2016 Aralık Anneleri

Kızlar bu arada doğumdan sonra hemen korse mi giymek lazım. nasıl bir korse almamız lazım. alanlar varsa ve paylaşırsa sevinirim

Haftasonu bikac yere sordum elimizde yok dedi.lohusa korsesi diye geciyo. Almalı mıyım ben de bilemiyorum ama karar verirsem internetten alabilicem sanirim.

Günaydın arkadaşlar
Dün sağlık oacağına gittim
facede grubuda sordum sizede sorayım
sağlık ocağı dr u grip aşısı vuralım dedi
ben vurdurmamak taraftarıyım

Normal küvet aldim zaten :) Belki bir de alt acma minderi alirim.
alt açma minderi olabilir veya alt açma bezi olabilir. ben alt açma bezi aldım o kesin lazım zaten yoksa ortalık yeri mi temizlicez :) bide böyle tek kullanımlıklar oluyo onlardan mı alsam bi pakette 10 tane fln. bi süre sonra alt açma bezini yıkamakla uğraşamazsın diyolar

deterjan al canım daha geç değil ki, bende sıcak suda kaynatıcam sterilizatör fln almıcam gerek yok yani

dün mesela akşam öyle bir sertti ki ve sağ tarafımdan bebek nerdeyse dışarı fırlayacak gibiydi:) neyse sanırım önlem amaçlı, perinatolog olduğu için bu tarz şeylerde hemen müdahale ediyor.

Avrupa da yasıyorum, hiç böyle birşey görmedim
Çok boğucu durmuyor mu, burda doktorlar tavsiye etmiyor zaten, eldiveni bile..
kundak ilk aylarda çok öneriliyor canım hatta avrupada da son yapılan araştırmalarda öneriliyor yani buranın eski geleneği anlamında değil:) yarım kundak yapıcaksın ama tam değil bacakları serbest olacak kalça çıkığı olmasın diye. ellerini yapıcaksın ilk aylarda anne rahminden yeni çıktığı için alışamıyormuş ve böyle sıkı sarınca kendini daha güvende hissediyormuş. mahallenin en mutlu bebeği kitabını tavsiye ederim bu konuda harvey karp'ın:)

Kızlar hastane cikisimida aldım
güle güle kullansın bebişinn :) 1 tane yeter mi acaba bende 1 tane aldım ama bilmiyorum

ay canım boşver senden önce ben doğururdum öyle olsa. 52 kiloyum şu an :)
doktorum kilo alışıma da bebeğe de gayet iyi dedi. bende de top gibi bi göbek var sadece.
vücut yapım zayıftır. kemiklerim ince falan. tek eksisi bel ağrısı çok oluyor. bu bel iyi bile taşıyor bence bu göbeği

ben de aynı durumdayım. 2 hafta sonra iznim başlıyo. bazen diyorum çalışayım. sonra ağrılarım aklıma geliyor, bırakayım diyorum.. 32de bırakıcam ben sanırım. artık ağrılar zorluyo beni

ben de aynı durumdayım. 2 hafta sonra iznim başlıyo. bazen diyorum çalışayım. sonra ağrılarım aklıma geliyor, bırakayım diyorum.. 32de bırakıcam ben sanırım. artık ağrılar zorluyo beni
bende çalışmak istiyorum. gündüz ağrılarım çok yok gece uyumakta sıkıntı çekiyorum sırt ağrım çok oluyo. dün resmen yastıkların üzerinde uyudum çapraz şekilde eşim de uyumaya evin neresine gitti bilmiyorum zavallım:)

bende çalışmak istiyorum bakalım. gündüz ağrılarım çok yok gece uyumakta sıkıntı çekiyorum sırt ağrım çok oluyo. dün resmen yastıkların üzerinde uyudum çapraz şekilde eşim de uyumaya evin neresine gitti bilmiyorum zavallım:)

günaydın anneler ben çalışabilir raporunu aldım
Şimdi durumun nasıl peki iyi ki aldım diyor musun. Ruh halini merak ettim :)
Ben de çalışabilir raporu alırım tabi Allah kısmet ederse. Dayanmak istiyorum

Günaydın güzel hamişler,
Ben de çalışabilir raporu aldım. SOn iki hafta zorunlu izne ayrılıcam. İnşallah o zamana kadar sıkıntısız gelebilirim.
Benim merak ettiğim, doktor raporunda benim beklenen doğum tarihim mesela 11.12.2016 yazıyor. Bebiş atıyorum 05.12.2016 da geldi. O bir haftayı aktaracaklar mı yoksa yiyecekler mi? Yada bebiş beklenenden sonra gelirse nasıl oluyor bu izni aktarma durumu?

Evet canım şimdi yapıyorum ayırdım bütün biberonların parçalarını sıcak suda kaynatcam 5 dk sonra kullanıma hazır hale gelmiş olucak o da çıksın aradan ..

günaydın anneler ben çalışabilir raporunu aldım
ben haftaya alacam çalışabiliri
32+2 de olmuş oluyorum
seninki erken değil mi ?

canım sende mi rapor aldın
ben mi yanlış hesapladım ki bana 11 ekimde gel çalışabilir al dediler
11 ekim de 32+2 oluyorum

erken doğum yaparsan kalan günlerinin hepsi doğum sonrasına aktarılıyor. ücretli izin hakkın toplamda eksilmiyor canım

ben haftaya alacam çalışabiliri
32+2 de olmuş oluyorum
seninki erken değil mi ?

canım sende mi rapor aldın
ben mi yanlış hesapladım ki bana 11 ekimde gel çalışabilir al dediler
11 ekim de 32+2 oluyorum

Canım KKTC'deyim ya ben, 26. haftadan itibaren verilebiliyor burada sigortaya. O nedenle ben analık sigortasına 26. haftada evraklarımı verdim. 26. Haftada daha doktor bana çalışabilir raporunu verdi. Eğer bir durum oluşursa, 32. haftadan sonra doktor raporunu değiştirebiliyorsun çalışabilir-çalışamaz diye. Tamamen prosedür farkı yani.

Avrupa da yasıyorum, hiç böyle birşey görmedim
Çok boğucu durmuyor mu, burda doktorlar tavsiye etmiyor zaten, eldiveni bile..

Özellikle hastanelerde kullanımı yaygınmış kendi sitesinde gördüm belki de reklam amaçlı yazıldı...evet bende kendim hoşlanmadığım durumlarda bebeğimi bırakmak istemem...bu konuyu biraz daha araştırayım ben en iyisi :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…