2016 Aralık Anneleri

corbasida guzel oluyor :)
Bende kiymali eristeli corbasini yaparim nohutta katarim yada tavuklusunu yaparim :)))
images-2.webp

Canim kansizlik icin bilgi vereyim

Ciğere tuz, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar ekleyip daha fazla lezzet kazandırabilirsiniz. . Tavuk ciğerinin içerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için proteinde bulunmaktadır yani buna proteinden yapılmış kaslar diyebiliriz. Buda vücudumuzun yeteri kadar protein alımını sağlamaktadır. Ayrıca folik asitte bolca bulunmaktadır. Folik asitte beyne oldukça faydası bulunan bir vitamindir. Algılama ve kavrama gibi zekayı güçlendirici etkisi vardır. Özellikle çocukların ve hamile bayanların folik asit alması oldukça faydalıdır.Kansızlığı olan kişilerde tavsiye edilmektedir. B12 vitamini yönündende zengin bir besindir. Yani tavuk ciğeri balık gibi bir çok faydası olan bir yiyecektir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri depolamayan bu yiyecek vücudun o an ki ihtiyacını karşılamaktadır.

tavuk-cigeri.jpg

Tavuk Ciğeri; Özellikle folik asit, A vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından zengin bir besindir. Ancak kolesterol miktarı yüksek olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Özellik ile kalp ve kalp damar hastalığı olan kişilerin bu tarz sakatat tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir. Bir porsiyon pişmiş tavuk ciğeri yaklaşık olarak 147 kilo kalori kadardır. Değişik tarifleri bulunan bu besin maddesinin en sık yapılan şekli ise kavurması dır. Şimdi sizlere tavuk ciğeri kavurma tarifini verelim;
Malzemeler;
  • 1 kg tavuk ciğer,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı.
Canım ne güzel anlatmışsın çok teşekkür ederim ama doktor ciğerden kesinlikle uzak dur dedi bana sen yiyebiliyormusun ?
Sen de de Akdeniz anemisi mi normal anemi mi var ?
Haftanın 2 günü et
1 günü balık
1 günü sebze
1 günü baklagil tüketiyoruö
Hala kanım düşmeye devam ederse moralim bozulacak yani
Harnup pekmezi ve taze sıkılmış üzüm suyu içiyorum

elma_sekerim01 elma_sekerim01

YEŞİL MERCİMEĞİN YARARLARI:

• Bolca karbonhidrat içerir bu yönüyle oldukça besleyicidir, daha güzeli ise doyurucu olmasına karşı kilo aldırmaz. Bunun sebebi glisemik endeksinin düşük olmasıdır. Bu özelliği ile diyetisyenlerin en fazla tavsiye ettikleri besinlerin başında gelir.
  • A, B1,B2 ve C vitaminleri açısından zengin olan bu bitki, bolca kalsiyum, potasyum, demir, kükürt, fosfor, klor, çinko, iyot, bakır, karbonhidrat içerir.
  • Vücuda enerji, güç ve zindelik kazandırır. Çünkü besin değeri oldukça yüksektir.
  • Bağışıklık sistemini güçlendirici özelliği vardır.
  • Yorgunluğu giderir.
  • Gözler için faydalıdır.
  • Kansızlığa karşı birebirdir.
  • Anne sütünün artmasını sağlar.
  • Kolesterolü düşürür.
  • Kan akışını hızlandırıcı etkiye sahiptir.
  • Kabızlığın giderilmesine yardımcıdır.
  • Şeker hastalığını önleyici etkiye sahiptir.
  • Kalp ve damar hastalıklarına oldukça iyi gelir.
  • Kas ağrılarının giderilmesine yardımcı olur.
  • Yeşil mercimek iyi bir folik asit deposudur. Hamilelikte, osteoporozda, kalp hastalıklarında diyabette ve kanserde çok yararlıdır.
  • Bağırsakları çalıştırarak vücuttaki zararlı maddelerin uzaklaştırılmasını sağlar.
    index.php
Kesinlikle haftanın 1 günü yapmaya özen gösteriyorum bakalım canım inşallah şifa olsun
Çok teşekkür ederim bilgilendirmen için.

Canim kansizlik icin bilgi vereyim

Ciğere tuz, karabiber, pul biber, kimyon gibi baharatlar ekleyip daha fazla lezzet kazandırabilirsiniz. . Tavuk ciğerinin içerisinde yüksek oranda lif bulunduğu için proteinde bulunmaktadır yani buna proteinden yapılmış kaslar diyebiliriz. Buda vücudumuzun yeteri kadar protein alımını sağlamaktadır. Ayrıca folik asitte bolca bulunmaktadır. Folik asitte beyne oldukça faydası bulunan bir vitamindir. Algılama ve kavrama gibi zekayı güçlendirici etkisi vardır. Özellikle çocukların ve hamile bayanların folik asit alması oldukça faydalıdır.Kansızlığı olan kişilerde tavsiye edilmektedir. B12 vitamini yönündende zengin bir besindir. Yani tavuk ciğeri balık gibi bir çok faydası olan bir yiyecektir. Vücudun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri depolamayan bu yiyecek vücudun o an ki ihtiyacını karşılamaktadır.

tavuk-cigeri.jpg

Tavuk Ciğeri; Özellikle folik asit, A vitamini, demir, çinko ve potasyum açısından zengin bir besindir. Ancak kolesterol miktarı yüksek olduğundan dikkatli tüketilmesi gerekmektedir. Özellik ile kalp ve kalp damar hastalığı olan kişilerin bu tarz sakatat tüketiminden uzak durmaları gerekmektedir. Bir porsiyon pişmiş tavuk ciğeri yaklaşık olarak 147 kilo kalori kadardır. Değişik tarifleri bulunan bu besin maddesinin en sık yapılan şekli ise kavurması dır. Şimdi sizlere tavuk ciğeri kavurma tarifini verelim;
Malzemeler;
  • 1 kg tavuk ciğer,
  • 1 tatlı kaşığı kekik,
  • 1 tatlı kaşığı pul biber,
  • 1 tatlı kaşığı kimyon,
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz,
  • 1 çay bardağı zeytinyağı.
Benim doktorum ciğerin ve sakatatin herşeyini yasakladı hamileligim boyunca çok canın isterse bir tane alıp ye nefsini körle dedi. Doktorunuza sormadan yemeyin lütfen.

Canım ne güzel anlatmışsın çok teşekkür ederim ama doktor ciğerden kesinlikle uzak dur dedi bana sen yiyebiliyormusun ?
Sen de de Akdeniz anemisi mi normal anemi mi var ?
Haftanın 2 günü et
1 günü balık
1 günü sebze
1 günü baklagil tüketiyoruö
Hala kanım düşmeye devam ederse moralim bozulacak yani
Harnup pekmezi ve taze sıkılmış üzüm suyu içiyorum
Canim doktorum onerdi abartmadan kasaptan taze ciger olduguna emin ol al yap canim ister mangalda sis istersen kavurma tantuni gibi yaparim el kiymasi cigerden canim rabbim sifa versin akdeniz anemisi canim vucut kan yapmiyor malesef bunlari hergun tuket dut pekmezi sabah bir corba kasigi ac aliyorsun ve cekirdekli siyah kuru uzum cevizle birlikte tuket

Benim doktorum ciğerin ve sakatatin herşeyini yasakladı hamileligim boyunca çok canın isterse bir tane alıp ye nefsini körle dedi. Doktorunuza sormadan yemeyin lütfen.
Doktorum ilk uc ay onermedi ama sonraki haftalarda abartmadan tuket dedi kendin kasaptan alip tazeligine bak yap mangalda sis yada cigeri el kiymasi ile tantuni yap tencerede

Canim doktorum onerdi abartmadan kasaptan taze ciger olduguna emin ol al yap canim ister mangalda sis istersen kavurma tantuni gibi yaparim el kiymasi cigerden canim rabbim sifa versin akdeniz anemisi canim vucut kan yapmiyor malesef bunlari hergun tuket dut pekmezi sabah bir corba kasigi ac aliyorsun ve cekirdekli siyah kuru uzum cevizle birlikte tuket
Sağol canım benim harnup ve üzüm pekmezi var ama yarın dut pekmezi de alayım günde 3 ceviz 5 badem tüketiyor um ama bişeye çok sevindim sende de Akdeniz anemisi var 7 den 10 a çıktı demiştin yeni demi öyle hatırlıyorum
Birde şu ciğer işini doktor kan yapsın diye ciğer falan yeme sakın diye altını çiziyor o yüzden korkuyorum

Sağol canım benim harnup ve üzüm pekmezi var ama yarın dut pekmezi de alayım günde 3 ceviz 5 badem tüketiyor um ama bişeye çok sevindim sende de Akdeniz anemisi var 7 den 10 a çıktı demiştin yeni demi öyle hatırlıyorum
Birde şu ciğer işini doktor kan yapsın diye ciğer falan yeme sakın diye altını çiziyor o yüzden korkuyorum
Evet canim 7 den 10 yukseldi hic ilac almasam 6 larda ama ilac yuksetmedi bende dut ve cekirdekli kuru siyah uzumle yukselttim canim tabi yinede gunde iki defa hapimi iciyorum doktor bunun emilimi daha iyi dedi canim sende bunumu kullaniyirsun birde b12 veriyor bilgin olsun
1469716598649-1877831978.webp

Ikra meyra Ikra meyra ben bunu kullanıyorum bir kutuda 10 şişe var canım bir gün 1 tane bir gün 2 tane dedi doktorum o şekilde içiyorum
Birde imom diye omega var onu içiyorum canım

Eklentiler

• 20160728_174631.webp
    20160728_174631.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 52
Diğer ilacın etkisiyle aynı değil mi peki
Demir içeren galiba ikisi de.
Digerinde folikasite var canim ama doktorum digerini daha cok oneriyor birini gece yatarken yutuyorum digerinide sabah ac yutuyorum emilimide fazla dedi akdeniz olanlara oneriyor canim b12 aliyormusun

Back
X