-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
Merhabalar kızlar, bizde geldik kızımla aranıza insallah ekimin ilk haftası gibi bekliyoruz bebişi... zorlu bir 3 ay geçirdik ama çok sükür simdi iyiyiz insallah böyle devam eder sorunsuzca gelir bebiş
Merhaba hoşgeldin inş,bebişlerimiz hep sorunsuz ilerler

aynen canım zaten çalışıyorum son aylarımda dinlenmek istiyorum.birde gezcek halimiz olcak mı ağustosta eylülde o sıcaklarda acaba kimse bunları düşünmüyo..
bu arada kızlar sağlık ocağını aradım.benim ebe hareketlerini hissedip hissetmediğimi falan sordu.istiyosan bu haftaiçi gel yapalım dedi.ben daha tam hissetmiyorum hareketlerini bir sorun olur mu hissedip mi yaptırmak gerekiyor??

Kızlar tünaydın Ben doktordan geliyorum bebişim iyiymiş 25 cm 420 gram olmuş maşallah birkaç gün önden dedi ama plasenta halen rahim ağzına yakın o yüzden halen dikkatli olcam ağır falan kaldırmayacakmışım 24.haftadan sonra yukarı çıkabilir dedi şeker yüklemesi yapalım 3 hafta sonra dedi bakalım pek istemiyorum ama çevremde yaptıran arkadaşlarda var bir zararı olmadı karıştım napcam bakalım

daisy5 geçmiş olsun canım inşallah normale döner atlatırsın bir an önce.şeker yüklemesini bende yaptırmak pek istemiyorum ama bakalım benim doktor ne dicek.oooff daha çok var kontrole zaman geçmiyor yaaa

Fazlada pimpiriklenmemek gibi geliyor bana
Bende bize gerekli diye düşünüyorum, dikkat edeceğiz tabi niye düşsün ki :)
Bırde cok ustunde kalmaz yanı yıkayıp hemen bıtercegız banyoyu

Evet bende prıma ıcın hep guzel yorumlar okudum onu alırım dıyorum ama fıyat acısından fıkrım yok
Evet tutuarız ama ne bıleyım fıle olursa sankı guvende hıssederım gıbı gelıyo bana dunku yorumun tam tersı Ne alıcaz pkı sunger ıcın bende sert dıye okudum ama baska ne ıle yıkanabılır lıf mı orsek kı
Aynen bende tam karar vermesmde unı baby alırım buyuk ıhtımal
ooo masallah canım senın ılk alısverıs detarjan degılmıs o zaman bız ılk defa bu hafta sonu cıkalım kıyafet bakmaya dıyoruz gule gule gıysın mınıgın

İstanbulda olan arkadaşlar, detaylı ultrasonu hangi hastanede hangi doktora yaptırdınız, yada yaptıracaksınız???
Kucukkoy basarı hastanesınde yaptırıcam oraya gıdıyorum zaten. Doktorum 10 hazıranda ara randevu al dedı ama ben heyecandan hıc bısey sormamısım

Masallah mınıgıne :)
Seker yuklemesı hakkında benımde dusuncelerım net degıl doktor ne dıyecek bakalım. Aılemde de seker hastası cok :/

gazda aslında kendını bellı edıyor ama ınsan yıneden emın olamıyor ıste :)

Bilmiyorumki bende
O soruda garip olmamış mı bişelr hissediyoruzda ben anlamıyorumki henüz bebeğimin hareketi mi başka birşey mi

Maşallah canım, hep sağlıkla devam etsin inşallah.
Sen dikkat et hiçbirşey olmaz. Ben kafama göre kabul edip etmemeye karar veremem, doktorum isterse olur istemezse olmaz.

geçen hafta kipada indirimde gördüm primayı birde kuzenim hepsi buradada 1 alana 1 bedava var dedi birde oraya bakcam.
kuzenim sünger yerine bebek havlusunun iç tarafıyla yıkıyorum dedi ama dediğin gibi lif örülebilir yada şu ağız bezleri var ya pamuklu onlar olur mu acaba??
kıyafet babannesi biraz almış bende dayanamadım 2-3 tane falan çıtçıtlı aldım az bi kısmı kaldı bakalım nasipse sağlıcakla giyerler inşallah
Bilmiyorumki bende
O soruda garip olmamış mı bişelr hissediyoruzda ben anlamıyorumki henüz bebeğimin hareketi mi başka birşey mi
ne bileyim öyle sorunca bir zararı mı var acaba diye düşündüm.zaten ne hissetcem bilmediğimden anlamıyorumki.bakalım izin alabilirsem yarın gitmeyi düşünüyorum aşı için.

Tabiki Allah a emanet canım ne olup olmayacağını bilmiyoruz ki. Biz tedbirimizi alalım takdir Allah ın.
tırnak makasının, makas şeklinde olanlarını da burda gördüm hiç bilmiyordum. Alırız bakalım.

Mustela ile eveeet sebameddi tavsiye edilen, diğer gruplarda. Unibaby alırmıyım bilmiyorum o da tavsiye ediliyor.

Zaten çamaşır filesini ben de sırf eldiveniydi patiğiydi, önlüğüydü düşünerek alıyorum. Yumuşatıcı almayı ben de düşünmüyorum. Ben de zaten esas parçaları bitirme derdindeyim, bakalım zaman neyi gösterir.

Ben de herşeyimi son ana bırakmayı sevmem. Alelacele iş hoşuma gitmez. Öyle çok akıl vermeyi sevenleri pek sevmiyorum, sürekli yapanlarında laflarını ağızlarına tıkıştırıveriyorum o oluyor. Soruyorsam söyle, ben sormadan ne öyle sürekli sürekli akıl veriyorsun. Ben tedavime başladığım ilk an bile nevresimlerimi almıştım eşim çok kızmıştı daha tutacak mı tutmayacak mı bilmiyoruz ne alıyorsun diye. Bu olmazsa diğerinde olacak, o da olmadı diğerinde, çocuğum olmuyorsa evlatlık edinirim yine de kullanıcam ben bunları demiştim adam naapsın susmuştu en sonunda

Burdaki arkadaşın kızı 1 yaşını geçti, O da çalışan bir anne, kadın son ana kadar çalışmış, doğumdan sonra daha fazla iznim olsun diye. Daha 1 ayım var nasılsa alırım bütün kıyafetlerini derken, işten ayrılır ayrılmaz başlamış alışverişe 2 hafta sonra doğum yapmış, çok ağır oldum baya eziyet çektim dedi. Çalışmadığım halde o son ana bırakmak işime gelmiyor açıkcası

Hay maşallah bebiş iyimiş annesi, dikkat et kendine canım çok iş yapmazsın, ağır hiç kaldırma Allahın izniyle bişey olmaz. Şeker yüklemesini de şöyle eğer ailende varsa şeker ve sende çok kilo aldıysan ya da ne bileyim hamur işidir, şekerli şeyleri çok yiyorsan filan kaçınma, ama yoksa da sen bilirsin. Şeker yüklemesini yaptırdığında zaten hemen belirti vermiyor çoooook ileriki yaşlarında ortaya çıkan sonuçları var demişti Canan Karatay, gerçi kendisine çok kızan doktorlar var amaaa
Ben yaptırmıcam, böylesi durumda zaten imza alıyorlar bütün sorumluluklarını üstlerinden attıkları.

Ha bu arada kızlar yaş üzüm yemeyin yazın ortasında çıkmaya başlar üzümler. Başka konuda üzümü ne kadar seven ve yiyen varsa hepsinde şeker sınırda çıktığı için diyete girmişlerdi. Normalde şekerli şeyleri ya da hamur işini çok sevmeyen kadınlar birde. Yaş üzümde şekerin etken maddesi neydi işte ondan çok varmış.

Masallah mınıgıne :)
Seker yuklemesı hakkında benımde dusuncelerım net degıl doktor ne dıyecek bakalım. Aılemde de seker hastası cok :/

İşte belirttiğim gibi yaptırmıcam ben canım, doktor bize 2li 3lü taramayı bile yapmadı. Detaylı ulrtasonu sordum, e biz detaylı bakıyoruz ya her geldiğinde dedi 5 dk da ne detaylısı hoca diyemiyon adamın rütbesine hakaret gibi bişey olur. Zati çocuğun boyunu ve kilosunu hiiiç bir zaman sölemiyo, sorsan bile iyi diyor geçiyor çok üstelersen de bunlar senin bilmen gereken mevzular değil, sen keyfine bak kafana takma herşeyi yerli yerinde ve zamanında gidiyor diyor bi de düşünüyom bebeğin kilosunu ve boyunu bilsem napcam hoca bütün tabularımı yıkıyor yaaaa

Ancak devlet hastanesine gittiğimde öğreniyorum bebek kaç gram, boyu ne, önde mi gidiyor arkada mı kalıyor

Ha bu arada ben de premium care alıcam ilk zamanlar. Temmuz gibi almaya başlıcam paketleri çünküüüm bez yetişmiyor diyorlar. Ayda sırf 4 paket bez alsak ay sonunu göremeyiz biz şimdilik 4 paket 1 numara alıp, sonrasını 2 ve 3 numaradan devam etmeyi düşünüyorum. Çünkü bebek birden mi gürbüzleşir bilemiyorum bezler elimde kalmasın sonra

Maşallah canım, hep sağlıkla devam etsin inşallah.
Sen dikkat et hiçbirşey olmaz. Ben kafama göre kabul edip etmemeye karar veremem, doktorum isterse olur istemezse olmaz.
İnşallah Can'ım doğru diyorsun doktoru dinlemek lazım ama işte şu Karatay kafamızı karıştırıyor

Hah bunu dicektim unuttum. Lif sert gelir canım, annem bebeğin atletiyle ovalardı hertarafını, ben de sırt bezleri de satılıyor ya pamuklu onlardan alıp onunla yıkamayı düşünüyorum ilk zamanlarında, çünkü çok hassas oluyorlar, kız kardeşim hala gözümün önünde böcüğüm benim şimdi koca kız oldu.
Bez konusunda da market indirimlerini takip edin ve evet internette paketler oluyor indirimli

Arkadaşlar ben bunu aldım e Bebek te 50 tl bana mantıklı gelen bu oldu file allah korusun atabiliyor o içi boncuklu olanlarda su geçiyor Can'ım kuruması zor olabilir şampuan falan almadım ben daha daha erken diye ama banyo malzemesini bitirdim 7 ayda çanta hazır etmek lazım allah korusun erken doğum olabilir ben Allah'ın izniyle 7 aya kadar herşeyimi hazır etmeyi planlıyorum şeker yüklemesini çevremde herkes zararı yok dedi bende olumlu bakıyorum ama ayın sonunda doktorda ayrıntılı ultrason randevum var ona bir sormayı düşünüyorum Bebek bezini hiç araştırmadım ama prima kullanırım diye düşünüyorum

Eklentiler

• image.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 40
  • image.webp
    9,8 KB · Görüntüleme: 45
Bebeği yıkamak için de sünger almıştım ben lif sert gelecektir

Çamaşır poşetini de unutmayın kızlar ben onu da aldım aklınızda bulunsun

Internetten alısverıs yapmıyorum ama bezı almaya zaten korkarım :/ Prımanın sahtesının oldugunu soyluyorlar :/
Bana lıf sert olur gıbı gelmıstı ama sungerınde hep daha sert oldugu yazıyor :S

Unı baby ıcın sıkayet gormedım ve arada buyuk fıyat farkı var unı baby ı denemek ıstıyorum.
Bızde kendı ıstegımızle tarama testlerını yaptırmadık. Kılosunu ve boyunu bazen soyluyor ben sorsam hep soyler ama heyecanla unutuyorum
kullanıcı yorumlarında 1 numaradan genelde 2 paket falan kullanıldıgı yazıyor. Ben baslagıc olarak sadece 1 paket 1 numara alıcam. Bırde cok kalıtelıde olsa her marka her bebege ıyı gelmıyor

canım maşAllah bebişine, şeker yüklemesini ben de doktoruma sordum, zararı yok dedi yaptırabilirsin, dedim yaptırmak istemiyorum, sen bilirsin dedi, zaten şeker yüklemesine hala zaman var dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…