Amin İnşallah :)
evet biraz stres yaptım galiba daha ortada bişey yokken. Bir öyle düşünüyorum bir böyle
Eşimi de bi kandırsam keşke :)
Olsun canim ha 2 ay once ha 2 ay sonra saglikla olsun da. Ben bu konuda eslere cok baski yapilmasi taraftari degilim. Esim bi ara surekli istiyorum keske bebegimiz olsa, bebegimiz olsa soyle yapardik boyle olurdu falan diyodu. Isteyecegim varsa da bunaldigimi hissetmistim acikcasi. O yuzden olsun ikiniz ortak bi zaman bulursunuz. Ha Subat ha Nisan saglikla olsun da :)
Kızlar listeye benide ekleyin lütfen :) bir de bu gebelik süreci ile bebek bakımı vs kitap yada farklı kaynak bilgilere nasıl ulasabilirim..hicbirsey bilmiyorum sanki
Günaydın
Bende varım
tam olarak ne zaman reglı oldum ne zaman olucam kestıremıyorum tahmını olarak 11 aralık-8 ocak reglı tarıhım
yumurtlama fılan takıp etmedım toplamda 3 kere korunmasız ılıskı var ama 1 tanesı tehlıkelı sanırım. İstiyorum bu ay olmazsa yıne korkup ertelemekten cekınıyorum.
buarada 6 yaşına girecek bir oğlum var. İşte böyle .
normalde hamileliklerimi cok erken ogrenıyorum oglumdan sonra 2 tane daha gebelıgım oldu ama bu sefer erkenden ogrenmek ıstemıyorum.
ama merakta edıyorum
* | ANNE ADAYI | YAŞ | NE KADAR EVLİ | KAÇINCI COCUK | BAT | MUTLU SON |
1. | *emimus | 29 yaşında | 8 aylık evli | ilk çocuk | BAT 29 ARALIK | |
2. | *suslixanim | 21 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 8 OCAK | daha değil |
3. | *cutemom | 28 yaş | .......... yıllık evli | ikinci çocuk | BAT 8 OCAK | daha değil |
4. | *yagmur559 | 23 yaş | 10 aylık evli | ilk çocuk | BAT 8 OCAK | daha değil |
5. | *hijabiqueen | 23 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 9 OCAK | daha değil |
6. | *gyasmin | 22 yaş | 1 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 9 OCAK | daha değil |
7. | *denizeren | 28 yaş | 1,5 yıllık evli | İlk çocuk | BAT 16 OCAK | daha değil |
8. | *boza | 30 yaş | 5 aylık evli | ilk çocuk | BAT 22 OCAK | daha değil |
9. | *guldemeti | 30 yaş | 13 yıllık evli | Üçüncü çocuk | BAT 23 OCAK | daha değil |
10. | *deniztir | 32 yaş | 7 yıllık evli | ikinci çocuk (ilk bebeği melek | BAT 31 OCAK | daha değil |
11. | *bircanazizim | 21 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 2 ŞUBAT | daha değil |
12. | *sibelizim | 29 yaş | 5 aylık evli | ilk çocuk | BAT 2 ŞUBAT | daha değil |
13. | *moonsun3 | 26 yaş | 2 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 3 ŞUBAT | daha değil |
14. | *puffuk | 27 yaş | 3 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 7 ŞUBAT | daha değil |
15. | *felicitamutluluk | 24 yaş | 2 yıllık evli | İlk çocuk | BAT 27 ŞUBAT | daha değil |
16. | *freedoommmm | 28 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 27 ŞUBAT | daha değil |
17. | *ayllllliiiin35 | 27 yaş | 2 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 10 MART | daha değil |
18. | *minnoskabarikkek | 29 yaş | 6 yıllık evli | İkinci çocuk | BAT 17 MART | daha değil |
19. | *yesimboz | 25 yaş | 1,5 yıllık evli | İlk çocuk | BAT 18 MART | daha değil |
20. | *aziziyelim | 29 yaş | 1,5 yıllık evli | İkinci çocuk (ilk bebeği melek | BAT şubat ayında planlıyor | daha değil |
21. | *semareyik | 25 yaş | 5,5 yıllık evli | Dördüncü çocuk | BAT şubat ayında planlıyor | daha değil |
22. | *olcayy | 29 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT nisan ayında planlıyor | daha değil |
23. | *kriziantemçiçeği | 26 yaş | 2 yıllık evli | ilk çocuk | BAT nisan ayında planlıyor | daha değil |
24. | *yesa1 | 28 yaş | 1,5 yıllık evli | İlk çocuk | BAT 18 MAYIS | daha değil |
25. | *morordek | 26 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT 21 MAYIS | daha değil |
26. | *clemantin | 34 yaş | 2,5 yıllık evli | İlk çocuk | BAT mayıs gibi düşünüyor | daha değil |
27. | *molly123 | 28 yaş | 1,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT haziran gibi düşünüyor | daha değil |
28. | *sedaumut | 23 yaş | 1,2 yıllık evli | ilk çocuk | BAT ....... | daha değil |
29. | *elaaaam | 24 yaş | 3,5 yıllık evli | ilk çocuk | BAT ....... | daha değil |
30. | *lale_cik | 22 yaş | 4 aylık evli | ilk çocuk | BAT sonbaharda düşünüyor | daha değil |
31. | *serpil89 | ..... yaş | .... yıllık evli | ....... çocuk | BAT ....... | daha değil |
32. | *sunflower | ..... yaş | .... yıllık evli | ....... çocuk | BAT ....... | daha değil |
YAŞ 28 ,kızlarrrrrrr öncelikle hoş geldin,
detayları yazmak ister misiniz?
yaş, kaç yıllık evli, kaçıncı çocuk (cutemom sana ikinci çocuk, serpil sana da birinci cocuk dedim :), ve en önemlisi BAT
Aynen ya bide benim kemik ve kaslarım çok güçsüz korkuyorum doğum dan o yüzden,bilgilerin çok faydalı oldu bugün en azından biraz öğrenmek için pilatese yazılayım diyorum bakalımTesekkurler canim:) Su anda denizcilik sektorunde calisiyorum ama boksu hala birakamadim yine antremanlarima devam ediyorum cok faydasini goruyorum hep psikolojik hemde fiziksel olarak.
Hic bi zaman gec degil bence, yapacagin 2-3 haftalik bi calisma bile belini sirtini kuvvetlendirebilir. Kilo baska bisey kaslarinin iskeletinin guclu olmasi bambaska birsey.
Vucuttaki 1 kilo eklemlere 4 kilo bacaklari ise 8 kilo olarak etkiliyor. Yani hamilelikte ortalama 14-15 kilo alindiginda bacaklara o etki ile fazladan 120 kilo, bele de 60 kilo yuklenmis gibi oluyor. Bu sebeple hamileligin sonlarina dogru yurumek ve hareket zorlasiyor. Tek derdim bu acikcasi, bu durumu bilerek bedenimi olabildigince guclendirmek ve normal dogum icin olabildigince hareketli olmak.
Kimisi 'aaa kilo vermek istiyor, bebekte alacagi kilodan korkuyo' diye dusunebilir ama Allah kismet ederde ikimizde saglikli olursak ben belkide hayatta 1 kere yasayacagim o mucize sureci yatarak gecirmek yerine her an tadini cikarmak istiyorum.
Aynen ya bide benim kemik ve kaslarım çok güçsüz korkuyorum doğum dan o yüzden,bilgilerin çok faydalı oldu bugün en azından biraz öğrenmek için pilatese yazılayım diyorum bakalımteşekkür ederimm iyiki varsınız keşke daha önce kk ya üye olsaydım
Haklısın aslında ben o ihtimali düşünmemişim,bir pilates topu almam lazım o zaman bakayım satan bir yer bulabilirsem evde denerim bi süre.Çok sağol canım yaSen de iyi ki varsiin :) Burada birbirimize biraz da olsa faydamiz dokunabiliyorsa ne mutluu. Bende bir yere kayit yaptirmadan once evde 1 hafta dene cok verimli videolar var baslangic icin. eger hoslanirsan yapabilirim dersen bir yere kayit olup duzenli gidersin. Cunku kayit olup gidilmiyo bazen begenilmedigi icin beklediigni veremedigi icin falan parana yazik olmasin canim.
Hem Fulya Acıbadem benim oturduğum yere de çok yakın. Oradaki doktorları bir araştırayım canım sağ ol.Cok cok iyi yapiyorsun tebrik ederim, ayrica devamini dilerim denizcim :) Insallaah sagligimiz yerinde olurda devam ederiz keyifle. Arkadasim Fulya Acibademe gitmisti memnunum demisti gecen sene ama bebek dusunmedigim icin detaylica sormadim acikcasi. Ama acibadem iyidir bence donanim olarak, doktorlari arastirmak lazim diye dusunuyorum.
Hoşgeldin.Günaydın herkese. Allah nasip ederse 2016'da bebek düşünüyorum. 2016 geldi ve aklımdan çıkmıyor bu fikir bi an önce olsun istiyorum. Bu gece rüyama girdi. O kadar net gördüm ki kucağımda minicik bana gülen keltoş bir bebek vardı..Eşim mayıs diyordu ben daha erken olsun diyince nisan demeye başladı. Şuan hiç bi hazırlığım yok. yani folik asit vs. içmedim. Bu seferde bu aklıma takılıyor, önceden başlamam gerekiyordu diyorum.Hemen ilaca başlayıp şubatta denesek mi diyorum,bilmiyorum.. İşte böyle kararsızlık doluyum
Ankara'dayım ben canım, dersi veren de bizim üniversite hocalarından birisi :) Ulasman biraz zor galiba :)Aaaa bunu arastirmaliyim bakayim bi. Nerede yasiyorsun hangi hoca bu yoga askini asilayan?
Hoşgeldin.
Bir çoğumuz aynı haldeyiz aslında. Sen şimdiden kontrollerini ol doktora git. Folik asite de başlamış olursun böylece. Hem de iyice bilgilenmiş olursun canım. Zaten ilk denemede olacak diye bir kaide olmadığından çok da düşünme bence, ha şubat ha nisan. Eşin de belki sen doktora gittikçe elle tutulur şeyler yaptıkça daha erken denemelere başlamak ister. :)
Evet eczaneden alabilirsin folik asiti reçetesiz veriliyor sanırım. Zaten her türlü başlamanda fayda var haklısın... :)Hoşbulduk :)
Doktora gittim aslında daha önce ultrasonla fln bakıldı, hormon testi için 3.gün gel dedi. hep haftasonuna denk geldi gidemedim. bu ay da geçti yine tatile denk geldi. kafama göre başlasam mı folik asite acaba. Sonuçta bi zararı olmaz diye düşünüyorum.
İşte bende onu diyorum eşime. İlk deneme ha diyince olmaz belki deneyelim diyorum ya olursa diyor :)
Haklısın aslında ben o ihtimali düşünmemişim,bir pilates topu almam lazım o zaman bakayım satan bir yer bulabilirsem evde denerim bi süre.Çok sağol canım ya
Evet eczaneden alabilirsin folik asiti reçetesiz veriliyor sanırım. Zaten her türlü başlamanda fayda var haklısın... :)
Eşin neden bu iki ayın sorununu yapıyor? Maddi olarak mı?
Eğer mantıklı bi gerekçesi varsa bekle canım. :) Genelde erkekler daha mantıklı düşünüp planlıyorlar çünkü biz duygusal yaklaşırken...
İnternete de bakayım bii.Ya da internetten baya uyguna bulabilirsin canim. Rica ederiiim her zaman
Ben bırakmaya çalışan gruptanım canım. Ocak 1 de bırakacaktım. denedim 2-3 dal içtim ama ertesi gün tatil evde filan olunca tekrardan eski sıklığıma geldim. Bugün tekrardan azaltmaya çalışıyorum. Sadece 3 dal içtim bugün. Ocak ayında azaltıp Şubat ayında tamamen bırakmak istiyorum hayırlısıylaSigara bırakmaya çalışanlar benim dışımda kimler
Biliyorsunuz ben çok azaltmıştım geçtiğimiz aylarda. Ama eşim sanırım işler dolayısıyla bir de dönüş yaklaştıkça strese girdi ve normalden çok içmeye başladı, ben de ona eşlik ede ede eski sıklığıma döndüm... 7-8 günde bazen 10'u buluyor
Neler yapabilirim. Sanırım gerçekten kafaya takıp inanmak gerekiyor.
Hamile olduğumu bilmeden bile birkaç hafta içmek istemiyorum.. Ama irade yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?