2016 DA HAMİLE KALMAYI PLANLAYANLAR

E EmiMus hayırlı olsun canım, umarım saglıcakla alırsın bebegini kucagına :) 2016 bize cidden ugurlu geldi

Yoga yapılabiliyor mu peki canım? Son aylarda hamilelik yogası yapıldıgını biliyorum da ilk aylarda bir sakıncası var mı? Cunku Subat döneminde yoga + pilatese yazılayım dedim, gerci mayısa kadar cok var ama olur da o ay hamile kalırsam devam etmeli miyim diye dusundum.

Canim kesinlikle basla bi an once cunku daha once yoga ya da pilatese alisik degilse vucudun hamilelikte yaptirmiyorlar. Alisma suresi de tabii kisiden kisiye gore degismekle beraber en az4-5hafta duzgun bir sekilde yapiyorsan. Tavsiye ederim kesinlikle ozellikle pilatesi. Bizim vucudumuz ne kadar guclu olursa minnoslarda o kadar kolay dogar :)

Guvenin icin tesekkurler canim:) ama hamile kalana kadar gunluk duzenli olarak mekik yaparsan kisa zamanda baya toparlarsin. Bende bugunden itibaren basladim mekik konusuna da duzenli olarak:)
Kızlar kilo vermek için mi rahat doğum için mi spor diyorsunuz.Ben Şubat gibi bebek düşündüğüm için pilatese geç kaldım sanırım.Evde rahat doğum amaçlı ne yapılabilir ki. Y YESIMBOZ kilon boyun kaç senin canımm. Şu an bnm kilom normal bence 1,62 boy 52 kiloyum ama biraz versem de hamilelikteki fazlalıklarım görünmese mi diyorum

Hamile olursam 2. Bebeğim olacak inşallah ilk hamileligimde 36. Haftaya kadar çalıştım. Çalıştığım sürede spor yapmaya imkanım olmadı. Okulda ders sırasında sürekli ayaktayim bi de her teneffüs merdiven inip çıkmakti sporum. Doğum iznine ayrıldıktan sonra her gün yürüyüş yaptım. Çok yavaş yürüyebiliyorum. Normalde eşimi sürekli yavas yürü diye uyarırken bu dönemde ben eşime diyordum biraz yavaşla.biraz abarttım mi bilmiyorum ama yürüyüşe çıkınca 1 saate yakın yürüyordum.sonuç çok kolay bi dogumum oldu çok şükür. Doktorum neredeyse eve çağırmak zorunda kalacakmissiniz beni demişti. Çok uzattım sadede geleyim yürüyüş bile yetiyor doğumu kolaylaştırmaya.bir de herseyi oluruna bırakmak gerekiyor. hipnobriding isimli bir kitap var onu okumanızı öneririm. Ben bi göz gezdirmistim. Hamileyken haberdar değildim ama bilmeden onun felsefesindeymis.

Yoga ve pilates bana da çok mantıklı geliyor
Şu anda düzenli spor yapıyorum pilatese sadece haftada bir gidebiliyorum ama hamilelikte daha sık yaparım herhalde.
hem vücudumuzu doğuma hazırlar hemde hamileliğin bıraktığı zararı aza indirir. İnşallah pilatese izin verecek sağlıklı bir hamileliğimiz olur..
İstanbul Avrupa Yakası'nda Acıbadem'e giden var mı kızlar? Malum bizim dönüş yaklaştı.
Artık araştırmaları hızlandırmam gerekiyor doktor hastane konusunda. İyi olsun ki gelecekte de devam edeyim doktor değiştirmek istemiyorum...

Gunaydiiin:) Ben prof boksordum canim yapisal olarak bir sorunum yok kilo konusu tamamen psikolojik, hamilelikte alacagimi da dusunerek. Boyum 168cm su anda 68 kiloyum ama kas orani yuksek oldugu icin bolgesel bir sorunum yok. 65 psikolojik bi sinir benim icin hamilelik oncesi :))
Bolgesel bir sorunun yoksa kilon cok normal bence. Pilates icinde emin ol gec degil duzenli yaparsan alisir vucudun. Evde de pilates yapabilirsin alistiktan sonra ya da kosu bandi varsa duzenli yuruyebilirsin.

Günaydın
Bende varım
tam olarak ne zaman reglı oldum ne zaman olucam kestıremıyorum tahmını olarak 11 aralık-8 ocak reglı tarıhım
yumurtlama fılan takıp etmedım toplamda 3 kere korunmasız ılıskı var ama 1 tanesı tehlıkelı sanırım. İstiyorum bu ay olmazsa yıne korkup ertelemekten cekınıyorum.
buarada 6 yaşına girecek bir oğlum var. İşte böyle .
normalde hamileliklerimi cok erken ogrenıyorum oglumdan sonra 2 tane daha gebelıgım oldu ama bu sefer erkenden ogrenmek ıstemıyorum.
ama merakta edıyorum

Masallaah :) Merdiven cikmak asiri faydaliymis tabi yapi meselesi de. Yuruyus icin de ozellikle son donemlerde her an doguracakmissin gibi yuru diyorlarmis doktorlar. Evet kitap listemde baya faydaliymis bir bakacagim tesekkurlerr :)

Cok cok iyi yapiyorsun tebrik ederim, ayrica devamini dilerim denizcim :) Insallaah sagligimiz yerinde olurda devam ederiz keyifle. Arkadasim Fulya Acibademe gitmisti memnunum demisti gecen sene ama bebek dusunmedigim icin detaylica sormadim acikcasi. Ama acibadem iyidir bence donanim olarak, doktorlari arastirmak lazim diye dusunuyorum.

Teşekkür ederim, çok güzel bir mesleğin var bu arada :)
Ocak 25 e kadar vaktim var şu an sonrası gebelik olabilir, tabi olmayadabilir..Bana kalsa biraz daha spor yapıp kendimi hazırlarım bikaç ay sonrası için ama, o kadar çok açıklama yapıyorum ki bebek soruyor herkes, hayırlısıyla sağlıklı olsun da spor olduğu kadar artık..

Tesekkurler canim:) Su anda denizcilik sektorunde calisiyorum ama boksu hala birakamadim yine antremanlarima devam ediyorum cok faydasini goruyorum hep psikolojik hemde fiziksel olarak.
Hic bi zaman gec degil bence, yapacagin 2-3 haftalik bi calisma bile belini sirtini kuvvetlendirebilir. Kilo baska bisey kaslarinin iskeletinin guclu olmasi bambaska birsey.
Vucuttaki 1 kilo eklemlere 4 kilo bacaklari ise 8 kilo olarak etkiliyor. Yani hamilelikte ortalama 14-15 kilo alindiginda bacaklara o etki ile fazladan 120 kilo, bele de 60 kilo yuklenmis gibi oluyor. Bu sebeple hamileligin sonlarina dogru yurumek ve hareket zorlasiyor. Tek derdim bu acikcasi, bu durumu bilerek bedenimi olabildigince guclendirmek ve normal dogum icin olabildigince hareketli olmak.
Kimisi 'aaa kilo vermek istiyor, bebekte alacagi kilodan korkuyo' diye dusunebilir ama Allah kismet ederde ikimizde saglikli olursak ben belkide hayatta 1 kere yasayacagim o mucize sureci yatarak gecirmek yerine her an tadini cikarmak istiyorum.

Günaydın herkese. Allah nasip ederse 2016'da bebek düşünüyorum. 2016 geldi ve aklımdan çıkmıyor bu fikir bi an önce olsun istiyorum. Bu gece rüyama girdi. O kadar net gördüm ki kucağımda minicik bana gülen keltoş bir bebek vardı..Eşim mayıs diyordu ben daha erken olsun diyince nisan demeye başladı. Şuan hiç bi hazırlığım yok. yani folik asit vs. içmedim. Bu seferde bu aklıma takılıyor, önceden başlamam gerekiyordu diyorum.Hemen ilaca başlayıp şubatta denesek mi diyorum,bilmiyorum.. İşte böyle kararsızlık doluyum

Haklısınız ben de bu yuzden Ekim ayından beri yoga yapıyorum, ikinci dönemde de buna pilatesi de ekleyeyim dedim. Şubatta pilates de eklenmiş olsa Mayıs'a kadar 3 aylık pilates, 8 aylık da yoga yapıyor olacagım. Sanırım hamilelikte devam etmek icin yeterli bir süre olur :) Ben yoganın faydasını 3 ayda bile gördüm, kendimi daha esnek, kaslarımı da daha güclü hissediyorum. Masa bası isim oldugu icin pek hareketli degilim gün icerisinde ve acayip hımbıllasmıstım. Ama kesinlikle cok faydalıymıs. İlk baslarken aklımda hamile kalmak da yoktu artık birazcık hareket edeyim, kaslarım calıssın moduyla başlamıştım sonra bu düsünce de gelince iyi yapmısım diyorum :)

Gunaydinlaar :) Insallah saglikli kismetli guler yuzlu bir bebegin olur 2016 da :)
Hazirlik konusuna cokta takilma bence strese sokma kendini. Ne kadar erken baslarsan o kadar kar tabii ama uzulecek strese girecek bir durum degil cogu insan doktor onerisiyle hamile kalinca basliyor. Kismetse hicbir sorun cikmaz icini ferah tut yeter.

Super vallaha cok iyi yapmissin. Yoga biraz daha yavas oldugu icin ben cok bunaliyorum duramiyorum durdugum yerde ne yazik ki Bi onerin olur mu bana bu konuda uzun suredir icinde olan birisi olarak? :)

hayırlısı canım üzülmek yok gelecek aya olur inşallah :)

Super vallaha cok iyi yapmissin. Yoga biraz daha yavas oldugu icin ben cok bunaliyorum duramiyorum durdugum yerde ne yazik ki Bi onerin olur mu bana bu konuda uzun suredir icinde olan birisi olarak? :)
2-3 sene önce yazılmıstım o zaman aynı senin durumundaydım, bu ne yaa cok yavas cok sıkıcı diyerek 1-2 kere gidip bırakmıstım Bu donem yazıldıgım Yogasculpt diye bir sey, normale göre biraz daha hızlı ve metabolizmayı daha cok hızlandırıyor. Hocanın da etkisi oldu bence, o yuzden cok sevdim bu donemkini ve hicbir dersi kacırmadım nerdeyse :) Eger imkanın varsa belki bu türüne devam edebilirsin :)

Aaaa bunu arastirmaliyim bakayim bi. Nerede yasiyorsun hangi hoca bu yoga askini asilayan ?

Amin İnşallah :)
evet biraz stres yaptım galiba daha ortada bişey yokken. Bir öyle düşünüyorum bir böyle
Eşimi de bi kandırsam keşke :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…