• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
aynen canım :) ben de çalışmak istiyorum. benim de 32+0 16 ağustos salı gününe denk geliyor.. o zaman giderim doktora verir raporu bakalım :) sonraki 5 hafta var ya, onun da son haftası kurbana geliyo zaten süper :)

benimki de sabahtan beri hareketli, tekme atma gibi değil geriniyo sürekli sağdan sola doğru, sonra soldan sağa :) seninki ayakları dikmiş demek ki:)
benımde 18 agustosa denk geliyor. aslında asla calısmak ıstemıyorum. hıc ızın ve rapor alamayınca bu ay hıc dınlenemedım. bıde saolsunlar calıstıgım yerdekı insanlarla ugrasmak cok zor. gecen cuma ellerıme ve ayaklarıma cok agır kimyasallar döküldü. yanık yerlerim oluştu. kımyasallarla calısamaz raporum oldugu halde benı calıstırıyorlar. bende hemen cıkmak ıstıyorum izne. ama dogum sonrasını düşünüp ne yapcam bilemiyorum hiç. bebısım 2 aylıkken nasıl geri döncem. aslında dayanabilsemde bende eylülde cıkmak cok mantıklı.

kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden :KK17:

Evet canım ben de keyfimden yapmadığımı düşünerek rahatlamaya çalışıyorum, sonuçta diğer sezeryan olanlarınki gibi benim ki de özel bir durum :110: sedabk sedabk canım ben de sancıları beklemeyi de düşündüm ama etrafımdaki hiç kimse durumumu bilmiyor o an doktorum olmaz bi aksilik olur ortaya çıkar diye korkuyorum, hatta doktoruma da dedim kimse bilmiyor durumumu, o zaman bi bahane bulurum sezeryan için dedim de sen merak etme biz buluruz bahane dedi gülerek, bilmiyorum belki doğru bişey değil ama o an bi rahatladım ki anlatamam kızlar
kimsenin böyle mahremiyeti bilmesi şart değilki zaten canım benim. eğer doktorunda seni destekliyosa hiç korkma ne normalden ne sezeryandan. bir şekilde doğacak. sağlıkla gelsinler yeterki

ben de şekere baktırdım yok tansiyon düşük ondan galiba
Tansiyonu hiç düşünmemiştim ben aletim de var bi deneyim bakayım yemekten önce ve sonra
canım doktor uygun değil der o anda olu rbiter kime ne, ayrıca utanıp sıkılacağın bir rahatsızlığın yok hepimizin başına gelebilecek şeyler. bak ne güzel ki bebeğin oluyor :) belki doğumdan sonra çok daha iyi olursun :KK66:
Evet canım en büyük şükrüm en azından çocuk için beklemedik, istedik, oldu elhamdülillah, o yüzden ayrı duygulanıyorum, herkesin sınavı ayrı işte, Rabbim herkese nasip etsin

ayy maşallaahh bizde anne yanı yatağından başla bişey yok bir de birkaç kıyafet. mobilyaları nereden aldın?

bahsettiğim anne yanı yatağı canım arkadaşım vermişti sallanan beşik modelinde. eşyaları oda gibi ikeadan tamamlıycam boya işinden sonra inşallah. kıyafetleri hazır kucuğumun çoktan almıştım zaten (16.haftada cinsiyeti öğrenince :))

Hayırlı bi hafta olsun kızlar, sizinle özel bir durum paylaşmak istiyorum, ben hamile kalmadan önce iki buçuk yıl kadar vajinismus hastası idim, yendim de hamile kaldım ama malum hamilelikte çok ilişki de yaşayamadım aşağı bölgemde hep şişiklik vardı falan neyse şimdi o yüzden normal doğum A cesaretim yok daha doğrusu doğumdan çok parmak muayenesini düşünüyorum tekrar başa dönüp aynı şeyleri yaşamak istemiyorum çünkü gerçekten zor bi durum, doktoruma da danıştım, sezeryan yaparız o zaman dedi, şimdi hep de normal doğumun bebeğin hakkı olduğunu okuyorum ve çok vicdan azabı çekiyorum, bebeğime bu hakkı tanıyamayacağım için, bi yandan da psikolojim bozulursa ona da faydalı olamam gibi geliyor
aynı durumdayız. bende 8 yıl tedavi gördum ve ılk 3 ay içince hamile kaldım. ve hamıle kaldıgım sürece hıc ılıskı denemem dahi olmadı. doktorla paylastım bende durumumu. çatı muayenesi olabilirsen normal dogum da yapabılırsın dedi. bende sezeryan dusunuyorum. bir ara cesaret geliyor normal olabılir gibime geliyor. ama dusununce benım gıbı olan kişilerde cok zor oldugunu anlıyorum. ben catı muayenesi bile olamam. bu durumda bebegı riske sokuyor. normal doğum sırasında sıkıntı oldugunda aniden sezeryana dönenler de olabiliyormus. iki kat stress yasıyormussun. son zmaana kadar bekleyeceğim kendımı hazırlamaya calısacagım. bakalım durumumuz ne olacak.

Dün epey gezdik dışarıda, eve gelince şimdiye kadar hiç hissetmediğim türde hafif bir sancı hissettim. Sol kasığımda 5 saniye süren bir sızı, ama periyodik gidip geldi saatlerce. 5 dkda bir gelip sızlatıp gitti. Sabaha bu sızı kalmadı ama çamaşırımda epey ıslaklık var avuç içi kadar geniş. Böyle hisseden oldu mu hiç? Yalancı sancı mıydı acaba?

düzenli sancı olduysa sor mutlaka canım doktoruna, ıslaklık bende hep oluyo bu aralar terlemeye bağlıyorum ben genelde.

canım bence doktoruna sor. bana 5 sn süren ve günde 3-4 kere olan sancılar normal demişti ama sen de ıslıklık da varmış istersen rahatlat kendini sor bi.

ben sancı yaşıyosamda pek hissetmiyorum sanırım, arada bi kasık ağrısı gibi hafif bişi oluyo ama sanki ilk başlarda rahim genişlerkenki ağrı gibi o kadar dayanamıycak kadar uzun vs değil anlık olup geçiyo. belkide kuzumun hareketlerinden kaynaklanıyo tam kestiremiyorum

benımde 18 agustosa denk geliyor. aslında asla calısmak ıstemıyorum. hıc ızın ve rapor alamayınca bu ay hıc dınlenemedım. bıde saolsunlar calıstıgım yerdekı insanlarla ugrasmak cok zor. gecen cuma ellerıme ve ayaklarıma cok agır kimyasallar döküldü. yanık yerlerim oluştu. kımyasallarla calısamaz raporum oldugu halde benı calıstırıyorlar. bende hemen cıkmak ıstıyorum izne. ama dogum sonrasını düşünüp ne yapcam bilemiyorum hiç. bebısım 2 aylıkken nasıl geri döncem. aslında dayanabilsemde bende eylülde cıkmak cok mantıklı.
canım sen nerede çalışıyorsun ya? öyle şey mi olur? şikayet etsene Alo 170'ten... keşke zamanında kimyasal döküldüğünde yanık olduğunda hastaneden belgeleyip sonra arasaydın alo 170i.. çalışma bakanlığı müfettişleri gelirlerdi hemen... öyle bir ceza alırlar ki felekleri şaşar.. şimdi bu OHAL kapsamında bakanlıklar düzgün çalışmıyor garanti veremem hemen gelirler diye.. keşke yapabilceğim birşey olsa senin için :(

ya cnm bi de... tabii ki maddi konular devreye giriyor karışamam ama şunu bil doğumdan sonra da daha stresli oluyormuş anneler işyerlerinde, akılları evdeki bebekte kalıyor çünkü, bence dönme oraya... zaten kafasına göre seni kimyasalla çalıştıran işyeri sen doğum yapıp döndüğünde seni kesin çalıştırcak mı mesela? yerine eleman bulabilir mesela...

ArbutusUnedo ArbutusUnedo bende sürekli kasık ağrısı oluyor doktora sorduğumda bebeğimin aşağıda olduğunu bu yüzden rahmime basınç yaptığını söyledi normalmiş hareketini hissediyorsan sağlıklıdır dedi. çamaşırındaki akıntı olmasın? bebeğinin hareketlerini hissediyor musun canım? belki aile hekiminde bir ebene gitsen o yönlendirir seni? bişey yoktur bence ama stres yapıyosan bir sormak iyi gelir sanki?

Psikolog yok olduğum yerde ama internette bu hastaların normal doğum yapmasının çok sağlıklı olmadığını yazmış uzmanlar ben çok şükür yendim sayılır da tam değil işte
senin strese girmen bebeğin de strese girmesi demek. Normal doğum yapmak güzel ama birçok kişi belirli sebeplerden ve rahatsızlıklardan yapamıyor. Sonrasında anne ve bebek sağlıklıysa sezeryan bebeğin hakkını almak falan değil bence. Sen kafanı rahat tut. Önünde daha uzun haftalar var baktın yapamayacaksın doktorunla konuşursun.

ama rapor da vermiyorlar ya artık.
ya ben de normalde en azından kurban bayramı yanmasın diye çalışmayı düşünüyordum, bayramdan sonraki hafta ayrılırım diyordum,
ama şu an iş yeri çok stresli, işten çıkarmalar, şunlar bunlar, hiç çekmeyeyim diyorum.
doğru rapor vermiyorlar şu an için ama hamileler için sıkıntı bu durum
bende işte bayram sonrası hemen izne çıkayım diyorum ama dayanabilir miyim bilmiyorum o zaman
zaten 32. hafta dolunca rapor veriyorlar sanırım o yüzden kurbana 2-3 hafta kalmış oluyor

kızlar lanolinli göğüs kremlerini ne zaman kullanmaya başlamamız gerekiyor. çok korkuyorum şu göğüs yarası işinden :KK17:

canım bi ara göğsümün ucu çok acıyordu bi süre kullandım ben geçince bıraktım ama son ay duruma göre gün aşırı kullanırım diye düşünüyorum.

Evet canım ben de keyfimden yapmadığımı düşünerek rahatlamaya çalışıyorum, sonuçta diğer sezeryan olanlarınki gibi benim ki de özel bir durum :110: sedabk sedabk canım ben de sancıları beklemeyi de düşündüm ama etrafımdaki hiç kimse durumumu bilmiyor o an doktorum olmaz bi aksilik olur ortaya çıkar diye korkuyorum, hatta doktoruma da dedim kimse bilmiyor durumumu, o zaman bi bahane bulurum sezeryan için dedim de sen merak etme biz buluruz bahane dedi gülerek, bilmiyorum belki doğru bişey değil ama o an bi rahatladım ki anlatamam kızlar
kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin, doktorun dediği gibi uygun değildi, çatı dardı, açılma olmadı derler iş biter.

Canım belli olmuyor benim de bazen dokunmasam da hissediyorum güçlü bi şekilde ama tabiki elimle daha iyi hissediyorum :KK16:
P

Canim interbette videolara bakiyorum boyle o kadar hizli vuruyorji bebekler benim miik cok sakin diyorum

aynı durumdayız. bende 8 yıl tedavi gördum ve ılk 3 ay içince hamile kaldım. ve hamıle kaldıgım sürece hıc ılıskı denemem dahi olmadı. doktorla paylastım bende durumumu. çatı muayenesi olabilirsen normal dogum da yapabılırsın dedi. bende sezeryan dusunuyorum. bir ara cesaret geliyor normal olabılir gibime geliyor. ama dusununce benım gıbı olan kişilerde cok zor oldugunu anlıyorum. ben catı muayenesi bile olamam. bu durumda bebegı riske sokuyor. normal doğum sırasında sıkıntı oldugunda aniden sezeryana dönenler de olabiliyormus. iki kat stress yasıyormussun. son zmaana kadar bekleyeceğim kendımı hazırlamaya calısacagım. bakalım durumumuz ne olacak.
8 yılı düşünmesi bile çok zor, o kadar iyi anlıyorum ki, ben de ilişkiyi yaşayanların bile çatı muayenesinden korktuğunu görünce daha çok tedirgin oluyorum, cümlemize Rabbim hayırlı ve kolay doğumlar nasip etsin inşallah

ArbutusUnedo ArbutusUnedo bende sürekli kasık ağrısı oluyor doktora sorduğumda bebeğimin aşağıda olduğunu bu yüzden rahmime basınç yaptığını söyledi normalmiş hareketini hissediyorsan sağlıklıdır dedi. çamaşırındaki akıntı olmasın? bebeğinin hareketlerini hissediyor musun canım? belki aile hekiminde bir ebene gitsen o yönlendirir seni? bişey yoktur bence ama stres yapıyosan bir sormak iyi gelir sanki?

Bebeğin hareketleri normal, epey hareketli. Haftaya randevum var ama rahatsız oldum, bugün bir geçsin mutlaka ya aile hekimine gideceğim ya da doktorumun asistanına falan ulaşmaya çalışacağım. Doktorum devlette olunca ha diyince ulaşamıyorum, kendisi çok iyi ama böyle acil durumlarda ulaşamamak kötü oluyor.

kızlar haftasonu boya işlerine ucundan kıyısından başladı eşim. bebişkonun beşiğini kurduk bi yandan odamızda olacak küçük beşiği. hediyeliklerimiz tamamdır bi tek üzerlerine etiket yapılıcak onlarıda bu hafta toparlarım zaten ben. haftaya boyanın çoğu biter belki az bi kısım kalır 13ünde kontrolden sonra gidip ikeadan odamızıda alırız diye düşünüyoruz :) beşik kurulunca bi garip hissettim halbuki hiç bişeyi yok içinde yatak haricinde ama olsun odasına gidip boş beşiğe bakıp hayal kurmakta çok güzel oda gelince ben hiç çıkmam heralde ordan :)
hayırlı olsn cnm.. eşimin hamileliğim süresinceki davranışlarından memnunum ben mesela.. ama bence eksik bişey var... benim kadar heyecanlı değil gibi geliyo, o yüzden senin yazdığını okudum aklıma geldi, demek ki odanın hazır olması lazım onların da ciddiyeti anlaması için :):):)
bizim ıvır zıvır halloldu, alıp alıp attık odaya, arabası kıyafetleri oyun halısı cart curt.. ama odanın kendisi henüz bitmedi, karyola sipariş verdik ağustos sonu gelicek,sepet beşik de haftaya falan gelecek, dolap ve şifonyerin de kaplanması var.. bunları bitirince, oda hazır olunca dediğin gibi hayal ve heyecanlar artıcak galiba :)

kimseye bir açıklama yapmak zorunda değilsin, doktorun dediği gibi uygun değildi, çatı dardı, açılma olmadı derler iş biter.
Bakalım bu gidişte doktora en azından hemen 38 bitince almak mı gerekli diye soracağım, kendi doktorum hamileymiş gitti bu doktora daha ilk gittim ve sadece derdimi söyleyebildim çok detaylı konuşamadık

Back
X