- 18 Ocak 2016
- 644
- 562
- 23
- 30
Oda için malesef evim küçükAy canım benim ya ne tatlı düşüncesi :)) eksiğiniz çok var.mı peki oda falan yapıcakmısın bilmiyorum ama aldınız mı henüz ?
Canım biz aldık arabayı, bahsetmiştim casual cadillac air aldık. Valla kuzucum travel tipi olanların açılıp kapanması zaten çok benziyo birbirine, çok da kolay değil bana hepsi zor geliyo :):) ama bi arkadaş paylaşmıştı uçağa koyulabilecek şekilde katlanan vardı geçmiş sayfalarda bulabilirsin..cicekkokusu cnm bebek arabası aldınız mı ???
biz çok kararsız kaldık, öncelikle hafif 2 taraflı altı sepetli, kolay açılır kapanır ve 4 tekerlekli olsun istiyoruz ama travel sistemler genelde ağır seyahat için ideal değil gibi geliyor, biz bebekle sürekli uçağa binicez, bizim gibi çok seyahat eden bebekli arkadaşlarım biz boşa aldık diyor, ekstradan baston tiplilerden almışlar
inglesina trilogy yi baya beğendim ama 3 bin civarı.. ya oturup indirime girmesini bekliycem ya da daha uygun ihtiyaçlarımı karşılayacak bir şey bakıcam ya da aman boşver deyip vericem o parayı ama piyasada bu kadar çok seçenek ve zamanımız varken araştırayım istiyorum...
bir de ben puset istemiyorum ilk aylar için,,, bana ağır geliyor... zaten kanguruya hevesim var ayrıca evde ev tipi anakucağımız olacak, kış ayları olduğu için sadece aşı ve doktor işlerimiz de dışarı çıkarız onun için şu bez portbebe lerden mi alsam acaba ?? bir de yeni doğmuş bir bebek bütün bebek arabalarında taşınabiliyor mu (arkaya yatabilenler için soruyorum) yoksa illa portbebe tarzı bebek arabası şart mı?? çünkü diğer bebeklerim belki güzel havalara denk gelecek
Canım biz aldık arabayı, bahsetmiştim casual cadillac air aldık. Valla kuzucum travel tipi olanların açılıp kapanması zaten çok benziyo birbirine, çok da kolay değil bana hepsi zor geliyo :):) ama bi arkadaş paylaşmıştı uçağa koyulabilecek şekilde katlanan vardı geçmiş sayfalarda bulabilirsin..
Biz uçakla seyahat etmiyoruz pek arabamız da geniş diye çok o konuya dikkat etmedik, daha çok sürüşü rahat olsun diye baktık,casualların manevrası falan iyi, alt sepeti iyi oluyo, tam avmde gezmelik. Ki biz ankaradayız haftasonlarımız avmlerde geçiyoalt sepet o yüzden önemliydi benim için, casual cadillacların alt sepeti kocaman :) bir de ben puseti önemsedim oto koltuğu olarak da kullanıldığı için..
Ama hastaneye götürüp getirmelik bez port bebe de alabilirsin, ha puset ha portbebe, biz arabaya yönelik aldık biraz.. Bide bişey dicem, yeni doğmuş bebeği tamamen yatırmak doğru değil reflüsü kusması oluyo ya hani, hafif eğimli olabilecek olması lazım bence Allah korusun. Bu arada inglesinalar bence çok pahalı kuzum, dediğin gibi baston tipi size daha iyi olabilir ya da iyice katlanan travel sistemler.
Çok yardımcı olabildim mi bilmiyorum ama bu araba konusu cidden zor biz arkadaşlara sora sora aldık, bi de ben hep 2. 3. Çocuğu da düşündüğümden puseti falan herşeyi olsun istedim
Canım çorap kalın al diyolar ayaklar çok üşüyomuş :) hastane odaları çok sıcak oluyo yaz kış hep sıcak, ama ayaklar üşürmüş. Ben mesela gecelik sabahlık aldım yarım kol aldm uzun almadm o yüzden. Bi de annemin aldığı spor pijama var onu da koyarım çantaya yeter inşallah. Bir de sen bahsetmiştim ya hastaneden çıkarken giymelik polar gibi sabahlık, ondan bakıcam çok mantıklı geldi :):)alınacaklar alındıktan sonra yıkama ütüleme yerleştirme sorun değil.Yıkama ütülemeyide 35. hafta düşünüyorum.
hastane çantası için bende valiz,bir gecelik,sabahlık,çorap,terlik,taç,toka, pişik kremi,bebek hastane çıkışları+battaniyeleri,depend var.
-bir tane daha gecelik alıcam.
-emzirme sütyeni atleti lazım
-bebek bezi
-ıslak mendil
ikramlıklar içinde ekimde araştırıp anlaşacağım biryerle telefonla haber vericem inşallah.
Biseyin aktigini filan hissetmedim canim ama dusta oldugum icin zaten ılık su icindeydim ya hic emin olamadim.ebe de su gelse hissedersin,ilk gebeligin heralde dedi.ben sanirim cok pimpirikliyim ya. O ciger gelistirici igneler de bosuna mi oldu nediridrar veya su gelse hissederdin sanırım.Vajinal bir akıntı olduğundan emin değilsin sanırım.
Ben hep dikkat ederim akan suya ,çok rüzgar var şu sıralar hergun yıkansamda saçlara birikiyor kir toz,birde terliyoruz sıcakta,suyun rengini değiştiriyor doğal olarak.
Amin canım. Benim de hep hayalim 3 çocuk bilmiyorum herkes dio ki 1. Doğur büyür sonra bidaha düşün diye ama garip bi şekilde kendime güveniyorum bu konuda ve isteğim çok güçlü. 27 yim şimdi 3 çocuk için belki biraz geç gibi ama aralarında 3 er yaş olsa tatlış tatlış olurlar :):) annem de var yakınımda destek olucaktır ama benim mantığım annemi çok yormadan 3yaş bitince hemen kreş.. Kreşe başlayımca da 2. Mesela. O da kreşe başlayınca 3 falansağol cnm zaten bizim burdaki arkadaşlar da çok bilinmeyen markalardan almışlar memnunlar ama onlar başka çocuk istemiyor belki 2. yi yapan oluyor ben biraz daha kaliteli olsun istiyorum, o yüzden bu kadar araştırıyorum, 17 yıl tek çocuk olarak yaşadığım için bilinçaltımda hep bi kalabalıklaşma duygusu var Allah nasip ederse
Canım hiç öyle düşünme, çok normal bu aylarda panik olmalarımız sen de annelik içgüdüsüyle endişelenip doktora gitmişsin. Çok normal kaldı ki o ilaçlar boşuna diil ki, bir sür riskli durumda olana yapılıo bi yandan da erken doğması engelleniyo, yani bi zararı yoktur için rahat olsunBiseyin aktigini filan hissetmedim canim ama dusta oldugum icin zaten ılık su icindeydim ya hic emin olamadim.ebe de su gelse hissedersin,ilk gebeligin heralde dedi.ben sanirim cok pimpirikliyim ya. O ciger gelistirici igneler de bosuna mi oldu nedir
Göğüs kremi ne almalıyız kızlar?
Bir de biberon mama olayını unutmuşum iyi ki yazdınız süt gelmezse mama verilir dimi orda.. mamayı ne alacağız bavula koyacak mıyız?
Canım biz aldık arabayı, bahsetmiştim casual cadillac air aldık. Valla kuzucum travel tipi olanların açılıp kapanması zaten çok benziyo birbirine, çok da kolay değil bana hepsi zor geliyo :):) ama bi arkadaş paylaşmıştı uçağa koyulabilecek şekilde katlanan vardı geçmiş sayfalarda bulabilirsin..
Biz uçakla seyahat etmiyoruz pek arabamız da geniş diye çok o konuya dikkat etmedik, daha çok sürüşü rahat olsun diye baktık,casualların manevrası falan iyi, alt sepeti iyi oluyo, tam avmde gezmelik. Ki biz ankaradayız haftasonlarımız avmlerde geçiyoalt sepet o yüzden önemliydi benim için, casual cadillacların alt sepeti kocaman :) bir de ben puseti önemsedim oto koltuğu olarak da kullanıldığı için..
Ama hastaneye götürüp getirmelik bez port bebe de alabilirsin, ha puset ha portbebe, biz arabaya yönelik aldık biraz.. Bide bişey dicem, yeni doğmuş bebeği tamamen yatırmak doğru değil reflüsü kusması oluyo ya hani, hafif eğimli olabilecek olması lazım bence Allah korusun. Bu arada inglesinalar bence çok pahalı kuzum, dediğin gibi baston tipi size daha iyi olabilir ya da iyice katlanan travel sistemler.
Çok yardımcı olabildim mi bilmiyorum ama bu araba konusu cidden zor biz arkadaşlara sora sora aldık, bi de ben hep 2. 3. Çocuğu da düşündüğümden puseti falan herşeyi olsun istedim
bence genel çerçevede çantayı hazırlayıp başka bloglardan kontrol etmek lazım eksik var mı diye, çünkü kişiye göre değişen ihtiyaçlar çıkabiliyor
Lansinoh en çok tavsiye edilenGöğüs kremi ne almalıyız kızlar?
Bir de biberon mama olayını unutmuşum iyi ki yazdınız süt gelmezse mama verilir dimi orda.. mamayı ne alacağız bavula koyacak mıyız?
Amin canım. Benim de hep hayalim 3 çocuk bilmiyorum herkes dio ki 1. Doğur büyür sonra bidaha düşün diye ama garip bi şekilde kendime güveniyorum bu konuda ve isteğim çok güçlü. 27 yim şimdi 3 çocuk için belki biraz geç gibi ama aralarında 3 er yaş olsa tatlış tatlış olurlar :):) annem de var yakınımda destek olucaktır ama benim mantığım annemi çok yormadan 3yaş bitince hemen kreş.. Kreşe başlayımca da 2. Mesela. O da kreşe başlayınca 3 falantabi. Allah bilir olur mu olmaz mı ama hayal işte
İnternette listeler var canım valla bende bilmiyorum henüz zaten hazırlasam da şuan tulum zıbın çorap eldiven vs. Bebek için koyabiliceğim bunlar var kendim içinde hiç bişey almamdım hepsini tamamlayıp hazırlamak istiyorum :)Ne koyucaksinizki dogum cantasina? Bende hazirliyim diyorum ama bi gecelikle bide bebegin hastane cikisindan baska bisey gelmio aklima
Ne güzel canım gerçekten iyi ki varlar.. Çevremde kayınvalidesi annesi gibi olan da tanıyorum ama bende öyle değil. Şu an şehir dışındalar mesela kayınvalidem gil, Az önce konuştuk haftasonu odasını toparlıcaz beşik gelcek kurulcak haftasonu annemlerle onları halletcez dedim, bekledim ki ay kızım biz de olsak yardım ederdik falan gibi bişiy, dedi ki daha erken değil mi? Dedi.cnm benim ailem de bu konuda çok destek sağolsunlar torun hasretiyle yanıp tutşuyolar bi de kardeşim daha küçük o yüzden şimdilik tek umutları benim,, ben de 3 tane istiyorum ama durumum iyi olursa her anlamda 5 e bile çıkabilirim eşim de hep kalabalık olalım istiyorama doktora planlarım da var 3 ideal gibi duruyor, annem sağolsun benden daha hevesli sanki kendi doğuruyomuş gibi sahiplendi torununu, ,iyiki varlar
zaten bunca zaman çevremde bir şeylere hevesimi kırmak adına negatif yorumlar aldım ama Allaha çok şükür hiçbirini de umursamadığım için gönlüme göre oldu her şey, hele sen 1. doğur sonra senle konuşuruz diyenleri çok duyuyorum, aynı kişiler neler diyorlardı hiçbiri çıkmadı çıkmayacak da ... çünkü içimdeki gönül rahatlığı oldukça kendi hayatımı sadece kendim yönlendirip müdahale edeceğim tabi Allah rızasıyla..
Olsun canım çok güzel beşikler var benim eşim de oda konusun da biraz gıcık zaten bizim yanımız da yatıcak diyo oyun parkı alırız araba da almıycaz :))Oda için malesef evim küçükçantamiz hazır çok şükür ki :) bi beşiği birde Arabamız kaldı büyükler kaldı onlarda da çok kararsızım nasıl bişey alsam bilmiyorum .
Canım çorap kalın al diyolar ayaklar çok üşüyomuş :) hastane odaları çok sıcak oluyo yaz kış hep sıcak, ama ayaklar üşürmüş. Ben mesela gecelik sabahlık aldım yarım kol aldm uzun almadm o yüzden. Bi de annemin aldığı spor pijama var onu da koyarım çantaya yeter inşallah. Bir de sen bahsetmiştim ya hastaneden çıkarken giymelik polar gibi sabahlık, ondan bakıcam çok mantıklı geldi :):)
Bu arada ben sordum çevremdekilere de normal iç çamaşırından götür hasta bezi de al yetiyo zaten falan dediler, terlik taç almadım henüz, hediyeliklere de karar veremiyom
Size şeyi sorcam, hediyelikleri neyde servis etceksiniz bide çikolatayı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?