• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben:KK43:

bu haftalardan itibaren özellikle diz arkası kısmı çok sıkıştırmamak gerekiyormuş,otururken kesik olacak şekilde dayamayın sandalye vs yazıyordu dr sitsinde, kan dolaşımınaengel oluyormuş,temizlik yaparken belki çok bükülü kaldın dizin.Bacak bacak üstüne bile atmayın yazıyordu.
evet canım bacaklarımızı kırmamak gerekiyor mümkün olduğunca uzatmamz gerkiyor..bacak bacak üstüne atamıyorum bile bebitom sıkışıcak diye rahatsız olur diye çünkü alt taraflara da tekme atıyor kıyamam yeri daralmasın.

Kızlar benim ayaklar davul gibi şişti. 37 numara giyiyordum normalde şimdi 40 numara zor oluyor fil ayağı gibi oldu ayaklarım. Sizde durumlar nasıll
canım senin ayakların çok fazla şişmiş o zaman sadece ayakların mı böyle şiş?? el ayak yüz de anormal derecede şişlik olunca doktora başvurun diyorlar ayrıca yediklerine çok dikkat et tuz alımını azaltmalısın vücuttan ödemi atan tek şey su diye biliyorum en az 3 lt içmelisin. çok geçmiş olsun.

Canım bende bunu merak ediyordum. hamilelikle ilgili bir durum raporu yerine normal rapor alırsak hem yıllık izinler yanmaz, hemde sonraya kalır. verdiğin bilgiler için çok teşekkürler :)
Günaydın önemli değil canım, :) bizde izin olarak 14+6 uygulanıyor bir sonraki yıla sadece 14 günden kalan izni aktarabiliyorsun 14 gün bittikten sonrada aynı yıl içerisnde kullamak üzere ek 6 gün veriyorlar sağolsunlar benim yıllık iznimi yedikleri için zorunlu izinlerle bende o 6 günüde kullanayım ama durumu bilmediğimden ik'ya sormuştum bu şekilde bir dönüş geldi artık bende 32'den sonra rahat rahat izin alırım :)

kızlar merhabalar ...umarım bebişler iyidir:nazar::nazar::nazar:yarın seker yuklemesini yaptırıcamm bakalım inş sıkııntı cıkmaz:dua::dua::dua:bygün devlete gittim 960 gram olmuş bernim minnoşş :nazar::nazar::nazar::KK200:iki haftadır göbegim bayyaa cıktı benimde birden büyüdü bu haftalarda
hey maşallah maşallah :))) iyi bakıyorsun bebitona.

arkadaslar gunaydn sıze bır sey danısmak ıstıyorum ben de 3,5 aylık hamıleyım ılk cocugum olcak mıgde bulantılrıyla gecırdım bu donemı ve hap ıcmekten tıksındım doktorumun bana vermıs oldugu demır hapı ve decavıt ısımlı vıtamın hapı var ve ben bunları duzenlı ıcmıyorum cunku ıcemıyorum ıcmesem ne olur sımdı butun herseyden yıyorum onlardan sağlayamammı vıtamınlerı of napcam ben:KK43:
Bulantın geçene kadar doktorum bana ilaç vermemişti, sende bulantın geçene kadar gün aşırı ya da bir kaç günde bir içebilirsin , daha sonra düzenli şekilde içmeye başlarsın.

dün eve gidip yattım 8e doğru kalktım iftar ettik eşimle sonra 2makina çamaşır yıkadım astım 1-2 parça bişi ütüledim ayaklarıma basamıyodum dediğin gibi. şişlik yoktu çok şükür ama tabanlarından ateş çıkıyodu ve sızlıyıodu resmen basmadığımda bile. gecede sağolsun davulcuya uyandım su içtim sonra 4 falandı heralde tekrar dalabildiğimde sabahta 6buçukta kalktım. zaten tansiyonumdan uykum çok bide böyle oldu bakalım bugün nasıl geçicek
aslında ilk haftalara göre daha enerji doluyum ama vücuttaki ağırlıktan dolayı hareket etmeye mecalim kalmıyor merdiven çıkmak zulüm gibi kaynanamlarla altlı üstlü oturuyoruz evimiz 4 katlı akşamları terasa çıkıyoruz serin serin oturmak için merdivende son basamaklarda ayağımı kaldırcak halim kalmıyor. bide kızıyorum da kendime daha son 3 ay var şimdiden bu kadar hantallaştım allah bilir son 3 ayda neye dönücem belli değil fil gibi olacağım kesin.

günaydın canım daha sonrasında işden ayrılacak mısın eğer öyle ise bence de kullan rahat rahat evde geçir hamileliğini :anneadayı:
yok cnm 32'ye kadar biraz izin kullanırım dinlenirim diyorum, 32 de çalışabilir raporu aldıktan sonra 5 hafta yı da çalışmak istyorum, zaten kurban bayramı olacak 1 haftası evde dinlenmce :)

çok şükür hamilelikte çok zorlanmıyorum şimdilik,
bir de sonrası için kalsın istiyorum 13 haftam hatta +3 üm işte.. sonrasındaki izinlerimiz önemli kıymetli,
haaa bi de evde sıkılırım ben kesin 32 de ayrılırsam, günler geçmek bilmez filan :)

canım çok geçmiş olsun bende seninke aynı ilaçları kullanıyorum ilk haftalardan beri demir ve decavit kullanıyorum hala da tiksinç geliyor çok büyük haplar ama unutmaki onlar ek takviye yediklerimizden bebeğimize ve kendimize yetecek kadar demir alamıyoruz bebeğinin gelşimi için demir çok önemli kendin için değil ama bebeğin için o ilaçları içmelisin.ben ilaçları kullandığım halde doktorum bana kansız kalmışsın dedi demir değerim düşük çıktı demekki yediklerimden hiç karşılayamamışım.unutma herşey bebitolarımız için onların gelişimi eksik kalsa üzülürüz dimi o yüzden onlar için gerekli olan herşeyi yapmalıyız.. çok geçmiş olsun.

Günaydın önemli değil canım, :) bizde izin olarak 14+6 uygulanıyor bir sonraki yıla sadece 14 günden kalan izni aktarabiliyorsun 14 gün bittikten sonrada aynı yıl içerisnde kullamak üzere ek 6 gün veriyorlar sağolsunlar benim yıllık iznimi yedikleri için zorunlu izinlerle bende o 6 günüde kullanayım ama durumu bilmediğimden ik'ya sormuştum bu şekilde bir dönüş geldi artık bende 32'den sonra rahat rahat izin alırım :)
Canım ben devletteyim, benimde gerçi 15 gün iznim kaldı. gerçi ocakta yenilenecek 20 gün daha olacak. Şuan plan yapmak istemiyorum ama eşimin yanında daha fazla olmak için tüm bu uğraşlar. . . devlette de aynı durum söz konusudur değilmi?

yok cnm 32'ye kadar biraz izin kullanırım dinlenirim diyorum, 32 de çalışabilir raporu aldıktan sonra 5 hafta yı da çalışmak istyorum, zaten kurban bayramı olacak 1 haftası evde dinlenmce :)

çok şükür hamilelikte çok zorlanmıyorum şimdilik,
bir de sonrası için kalsın istiyorum 13 haftam hatta +3 üm işte.. sonrasındaki izinlerimiz önemli kıymetli,
haaa bi de evde sıkılırım ben kesin 32 de ayrılırsam, günler geçmek bilmez filan :)
Canım o zaman hiç izin kullanma yaa kızçene kalsın onunla kullanırsın bizde zorunlu izin olmasaydı ben kullanmıyacaktım oğluşuma kalsın onunla geçireyim diye ama kısmet olmadı

Canım ben devletteyim, benimde gerçi 15 gün iznim kaldı. gerçi ocakta yenilenecek 20 gün daha olacak. Şuan plan yapmak istemiyorum ama eşimin yanında daha fazla olmak için tüm bu uğraşlar. . . devlette de aynı durum söz konusudur değilmi?
Devlette şartlar daha da iyi canım , ben özeldeyim ki biliyorsun özelde bu konularda daha cimrilerdir. İstersen emin olmak için kendi ik'nıza sorun ama benim kurum sonradan özelleştirilen kurumlardan birde hamilelikte ki kurallar standarttır sanmıyorum farklı olsun. Benim iznim olsa kıyamazdım herhalde bebişe saklardım belki de yanımda kimse olmadığı için böyle düşünüyorum :(

onlar bebeğinin gelişimi için, bebek bir şekilde senden alır ama bu seferde sen vitaminsiz ve kansız kalırsın. Bende hamileliğimin başından beri kan ilacı içiyorum ona rağmen kan değerim düşük ve ben bir gün bile aksatmadım. Vitamini doktorun bırak diyene kadar iç. Düzenli kilo almaya başlayınca bıraktırabiliyor doktorlar. Eğer çok bulantı yapıyorlarsa gece içmeyi dene

bayanlar günaydın
özel sektörde çalışanlar resmiyete göre 7 buçuk saatten fazla çalışmamız yasak
sizler kaç saat çalışıyorsunuz?

Canım o zaman hiç izin kullanma yaa kızçene kalsın onunla kullanırsın bizde zorunlu izin olmasaydı ben kullanmıyacaktım oğluşuma kalsın onunla geçireyim diye ama kısmet olmadı
aralıkta yancak izinler onlar kuzucum. devletteyim ben yanma olayı oluyor bizde. mecburen kullancam gib bişi, aktarabildiğimi aktarıcam.. hayırlısı olsun canını sıkma en önemlisi sağlık

bayanlar günaydın
özel sektörde çalışanlar resmiyete göre 7 buçuk saatten fazla çalışmamız yasak
sizler kaç saat çalışıyorsunuz?
Bende sabah 8 akşam 6 ama ben bunların hesabını yapıyorum doğum sonrasında rapor olarak dönecek kuruma :) normalde kurum 4 buçukda çıkma hakkı veriyor fakat ben herzaman çıkamıyorum işlerden dolayı

evet tatlım aynı. ben de devletteyim. benim bu senenin sonuna kadar 32 gün yıllık iznim var, 20 sini aktarıcam 2017 ye ama 12 si yancak durumda, o yüzden 32.haftada çalışabilir almadan önce 12 günü kullanıcam,izinden dönünce sonra çalışabilir alıp 5 hafta full çalışıcam. sonra bana 16 hafta kalmış olcak , onların btmesi Ocak 15 i falan buluyor. tabii tahminen :)

aralıkta yancak izinler onlar kuzucum. devletteyim ben yanma olayı oluyor bizde. mecburen kullancam gib bişi, aktarabildiğimi aktarıcam.. hayırlısı olsun canını sıkma en önemlisi sağlık
o zaman acıma bas izinleri , bizde de 6 günü yanıyor bende onları kullanacam evde bebişlerle yatışa geçelim :anne:

Back
X