- 28 Şubat 2015
- 4.951
- 6.684
- 108
- 40
Kaynattım sıcak suda canım teşekkür ederimalt açma minderi olabilir veya alt açma bezi olabilir. ben alt açma bezi aldım o kesin lazım zaten yoksa ortalık yeri mi temizlicez :) bide böyle tek kullanımlıklar oluyo onlardan mı alsam bi pakette 10 tane fln. bi süre sonra alt açma bezini yıkamakla uğraşamazsın diyolar
deterjan al canım daha geç değil ki, bende sıcak suda kaynatıcam sterilizatör fln almıcam gerek yok yani
dün mesela akşam öyle bir sertti ki ve sağ tarafımdan bebek nerdeyse dışarı fırlayacak gibiydi:) neyse sanırım önlem amaçlı, perinatolog olduğu için bu tarz şeylerde hemen müdahale ediyor.
kundak ilk aylarda çok öneriliyor canım hatta avrupada da son yapılan araştırmalarda öneriliyor yani buranın eski geleneği anlamında değil:) yarım kundak yapıcaksın ama tam değil bacakları serbest olacak kalça çıkığı olmasın diye. ellerini yapıcaksın ilk aylarda anne rahminden yeni çıktığı için alışamıyormuş ve böyle sıkı sarınca kendini daha güvende hissediyormuş. mahallenin en mutlu bebeği kitabını tavsiye ederim bu konuda harvey karp'ın:)
güle güle kullansın bebişinn :) 1 tane yeter mi acaba bende 1 tane aldım ama bilmiyorum
Benim de pek bir bilgim yok ama bence şöyle işliyordur sistem. İzne hangi haftadan itibaren ayrılıyorsan ayrıldığın günden itibaren 16 haftalık iznin var bitince dönüyorsun.ister bebek bu 16 haftanın ortasında doğsun isterse ayrıldıktan bir hafta sonra. ona bakmazlarGünaydın güzel hamişler,
Ben de çalışabilir raporu aldım. SOn iki hafta zorunlu izne ayrılıcam. İnşallah o zamana kadar sıkıntısız gelebilirim.
Benim merak ettiğim, doktor raporunda benim beklenen doğum tarihim mesela 11.12.2016 yazıyor. Bebiş atıyorum 05.12.2016 da geldi. O bir haftayı aktaracaklar mı yoksa yiyecekler mi? Yada bebiş beklenenden sonra gelirse nasıl oluyor bu izni aktarma durumu?
ANLAMADIM BU İŞİ31'i doldurman 32 den gün alman yeterli canım
ANLADIM CANIMCanım KKTC'deyim ya ben, 26. haftadan itibaren verilebiliyor burada sigortaya. O nedenle ben analık sigortasına 26. haftada evraklarımı verdim. 26. Haftada daha doktor bana çalışabilir raporunu verdi. Eğer bir durum oluşursa, 32. haftadan sonra doktor raporunu değiştirebiliyorsun çalışabilir-çalışamaz diye. Tamamen prosedür farkı yani.
Günaydın güzel hamişler,
Ben de çalışabilir raporu aldım. SOn iki hafta zorunlu izne ayrılıcam. İnşallah o zamana kadar sıkıntısız gelebilirim.
Benim merak ettiğim, doktor raporunda benim beklenen doğum tarihim mesela 11.12.2016 yazıyor. Bebiş atıyorum 05.12.2016 da geldi. O bir haftayı aktaracaklar mı yoksa yiyecekler mi? Yada bebiş beklenenden sonra gelirse nasıl oluyor bu izni aktarma durumu?
İzin aktarılıyor canım mesela 37 de ayrıldın bir hafta sonra doğum yaptın diyelim toplam 15 hafta izin kullanıyorsun doğum sonrasında. Bebişin gelmesini ortalama 40 hafta olarak hesapladıkları için 40 haftada doğurursan 13 hafta izin kalıyor. Eğer Bebek gecikirse 20 gün kadar müsaadesi varmış, 42. Haftada bile doğum olsa yine 13 hafta izin Hakkın devam ediyormuş, bende merak ettiğim için doktoruma sormuştum o bana böyle söyledi. Benim de 32. Hafta 19 ekim de başlıyor, düne kadar çalışırım diye düşünüyordum ama dün iş yerinde çok yoruldum, bilmiyorum Nasıl dayanacağım dünkü gibi olursam
kıbrısı bilmem ama adana halen çok sıcakÇok teşekkür ederim canım. Bilmiyorum bende son ana kadar çalışayım da sonrasında kullanayım izinleri istiyorum ama gün günü tutmuyor. Yürürken otururken bile daha ağırlaştığımı hissediyorum her geçen gün. Allah'tan yaz ayları bitti, bizim hamileliğin zor günleri serin havalara denk geliyor. Yoksa sıcaklarda işimiz çok daha zordu. Allah hepimizin yardımcısı olsun.
Ben
Günaydın, Ben de aynı durumdayım. 14 ekimde randevum var ama çalışmak istiyor muyum bilmiyorum. Bir yandan evde sıkılır mıyım diye düşünüyorum diğer yandan da hazırlıklarımı rahat rahat yaparım diye bırakmak istiyorum. Bakalım hayırlısı
alt açma minderi olabilir veya alt açma bezi olabilir. ben alt açma bezi aldım o kesin lazım zaten yoksa ortalık yeri mi temizlicez :) bide böyle tek kullanımlıklar oluyo onlardan mı alsam bi pakette 10 tane fln. bi süre sonra alt açma bezini yıkamakla uğraşamazsın diyolar
deterjan al canım daha geç değil ki, bende sıcak suda kaynatıcam sterilizatör fln almıcam gerek yok yani
dün mesela akşam öyle bir sertti ki ve sağ tarafımdan bebek nerdeyse dışarı fırlayacak gibiydi:) neyse sanırım önlem amaçlı, perinatolog olduğu için bu tarz şeylerde hemen müdahale ediyor.
kundak ilk aylarda çok öneriliyor canım hatta avrupada da son yapılan araştırmalarda öneriliyor yani buranın eski geleneği anlamında değil:) yarım kundak yapıcaksın ama tam değil bacakları serbest olacak kalça çıkığı olmasın diye. ellerini yapıcaksın ilk aylarda anne rahminden yeni çıktığı için alışamıyormuş ve böyle sıkı sarınca kendini daha güvende hissediyormuş. mahallenin en mutlu bebeği kitabını tavsiye ederim bu konuda harvey karp'ın:)
güle güle kullansın bebişinn :) 1 tane yeter mi acaba bende 1 tane aldım ama bilmiyorum
slmselam kızlar
Dün akşam 6 gibi evin içi 33 dereceydi Güldenciğim. Kıbrıs da hala çok sıcak. Denize rahat girilir yani. AMa Adanalı arkadaşlarımın karşılaştırmasına göre, sıcaklığımız aynı olsa da, siz de daha bunaltıyormuş. Allah yardımcımız olsun, bu yaz çok zorlandım ben, klima denen şey olmasa baygınlık geçirirdim heralde :)kıbrısı bilmem ama adana halen çok sıcak
sadece deli sıcak değil ama çok sıcak
akşam çok sıcaktıDün akşam 6 gibi evin içi 33 dereceydi Güldenciğim. Kıbrıs da hala çok sıcak. Denize rahat girilir yani. AMa Adanalı arkadaşlarımın karşılaştırmasına göre, sıcaklığımız aynı olsa da, siz de daha bunaltıyormuş. Allah yardımcımız olsun, bu yaz çok zorlandım ben, klima denen şey olmasa baygınlık geçirirdim heralde :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?