2016 Aralık Anneleri

Merhaba arkadaslar,
Biz carsamba gunu kontrolde hala birsey goremedik. Kese buyumus icinde yelk kesesi var onceki kontrolde yoktu ama bebek yok. 8. Haftada olmasi gerekiyor, doktor bisey diyemeyiz henuz dedi haftaya birdaha bakicaklar. Kendimi cok kotu hissediyorum, bu durumu yasayanlar varmi. Internetde okuduguma gore gorunmuyorda olabilirmis, yada yelk kesesinim arkasinda olabilirmis ama sadece bir ihtimal bunlar..

Kızlar şimdi geldik doktordan Bebeğimi gördüm Allahım ne güzel duygu , eşim bile ağladı çok kollarını ayaklarını hareket ettiryodu 5 tüp kan verdim idrar verdim pazartesi sonucu göstercem bakalım 3 dk hemen hemen karnımda tuttu bayağı baktı size de böyle uzun mu bakmıştı doktorunuz birde kalbi dakikada 169 atıyormuş meleğimin, Allahım hepimizin meleklerini korusun
Ayy Canım ne güzel desene seninki de benimki gibi hareketli oda oglandır belki annesi çok güzel duygular Allah herkeze yaşatsın

Merhaba arkadaslar,
Biz carsamba gunu kontrolde hala birsey goremedik. Kese buyumus icinde yelk kesesi var onceki kontrolde yoktu ama bebek yok. 8. Haftada olmasi gerekiyor, doktor bisey diyemeyiz henuz dedi haftaya birdaha bakicaklar. Kendimi cok kotu hissediyorum, bu durumu yasayanlar varmi. Internetde okuduguma gore gorunmuyorda olabilirmis, yada yelk kesesinim arkasinda olabilirmis ama sadece bir ihtimal bunlar..
Canım endişe etme, hayırlısıyla gösterecektir minik kendini. Geç döllenme olabilir. Bak adım adım görmüşsünüz, önce keseyi, sonra yolku, haftaya da inşallah bebiş gösterir. Ama sen içini ferah tut, üzme kendini ki, bebiş de hissetmesin bunu. Bol bol da dua edelim, bak Berat kandili kapıda, bugün mübarek cuma saatindeyiz, Tamam mı?

Kızlar sormayın şimdi internetten baktım sonuçlarıma sgpt alt karaciğer enzimi 86 çıkmış en yüksek 35 miş sınır niye böyle çıktı şimdi çok stres yaptım elim ayağım titriyor

Canım ben girdim ikili teste ancak cinsiyetini göremedi doktor.
Hayırlısı olsun bir daha ki gittiğinde inşallah bakalım
Kaç hafta kaç günlük dedi cnm

Benim var:) 11+2de erkeğe benziyor dedi. Haftaya ikili testim var.
Maşallah çok erken öğrenmişsinz
Bnmde bugün 11+2 olmalıyız belki söyler

kızlar merhaba

sat 17.03.2016
İstanbul
yaş 30

nasip olursa ilk çocuğum olacak benide eklerseniz sevinirim.
Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallah
Sizle beraber 2 kişi daha ekleyecem işten bir fırsat bulup ekleyemedim daha
Kızlar şimdi geldik doktordan Bebeğimi gördüm Allahım ne güzel duygu , eşim bile ağladı çok kollarını ayaklarını hareket ettiryodu 5 tüp kan verdim idrar verdim pazartesi sonucu göstercem bakalım 3 dk hemen hemen karnımda tuttu bayağı baktı size de böyle uzun mu bakmıştı doktorunuz birde kalbi dakikada 169 atıyormuş meleğimin, Allahım hepimizin meleklerini korusun
Hadi gözünüzaydın bnmde bugün kontrolüm

Bu arada 1.5 kilo da vermişim ,2 haziran ikili tarama tarihi verdi doktorum sonra eşim doktora cinsiyetini sordu güldü doktor ve 16.haftalarda belli olur dedi:)
Bnce direk kestirip atmış
Drlar biliyorlar ama bazısı gıcıklığına demiyor bazısı da gerçekten göremediği için

Merhaba arkadaslar,
Ben bu durumda bir başka hekiminde görüşünü dinlemek isterdim
Rabbim korktuğunuza uğratmasın
Bol dua edin

Kızlar sormayın şimdi internetten baktım sonuçlarıma sgpt alt karaciğer enzimi 86 çıkmış en yüksek 35 miş sınır niye böyle çıktı şimdi çok stres yaptım elim ayağım titriyor
Cnm internete göre hareket etme
Belki hamilelikte o enzimler değişiyordur
Doktoruna ulaş

AzRASILAM AzRASILAM doktora göre değişiyor, temkinli olanlar çok geç haftalara kadar renk vermiyor:) açıkçası ben sormadım bu doktor birden söyledi. Geçen sene bi arkadaşıma 12. Haftada tahmin yapmıştı ve dediği gibi doğdu çocuk. Erken söylemeye alışık bi doktor. İnşallah öğrenirsin :) önce sağlık ❤️

Canım endişe etme, hayırlısıyla gösterecektir minik kendini. Geç döllenme olabilir. Bak adım adım görmüşsünüz, önce keseyi, sonra yolku, haftaya da inşallah bebiş gösterir. Ama sen içini ferah tut, üzme kendini ki, bebiş de hissetmesin bunu. Bol bol da dua edelim, bak Berat kandili kapıda, bugün mübarek cuma saatindeyiz, Tamam mı?
Cok tesekkur ederim guzel sozlerin icin ve dualarin icin. Carsambaya kadar artik dua ederek geciricem aslinda nedense icimde pek bir umit yok ama zaten karamsar bir isanimdir. Insan hayal kirikligina ugramamak icinde umitlenmek istemiyor :KK43:

Hayırlısı olsun bir daha ki gittiğinde inşallah bakalım
Kaç hafta kaç günlük dedi cnm

Maşallah çok erken öğrenmişsinz
Bnmde bugün 11+2 olmalıyız belki söyler

Hoşgeldiniz yarın eklerim inşallah
Sizle beraber 2 kişi daha ekleyecem işten bir fırsat bulup ekleyemedim daha

Hadi gözünüzaydın bnmde bugün kontrolüm

Bnce direk kestirip atmış
Drlar biliyorlar ama bazısı gıcıklığına demiyor bazısı da gerçekten göremediği için

Ben bu durumda bir başka hekiminde görüşünü dinlemek isterdim
Rabbim korktuğunuza uğratmasın
Bol dua edin

Cnm internete göre hareket etme
Belki hamilelikte o enzimler değişiyordur
Doktoruna ulaş
Ulaşmaya çalışıyorum canım ya nasıl moralim bozuldu anlatamam yemekteymiş

Kızlar, normal doğumda kesi atılmasından bahsetmişsiniz. Telaş etmek için belki erken ama, biraz araştırdım da gözüm korktu benim. İnşallah zorunlu sezeryan durumu olmazsa, normal doğum gönlümden geçen. Bu kesilerin çoğu, bir an önce doğum yapılsın diye, doktorlar tarafından atılıyormuş. Belki yırtılmayacak alt taraf, niye kesilsin ve dikiş atılsın isteyeyim ki ben. Yurtdışında normal doğumda %10 olan bu kesiler, bizde %90 mış :mad:Dert oldu şimdi bana. Tecrübeli anneler sizin bilginiz nedir bu konuda?

Kızlar, normal doğumda kesi atılmasından bahsetmişsiniz. Telaş etmek için belki erken ama, biraz araştırdım da gözüm korktu benim. İnşallah zorunlu sezeryan durumu olmazsa, normal doğum gönlümden geçen. Bu kesilerin çoğu, bir an önce doğum yapılsın diye, doktorlar tarafından atılıyormuş. Belki yırtılmayacak alt taraf, niye kesilsin ve dikiş atılsın isteyeyim ki ben. Yurtdışında normal doğumda %10 olan bu kesiler, bizde %90 mış :mad:Dert oldu şimdi bana. Tecrübeli anneler sizin bilginiz nedir bu konuda?
Evet canım maalesef bizim ülkemizde kesi atılmadan yapılan doğum çok az. Sizlere tavsiyem bol bol doğum egzersizleri yapın. Plastesle yapılan egzersizler var onlardan yapın. Ben masa başı çalıştığım için sürekli oturmuştum ilk hamileliğimde ve doğumda çok zorlandık maalesef hiç açılma olmadı. Bilinçsizce doğuma girmeyin öncesinde hem beyninizi hem bedeninizi hazırlayın. Hastanedeki ebe "odalarının süslerini düşünerek geçirdikleri zaman kadar doğuma hazırlanıp yardımcı olsa hamileler her şey çok kolay olacak" demişti. Ne kadar doğru değilmi

Evet canım maalesef bizim ülkemizde kesi atılmadan yapılan doğum çok az. Sizlere tavsiyem bol bol doğum egzersizleri yapın. Plastesle yapılan egzersizler var onlardan yapın. Ben masa başı çalıştığım için sürekli oturmuştum ilk hamileliğimde ve doğumda çok zorlandık maalesef hiç açılma olmadı. Bilinçsizce doğuma girmeyin öncesinde hem beyninizi hem bedeninizi hazırlayın. Hastanedeki ebe "odalarının süslerini düşünerek geçirdikleri zaman kadar doğuma hazırlanıp yardımcı olsa hamileler her şey çok kolay olacak" demişti. Ne kadar doğru değilmi

Of ya :( Hayır doğum sancısından değil, kesiden korkar oldum. İnşallah canım, Allah'ın izniyle ilk 3-4 ayı atlatalım, hamile pilatesi, egzersizlerine başlayacağım. Bende bütün gün oturuyorum işte. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. İnşallah hayırlısıyla bir avazda, çok sancı çekmeden, kesiksiz, yırtıksız, sağlıkla doğumlar gerçekleştiririz.

Of ya :KK43: Hayır doğum sancısından değil, kesiden korkar oldum. İnşallah canım, Allah'ın izniyle ilk 3-4 ayı atlatalım, hamile pilatesi, egzersizlerine başlayacağım. Bende bütün gün oturuyorum işte. Çok teşekkür ederim tavsiyelerin için. İnşallah hayırlısıyla bir avazda, çok sancı çekmeden, kesiksiz, yırtıksız, sağlıkla doğumlar gerçekleştiririz.
Kendini iyi hazırla tatlım keşiden korkma çok derin değil sezeryan gibi değil yüzeysel bir kesi zaten o anda hissetmiyorsun onu. Rabbi önce sağlıklı evlatlar doğumlar nasip etsin

Gunaydin annisler

S Senbirsen gecmis olsun tatlim insallah tekrar yasamazsin.

QueenSweethart QueenSweethart zeytinyagiyla masaji denesen belki faydasi olabilir :)
Ve sonunda tatli aseren bi annemiz cikti sonunda biz aralik anneleri olarak genelde eksi aci ve tuzluya egilimliydik :KK53:

Canim aslinda tutulma gibi degil, eklemde iltihaplanma varmis :( Tutulma olsa masaj ise yarardi. Doktor buz koy dedi.
Evet ya bi ben ciktim tatlici :dondurma: Bi de artistlik yapiyodum seker, tatli yemiycem falan diye. Allahin sopasi yok al iste :confused:

QueenSweethart QueenSweethart senin gibi imkanım olsa sağlığım da el verse kesinlikle suda doğumu denerdim hem ebeler daha sabırlı olur senin dediğin gibi, doktor da gelince bir şey yapmıyor ki, benim sezeryan olucak maalesef şimdiden tüm yollar kapandı normal için

@arnavut_biberi teşekkür ederim canım kendinize dikkat edin en ufak şeyden hasta olunuyor beni klima çarpmıştı önemsemedim ama bu hale geldi işte

sabah mide bulantım az vardı kendimi zorlayarak kahvaltı yaptım. sütümü de zorla içtim sonra saniyesinde hepsini geri çıkardım :KK43: süt içemiyorum et yiyemiyorum çok üzülüyorum kızlar bebek beslenemiyor mu.

kızlar bir de eşim bulantım ve yorgunluğum için psikolojik diyor kendimi bu yönde motive ediyormuşum. dün yemeğe çıktık 100 gr kırmızı eti 45 dk da zor yedim işkence gibiydi ama çıkarmadım Allahtan. tabi eşimin surat 5 karış anlamıyo neden yiyemediğimi ben de o yorgunlukla anlatmaya çalışmadım artık midemde tutabildiğime sevindim yeter:)

Ya denerim belki, ama o fotograftaki gibi olacaksa koca karnimla dogurmaya calisirken küvetin icinde... Cikarin beni burdaan diye bagirirmisim gibi geliyor :mad: Senin neden normal olamiyor? Bu arada yiyemedigin icin üzülme ilk aylarda bebek alacagini alir zaten, hic merak etme. Ilk aylarda hic yiyemeyip gayet saglikli, kilosu iyi bebek doguran cooook ;)

Ya çok iyiymiş. Ne güzel sistem kurmuşlar. Türkiye'de de normal doğum teşvik ediliyor ancak tek seçeneğin var. böyle alternatifler çoğalmalı. Hanımların daha çok tercih edeceklerini düşünüyorum. Bu kadar normal, sağlıklı bir süreç mümkün olduğunca rahat ve huzurlu geçirilmeli...

Evet dimi aslinda Türkiye`de de olsa cok tercih edilir. Cok zor da degil aslinda, neden yapilmiyorsa...

Kızlar günaydın biz ikili testimizi yaptırdık sonuçları bekliyoruz. Bebeğimiz aşağıda cinsiyeti henüz göremedik bakın bakalım yorumlarınız neler

Bildigim kadariyla nub teorisine göre kiza benziyor. Nub cikintisi paralel olunca kiz olmuyor muydu?

bence onu doğum bunaltmış su değil:KK53::confused::rolleyes:

Aynen o halde dogurmaya calisirken bunalmistir. Her seyi denedi zaten arka arkaya suda, normal, en son "bana epidural yapin" demis :D

Günaydın güzel anne adayları :)

Ben iki üç gündür çok şükür daha iyiyim. Günde 1 defa kusmayla atlattım son üç günü. Az az yemek yiyebilmeye başladım. 2.5 kilo vermişim gebelik başlangıcından beri. Dün dışarı bile çıkabildim ki son 1 ayı kokulardan dolayı evde yatarak geçirmiş biri olarak bu gerçekten mucize benim için :) çok şükür bu günleri gördük, darısı diğer arkadaşlarımın başına...

QueenSweethart QueenSweethart geçmiş olsun, benim de gebelik başlangıcında kuyruk sokumunda ciddi bir ağrı vardı, buz uygulaması ve ultrason ile geçti. 10 gün boyunca saat başı 10 dk bu uygulaması yaptık ve her gün fizik tedaviye gittim o bölgeye usg cihazıyla masaj yaptılar, öyle geçti. Doğum seçeneklerine imrendim doğrusu, benim böyle bir tercih Hakkım olsa ebe ile suda doğumu tercih ederdim sanırım. Allah hepimize sağlıklı, güzel hatırlayacağımız doğumlar nasip etsin inşallah:)

Yavas yavas sikayetler azaliyor ikinci trimester yaklastikca :KK36: Güzel!
Aynen dedigin gibi benim kadin doktorum ultrasonu önerdi. Ama gecen hafta ortopedi doktoru kortizon ignesi yapmisti bile :110: Neyse zarari yok dediler, ben de olumsuz düsünmüyorum. Ama buz uygulamasini da söyledi, ben tembellik ettim acikcasi, soguktan nefret ediyorum :( Bugünden itibaren yapicam. Bugün de igne yapacakti "nein!" dedim :D Bir hafta daha beklemeyi dusunuyorum. Buz uygulamasi iyi gelir insallah.
Suda dogum herkesin favorisi cikti :rolleyes: Amin Allah sağlıklı doğum nasip etsin hepimize :) Gerisi önemli degil.

Ya iste annem de bunu demisti, cabuk olsun diye yapiyorlarmis ugrasmamak icin :KK12: Ebeler uzun süre sabrediyor, acilsin diye masaj yapiyorlar falan demisti. Simdi nerde ugrascak doktor öyle saatlerce :110:

Kesinlikle katiliyorum, süs falan ne kadar önemli ki, kimsenin aklinda kalmayacak zaten. Egzersizleri ben de arastiricam. Simdilik yürüyorum hemen her gün. Bisiklet de sürüyorum ama esim korkuyor.

Back
X