evet annemde de var trioit biliyorum zor bi hastalık her şeyi etkiliyor insanın ne yazık kiBilirim canım bende tiroit ameliyatı oldum sonra 2 kere atom tedavisi gördüm bir sürü kortizonlu ilaç kullandım bende o yuzden kilo aldım ve her sabah tiroit ilacı içiyorum ömür boyu kullanmam gerekiyor
Aynen canım tiroit hastası olmayan yada yakınında olmayan anlamıyo beni:)evet annemde de var trioit biliyorum zor bi hastalık her şeyi etkiliyor insanın ne yazık ki
inşallah gebe kalmana etkilemez.benim arkadaşlarımda tirodi olup sorun yaşamadan hamile kalan çok var.seninde öyle olur inşallahAynen canım tiroit hastası olmayan yada yakınında olmayan anlamıyo beni:)
İnşallah canım doktora göre bir sorun yok hamile kalabilirsin dedi ama daha deneme yok ortadainşallah gebe kalmana etkilemez.benim arkadaşlarımda tirodi olup sorun yaşamadan hamile kalan çok var.seninde öyle olur inşallah
sen ne zaman başlayacaksın denemlereİnşallah canım doktora göre bir sorun yok hamile kalabilirsin dedi ama daha deneme yok ortada
Aralık olur mu bilmiyorum ama ocak gibi olur inşallahsen ne zaman başlayacaksın denemlere
Teşekkür ederim canım. Evet şenlendik çok şükür :) Kalabalık iyiymiş yoksa test sonucu ne çıkar diye düşünmekten kafayı yerdim :) Eğer kızamık aşısı olursa 6 ay gebe kalmayı yasaklıyoruz dedi de doktor.
aynen benimde ocak olacak sanırım.aralıkta diş dolgum filan olcak hem ilacın üstünden 1-2 ay geçsin dedi doktor ocağı buluyor işte bakalım güzel haberlerimizi veririz inşallah:)Aralık olur mu bilmiyorum ama ocak gibi olur inşallah
İnşallah canımaynen benimde ocak olacak sanırım.aralıkta diş dolgum filan olcak hem ilacın üstünden 1-2 ay geçsin dedi doktor ocağı buluyor işte bakalım güzel haberlerimizi veririz inşallah:)
Sen de bendensin benim de annemler geldi. İyi oluyor insana çok iyi geliyor.Selamlar kızlar
Memleketten annemle geldi dün. Şimdi onlarla ilgileniyorum bakamadım hiç buralara. Yarın kardeşimin yemin töreni var. Heyecanla onu bekliyoruz. Bir yandan da Test sonuçlarım cumartesi çıkacak onun heyecanındayım. Önümüzdeki hafta da vajinal muayene ve smear testi yaptırıcaz. Aralık reglinden sonra da korunmayı bırakacaz inşallah.
Düşünmemeye çalışıyorum. Olursa olur olmazsa kısmet. Her şey Allahtan. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah hepimizin.
Kızlar ya
Ara ara size de geliyor mu kötü düşünceler
Biliyorum çoğunuz daha denemelere başlamadınız... Ben geçtiğimiz ay korunmayı bıraktım gerçi ovülasyon zamanında ilişki olmadı.
Ya olmazsa, ya çok beklersek diye düşünüp korkuyorum. Daha çok erken böyle bi stres yaşamak için ama... Ben 31 eşim 34. Hemen olsun hemen doğsun istiyorum öyle çok istiyorum ki.
Tabii her şeyin hayırlısı. Ara ara bu düşüncelerden kurtulmak için uğraşmam gerekiyor deniz saçmalama diye.
Bu isteği bastırıp sabretmek çok zor geliyor...
Öyle paylaşmak istedim sizinle. Var mı aynı durumda olan diye :)
bıraz sımdı arastırdım da canım;
Yeşil çay
Yeşil çayın folik asit ile etkileşime girerek kandaki düzeylerini düşürdüğü ileri sürülmektedir Bu yüzden gebe kalmayı planlayanların yeşil çay içmemeleri daha uygun olur.
Kahve
Kahve erkekte sperm hareketliliğini arttırmakla birlikte fazla tüketildiğinde kadınlarda gebe kalma şansını azaltabilir. Çalışmalar günde 5 fincandan fazla kahve tüketen ya da kafeinli meşrubatları çok içen kadınlarda ferilitenin azalabileceğini göstermektedir. Günde 1-2 fincan kahvenin hiçbir sakıncası yoktur ama gebe kalmaya çalışırken günlük kafein tüketimini 200-250 mg altında tutmak daha uygundur. Amerikan Gebelik Cemiyeti kahve demir ve kalsiyum emilimini azalttığı için gebe kalmaya çalışan kadınların dikkatli bir şekilde tüketmesini önermektedir.
Yediğiniz içtiğiniz pekçok maddenin gebe kalma potansiyelinizi etkileyip etkilemediği hatta nasıl etiklediği net olarak bilinmemektedir. Beslenme şekli korkunç olduğu halde kolaylıka gebe kalan yüzbinlerce kadına karşılık yediğine içtiğine gramına kadar dikkat ettiği halde infertilite sorunu yaşayıp tüp bebek ile bile gebe kalamayan pekçok kadın vardır. Beslenme şekli ve bu yazıda anlatılanlar kesin bulgular olmayıp sadece bilimsel olarak yararlı olabileceği gösterilmiş “öneriler“dir.
bende sessizce takip ediyorum mesajlarınızı. KPSS çalışıyorum herzaman yazamıyorum ama içimdeki çocuk isteği kabardıkça burayı açıp yazışmalarınızı okuyorum.benim daha 8 ay beklemem lazım. inşallah verdiğim emeklere değer de sınavı kazanırım.aralık ayından itibaren daha heyecanlı olacak sanırım ilk hamilelik haberini verecek olan arkadaşı beklemek...inşallah bekletmeden versin Rabbim hepinize, bende okudukça mutlu olayım..her zaman yazamasamda takip ediyorum inşallah 2016 temmuz itibari ile bende tam manası ile düşünebileceğim...
ayyy canım tebrik ederim maşallah okuyunca ben bile heyecanlandımGünaydııın kızlar.
Bugün hayata daaha bır umutlu ve mutlu başladım.Sabah gebelık testı yaptım hıc umudum yoktu. ama test sonucu beıı yanılttı .
eşim ve ben test sonucu gorunce cok duygulandık cok farklıymıs bır duygu esım ayrı aglıyor ben ayrı resmen mutluluktan aglamak buymus.
Ve çok şükür Hamileyimmm
Tebik ederim tatlım. Allah eksiksiz noksansız kucağına almayı nasip etsinGünaydııın kızlar.
Bugün hayata daaha bır umutlu ve mutlu başladım.Sabah gebelık testı yaptım hıc umudum yoktu. ama test sonucu beıı yanılttı .
eşim ve ben test sonucu gorunce cok duygulandık cok farklıymıs bır duygu esım ayrı aglıyor ben ayrı resmen mutluluktan aglamak buymus.
Ve çok şükür Hamileyimmm
Tebik ederim tatlım. Allah eksiksiz noksansız kucağına almayı nasip etsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?