2016 Aralık Anneleri

Ben beşik tercih ettim içimde kalcaktı almasaydım hafif çok her yere götürcem gezdircem hemde çok güzell
Dün geldi kurdular Rabbim sağlıkla yatmayı nasip etsin kızıma.

Elma Şekerim, çok güzelmiş, güzel günlerde kullanırsınız inşallah. Ben de aldım bu beşiklerden, sadece içindeki nevresimi,tülü farklı. Çok şirin, salona koyacağım hatta ilk zamanlar misafir falan geldiğinde içinde olsun, yatak odasında da bebek arabasının sabit portbebesi var kocaman onu kullanırım yatağımın başında diye düşünüyorum. Rabbim sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin.

İyi geceler arkadaşlar,
Birşey sormak istiyorum. Bugün sürekli belim ağrıdı ve halen ağrıyor. Şiddetli baş ağrım var karnım çok sert.
Sizlerde de böyle bir durum oldu mu?

Canım geçmiş olsun, bel ağrısı çok normal bende de var. Gece sola yatıyorum, sonra olmuyo sağa dönüyorum, tekrar sola, etrafımda 7-8 yastıkla yine de ağrı oluyor. Karnımda da bebek ne tarafta ise sertlik oluyor. Baş ağrısı ara ara oluyor bende. O da bütün gün ofiste bilgisayar başında diye düşünüyorum yorgunluktan. Dinlenince geçiyor. Senin belki migrenin varsa ondan olabilir mi?

Kein hıçkırıktır canım o. Çok tatlı birşey hissediyor olmak bunu, bende de çok oluyor.

Kizlar 4boyutlu ultrasona 6.ayında giren oldumu? Nezaman giriliyor?
3boyutlu ultrasona 18.haftamda girdim.arkadasimda dediki ben 6aylik. hamileyken girdim bebeği būyūk gördūm 4boyutluda felan.
Bilgisi olan varmi

Merhaba canım. Şimdi benim bildiğim senin 18. haftada girdiğin detaylı usg. Yani doktorun 3 boyutluda da bakabilir, 4 boyutluda da, normal usg siyah beyazda da bakabilir. Yani makinası ile alakalı birşey.
Bende mesela detaylı usg yapılırken, siyah beyaz bakıldı. Ama kendi doktorumun makinesi 4 boyutlu. bana istediğin zaman bebeğin pozisyonu da uygunsa 4 boyutlu bakabiliriz dedi. 31. haftaya geldik, benim doktorum ne zaman istesek renkli 4d gösteriyor bebişi. DOktorunun imkanlarına ve senin onunla olan iletişimine bağlı birşey 4 boyutluda görebilmek.

Biberon nasıl aldınız

Biberon avent natural newborn set aldım ben canım. SÜt pompam avent olduğu için uyumlu olsun dedim. Bir de Türkiye'de olmayan Tommee Tippee kolik önleyici biberonlar var. Ben onlardan da aldım. İngiltere'de aventten çok bu ürün tutuluyormuş. Çok tavsiye edildi. İmkan varsa internetten falan getirtebilirsin.

kızımın odasında olacak. emzirme koltuğu çok mu fuzuli kaçacak bilemedm.hangisi ni tercih ederdiniz.
Eki Görüntüle 1892212
Eki Görüntüle 1892213
İmkan varsa ben sallanan sandalyeyi tercih ederdim canım. Hem çok daha rahat hem sallanıyor. Josefin ile uzanmak şık duruyor evet ama sıradan bir koltuğa da uzanabilirsin ama sallanamazsın. Yerim olursa sallanan koltuk alacağım ben

Arkadaslar biraz farkli bisey sorcam ben son bir haftadr meyve yada bska bisey dedigimde dilim cok rahatsz oluyor diken diken biseyler batyr bir iki tanede yara gibi bisey kabardi sizdede oluyormu

Canım bu anlattığın durum bende çok sıcak birşey içtikten sonra damağım dilim şişmiş gibi oluyor o zaman yemekte zorlanıyorum birşeyler. Diğeri de ağzında aft çıkmış muhtemelen. O nedenle rahatsız ediyordur. Karadut suyu iyi gelir diye biliyorum. Çok geçmiş olsun.

Ben de aynı senin gibi düşünüyorum canım. Ufak ufak bebeğin çamaşırları da yıkayıp, ay sonuna tas tamam olayım, acil durum çantam hazır olsun diye düşünüyorum. inşallah vakitlice gelsin bebişler ama biz de hazırlıksız yakalanmayalım.

Geçmiş olsun canım. Benim karnımda da sertlik var ama, doktorun çok sert gördüyse elbette bir bildiği vardır canım. Hayırlısıyla gönlünü ferah tut. İnşallah bebiş vaktini bekleyecektir. Doktorun en kötü ihtimali düşünerek önlem almış, aynı şekilde söylenip, normal haftasında doğuran arkadaşım var, üzme kendini. Hem aksi olsa bile, 7. ayın bitiyor artık, bebişler büyüdü, Allah'a emanetler hepsi. Hiç merak etme. Rabbim ol demeden hiçbirşey olmaz.

Iyi haftalar kızlar
Bişey sorcam biberon ve emzikleri nasıl hazırlıyoruz tarif edermisiniz sıcak suda mı bekletmek gerekiyor hiç bilgim yok youtube baktım göremedim
ben avent aldım canım kullanım talimatında ilk kullanımdan önce ya beş dakika kaynatın ya da sterilizatörde stril edin diyodu ben de kaynattım sonra da baby me nin biberon ve emzik deterjanıyla yıkadım bol suyla duruladım içilmeye hazır

merhaba kızlar
Bugün pazartesi iş yoğunluğu malum
okulumda başladı mecburen gidecem ikinci öğretim
ama gözümde bir dağ oldu büyüdü resmen nasıl gideceksem
Vizelere kadar devamsızlık yapmazsam ilk dönemi atlatırım

Canım ben ankaradayım Burcu Güler ve Dilara Ülgenerden bilgi ve fiyat aldım...Burcu Güler'in internet sitesi var ben çok beğendim çektiği fotoğrafları istersen inceleyebilirsin vakit bulduğunda :)
canım hangi şehirdesin ben de yaptırmak istiyorum ne kadara yapıyorlar bilgi verirsen ben de araştırıcam da :)

ne kadar minyonsun ki canım.. benim de gergin karnım ama bununla ilgili hiçbişey söylemedi doktorum
hemen moralini bozma bence. tahmin yürütmüş sadece galiba

olabilir zaten yatış fln vermedi halen işe gidip geliyorum çok büyük risk olsa söylerdi sanırım. zayıflık da erken doğum nedenlerinden biriymiş. benim hiçbi yerim kilo almadı sadece kocaman göbeğim var 49 kilo ile hamile kaldım 56 yım şu anda ama vücut yapım çok ince, başka 49 kilolar benden daha yapılı görünüyo. bunun sorun olacğaını hiç düşünmemiştim herkes sadece göbeğin çıkmış ne güzel diye seviyodu:)

ekonomistgonul sağol canım önlem amaçlı sanırım inşallah dediğin gibi sıkıntı olmaz çok rüyalar gördüm 35 e kadar gelmişiz seviniyodum ama uyandım 28. haftamdayım hala:)

Kızlar hafta sonu eksiklerimizi tamamladık.
Bir kaç bakım ürünü ve süt sağma makinesi kaldı sadece eksiğimiz.
Anneanne ve babaanne kendi aldıklarını süslü bohça yapıcaklarmış:)
Anneanne beşiğimizi ve pusetimizi aldı, babaanne bebek arabasını aldı. Ayrıca eşyaları için komidin alacak.
Teyze ve hala da alışveriş yapmışlar bebiş için.
Teyzemiz bileziğine kadar hazırlamış bizim kızın :)
Bana sadece eşyalarını yıkayıp, ütüleyip, yerleştirmek kaldı :)
Şimdi kapı süsü, magnet, çikolata vs işlerim var.
Sizden süt sağma makinesi için önerilerinizi bekliyorum, alanlar vardır muhakkak.

Kızlar bu kundakla ilgili fikri olan var mı? Kullananlar çok memnun kalmışlar Avrupa'da çok kullanılıyormuş...kızıma almayı düşünüyorum...

Eklentiler

• image.webp
    11,7 KB · Görüntüleme: 95

Canım güle güle kullansın bebiş. Ne güzel özenmiş tüm aile, maşallah hepsine.
SÜt sağma makinesi ben 3 aydan sonra çalışmaya başlayacağım için çiftli lansinoh alacaktım. Çok duydum methini. Sonra arkadaşım kendi kullandığı avent otomatik olanı hediye etti. Denedim gayet güzel, kendisi de memnun kalmış. Genelde avent ile lansinoh ön plana çıkıyor. Avent pompa olunca, biberonlarımı da uyumlu olsun diye avent aldım ben. SET yaptık.

Teşekkürler canım, bebişlerin hepsi güle güle kullansın alınanları inşallah güzel günlerde.
Bende medela marka çok duydum çevreden, karar veremedim tam olarak o yüzden en sona kaldı :)
Biberon Dr.Browns emzik avent aldım, benim set gibi olmadı pek :)

Arkadaşlar merhaba, 2016 Haziran annesiyim ben, çok şükür oğlum sag salim doğdu ve 3 aylık oldu :) Şimdi hazırlıklarınızı okudum biraz. Benden size bir öneri.. Bu bebek dene canlı, sizin umduğunuz gibi olmayabiliyor.. Mesela ben onu arabasında gezdirmeye çok hevesliyken, o kanguruda gezmeyi seviyor. Ya da siz onun için en iyi yatakları yaptırabilirsiniz beşiğine, ama o yanında siz olmadan uyumayabilir ve 6 ay mecbur kendi yatağınızda yatırmak durumunda kalabilirsiniz.. gibi gibi :) Yaşayın ve ihtiyaç oldukça alın derim ben :)

Hepinize hayırlı doğumlar arkadaşlar, inşallah bebişlerinizi sağlıkla kucağınıza alırsınız :)

mrb , ben sallanandan aldım çünkü kullanan ark.larım çok memnun bebekle uyuduklarını bile söylüyorlar üzerinde . hatta hamilelikin son dönemnde al son zamanlarda yatakta yatmak zor gelince onda uyuyacaksın dediler bende sip. verdm bakalm haftaya gelicek koltukta uyuyordm ona geçicem gibi :)

park yatak için yatak alamadım hala. pamuklar çöküyor dediler. elleyerek pek anlaşılmasa da pamuk yatakların dokusu hoşuma gitmedi. 5 cm yataklar bence yatmak için çok ince park yatakta oyun oynamak için ideal olabilir ama yatıracaksanız en az 8-10 cm olmalı diye düşünüyorum. şimdi birkaç model buldum altı sünger sadece üst katmanı 2-3 cm visko gibi. gömülme veya çökme problemi olmaz gibi geldi. sizin tecrübeniz var mı bu konuda? yün yatak yaptıramam çünkü kendim alerjiğim.

bir de 3-6 ay için çok cici şeyler var ancak. 0-1 ay için özellikle bulamadım. sadece hastane çıkışı aldım 1 adet. acaba ilk ay için kaçar tane tulum ya da zıbın gereklidir. bir de bebekler kış bebeği olacağı için göbek bağının kuruması için açıkta kalması gerek diyorlar. nasıl giydirmemiz gerekir?

Son düzenleme:
Geçen arkadaşlarla kahvaltı vardı. Açıkçası ballar reçeller çikolatalar gözümün önünde olup da yiyemeyeceğim için katılmak bile istemedim eskisi gibi yiyip içmek istiyorum ben yaaaa
Ben de çok istiyorum canım önceden 1 saat kahvaltı yapardım insaallah doğumdan sonra sagligimiza kavuşurüz. Tabi o zaman canımız bu kadar cok cekmeyecek

Yaa ben almadım o fırçalardan alsaydım keşke sıcak suda kaynatırım ama biberon deterjanından bile haberim yoktu

Galiba biberon deterjanından alıcam canım sadece sıcak suda kaynatmak olmıycak sterilizatör falan yeni duydum bi araştırayım

Ben de senin gibiyim, minyonum ve karnim baya sert. Sadece karnim cikti. Ama doktorum böyle bir sey söylemedi. Rahim agzi uzunlugu iyiymis (4cm) o yüzden sorun yok dedi.

Süt pompasi olarak ben lansinoh elektrikli aldim.

Kızlar bu kundakla ilgili fikri olan var mı? Kullananlar çok memnun kalmışlar Avrupa'da çok kullanılıyormuş...kızıma almayı düşünüyorum...

Evet bu tarz kundaklar cok kullaniliyor burada, herkes tavsiye ediyor cok. Cok daha rahat ve uzun uyuyorlarmis. Ben senin gönderdiginden görmemistim. Fotografini gönderdigim tarzda olan daha fazla kullaniliyor.

Eklentiler

• 2015-ebAwards-products-sleep-ergobaby.webp
    12,7 KB · Görüntüleme: 90
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…