- 4 Ağustos 2014
- 4.164
- 10.399
- 208
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
merhaba hanımlar,
yardımınıza ihtiyacım var.
Pazartesi günü doktor kontrolümde doktorum kesenin bebeğe göre küçük olduğunu söyledi ve takip edeceğiz dedi. çok panik oldum. yarın kontrolüm var ama içim içimi yiyor. neolur ne olmaz ne yapmalıyım bilemiyorum fikri olan bana yardımcı olabilirmi.
Çook geçmiş olsun cnmmİyi akşamlar anneler
Ben iki gündür serumla ayaktayım toplamda 5 kilo vermişim ne yesem çıkıyordu son 2 gündür elma bile o derece fenaydim serum da en fazla 4-5 saat etki ediyor sonra hop başa dönüyoruz zaman çabuk geçsin de şu bulantı haftaları bitsin hepimiz için![]()
Bnde geçmiş olsun dedim :)Kızlar çok saolun çok mutlu oldum :))) ateşli hastalık geçirdim bebeğe zarar verecek diye çok korktum ama şimdi iyiyim sadece çok kötü oksuruyorum çok. İş yerinde çok yoruluyorum bide keşke memur olsaydım özelde hamile filan dinlemiyorlar . Çalışan hamileler nası geçiyo Günleriniz? Dün eve 8 de geldim 8.30 da uyudum sabaha kadar uyanmamisim
Ben dua edemiyorum bayılıp uyuyorum kafamı koyar koymaz :) bundan sonra daha da özen göstercemben de kötü rüyalar görüyorum.. korkuyla uyanıorum... dua edip te yarıorum ama yine de oluyor.. ben de içten içe evham mı yapıorum diodum...![]()
Kamudayım ama özeldeyim :) şanslıyım çok şükür memurdan farkım yokçok geçmiş olsun anlayabiliyorum seni özel sektör çalışanı olarak bugün bile herkes tatil ben çalışıyorum memur olmak varmış![]()
Aynen öyle bu hafta başladıEvet kızlar beni de korkutuyorlar annem Ümmü sübyan cevşeni taktı , annem bana hamileyken sürekli uğraşıyorlarmış var yani hamilelikte olabiliyormuş böyle şeyler bol bol dua ediyorum
Canım ilk doğumunKizlar nasilsiniz? Son 5-6 sayfayi okuyabildim insallah herkes iyidir, keyfiniz yerindedir.
Bizim izinler basladi yavas yavas, temmuzun ortalarina kadar bazen internetim olmayacak arada bakarim ama.
Benim omzum hala agriyor gecmedi bir türlü ne olacak bilmemBu sabah agriyla uyaninca moralim bozuldu valla
Gecenlerde hastane bilgilendirmesine gittik. Burada dogum yapacagin hastaneyi seciyorsun, bunun icin de hastanelerin bilgilendirme toplantilari var, kendilerini anlatiyorlar, dogum ünitelerini gezdiriyorlar, imkanlarindan bahsediyorlar. Begenirsen seciyorsun. Bizim eve yürüyerek 5 dk uzaklikta bir hastane var orayi düsünüyoruz. Yakin olmasi avantaj. Imkanlari da iyi. Türkiyedeki özel hastaneler gibi yepyeni odalari yok ama önemli degil bence.
Bu arada burada farkli dogum yöntemleri var mesela sadece ebelerle dogurabiliyorsun. Doktor olmuyor, eskiden evlerde oldugu gibi ebeler her seyi hallediyor. Ebelerin özel egitimleri ve yetkileri var. Ama bir sorun olursa doktor hemen geliyormus.
Ikincisi bildigimiz doktor esliginde normal dogum.
Ücüncüsü gerekirse ameliyathanede sezaryen.
Bir de suda dogum. Hatta küveti bile gösterdi. Istemezseniz yarida birakip devam etmeyiz ama bir denemenizi öneririm dedi ebe.
Ben doktorlarin atacagi kesilerden falan korktugum icin ebelerle dogumu bir denemek istiyorum. Tecrübeli annelerin fikrini almak isterim, sizler ne düsünüyorsunuz?
Rabbim yardımcın olsun inşallahmerhaba hanımlar,
Pazartesi günü doktor kontrolümde doktorum kesenin bebeğe göre küçük olduğunu söyledi ve takip edeceğiz dedi. çok panik oldum. yarın kontrolüm var ama içim içimi yiyor. neolur ne olmaz ne yapmalıyım bilemiyorum fikri olan bana yardımcı olabilirmi.
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallahat 12.03.2015
Dt 18.12.2016
İstanbul
Yaş 32
Merhabalar...Tüp bebek...ilk bebek2. aydan sonra azaldı bulantılar inş. bir sonraki ay hiç bir sıkıntımız kalmaz...hepinize huzurlu gebelikler
Merhaba tatlımMerhaba hanimlar umarim herkes iyidir![]()
Bnde 3 keredir rüyamda dr kız diyor rüyamdakizlar merhabalar hersey igrenc kokuyor kendimden bile tiksindim resmen sanki sogan kokuyor vucudum ki 2 aydir agzima surmuyorum sanki cok hersey kirliymis gibi herseyden herkesten tiksindim
kusmak istiyorum devamli kusarsam rahatliyorum gozum aciliyor resmen cok az yemek yiyebiliyorum midem almiyor ama cok sik acikiyorum sanki gunlerdir ac gibi oluyorum 2 saatte bir ama bilokma atiyorum agzima ama midemi bulandiyor cikartiyorum.. gece ne yone yaticagima bilemiyorum heryerim agrioo ozellikle kasiklarim sag yanim ve bende cokkotu ruyalar goruyorum her gece bebegimi dusuk yapmis goruyorum![]()
Tamam cnmm bulmaya çalışayım cevşeniAzRASILAM Ümmü sübyan cevşeni almanı tavsiye ederim hamileliğin boyunca boynunda kalsın
Bu arada benim hep midem kalkık ya Allahın gücüne gitmesin çünkü hamile kalmayı o kadar istedim ki sonunda Rabbim lütuf etti ama bu aralar yaşamdan tat alamamaya başladım ben mi böyleyim bi bilmiyorum ya halsiz evde yatar pozisyonda bişey yiyemiyorum Allahım güç kuvvet ver
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallahBende aralık annesiyim nasipse.
Diger topige yazıyodum sürekli burayı yeni fark ettim. Ne çok aralık anneleri konusu varmış.
Sat 17.03.2016
Tahmini d.t. 22.12.2016
Yaş 25 , izmir
Ebeler süreci daha iyi takip ediyorlar, daha uzmanlar, rahatlar sanki. Tek işleri doğum. Hastanede ebe imkanı olsa benim tercihim de ebe olurdu.Kimsenin bir fikri yok mu kizlar?
Çok teşekkür canım benim seni eklememis miyim ku :) senin 2. Çocuk galiba bu halimle bide çocukla uğraştığı mi düşünemiyorum hep yorgun halsizlim uykum var dışarı bile hiç çıkasim yok niye böyle geçecek mi acaba. Eskiler 5 çocuk nasıl yapiyomusBnde geçmiş olsun dedim :)
Bnde 3 keredir rüyamda dr kız diyor rüyamda
Yarın kontrol var bir şansımı denicem
Bugün çalışmak da kötüymus canım Allah kolaylik versin iyisindir inşallah. Haftasonu nu iple çekiyorum ama hep yatasim var niye böyle yaçok geçmiş olsun anlayabiliyorum seni özel sektör çalışanı olarak bugün bile herkes tatil ben çalışıyorum memur olmak varmış![]()
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallah
Başka nerde varmış aralık annesi topiği
Gerçek topik biziz![]()
kizlar merhabalar hersey igrenc kokuyor kendimden bile tiksindim resmen sanki sogan kokuyor vucudum ki 2 aydir agzima surmuyorum sanki cok hersey kirliymis gibi herseyden herkesten tiksindim
kusmak istiyorum devamli kusarsam rahatliyorum gozum aciliyor resmen cok az yemek yiyebiliyorum midem almiyor ama cok sik acikiyorum sanki gunlerdir ac gibi oluyorum 2 saatte bir ama bilokma atiyorum agzima ama midemi bulandiyor cikartiyorum.. gece ne yone yaticagima bilemiyorum heryerim agrioo ozellikle kasiklarim sag yanim ve bende cokkotu ruyalar goruyorum her gece bebegimi dusuk yapmis goruyorum![]()
Tesekkür ederim cevabin icin :)
Ya aslinda normal istiyorum insallah bir aksilik olmazsa, tabi bebek ters olursa falan yapacak bir sey yok da...
Burada normal dogumda da iki farkli sekilde oluyor. Ya sadece ebeler oluyor ya da doktorla beraber yaptiriyorlar.
Bana sanki doktor olursa aceleci olup cabucak ciksin diye hemen vajinaya kesi yapar gibi geliyor. Tabi bu benim düsüncem yanlis biliyor da olabilirim. Ama annem bir kere demisti ki "eskiden ne güzel ebeler sabrederdi yavas yavas acilmasi icin, simdi doktorlar hemen kesip aliyorlar." Ben evde dogmusum aynen böyle. Benim aklimda kalmis annemin dedigi, simdi sadece ebelerle dogumu secmeyi düsünüyoum ama kararsizim.
Allahtan ilkim büyük 11 yaş ama onunda sorumluluğuda farklıÇok teşekkür canım benim seni eklememis miyim ku :) senin 2. Çocuk galiba bu halimle bide çocukla uğraştığı mi düşünemiyorum hep yorgun halsizlim uykum var dışarı bile hiç çıkasim yok niye böyle geçecek mi acaba. Eskiler 5 çocuk nasıl yapiyomus
Bakayım merak ettim :)Hoş buldum
Prima özel gibi bi başlıkta var birde. Neyse ikisi de güzel maksat birlikte olmak. Ama burası baya aşmış 600 lere yaklaşmış.
Çoğu erkek anlayışsız maalesef bizde şu halimizde daha duygusalızNeymiş beyimizin benim öğürmelerimden keyfi kaçıyormuş bak bak şimdi eşimle de tartıştım ne kadar bencil ya ben sanki keyfimden öğürüyorum baba olmak ne kolay valla bide bari bana saygı duy yok koca sıfır...
Bnm yarın ilk soracaklarım arasında o olcakMerhaba kızlarr haftaya kontrolumuz var bakalım cinsiyeti söyleyecek mi doktor? Taktım ben çok merak ediyorum
Allahtan ilkim büyük 11 yaş ama onunda sorumluluğuda farklı
Bu arada hem çalışıyorum hemde ikinci öğretimde okuyorum
Eskiler 5 çocuklu ama bu kadar ilgi alaka yok yada hayat bu kadar meşguluyetli değil anneler çalışmıyor tek sorumumluluk ev hayat daha kolay ve güzeldi bence
Bakayım merak ettim :)
Çoğu erkek anlayışsız maalesef bizde şu halimizde daha duygusalız
Üzülme tatlım bebeğe stres olarak gidiyor
Bnm yarın ilk soracaklarım arasında o olcak
Bence kız :)
Sağol canım gitmiş bütün meyveleri almış eşşeklik ettim affet dedi diz çöktü uzatmadım işleri çok yoğun şu ara sinirleri bozuk onun da farkındayım üstüne gitmiyorumAllahtan ilkim büyük 11 yaş ama onunda sorumluluğuda farklı
Bu arada hem çalışıyorum hemde ikinci öğretimde okuyorum
Eskiler 5 çocuklu ama bu kadar ilgi alaka yok yada hayat bu kadar meşguluyetli değil anneler çalışmıyor tek sorumumluluk ev hayat daha kolay ve güzeldi bence
Bakayım merak ettim :)
Çoğu erkek anlayışsız maalesef bizde şu halimizde daha duygusalız
Üzülme tatlım bebeğe stres olarak gidiyor
Bnm yarın ilk soracaklarım arasında o olcak
Bence kız :)
sorma devamli dusuk yaptigimi goruyorum sagdan sola zor donuyorum ya bisi olursa diye ki ben isteksiz hamile kaldim bi oglum var 3 yasinda baska dusunmuodum tamamen supriz oldu ki biraz da istemeddim ne yalan diyeyim bakamam diye korkuyorum is guc derken onunda sucluluk duygusu var sanirim icimde cunku her firsatta aa asla cocuk istemiyorum bi tane var diodum taki ogrenene kadar hersye bi aglama bi alinganlik kim ne dese gozlerim doluoo ki herkes beni o kadar hos tutmayaa calisio farkindayim ama iste ne yapiim..Düşük yapmak hamilelik kabusu sanırım. Bir çok hamile görüyor. Ben de görmüştüm. Uyuyorum ama dinlenemiyorum, kötü rüyalar görüyorum, genel olarak yorgunum. olumsuz yorumlama hormonlardandır, belki mevsim geçişinden, duygu durumumuzdan. Ama bu ara azaldı. Üçüncü aydan sonra geçer inşallah.
Allah sağlıkla kavuştursun hepimizi...
merhaba hanımlar,
Canim eslerimize tabiki daha kolay.babalik kucagina almadan hissedilmiyo.olur arada boyle seyler uzulmeNeymiş beyimizin benim öğürmelerimden keyfi kaçıyormuş bak bak şimdi eşimle de tartıştım ne kadar bencil ya ben sanki keyfimden öğürüyorum baba olmak ne kolay valla bide bari bana saygı duy yok koca sıfır...