2016 Aralık Anneleri

kızlar günaydın bu kordon dolAnması vs kaçınca haftadan sonra riskli oluyordu.
Canım kordon dolanması bu aylardan itibaren riskli bildiğim kadarıyla. Benim doktorum muayene sırasında mutlaka kordonu kontrol ediyor boyun etrafında mı diye. Bir arkadaşım 5 aylık bebeğini kordon dolandığı için kaybetmişti. Şimdi tekrar bebeği oldu, o da 40. hafta dolduğunda kordon dolanması nedeniyle normal doğum için gün beklerken sezaryenle oldu. Biraz da yapısal sanırım. Doktoru kordonun çok uzun olduğunu söylemiş. Allah kimseye böyle sıkıntı yaşatmasın.

Kalp anatomik olarak iki kulakçık ve iki karıncık olmak üzere dört odacıktan oluşur. Kalpteki karıcıklar arasındaki kanın geçişini engelleyen duvarda doğumsal nedenli defekte bağlı açıklık olmasına ventriküler septal defekt denir .
Bundan dolayı sol kulakçıktaki temiz kanın bir kısmı sağ kalbe geçiş yapar. Sol kulakçıkta kan basıncı yüksektir ve sağ kulakçığa yüksek basınçta kan geçişi olur. Yıllar içinde akciğere giden kanın artmasına bağlı olarak akciğer damarları ve kalp kasında hasara sebep olabilir. Yenidoğanlarda doğumsal kalp hastalıkları arasında % 20 oranında en sık görülen kalp hastalığıdır.
Geçmiş olsun canım. Halk arasında kalbi delik dedikleri durum bu mu acaba? Öyle olup doğduktan sonra kendiliğinden iyileşen çok kişi duydum. Umarım ayrıntılı ultrasonda güzel sonuçlar alırsın canım.

Kizlar hayirli gecelr.
Yazamadim 2 gundur.
Dun temizlige gelen ablamiza yardimci olup dolap iclerini toparliyim dedim.
Taburenin Ustune ciktim cikmaz olaydim.
Hafif duZ taban topuklu terlikle.
Taburr ayagimin altindan kaydi nasil oldu anlamadim ben dusene kadar tabure ters dondu demir ayagi bacak arama saplandi.
Apar topar hastahaneye goturdu annem.
Doktor sok.
Boyle bisey ilkkez goruyorum dedi demir ayak 2 santim daha sola yakin olsa Allah korusun tam malum bolgeye gircekti.
Hemen ultrasyona soktular.
Kalp atisi gorduk
Bi aparatla alttan muayne etti kanama varmi diye sukur hersey yolunda bebisle ilgili.
Ama ayak bilegim davul gibi ve bacak aram mosmor verilmis sadakamiz varmis.
21 hafta 4 gunluk 485 grm
28 cm bebis iyi ya gerisi onemsiz.
Aman siz benim gibi tarzanlik yapim demeyin
Suan 3 gun istirahat verdi doktorum.
Kizimla annemlere geldik.
Çok geçmiş olsun canım. Büyük olay atlatmışsın. Neyse ki bebeğin de sen de iyisiniz. Allah kaza beladan korusun hepimizi.

Aç karnına mı iciliyo canim. Benim doktorum tok gel dedi. Bakiyorum herkes ac yapiliyo diyo.

aa doktorun öyle dedi ise bişe diyemem ama siz yine bir teyit edin dilerseniz belki dalgınlıkla sölemiş vs olmasın . çünkü bana dr um öz. aç gel dedi. randevuyuda kaça alırsan al 8 de burda ol dedi çok aç kalıp kötü olmuyum diye sanırım.
ayrıca kan alan hemşirede sordu açsınız değilmi diye hatta en son kaçta yemek yediniz diye bile sordu . öz.11-12 den sonra bişe yememenizi istiyoruz dedi.
hani hemşirede öz sorduğuna göre aç gidilmesi gerek diye aklıma geldi .

Gözün aydın canım sonuçların çıktı mı?

çok sağol cnm Allah razı olsun . çıkacak bugün ama henüz aramadı dr um bende dört gözle çıkmasını bekliyorum .
bebek 2 hafta önde gittiği için dr biraz gebelik şekerinden şüphleniyor çünkü ailede yoksa bile hamileikte çıkma duurmu olabilir dedi. risk olarak gördüğünden yaptıralm dedi bakalm inş. iyi sonuçlar gelir inş. hepimize.

Kramplar başladı kızlar
dün sağlık ocağında kan vermiştim sonuçlar çıkmış
kollestrol fırlamış
kan sınırda
b ve d vitamin eksikliğim devam ediyor
yarın hem şeker yüklemem var hem kontrolüm
Doktorum ne dicek bakalım bu sonuçlara

geçmiş olsun kramplar için günde 1 tane soda içemeye başlayın o halde. bende sevmem ama dr um önerdi 10 gündür içiyorum . magnezyumu bırraktıntan sonra sodayla devam edicem .

geçmiş olsun kramplar için günde 1 tane soda içemeye başlayın o halde. bende sevmem ama dr um önerdi 10 gündür içiyorum . magnezyumu bırraktıntan sonra sodayla devam edicem .
Her gun maden suyu icmek bebegin gazli olmasini da onluyormus. Kizima hamileyken de ictim cok sukur gaz sikintimiz oldu. Bu sefer da olmaz insallah. Maden suyunun ne kadar etkili oldu bilmiyorum.

Onları bende gördüm ama bizimkiler kış bebeği olacağı için ince gibi geldi ürünler bana
Alisverisi ekim gibi yapmayi dusunuyorum simdi kalin kiyafetler bulmak zor oluyor. Kizim subat dogumlu onda kasimda 24. Haftada toplu alisveris yapmistim. Simdi de kisliklar cikinca alirim. Surekli bebek kiyafeti bakiyorum.

çok sağol cnm Allah razı olsun . çıkacak bugün ama henüz aramadı dr um bende dört gözle çıkmasını bekliyorum .
bebek 2 hafta önde gittiği için dr biraz gebelik şekerinden şüphleniyor çünkü ailede yoksa bile hamileikte çıkma duurmu olabilir dedi. risk olarak gördüğünden yaptıralm dedi bakalm inş. iyi sonuçlar gelir inş. hepimize.
Inşallah canım güzel sonuçların çıkar yaz bizede

Alisverisi ekim gibi yapmayi dusunuyorum simdi kalin kiyafetler bulmak zor oluyor. Kizim subat dogumlu onda kasimda 24. Haftada toplu alisveris yapmistim. Simdi de kisliklar cikinca alirim. Surekli bebek kiyafeti bakiyorum.
Biz annemle bu hafta e bebekden yapcaz bu hastane çıkışları falan kışlığı oluyor mu acaba ya uzun kollu pamuklu alcam ama bilgim yok

Kramplar başladı kızlar
dün sağlık ocağında kan vermiştim sonuçlar çıkmış
kollestrol fırlamış
kan sınırda
b ve d vitamin eksikliğim devam ediyor
yarın hem şeker yüklemem var hem kontrolüm
Doktorum ne dicek bakalım bu sonuçlara
Geçmiş olsun canım inşallah güzel haberlerle gelirsin kanın kaç?

Sağa toplandığında sağa yatamıyorum canım sancı yapıyor rahatsız oluyor galiba. Bizim bebiş ablasından çekmeye başladı şimdiden. Ablası sevmek istiyor kadar çok seviyor ki başını göbeğime yaslamak isterken biraz sert olabiliyor. Canım acıyor bebişte hemen hareketleniyor.
kızlar ben yüzüstü yatarak uyuyabiliyorum anca birazcık yan dönüyorum ağrı sancı yok ama bebiş için zararlı mıdır sizce

kızlar az önce şeker yüklemesinden geldm çok abartılmış diyebilirm . hiç öle abartılacak bir şey yokmuş su okadar tatlı içilmeyecek senn içini bayacak bir şey değil toz magnezyum içeniniz var ise bir nevi ona benziyor. ben 75 gr lık bardağı içebildim ki benm açlıkla ilgili tansiyon sorunum var hemen düşüyor ama su içiniz baymadığından kötü olmuyorsunuz.ç
ben çok korkrarak gttim açıkçası gece kabuslar gördm ya kusarsam ya iptal olur ertesi gün yine gitmek zorunda kalırsam vs diye ama hiç öle diilmiş gidecek ark.ların bilgisine rahat olsunlar atla deve bir şey değil miş yani :)

Canim ac karna mi gidiliyor teste?

aa doktorun öyle dedi ise bişe diyemem ama siz yine bir teyit edin dilerseniz belki dalgınlıkla sölemiş vs olmasın . çünkü bana dr um öz. aç gel dedi. randevuyuda kaça alırsan al 8 de burda ol dedi çok aç kalıp kötü olmuyum diye sanırım.
ayrıca kan alan hemşirede sordu açsınız değilmi diye hatta en son kaçta yemek yediniz diye bile sordu . öz.11-12 den sonra bişe yememenizi istiyoruz dedi.
hani hemşirede öz sorduğuna göre aç gidilmesi gerek diye aklıma geldi .

Sordum canim tok mu diye özellikle. Sasirdim cünkü. Ama tok dedi. Simdi de izne cikmis. Bayramdan sonraya kaldi.

kızlar ben yüzüstü yatarak uyuyabiliyorum anca birazcık yan dönüyorum ağrı sancı yok ama bebiş için zararlı mıdır sizce
Yüz üstü yatma canım alıştır kendini yana yatmaya ben geçen gün karnımın üstüne devrilmişim ağrıyla uyandım minikler büyüdü rahatsız oluyor artık:)

Maden suyunu severim içeyim cnm
Bilgi için teşekkürler :)
Geçmiş olsun canım inşallah güzel haberlerle gelirsin kanın kaç?
12 sınır bnm 11.8 çıkmış çok değil ama sarsıyor beni
Kan hapı kullandığım halde

Seneye okullar açılınca 9 aylık olacak bebislerimiz ama bu sefer ücretsiz izine ayrılmak istiyorum 1 yaşına kadar yanında olayım diyorum.
Kizimda rahattık okul eve çok yakındı bi de o zaman 4. Sınıftim haftada 9 saat branş dersleri vardı sagolsunlar istedigim gibi aya4lamislardi dersleri her gün 2 saat boşluğum oluyordu .kızımdan Çok ayrı kalmadım.
Okulum 15 km uzakta simdi öğlenleri eve gitme imkanım olmayacağı için ücretsiz izne ayrılmak istiyorum. Zaman ne gösterecek bakalım.

Kızımı 5 aylıkken birakmistim ben o zaman borçlar vardı birikim yoktu. .
Şimdi de borcum var ama biraz ücretsiz izin için birikim yaptım. .
9 ay yeter diye düşünüyorum ama zaman ne gösterecek belli de olmaz. .

Arkadaşlar şiddetli baş ağrısı yaşayan var mı :( akşamdan beri yapmadığım şey kalmadı müthiş başım ağrıyor önce ensede başladı şimdi şakaklarımda...

Back
X