-2016 EKİM ANNE LİSTESİ -

2016 EKİM'DE DOĞACAK BEBEĞİNİZİN CİNSİYETİ?

• Ankete Katılan
    132
bende normal doğum istiyorum ve doktoruma çok güveniyorum ama bir o kadar da korkuyorum

Bende korkuyorum aslında korku mu onuda bilmiyorum belkide bilmediğim bir acıyı yaşayacak olmak endişesi ve korkusu bendeki. Hakkımızda hayırlı olan bebeklerimiz için en sağlıklısı neyse Allah onu nasip etsin.

Günaydın kızlar

Biz ultrasondan çıktık. Kaç aydır gördüğüm en uzun ultrasondu. Kaç dakika baktı bilemiyorum.

Anomali taraması idi ama aradan 3 ay geçince bazı şeyleri ileri gebelik nedeniyle filan diye yazdırttı doktor.
Çok şükür iyimiş kızım. 40 cm olmuşuz bile ama kilo değeri yazmıyor kağıtta.
Şimdi dolaşıyoruz kızım ve kardeşim. Sonra eve dönücez

Süper :) Maşallah kuzuna.

Günaydın kızlar

Biz ultrasondan çıktık. Kaç aydır gördüğüm en uzun ultrasondu. Kaç dakika baktı bilemiyorum.

Anomali taraması idi ama aradan 3 ay geçince bazı şeyleri ileri gebelik nedeniyle filan diye yazdırttı doktor.
Çok şükür iyimiş kızım. 40 cm olmuşuz bile ama kilo değeri yazmıyor kağıtta.
Şimdi dolaşıyoruz kızım ve kardeşim. Sonra eve dönücez
maşallah selenay'cım iyiki gitmişsin çokça gördün yüzünü kapattı mı kime benzettin:KK37:

Yesem zaten dünyaya sığmam ben demekki..
26haftalıkken gittiğimde toplamda 10 kilo almıştım. Şuan ne durumdayım Allah bilir :KK17:
Doktorum kesinlikle çok buluyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım bu konuda.
Haftada 1-2 balıkyağı hapı içiyorum, Hergün elevit ve demir hapı kullanıyorum.
Benim doktor hic tartmiyo :D saglik ocaginda 2 defa tartildim orada da bisey demediler :D bende decavit, demir hapi, ayri bir vitamin ilaci birde corasprin iciyorum :/ ilac ic ic biktim :/

Benim doktor hic tartmiyo :KK70: saglik ocaginda 2 defa tartildim orada da bisey demediler :KK70: bende decavit, demir hapi, ayri bir vitamin ilaci birde corasprin iciyorum :/ ilac ic ic biktim :/

farklı yerlerde tartılmak doğru değil.Her tartının ayrı hassasiyeti var ve farklı çıkar.
her zaman aynı tartıda tartılmak gerekiyor. Doktorum evdeki tartıma göre not alıp kilo artışını takip ediyor.
Eğer evinde tartı yoksa yakının daki bir eczaneye gidip düzenli olarak hep oradan takibini yapabilsin. :KK66:

Benim doktorum takviyelere çok fazla takıntı yapma 2 günde birde içebilirisin demişti.
Bende decavit,coraspirin,folibol,ostecare hafta da 2-3 kerede balık hapı Efa Daily takviyelerini alıyorum.

Cokta korkmayalim canim hayirlisiyla bizde yapicaz insallah biraz surecek sonra bitecek :KK70: ben sezeryandan daha cok korkuyorum :/
B BirAnneBirEvlat bu kadar kisa surede normal olurmuymus gercekten cevremde ilk sezeryan olanlar hep sezeryan oldu da :/ doktoruna tekrar sorarsin canim

Canım doğum sonrası 1. Ay kontrolüme gittiğimde doktoruma sormuştum, ikinci doğum için ne öneriyorsunuz diye. Eğer sezeryan yapmak istiyorun diyorsan, hemen bugün hamile kalabilirsin. Ama normali tekrar denemek istiyorum diyorsan iki doğum arasında 2 sene olsun gel normali dene demişti. Benimde 2,5 sene oluyor iki doğum arası.

Aslında sezeryan sonrası normal doğumlarda önemli olan senin durumun, ameliyat yeri iyiyse, çok kilo almadıysan, doktorun destekliyorsa deneyebiliyorsun. Aynı ameliyat kesiği, her bünyede farklı sürede iyileşebilir.

Kızlar benide doktorum kendi odasındaki tartıda takip ediyor. İlk hamile olduğumı öğrendiğimde 57,5 çıkmıştım. 15 gün önce gittiğimde 58,5 çıktım. Bugün sağlık ocağında 59 çıktım. Aslında kiloya bakınca almamış gibi görünüyorum ama göbüş büyüdü. Bide ilk hamileliğimdeki gibi değilim hiç, yürüyünce çok rahatsız oluyorum, gece uykularım bitti hiç rahat uyuyamıyorum, bacaklarım ayaklarım çok ağrıyor.

Doğumdan hemen sonra kilo verimi biraz değişiyor. Ben 65 le doğuma girdim, 3,5 kilo doğdu kızım, eşi bilmem nesi desen, yürüttüklerinde tartıldım 62 çıkmıştım. Nasıl yani zaten çocuk 3,5 kilo, nasıl 3 kilo eksilir dedim ama öyle oluyo işte. Birde ben emzirdiğim için 10 ay adet görmedim. O sürede eski kiloma dönmüştüm ama kaç ay adet olmayınca çok şişmiştim. Hormonların normale dönmesi için 1 sene süre tanıyor doktorlar. O sürede kilo verimi, adet düzeni biraz dengesiz oluyor.

selam kızlar..bugün biraz geç kaldım.iş yerinde işler çok yoğun ve yoğunluğun benim son aylarıma gelmesi dahada zorluyo.diğer şubeden eleman gönderin dedim patrona bakalım inşallah gelcek daha...

Yoğun olman ve işlerin ağır gelmesi normal canım
Artık iyice ağırlaştık. Valla evde yaptığım iş bile gözümde büyür oldu Bi de siz çalışıyorsunuz.
Allah kolaylık versin

maşallah yavruna :) daha uzayacak .Uzun boylu olucak belli maşallah tekrar, 56cm den küçükler olmayacak gibi.Bir arkadaşın 58cm doğmuştu. Kıyafet alacaksan aklında olsun.

Maşallah canım
Zaten aldıklarımı hiç newborn almadım. Hepsi 0-3 ay
Ama hastane çıkışlarında el mahkum oldu.
Bakalım kızım kaç cm doğacak

Seve seve gonderirim :KK70: hic sikinti yok :KK70:

Ay keske ama cizelgeye gore 1 kilo gozukuyo :KK70:

Masallah canim kizina uzun olacak sanirim :) iyi gezmeler

Maşallah canım aynen
Kızım bizim aile tarafına çekerse uzun olur inş. Şu an ailede en kısa benim ben de 1.69 um, dayıları 1,85 civarı
Sağlıklı olsun inş da canı içinde olsun

Süper :) Maşallah kuzuna.

Maşallah hepimizin bebeğine canım

maşallah selenay'cım iyiki gitmişsin çokça gördün yüzünü kapattı mı kime benzettin:KK37:

Canım devlet hastanelerinde 2. Ekran yok ki. Ne varsa doktor görüyor
Biz ancak fakültedeki hocaya muayeneye gittiğimizde görüyoruz yüzünü
Bizimki utanmaz azıcık asında hiç bir yerini kapamıyor :D
Eller hep yanda aynı yeni doğan uyuyan bebekler var ya, ondan
Diğer tarafları da hep açık :D hiç saklama yok, dönmüyo bile yüzünü
Ama geçen gittiğimizde doktor jelimi az sürdü ne adam gibi Bi görüntü görünmedi ekranda. Hep puslu idi

Selen_Ay Selen_Ay cnm maşAllah bebeğine, benimki 36 idi o haftalarda, demek ki uzun boylu prenses olucak kızcen :KK37:

Canım maşallah bebişlerimize
Bakalım uzun mu olacak görcez
Mutlubulut a dediğim gibi kızım bizim aileye çekerse uzun olur. Ama eşimin ailesi tarafına çekerse normal boyda olur

Ne olursa olsun canı içinde olsun yeter ki

Bu arada ben de nescafe zararlı diye biliyorum ama günde bir fincan Türk kahvesinin zararı yok diye anımsıyorum

Ben de bu haftaya kadar 6 kilo aldım bakalım. Asıl kilo alımı bundan sonra olacak bakalım ondan sonrasını görücez
73 kiloyum diyince kimse inanamıyor ama :D

farklı yerlerde tartılmak doğru değil.Her tartının ayrı hassasiyeti var ve farklı çıkar.
her zaman aynı tartıda tartılmak gerekiyor. Doktorum evdeki tartıma göre not alıp kilo artışını takip ediyor.
Eğer evinde tartı yoksa yakının daki bir eczaneye gidip düzenli olarak hep oradan takibini yapabilsin. :KK66:

Benim doktorum takviyelere çok fazla takıntı yapma 2 günde birde içebilirisin demişti.
Bende decavit,coraspirin,folibol,ostecare hafta da 2-3 kerede balık hapı Efa Daily takviyelerini alıyorum.
Tekrar yazdigimi okudum yanlis mi yazmisim diye. Ama ben onunla ilgili birsey demedim ki :) Evimde tarti var ve istemsizce surekli tartiliyorum :) Fakat demek istedigim ne saglik ocagi nede doktor ikiside kilo konusunu hic onemsemiyor

Canım doğum sonrası 1. Ay kontrolüme gittiğimde doktoruma sormuştum, ikinci doğum için ne öneriyorsunuz diye. Eğer sezeryan yapmak istiyorun diyorsan, hemen bugün hamile kalabilirsin. Ama normali tekrar denemek istiyorum diyorsan iki doğum arasında 2 sene olsun gel normali dene demişti. Benimde 2,5 sene oluyor iki doğum arası.

Aslında sezeryan sonrası normal doğumlarda önemli olan senin durumun, ameliyat yeri iyiyse, çok kilo almadıysan, doktorun destekliyorsa deneyebiliyorsun. Aynı ameliyat kesiği, her bünyede farklı sürede iyileşebilir.
O zaman ne guzel canim :) hayirlisiyla normal dogum yapabilirsin insallah.
Yoğun olman ve işlerin ağır gelmesi normal canım
Artık iyice ağırlaştık. Valla evde yaptığım iş bile gözümde büyür oldu Bi de siz çalışıyorsunuz.
Allah kolaylık versin

Maşallah canım
Zaten aldıklarımı hiç newborn almadım. Hepsi 0-3 ay
Ama hastane çıkışlarında el mahkum oldu.
Bakalım kızım kaç cm doğacak

Maşallah canım aynen
Kızım bizim aile tarafına çekerse uzun olur inş. Şu an ailede en kısa benim ben de 1.69 um, dayıları 1,85 civarı
Sağlıklı olsun inş da canı içinde olsun

Maşallah hepimizin bebeğine canım

Canım devlet hastanelerinde 2. Ekran yok ki. Ne varsa doktor görüyor
Biz ancak fakültedeki hocaya muayeneye gittiğimizde görüyoruz yüzünü
Bizimki utanmaz azıcık asında hiç bir yerini kapamıyor :KK70:
Eller hep yanda aynı yeni doğan uyuyan bebekler var ya, ondan
Diğer tarafları da hep açık :KK70: hiç saklama yok, dönmüyo bile yüzünü
Ama geçen gittiğimizde doktor jelimi az sürdü ne adam gibi Bi görüntü görünmedi ekranda. Hep puslu idi

Canım maşallah bebişlerimize
Bakalım uzun mu olacak görcez
Mutlubulut a dediğim gibi kızım bizim aileye çekerse uzun olur. Ama eşimin ailesi tarafına çekerse normal boyda olur

Ne olursa olsun canı içinde olsun yeter ki

Bu arada ben de nescafe zararlı diye biliyorum ama günde bir fincan Türk kahvesinin zararı yok diye anımsıyorum

Ben de bu haftaya kadar 6 kilo aldım bakalım. Asıl kilo alımı bundan sonra olacak bakalım ondan sonrasını görücez
73 kiloyum diyince kimse inanamıyor ama :KK70:
Sanirim cekecek canim :) ben 55 cm dogmusum bakalim anneye cekecek mi :D

bakım için aldıklarım

Eklentiler

• 1.webp
    1.webp
    11,5 KB · Görüntüleme: 52
  • 2.webp
    2.webp
    12,8 KB · Görüntüleme: 58
  • 3.webp
    3.webp
    9,2 KB · Görüntüleme: 51
  • 4.webp
    4.webp
    2,6 KB · Görüntüleme: 47
  • 5.webp
    5.webp
    1,4 KB · Görüntüleme: 50
  • 6.webp
    6.webp
    9,1 KB · Görüntüleme: 65
  • 8.webp
    8.webp
    4,3 KB · Görüntüleme: 59
  • 7.webp
    7.webp
    6,6 KB · Görüntüleme: 50
  • müslin bezi XL.webp
    müslin bezi XL.webp
    5,1 KB · Görüntüleme: 41
  • omuz bezi.webp
    omuz bezi.webp
    10,1 KB · Görüntüleme: 67
  • ağızbezi.webp
    ağızbezi.webp
    8 KB · Görüntüleme: 52
  • havlu.webp
    havlu.webp
    5,8 KB · Görüntüleme: 55
  • destek yastık.webp
    destek yastık.webp
    5,7 KB · Görüntüleme: 57
  • 9.webp
    9.webp
    9 KB · Görüntüleme: 54
  • 10.webp
    10.webp
    8,3 KB · Görüntüleme: 45
  • 12.webp
    12.webp
    1,7 KB · Görüntüleme: 50
Selam kızlar gözümü açamıyorum bugün uykudan :)) ben de 12 kilo aldımm bi de hamilelikte önce de 8 kilo aldım
:skandal:
Selen_Ay Selen_Ay maşallah canım bebişine
Hepsini verirsin sonrasinda insallah :)
Ne kadarlik evlisin canim ?
Aslinda hep merak ediyorum kizlar kac yillik evlisiniz diye :)
Ben mayista 2 yili doldurdum. Kizim dogdugunda 2,5 yillik evli olmus olucaz insallah :)

Hepsini verirsin sonrasinda insallah :)
Ne kadarlik evlisin canim ?
Aslinda hep merak ediyorum kizlar kac yillik evlisiniz diye :)
Ben mayista 2 yili doldurdum. Kizim dogdugunda 2,5 yillik evli olmus olucaz insallah :)
canım bizde 3 gün önce 1.yılımızı doldurduk :KK200:

güle güle kullan eksikler tamamlanıyor artık ben ıslak pamuk almıştım uni baby yeni doğan ama sanırım ilk etapta seninki gibi pamuk alıp kendim kaynayıp soğumuş suyla ıslatıp silcem

tşk ederim :)
uni pamuk +su ıslak mendilde alıcam,ama onu bakım çantasında dışarda,misafirlikte kullanırım diye düşünüyorum. Evde mümkün olduğunca su ile yıkamaya çalışırım.

Tekrar yazdigimi okudum yanlis mi yazmisim diye. Ama ben onunla ilgili birsey demedim ki :) Evimde tarti var ve istemsizce surekli tartiliyorum :) Fakat demek istedigim ne saglik ocagi nede doktor ikiside kilo konusunu hic onemsemiyor

O zaman ne guzel canim :) hayirlisiyla normal dogum yapabilirsin insallah.

Sanirim cekecek canim :) ben 55 cm dogmusum bakalim anneye cekecek mi :KK70:

Ben kaç cm doğmuşum hiç bilinmiyor canım
Annem doğduğum saati iyi hatırlıyor yine bişey yani

Bu arada bikaç kere bahsettim ama yine söyleyim, haziranda 6 yılımız bitti bizim

bakım için aldıklarım

Ay ay
Biri resim attı, görünce çığlık atasım geldi : )
Aldıklarını bebişin güle güle kullansın annesi

hepimizin inşallah. :)

çanta konusunda hangi renk sizce ?

Eki Görüntüle 1865369

O mavimidir, petrol yeşilimidir işte bi isim koyamadım : ) bence o renk güzel
Yine de sana kalmış bişey canım. Sonuçta giydiğin kıyafetleri ve sevdiğin renkleri sen biliyorsun

tşk ederim :)
uni pamuk +su ıslak mendilde alıcam,ama onu bakım çantasında dışarda,misafirlikte kullanırım diye düşünüyorum. Evde mümkün olduğunca su ile yıkamaya çalışırım.

Ben de evde su ile yıkıcam sadece dışarı için ıslak mendil alıcam
En iyisi bu

Back
X