2016 Aralık Anneleri

Günaydın arkadaşlar. Güzel bir gün geçirmemiz dileğiyle:) Benim de midem keyifsiz, bulantılarım devamlı var. istemlice tutuyorum kendimi kusmamaya çalışıyorum. Bir öğürsem hepsini çıkarma potansiyelim var:) İşteyken çok zor oluyor, bir de toplantım var bugun ne yapıcam bilmiyorum:KK43:

Allah kolaylik versin canim. Isyerinde cok zor oluyor gercekten. Bide ogleden sonra bir uyku basiyor. Gecen toplanti odasina gittim, sandelyeyi pencereye dogru kimse gormeyecek sekilde cevirdim, uyumaya calistim :) Allahtan kimse fark etmedi :) 10-15 dak gozlerimi dinlendirdim seker gibi geldi

canım çok geçmiş olsun:KK43: ben görmedim yazdıgını.. umarım şimdi iyisindir?
Canım arada hepimizin gözünden kaçabiliyor, şahsi algılama olur mu. Çok geçmiş olsun. İnşallah bir daha hastalıkla karşılaşmazsın, sağlıkla geçer bütün hamişliğin canım :anne::KK36:
Geçmiş olsun canım ben tembellik yapıp önceki sayfaları okumamazlık yapabiliyorum bazen :oops: iyisindir inşallah şimdi
bak sennn,ay alınma güzel hamiş,çok geçmiş olsun,konu konuyu açıyor canım,akşa 5 e kadar bakabiliyorum,eve gidince ev,iş,kızcem ve hamilelik rehaveti,üstüste sızıp kalıyorum :KK15::KK15:
S Senbirsen çok geçmiş olsun, şimdi nasılsın?

Ya kızlar ben acayip iştahsızım decaviti içerken ne güzel yiyebiliyordum şimdi halsizlik var iştahım hiç yok bişey cazip gelmiyor dün yine portakal suyu çekti canım içtim o kadar napcam böyle 3 parça ceviz yedim yarım saatte az önce geveleye geveleye bi hal oldum:) gülüyorum ama ağlancak durumdayım yinede şükür halime ne diim
Özellikle yemek programlarını açıyorum canım ceksin diye bişey çekmiyor dün akşam kumpir olsa yerdim belki dedim ama o da yasak demi bize?

Kızlar çok saolun çok mutlu oldum :))) ateşli hastalık geçirdim bebeğe zarar verecek diye çok korktum ama şimdi iyiyim sadece çok kötü oksuruyorum çok. İş yerinde çok yoruluyorum bide keşke memur olsaydım özelde hamile filan dinlemiyorlar . Çalışan hamileler nası geçiyo Günleriniz? Dün eve 8 de geldim 8.30 da uyudum sabaha kadar uyanmamisim

Günaydın arkadaşlar
Yaşlılar bilmez eski kafa deriz ama hamileleri al basar derler 2 gündür geceleri korkuyla uyanıyorum
Sonrasında uyumam çok güç oluyor
Var mı sizde de
ben de kötü rüyalar görüyorum.. korkuyla uyanıorum... dua edip te yarıorum ama yine de oluyor.. ben de içten içe evham mı yapıorum diodum... :(

Kızlar çok saolun çok mutlu oldum :))) ateşli hastalık geçirdim bebeğe zarar verecek diye çok korktum ama şimdi iyiyim sadece çok kötü oksuruyorum çok. İş yerinde çok yoruluyorum bide keşke memur olsaydım özelde hamile filan dinlemiyorlar . Çalışan hamileler nası geçiyo Günleriniz? Dün eve 8 de geldim 8.30 da uyudum sabaha kadar uyanmamisim

çok geçmiş olsun anlayabiliyorum seni özel sektör çalışanı olarak bugün bile herkes tatil ben çalışıyorum memur olmak varmış :işsiz:

ben de kötü rüyalar görüyorum.. korkuyla uyanıorum... dua edip te yarıorum ama yine de oluyor.. ben de içten içe evham mı yapıorum diodum... :KK43:
Evet kızlar beni de korkutuyorlar annem Ümmü sübyan cevşeni taktı , annem bana hamileyken sürekli uğraşıyorlarmış var yani hamilelikte olabiliyormuş böyle şeyler bol bol dua ediyorum

Kizlar nasilsiniz? Son 5-6 sayfayi okuyabildim insallah herkes iyidir, keyfiniz yerindedir.
Bizim izinler basladi yavas yavas, temmuzun ortalarina kadar bazen internetim olmayacak arada bakarim ama.
Benim omzum hala agriyor gecmedi bir türlü ne olacak bilmem :KK43: Bu sabah agriyla uyaninca moralim bozuldu valla :KK43:

Gecenlerde hastane bilgilendirmesine gittik. Burada dogum yapacagin hastaneyi seciyorsun, bunun icin de hastanelerin bilgilendirme toplantilari var, kendilerini anlatiyorlar, dogum ünitelerini gezdiriyorlar, imkanlarindan bahsediyorlar. Begenirsen seciyorsun. Bizim eve yürüyerek 5 dk uzaklikta bir hastane var orayi düsünüyoruz. Yakin olmasi avantaj. Imkanlari da iyi. Türkiyedeki özel hastaneler gibi yepyeni odalari yok ama önemli degil bence.

Bu arada burada farkli dogum yöntemleri var mesela sadece ebelerle dogurabiliyorsun. Doktor olmuyor, eskiden evlerde oldugu gibi ebeler her seyi hallediyor. Ebelerin özel egitimleri ve yetkileri var. Ama bir sorun olursa doktor hemen geliyormus.
Ikincisi bildigimiz doktor esliginde normal dogum.
Ücüncüsü gerekirse ameliyathanede sezaryen.
Bir de suda dogum. Hatta küveti bile gösterdi. Istemezseniz yarida birakip devam etmeyiz ama bir denemenizi öneririm dedi ebe.

Ben doktorlarin atacagi kesilerden falan korktugum icin ebelerle dogumu bir denemek istiyorum. Tecrübeli annelerin fikrini almak isterim, sizler ne düsünüyorsunuz?

merhaba hanımlar,
yardımınıza ihtiyacım var.
Pazartesi günü doktor kontrolümde doktorum kesenin bebeğe göre küçük olduğunu söyledi ve takip edeceğiz dedi. çok panik oldum. yarın kontrolüm var ama içim içimi yiyor. neolur ne olmaz ne yapmalıyım bilemiyorum fikri olan bana yardımcı olabilirmi.

Can
merhaba hanımlar,
Pazartesi günü doktor kontrolümde doktorum kesenin bebeğe göre küçük olduğunu söyledi ve takip edeceğiz dedi. çok panik oldum. yarın kontrolüm var ama içim içimi yiyor. neolur ne olmaz ne yapmalıyım bilemiyorum fikri olan bana yardımcı olabilirmi.
Canım bol bol dua oku bugün , inşallah herşey yolunda olduğu haberini alırsın benimde kontrolum var yarın bende çok heyecanlıyım dediğim gibi panik yapma kendine bol dua oku.

merhaba hanımlar,
Bol bol dua edip olumlu düşünmekten başka yapabilecek bir şey yok canım. İnşallah yarın güzel sonuçlar alırsın.

Kizlar nasilsiniz? Son 5-6 sayfayi okuyabildim insallah herkes iyidir, keyfiniz yerindedir.
Bizim izinler basladi yavas yavas, temmuzun ortalarina kadar bazen internetim olmayacak arada bakarim ama.
Benim omzum hala agriyor gecmedi bir türlü ne olacak bilmem :KK43: Bu sabah agriyla uyaninca moralim bozuldu valla :KK43:

Gecenlerde hastane bilgilendirmesine gittik. Burada dogum yapacagin hastaneyi seciyorsun, bunun icin de hastanelerin bilgilendirme toplantilari var, kendilerini anlatiyorlar, dogum ünitelerini gezdiriyorlar, imkanlarindan bahsediyorlar. Begenirsen seciyorsun. Bizim eve yürüyerek 5 dk uzaklikta bir hastane var orayi düsünüyoruz. Yakin olmasi avantaj. Imkanlari da iyi. Türkiyedeki özel hastaneler gibi yepyeni odalari yok ama önemli degil bence.

Bu arada burada farkli dogum yöntemleri var mesela sadece ebelerle dogurabiliyorsun. Doktor olmuyor, eskiden evlerde oldugu gibi ebeler her seyi hallediyor. Ebelerin özel egitimleri ve yetkileri var. Ama bir sorun olursa doktor hemen geliyormus.
Ikincisi bildigimiz doktor esliginde normal dogum.
Ücüncüsü gerekirse ameliyathanede sezaryen.
Bir de suda dogum. Hatta küveti bile gösterdi. Istemezseniz yarida birakip devam etmeyiz ama bir denemenizi öneririm dedi ebe.

Ben doktorlarin atacagi kesilerden falan korktugum icin ebelerle dogumu bir denemek istiyorum. Tecrübeli annelerin fikrini almak isterim, sizler ne düsünüyorsunuz?

Kimsenin bir fikri yok mu kizlar?

Kimsenin bir fikri yok mu kizlar?

ben sezeryanla doğum yaptım o yüzden rahimde kesik acısı bilmiyorum..:)
sezeryanla doğumda da bir haftada ayaklanmış gezmeye bile başlamıştım...
son zamanlarda normal doğum yapan kişi sayısı baya az..
acı, sancı biraz da kişinin kendisiyle alakalı..
bazıları katı canlıdır bazılarının canı ise çok tatlıdır..
sen oturup kendi başına düşünmen gerekiyor..
benim için en hayırlısı ne diye?

ben ilk doğumumda normal istiyordum sonra bebeğin başı tersti ve benim bel fıtığı başlangıcım oldu gebelikten dolayı doktor bana sezeryan olur dediğinde hiç karşı çıkmadım olur dedim..

bi arkadaşım geçen 6 mayıs ta doğum yaptı illa normal dedi 2 gün suni sancıdan sonra sezeryana aldılar ve öyle doğum yaptı baya bi rezil oldu..

ben sezeryanla doğum yaptım o yüzden rahimde kesik acısı bilmiyorum..:)
sezeryanla doğumda da bir haftada ayaklanmış gezmeye bile başlamıştım...
son zamanlarda normal doğum yapan kişi sayısı baya az..
acı, sancı biraz da kişinin kendisiyle alakalı..
bazıları katı canlıdır bazılarının canı ise çok tatlıdır..
sen oturup kendi başına düşünmen gerekiyor..
benim için en hayırlısı ne diye?

ben ilk doğumumda normal istiyordum sonra bebeğin başı tersti ve benim bel fıtığı başlangıcım oldu gebelikten dolayı doktor bana sezeryan olur dediğinde hiç karşı çıkmadım olur dedim..

bi arkadaşım geçen 6 mayıs ta doğum yaptı illa normal dedi 2 gün suni sancıdan sonra sezeryana aldılar ve öyle doğum yaptı baya bi rezil oldu..

Tesekkür ederim cevabin icin :)
Ya aslinda normal istiyorum insallah bir aksilik olmazsa, tabi bebek ters olursa falan yapacak bir sey yok da...

Burada normal dogumda da iki farkli sekilde oluyor. Ya sadece ebeler oluyor ya da doktorla beraber yaptiriyorlar.
Bana sanki doktor olursa aceleci olup cabucak ciksin diye hemen vajinaya kesi yapar gibi geliyor. Tabi bu benim düsüncem yanlis biliyor da olabilirim. Ama annem bir kere demisti ki "eskiden ne güzel ebeler sabrederdi yavas yavas acilmasi icin, simdi doktorlar hemen kesip aliyorlar." Ben evde dogmusum aynen böyle. Benim aklimda kalmis annemin dedigi, simdi sadece ebelerle dogumu secmeyi düsünüyoum ama kararsizim.

merhaba hanımlar,
böle bişeyi de ilk defa duydum.. Allah yardıncın olsun cnm bi araştır ne yapsan işe yarar die

Back
X