2016 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 135 43,5%
  • oğlumuz geliyor

OY: 155 50,0%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 6 1,9%
  • ikiz oğullarımız olacak

OY: 3 1,0%
  • ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

OY: 4 1,3%
  • üçüzlerimiz olacak

OY: 7 2,3%

• Ankete Katılan
    310
Canım gelen giden bitsin diye demişsin ama bitmiyor :) çevremde gördüğüm kadarıyla aylar sürüyor bebek görmeye gelenlerin gelmesi :) ben haftaya toplatcam tüm halıları, yıkansın gelsin, ama sermiycem doğuma yakın ya da doğumdan eve gelince sererim diye düşünüyorum bakalım hayırlısı:)

Sağlıklı olsunlar da herşey alınır tatlı en güzel telaş bunlarr ayy

Kızlar selam hepinize. Salı gecesi güçlü yediğim tekmelerden sonra karnım sertleşmişti. Çarşamba öğlen yemekten sonra yine aynı olunca dru aradım. Bi gel nst te bakalım dedi. Gittim nst de hemşireyi delirtti oynak kızım. Sürekli yer değiştirdiği için kızcağız başımızda bekledi resmen. Çok şükür sancı vs yok herşey yolunda. Yalancı sancıların başlamış korkma ama anormal bişi hissedersende gel tabii dedi. Kontrolede erken gitmiş oldum. 40cm 1600gr olmuş kuzucum. Tabii hızlı vurucak dedi dr :) ağustosun 31inde 32.hafta raporu için sözleştik. Tatilede gidip gelmiş olucaz artık 2haftada bir kontrollerimiz

İnşallah zamanında gelir kuzucuklarımız ooo ben anneme kalsam ekimde hazırlayalim diyecek daha var daha coookk var diyor. Anne olmak böyle bişey olsa gerek canım yancak diye o günü uzaklaştırıyor da uzaklaştırıyor :)

Hadi hayırlısı canım ne gibi eksikleriniz kaldı sizin :))
Canım bizim oda falan hazır diil henüz, bebeğin ve benim eşyalarımı yığdık yığdık darmadağın duruyor. Çanta hazırlamaya başlamadan önce o dağınıklığın kalkması yıkanması ütülenmesi lazım :) aslında listemden bakıyorum da eksik çok kalmadı bebek bezi müzlin bezler pişik kremleri falan alınıcak onlar kalmış :)

Kızlar hurma yemeye başladınız mi ? Ben henüz yemeye korkuyorum malum benim kız hamile kaldığımdan beri gelmeye pek hevesli :) erken doğum riskini artırır mi acaba ? Günde 3 tane falan yesem

34.hafta başlaman daha sağlıklı sanki.ilk başta 3 tane
37.hafta 5 tane ile devam edersin.Rabbim şifa eder inşallah. :)

Ay canım benim ya ne tatlı düşüncesi :)) eksiğiniz çok var.mı peki oda falan yapıcakmısın bilmiyorum ama aldınız mı henüz ?

Anladım canım odayı ne zaman almayı düşünüyosunuz :) henüz bende almadım 5li set iç dış zıbınlar hırka tulum vs. Kıyafet olarak var ama dediğin gibi bez krem şampuan almadım ben de .:)

idrar veya su gelse hissederdin sanırım.Vajinal bir akıntı olduğundan emin değilsin sanırım.
Ben hep dikkat ederim akan suya ,çok rüzgar var şu sıralar hergun yıkansamda saçlara birikiyor kir toz,birde terliyoruz sıcakta,suyun rengini değiştiriyor doğal olarak.

Ne koyucaksinizki dogum cantasina? Bende hazirliyim diyorum ama bi gecelikle bide bebegin hastane cikisindan baska bisey gelmio aklima

Geçmiş olsn cnm maşalah size

cicekkokusu cnm bebek arabası aldınız mı ???
biz çok kararsız kaldık, öncelikle hafif 2 taraflı altı sepetli, kolay açılır kapanır ve 4 tekerlekli olsun istiyoruz ama travel sistemler genelde ağır seyahat için ideal değil gibi geliyor, biz bebekle sürekli uçağa binicez, bizim gibi çok seyahat eden bebekli arkadaşlarım biz boşa aldık diyor, ekstradan baston tiplilerden almışlar
inglesina trilogy yi baya beğendim ama 3 bin civarı.. ya oturup indirime girmesini bekliycem ya da daha uygun ihtiyaçlarımı karşılayacak bir şey bakıcam ya da aman boşver deyip vericem o parayı ama piyasada bu kadar çok seçenek ve zamanımız varken araştırayım istiyorum...
bir de ben puset istemiyorum ilk aylar için,,, bana ağır geliyor... zaten kanguruya hevesim var ayrıca evde ev tipi anakucağımız olacak, kış ayları olduğu için sadece aşı ve doktor işlerimiz de dışarı çıkarız onun için şu bez portbebe lerden mi alsam acaba ?? bir de yeni doğmuş bir bebek bütün bebek arabalarında taşınabiliyor mu (arkaya yatabilenler için soruyorum) yoksa illa portbebe tarzı bebek arabası şart mı?? çünkü diğer bebeklerim belki güzel havalara denk gelecek

Ne koyucaksinizki dogum cantasina? Bende hazirliyim diyorum ama bi gecelikle bide bebegin hastane cikisindan baska bisey gelmio aklima

Canım
Gecelik
Pijama
Sabahlık
Terlik
Sütyen(emzirme)
İç çamaşırı
Ped bakım malzemeleri vs

Hastane çıkısı
Battaniye
Zıbın
Bir takım daha kıyafet
Sapka eldiven
Bez
Sampuan
Islak mendil
Pişik kremi vs
Biberon

Aklıma gelenler böyle :)

gebelik.org sitesinden alıntıdır

Kendiniz İçin

Anne adayı, bebeği için hazırlayacağı bavula kendi kişisel bazı eşyalarını da ilave etmeli veya ayrı bir valiz yapmalıdır.

Mutlaka Gerekenler

Bunlar 2-3 takım gecelik veya pijama (bebeğinizi emzireceğinizden önden düğmeli olanları tercih edilmelidir), sabahlık, çorap, terlik, bol miktarda iç çamaşırı, kişisel temizlik ürünleri (diş fırçası, diş macunu, sabun, havlu, tarak, deodorant, kolonya, vs.), küçük el aynası, bol miktarda hijyenik ped, en az iki adet emzirme sütyeni, meme uçlarını korumak için hazır satılan kompresler, meme ucunuza sürmek için krem, meme ucunuzu temizlemek için kullanacağınız mendiller, kirli çamaşır torbası.

İnce detaylar

Ses kayıt eden cihazınız varsa, yanınızda götürerek bebeğinizin ilk ağlamalarını kaydedebilirsiniz. Varsa video kamera veya fotoğraf makinenizi de yanınızda götürmeniz, ilk günün o güzelliği ve mutluluğunu ileride tekrar yaşama imkanı sunacaktır… Eğer bebeğiniz için günlük tutmayı planlıyorsanız, yanınızda bir defter ve kalem götürmeyi de ihmal etmeyin. İlk günün heyecanı ve mutluluğunu anında aktarma imkanınız olmuş olur.

Güzel görünmek sizin de hakkınız

Doğumdan sonra solan cildinizi biraz olsun canlandırmak, eşinize ve gelen ziyaretçilere daha güzel ve bakımlı görünebilmek için, en önemlisi kendiniz için birkaç makyaj malzemenizi de yanınızda götürebilirsiniz.

Ayrıca bir paket peçete veya rulo havlu da çok işinize yarayabilir.

Hastaneden çıkarken giyeceğiniz kıyafeti doğumdan önce hazırlayıp, yerini eşinize göstermenizde çok büyük fayda var. Tabiki önceden hazırladığınız valizinize de koyabilirsiniz. Yanlız hazırlayacağınız kıyafetin bedeninin, doğum öncesi kıyafetlerinizden en az bir beden daha geniş olmasına dikkat edin veya bol elbiseleri tercih edin. Ya da hamileyken giydiğiniz hamile kıyafetlerinizden bir takım koyabilirsiniz.

gebelik.org sitesinden alıntıdır

Bebeğiniz için

Bebeğiniz için götürmeniz gereken birçok eşya var…

• En küçük boy çocuk bezi (1 paket)
  • Islak mendil (allerjik testi yapılmış olan markalar tercih edilmelidir)
  • Zıbın (3 adet)
  • Uzun kollu, bacaklı body (tulum) veya pijama (3 adet)
  • Başlık (2 adet)
  • Patik (2 çift)
  • Çorap (3 çift)
  • Eldiven (2 çift)
  • Mevsime uygun yelek veya hırka (1-2 adet)
  • Bebek battaniyesi (1-2 adet)
  • Yumuşak küçük havlu (4-5 adet)
  • Bebek mendili (Bol miktarda)
  • Mama önlüğü (3-4 adet)
  • Kirli çamaşır torbası (1 adet)
  • bebe şampuanı
  • süt sağma cihazı
Hastaneden çıkarken bebeğinizi taşıyabileceğiniz bir portbebe ve bebek bakım çantası da listeye dahil edilmelidir. Hastaneden çıkarken bebeğinize giydirmek istediğiniz özel bir giysi varsa onu da unutmayın…

Her ihtimale karşı
  • Emzik ve koruyucu kutusu
  • Biberon (meme ucu yenidoğan boyu olmalı)
  • Pişik kremi
  • Edindiğim bilgilere göre bazı hastahanelerde, bebeğin yatağına konmak üzere çarşaf isteniyormuş. Bunu önceden öğrenmenizde fayda var. Eğer böyle bir talep olursa yanınınızda bir de bebeğiniz için çarşaf takımı götürmeniz gerekir.
  • Eğer meme ucu probleminiz olur ve bebeğinizi emzirme sorunu ortaya çıkarsa annenin meme ucuna takılan silikon meme uçlarından (meme kalkanı da deniyor) bir veya iki tane yanınızda götürmenizde fayda var. En azından böyle bir durumla karşılaşırsanız vakit kaybetmeden bebeğinizi emzirebilirsiniz. Meme kalkanı aynı zamanda meme ucu çevresinde yaralar oluşan annelerin, bebeklerini emzirirken memeye temasını önlemesi açısından da faydalı oluyor.
Not: Bebeğinizin giysilerini doğum yapacağınız mevsime uygun seçmelisiniz. Miktarları belirlerken tahmin ederek yazdım. Daha fazla veya daha az da olabilir. Tercihe göre değişir. Tabiki miktar tayininde hastahanede kaç gün kalacağınız da önemli bir etkendir.

Son olarak;

Bu listelerde eksikler olabilir…

C

canım ben kurban bayramında hazırlıycam gibi görünüyor.. :) o zamana kadar eksikleri tamamlayıp..
alınacaklar alındıktan sonra yıkama ütüleme yerleştirme sorun değil.Yıkama ütülemeyide 35. hafta düşünüyorum.
hastane çantası için bende valiz,bir gecelik,sabahlık,çorap,terlik,taç,toka, pişik kremi,bebek hastane çıkışları+battaniyeleri,depend var.

-bir tane daha gecelik alıcam.
-emzirme sütyeni atleti lazım
-bebek bezi
-ıslak mendil

ikramlıklar içinde ekimde araştırıp anlaşacağım biryerle telefonla haber vericem inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…