyorum kolay ve normal dogum olsun diye.
Neyse 1 saat doldu gittim iceriye nst ye bagladi ama sancimda var dayanamiyorum uzaninca kivriliyorum. Eve geldi isterseniz epidural yapalim. Bel asagisini komple hissetmiyorsun igne dahi batsa hissetmiyorsun odun gibi oluyor resmen belden asagisi.ve inan bana 12 saattin sonunda oglum kucagimdaydi ve ben nasil ciktigini bile anlamadim cunku hic bisey hissetmedim zaten oglumu kucagima aldigimda dunya durmustu sanki o kanlı haliyle bile öptüm evlat bu sonucta sonra vajinamin dudaklarinda catlaklar olmustu doktor geldi 1 2 dikis atti onlari bile hissetmedim. yani anlican normal dogum cok guzel eger sanci cekmek istemiyorsan epidural aldim derim. iste boyle neyse cok yazdim.
Rabbim cennette kavusturacak insallah sizi. Bir melegin var seni bekleyen . Geride kalanlara Rabbim uzun omurler versi. Acilarini gostermesin.yani sen epiduralmi aldin cnm.. benim ilk bebegim 22+6 haftalikken erken dogumla dunyaya geldi normal dogumla, tabiki vefat etti oglum cennette o simdi .. ama igne vurulmadim sanciyi cektim oyle
ben giyiyorum ve çok rahat ediyorum ya normal pantolonlarımın beli yüksekti hep karınımı sıkıyordu doğal olarak bebek de sıkılıyordukızlar hamile pantolonu giyiyor musunuz)))
Hayir canim ıkınmada hic bir sorun olmadi. Zaten seni makineye bagliyorlar makinenin uzerinde sanci arttigi anda ıkınmani soyluyor ebe . Ikınma suresi insani yoruyor ama mecburSüper ya bende epidural istiyorum normal derse.. ıkınmada sıkıntı olmadımı peki bide epidural anestesi yeri nekadar sürede geçti çok ağrı yapıyormuş diye duymuştum ben..
Biraz nasip kısmet işi galiba bende sezeryan oldum ilk bebegimde agrım falan olmadı 10 günde iyileşti normalden kokuyordum bana kalmasın karar diye de dua ettim sonra pişman olmamak için iriydi bebeğim sezeryan oldum tek sorunum kızımı kuveze aldılar 8 gün o zor gelmiştiOrası öyle aslında ama normal doğumda biraz yürek istiyor.. sezeryandada yara yeri yıllarca sızlıyormuş soğuk havada falan bebekle ilgilenemiyormuşsun.. daha önceden normal doğum yapanlarla konuşmak lazım
amway in çamaşır deterjanıyla tablet bulaşık deterjanını hiç beğenmedim ben ama elde yıkama olan bulaşık deterjanını çok seviyorum hiç elleri kurutmuyo hem de bol bol köpürüp temizliyobende roxy alim o zaman
arkadaş amway tavsiye etti ama çok uçuk fiyatları
annem derki uykuya amel olmaz
Çok üzücü bir olay olmuş
Allah Korusun bizleri de bebeklerimizide
Bir anneye öbür boyu vicdan yarası
Hangi hastanede olmuştu doğumun inşallah normale uygun oluruzda epiduralle doğururuz sancılardan çok korkuyorum benHayir canim ıkınmada hic bir sorun olmadi. Zaten seni makineye bagliyorlar makinenin uzerinde sanci arttigi anda ıkınmani soyluyor ebe . Ikınma suresi insani yoruyor ama mecburıkınmaktan kollarimda derman kalmadi ama sonucuna degdi yani .
Hayir agri yapmiyor zaten ufacik igne deligi . Beline igneyi batiriyor ignenin ucuna taktiklari plastik var onu damara yerlestirmek icin igne kullaniliyor sinek isirigi gibi bisey oluyor. Eger doktorun eli agir degilseben hastaneden cikana kadar yara bandi vardi eve gelince cikardim hic agrida olmadi. Kimisi diyor ilerde sırt agrisi yapiyor. Suan bi sıkıntim yok cok sukur
benim doktorum da her gittiğimde yememem gereken şeyleri sayıyo ezberletti bana daYok canim bebekle ilgisi yok. Benim doktorum biraz diktatör. 5 aylıkken 2 kilo alman lazim fazlasi zarar diyodu. Ben 8 kilo almistim. O yüzden kızmıstı. Gün gün vermiyo ama belli seyler var yemem gereken. Haftada iki tane yumurta her gün bir tane ceviz üc dört tane badem haftanin üc günu kırmızı et. Iki gün baklagil iki gün balik. Hergün çig sebze yenecek. Ara ögünler yogurt kuruyemis ve meyve yiyebilirsin. Süt önermiyo mesela onun yerine yogurt peynir ye diyo. Her gittigimde ezbere sayiyo bunlari. Ben de ezberlemisim farkinda olmadan
ben de bu ara doğduğunda dağıtılacak şeyleri araştırıp karar vermeye çalışıyorum ama o kadar çok şey var ki insan seçemiyokızlarr günaydın haftaya 2 hafta yıllık izin alıcam geçen seneden kalan izinlerim var 32 hafta olmadan kullanmam gerekiyo sonra kullanırsam doğum sonrasına aktarılmıyormuş ve ben daha yeni öğrendimeğer benim gibi olan varsa diyede söylemek istedim bu 2 haftada biraz bişiler yapayım diyorum kızıma doğduğunda dağıtılcak şeylerle uğraşayım diyorum varmı aranızda yapmaya başlayan fikir verebilcek olan :)
ooooo 4.ay da başladım çok rahatmış :)kızlar hamile pantolonu giyiyor musunuz)))
amway bebekler için deterjan ve yumuşatıcı ama ciddi pahalı birşeyamway in çamaşır deterjanıyla tablet bulaşık deterjanını hiç beğenmedim ben ama elde yıkama olan bulaşık deterjanını çok seviyorum hiç elleri kurutmuyo hem de bol bol köpürüp temizliyo
Hayırlı olsun. Saglikla sıhhatle kullansın bebeğiniz. Bende e bebekten aldım karyolasini. Icine alacağım yatak konusunda kararsız kaldım. İsbir yatakta bi yatağı beğendim. Siz icine nasıl bir yatak alacaksınız.
Henüz bende karar vermiş değilim ve hiç bir bilgim yok yatakla ilgili
kızlar hamile pantolonu giyiyor musunuz)))
Biraz nasip kısmet işi galiba bende sezeryan oldum ilk bebegimde agrım falan olmadı 10 günde iyileşti normalden kokuyordum bana kalmasın karar diye de dua ettim sonra pişman olmamak için iriydi bebeğim sezeryan oldum tek sorunum kızımı kuveze aldılar 8 gün o zor gelmişti
Ben kızım için roxy marka sabun tozu kullanıyorum, yumuşatıcı kullanmıyorum. Kızımın çamaşırlarını hijyen modunda 40 derecede yıkadıktan sonra ekstra durulama yapıp kurutma makinasında kurutuyorum.Canım deterjan olarak hangi markayı aldın? Bir de yumuşatıcı pek önerilmiyor sanırım bebiş eşyalarında, benim bir arkadasım sirke kullanmış yumuşatıcı yerine, ama ben emin olamadım yumuşatıcı etkisi ne kadar olur diye.
Tecrübeli annelerden başka kullanan var mı sirkeyi?
Canim ben fransadayim .Hangi hastanede olmuştu doğumun inşallah normale uygun oluruzda epiduralle doğururuz sancılardan çok korkuyorum ben
Çok şişti kalpte delik var dediler sonra da sarılık oldu kuvezde şükürler olsun delik kuçuldu zamanla ama çok korkuttular bizi...rabbim kimseye yaşatmasın ...funca galiba sen sormustun yine. Ben ondan sonra tekrar arastirdim. Buradaki markalar orasiyla ayni olmadigi icin marka öneremiyorum ama dedigim gibi hava gecirmesi cok önemli. Bir de sert olmasi gerekliymis ki bebek gömülüp kalmasin, kolay hareket etsin. Elinle bastirdiginda ne kadar cabuk eski halini alirsa o kadar iyiymis.
Ohoo baska bir sey giyemiyorum kiBi de esofman iste.
Neden küvöze aldilar canim?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?